- 19 Kasım 2013
- 1.207
- 855
- 198
gitmezse bu rezillik devam edecek, hangi yüzle devam edicek onu merak ediyorumkılıçtaroğlu keşke gitse. ama şuraya yazıyorum. gitmeyecek.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
gitmezse bu rezillik devam edecek, hangi yüzle devam edicek onu merak ediyorumkılıçtaroğlu keşke gitse. ama şuraya yazıyorum. gitmeyecek.
.ah ah:)simon hanımcım bi nevi öyle aslında bakın şimdi dilek hanım ne diyor
neden anlayamıyorum
çok derin bir mevzu ben işin giripte çıkabilecek kadar derin bilgilere sahip değilim
okkkk eski sitemizi geri verinnnn
sitedede devrim yapıldı sudan çkmış balığa döndükEki Görüntüle 1215483
Konu yine osmanliya, batililasma icin devletin dinden uzak kalmasi gerektigine dyanmis ozetle.necip fazil in guzel bir cumlesi var; kurani rehber aldik 600 sene Dunyaya hukmettik.Batiyi rehber aldik bi 80 yil bi baltaya sap olamadik!..
okadr güçlüyse devam etseydi diyorum ipek..600 sene hükmetmiş..bitmeseymiş sürseymiş o zaman..Bu soruyu senden beklemiyordum gerçekten..
1900 lü yılların başından bahsediyorsunuz artık imparatorlukların suyu çıkmıştı. Sadece Osmanlı da değil tüm ülkelerde böyleydi. Dünyanın yeni bir düzene ihtiyacı vardı. Anormalliklerin sadece Osmanlıda mı olduğunu sanıyorsunuz gerçekten de bitişin/çöküşün sadece bize özgü olduğunu düşünüyorsunuz? O yüzden mi 1. Dünya savaşından sonra imparatorluklar yıkılıp yerine cumhuriyetler kuruldu. Tek Osmanlıda mı oldu bunlar?
Islahatlar konusunda da yadırgamayın adamları o zamanın şartları farklıydı ki şimdi bile bir sürü yeniliğe kendini kapatan insan varken o zaman ret edilmesi, direnilmesi kadar normal bir durum yok.
Evet hanımefendi aynen öyle oluyor,hiç ama hiç düşünmüyorsunuz değil mi ortaya atılan herşeyin aslında gerçek olduğunu,düşünemezsiniz çünkü peşinden sürüklendiğiniz o hayal yıkılır,öptüğünüz prens de kurbağaya dönüşüverir mazallah.Masalları bir de tersine yorumlayabilmek lazım bazen.Siz çocuksunuz doğru ama biz sizi kandırmaya değil,sizi kandıranların gerçek yüzünü göstermeye açlışıyoruz da nafile.Çocuğa ver şekeri,sever seni,bu kadar basit yaşadığınız.Ama sonrasında o şekerci amca ne yapar çocuğa varın orasını da siz düşünün artık.Memleketi Erdogan mi satiyor dine karsi olan topluluk mu satiyo acaba cocuk kandiriyorsunuz heralde.. ben buna sadece gulerim :)))) bu sene cok ugrastilar ama nafile gezi olaylari ayakkabi kutusu yok ekmek bu ucuz numaralarla gelmeyin bize yemezler... dinimizde ayrica ezan arapca okunur bu kural vardir ha cok merak ediyorsan turkce meal olan binlerce kitap var al oku ama DINIMIZDE EZAN TURKCE OKUNMAZZZ !! canim dini sizin keyfinize gore sekillendiremeyiz kusura bakma .TURKUM VE TURK OLDUGUM ICIN GURURLUYUM AMA DINIM HERSEYDEN ONCE GELIR.laflariniza dikkat edin ve benimle muhattap olmayin bidaha
biliyorum :).ah ah:)
bende anlamaya çalışıyorum. sora sora çözüyorum siteyi. bir herşey ayarlansın bakalım,şu an bayağı eksik var çünkü
bu arada arkadaşlar şu an ceza sistemi çalışmıyor. haberiniz olsun.
gece 2 ye kadar korna tezahurat sesinden uyuyamadık, bulunduğum şehirden süpriz bi şekilde ihsanoğlu çıkmıştı halbuki, ihsanoğlu kazansa ve yine aynı gürültü yapılsa tepkim aynı olurdu
bizim millet, bir şeyleri saatlerde kornaya basarak kutlama huyundan vazgeçmeli artık dicem ama çok uzak bi ihtimal tabii
derbi sonrasına döndü cadde![]()
Hanımefendi , Arapça değil , Osmanlıcadan bahsediyorum ,Abooo. Efendimiz mi? Ben inançlı biri değilim ama inançlı olduğum dönem Kuran'ı okumuştum. Orada bu sıfatın sadece Allah'a ait olduğu yazıyor. Bence siz anlam karmaşası içindesiniz.Ayrıca millet tercümesi varken neden bilmediği bir dili öğrensin? Ezan Türkçe olunca anlamı mı azalıyor? Saçma. Benim dilim Arapça değildir, Türkçedir. Dilimizden utanıyoruz derken???
