Babam 1944 doğumlu, trabzonlu , 5 yaşında iken kendisini hafızlık eğitimine vermişler ,
o dönemin çok değerli saygıdeğer hocası, kendilerine hafızlık eğitimini aynı zamanda fenni ilimleri de öğreten hocası ; gizli saklı , mum ışıklarının bile yakılmadan eğitim vermek zorunda bırakıldı, kurslar basılıp kuranı Kerimler toplandı atıldı yakıldı , bunlar film değil gerçek hayattan kesitler...
Aynı adam yani babam , lise bitirdiği yıllar ki Menderes'in idamına denk geliyor o tarihler , dini eğitim verilen bir liseden mezun olduğu için üniversiteye alınmadı , vefa lisesinden fark derslerini alarak oradan da mezun oldu ve üniversite kapıları o zaman açıldı kendisine....
1983 doğumluyum , yıl 1998 , dini eğitim ile birlikte dünya ilimlerini de alabilmek için gittiğimiz okulumuza, bir sabah gittiğimizde bizi eli silahlı polisler bekliyordu... Bakınız yine film değil. Gerçek yaşamdan kesitler .... Sonrasını zaten biliyorsunuz, okul kapılar önünde kafalardan çekilen örtüler, kapanan üniversite kapıları...
Inanın bunlar yaşamayana çok uzak ya da yaşanmamamış gibi gelebilir, tıpkı şu an dünyada olup bitenleri bizim film seyreder gibi izlememiz gibi.. Ama hepsi birebir yaşanmış maalesef....