Türkçeden neden utanayım ki, böyle bir şey yazmadım asla. Siz Arapçayı kendi diliniz kabul ediyorsanız benim diyecek bir şeyim yok. İstediğiniz gibi konuşun, hatta Arapça öğretin çocuğunuza. Ama Türkiye'nin dili Türkçe'dir. Ya bilimsel bir metni Arapça yazabilir misiniz, bana bunun cevabını verin. YAZAMAZSINIZ. Modern dünyada geçerli dillerin temeli hep Latin alfabesidir. Daha fonksiyonel ve daha kullanışlıdır.
Düşünme yetisini kullanmayanlar,muhakemeden bihaber olanlar pek tabii.dediginiz kadar cok ac ve yoksul varsa..-ki ben hic yok demiyorum...
bu oy verenler kim bu adama???
bir yerden baslanilmasi lazim, bahceli mesela oturdugu yerden para kazaniyor, kac senedir adamdan kurtulamadilar, bu partiler bisey yapmazlarsa 5 sene sonra burda yine ayni konusmalar dönücek, is parti mensublarina düsüyor muhalefet olursun ama bir seviyen olur kendini bu kadar rezil eden muhalefette bize özgün bisey sanirimYahu Türkiye'deki siyasetçiler ne zaman yapması gerekeni yaptı ki? Ben bunların yüzünden apolitik oldum galiba. Bir tane değil ki, hepsi böyle. Hangisini göndereceksin ki?
ay hiç güleceğim yoktu. ne güzel bence . 12 yi geçmedikten sonra kim sevinirse sevinsin.Turkler yurt disinda bile aynilar
hatta yabancilarin dedikleri sey: Turklerin arabasi varsa ne marka oldugui onemsiz, yeterki kornasi olsun![]()
Hiçbir bilgisi yok. 1 tane de yakın tarih kitabı okuduğunu sanmıyorum açık olarak.Cevap vermek yerine , alakası olmayan sorular soruyor sadece arkadaş
E açıklıyoruz hani cevap hani fikir ??
arkadaşım dedeniz sıkıntı yaşamış olabilir ama kadın öğretmenleri kahpe diye taşlamaya kalkmasalrdı o zaman böyle yasaklamalar getirmezlerdi..kadın sesi vs herşey günah deniyordu..çarşaf giylsin isteniyordu..Cevap vermek yerine , alakası olmayan sorular soruyor sadece arkadaş
E açıklıyoruz hani cevap hani fikir ??
Evet hanımefendi aynen öyle oluyor,hiç ama hiç düşünmüyorsunuz değil mi ortaya atılan herşeyin aslında gerçek olduğunu,düşünemezsiniz çünkü peşinden sürüklendiğiniz o hayal yıkılır,öptüğünüz prens de kurbağaya dönüşüverir mazallah.Masalları bir de tersine yorumlayabilmek lazım bazen.Siz çocuksunuz doğru ama biz sizi kandırmaya değil,sizi kandıranların gerçek yüzünü göstermeye açlışıyoruz da nafile.Çocuğa ver şekeri,sever seni,bu kadar basit yaşadığınız.Ama sonrasında o şekerci amca ne yapar çocuğa varın orasını da siz düşünün artık.
ne alaka? bu maclardada oluyor...Düşünme yetisini kullanmayanlar,muhakemeden bihaber olanlar pek tabii.
Düşünme yetisini kullanmayanlar,muhakemeden bihaber olanlar pek tabii.
osmanlı 600 sene hükmetti ama son dönemleri gerileme dönemiydi. parça parça imparatorluktaki topraklar gidiyordu. hatta hasta adam diyorlardı dünyadaki diğer liderler. kısacası osmanlı son döneminde zaten güçlü değildi eskisi gibi. o dönemini doldurmuştu. güçlüylen 3 kıtaya hükmetmiştik. ama son dönemde eski güçlü devlet yoktu. yok bile olabilrdikki oluyorduk nerdeyse.o yüzden kimse cumhuriyete laf atmasın. şurada rahatça yazıyorsak,manda altında değilsek ,demokratik haklarımızı kullanabiliyorsak cumhuriyetin sayesinde.okadr güçlüyse devam etseydi diyorum ipek..600 sene hükmetmiş..bitmeseymiş sürseymiş o zaman..
bir yerden baslanilmasi lazim, bahceli mesela oturdugu yerden para kazaniyor, kac senedir adamdan kurtulamadilar, bu partiler bisey yapmazlarsa 5 sene sonra burda yine ayni konusmalar dönücek, is parti mensublarina düsüyor muhalefet olursun ama bir seviyen olur kendini bu kadar rezil eden muhalefette bize özgün bisey sanirim
bu arada editörlülerde yok şu ara. site tam toparladığında tekrar gelecekmiş. ohh rahat rahat yazayım bari. sen edisin yazma bakiim olmayacak bir süre:)biliyorum :)
kiblediklerime ceza veremedikleri için çok üzülüyorlarmışş
söyle onlara üzülmesinler :)
Bakınız siz Kuran'ın yasaklandığını duymadım dedinizarkadaşım dedeniz sıkıntı yaşamış olabilir ama kadın öğretmenleri kahpe diye taşlamaya kalkmasalrdı o zaman böyle yasaklamalar getirmezlerdi..kadın sesi vs herşey günah deniyordu..çarşaf giylsin isteniyordu..