Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    275
Anlamını bilmeden yapılan ibadet kadar saçma bir şey var mı,ibadet mi şimdi bu yani,insanlar kendilerini kandırıyor.

kaç saaatir yakındığım konu dileksu

neden dilimiz değiştirildi değişmeseydi zaten sorun olmayacaktııı
vv.gif

Açıkça söylüyorum, ben oy vermedim tam da bu sebeple. Ekmeleddin İhsanoğlu ideolojime ters dediğiniz gibi. Bunu nasıl düzeltiriz onu da bilmiyorum. Osmanlı geçmişimizin bir döneminde yer alıyor, inkar etmiyorum. Ayrıca sadece Osmanlı'dan değil, dünyada hüküm sürmüş tüm saltanatlardan hazzetmem.
bence artik baska partilere ugrasacaginiza kendi partinize odaklanin, kilictaroglu devam etmemesi icin elinizden geleni yapin mesela, agac icin gezide duruyorsunuz ama partinizi rezil eden adami bastan kovmak icin hic bisey yapmiyorsunuz ben buna sasiriyorum

Ben tabelalarda İngilizceye de karşıyım,kendi dilimizdir en güzel olan bizim için.
canım şimdi kürt kardeşler laz çerkez kardeşlerde kendi dillerinde dinlemek isterse..ana dilimiz Türkçe evet bunu bile istemeyen varken..

Anlamını bilmeden yapılan ibadet kadar saçma bir şey var mı,ibadet mi şimdi bu yani,insanlar kendilerini kandırıyor.
ben canım namaz kılarım kıldığım surelerin anlamını biliyorum..zira arapça yada İngilizce bir şarkıda dinlesem çevirisine hemen bakarım ne yazıyor diye..

Konu yine osmanliya, batililasma icin devletin dinden uzak kalmasi gerektigine dyanmis ozetle.necip fazil in guzel bir cumlesi var; kurani rehber aldik 600 sene Dunyaya hukmettik.Batiyi rehber aldik bi 80 yil bi baltaya sap olamadik!..
neden bitti ozaman Osmanlı devaam etse idi neden devam etmedi kusursuzsa onu yazabilirmisin..

ben din değiştirilmiş diye düşünüyosunuz demedim
arap diline yakın osmanlıca yerine latin harflerinin gelmesini dine karşı bi tepki olarak mı algılıyosunuz dedim
ki paylaştıklarınızdan bu anlaşılıyo

tarihin ne derece doğru yazıldığını bilemem
ki yazılmayan saklanan şeylerde olabilir
fakat diğer yazıların doğruluğu da kesin değil onlara neden bu kadar kolay inanılıyo onu merak ediyorum
kimin yazdığı belli olmayan bi yazıya nasıl koşulsuz inanabilirim ki
bu konular hakkında çok değişik bilgiler mevcut
her kaynakta başka birşey yazabiliyo

kaynakların yok edildiği kesin mi peki
tarihçilerin osmanlı arşivlerinden araştırma yaptıklarını biliyoruz
onlar nasıl araştırma yapıyo peki
bu konuda kesin bilgiye sahip olmak için bu konu üzerine araştırma yapmam gerekir
birşey diyemem o yüzden
simon hanımcım bi nevi öyle aslında bakın şimdi dilek hanım ne diyor

neden anlayamıyorum

çok derin bir mevzu ben işin giripte çıkabilecek kadar derin bilgilere sahip değilim
ya düşünsene üniversitede derslerim çok çok iyiydi. bir tek osmanlıcada çok zorlandım. zor geçtim ,kıl payı nerdeyse . ha şimdi sorsan ,hiç bir şey aklımda kalmadı.ezber ya. normal.
okkkk eski sitemizi geri verinnnn

sitedede devrim yapıldı sudan çkmış balığa döndük
aglak.gif

bence sen okuduklarını anlamamışsın ki tarih kitapları gülmecesi gibi buluyorsun o tarihi...
yazdıkların gerçekten bilgi içerikli değil.
ipek bu gün sinirlimisin arkadaşlara cevapların keskin gibi geldi biraz?

gece 2 ye kadar korna tezahurat sesinden uyuyamadık, bulunduğum şehirden süpriz bi şekilde ihsanoğlu çıkmıştı halbuki, ihsanoğlu kazansa ve yine aynı gürültü yapılsa tepkim aynı olurdu
bizim millet, bir şeyleri saatlerde kornaya basarak kutlama huyundan vazgeçmeli artık dicem ama çok uzak bi ihtimal tabii
derbi sonrasına döndü caddeo_Oo_Oo_O

bence artik baska partilere ugrasacaginiza kendi partinize odaklanin, kilictaroglu devam etmemesi icin elinizden geleni yapin mesela, agac icin gezide duruyorsunuz ama partinizi rezil eden adami bastan kovmak icin hic bisey yapmiyorsunuz ben buna sasiriyorum
kılıçtaroğlu keşke gitse. ama şuraya yazıyorum. gitmeyecek.

Babam 1944 doğumlu, trabzonlu , 5 yaşında iken kendisini hafızlık eğitimine vermişler ,
o dönemin çok değerli saygıdeğer hocası, kendilerine hafızlık eğitimini aynı zamanda fenni ilimleri de öğreten hocası ; gizli saklı , mum ışıklarının bile yakılmadan eğitim vermek zorunda bırakıldı, kurslar basılıp kuranı Kerimler toplandı atıldı yakıldı , bunlar film değil gerçek hayattan kesitler...

Aynı adam yani babam , lise bitirdiği yıllar ki Menderes'in idamına denk geliyor o tarihler , dini eğitim verilen bir liseden mezun olduğu için üniversiteye alınmadı , vefa lisesinden fark derslerini alarak oradan da mezun oldu ve üniversite kapıları o zaman açıldı kendisine....

1983 doğumluyum , yıl 1998 , dini eğitim ile birlikte dünya ilimlerini de alabilmek için gittiğimiz okulumuza, bir sabah gittiğimizde bizi eli silahlı polisler bekliyordu... Bakınız yine film değil. Gerçek yaşamdan kesitler .... Sonrasını zaten biliyorsunuz, okul kapılar önünde kafalardan çekilen örtüler, kapanan üniversite kapıları...

Inanın bunlar yaşamayana çok uzak ya da yaşanmamamış gibi gelebilir, tıpkı şu an dünyada olup bitenleri bizim film seyreder gibi izlememiz gibi.. Ama hepsi birebir yaşanmış maalesef....

açıkçası ben de büyük dedemin böyle bir olay yaşadığını duydum
korkudan evde çocuklarına bile kuran öğretememişler
ama dışarıdaki insanlara öğretebilmiş
sanırım öğrenim belli yerlerde yapılabiliyomuş
evlerde vs yasaklanmış
yakıldığını ise hiç duymadım

ama o zamanlar başkaca sorunlar da yaygınmış diye biliyorum
dinin yanlış öğretilmesi dini kullanarak cumhuriyete karşı oluşturulan yapılar vs
ama her türlü sonuçları kötü bi yaptırım olmuş bana kalırsa
ama bi tarafta da dini bahane ederek rejimi yıkmaya ve eski düzene dönmeye çalışanlar da olmuş
bunu da görmezden gelemeyiz

o dönemde yaşamadığım için boyutlarını tam olarak bilemem
herkes başka bi boyutunu anlatıyo bu konunun
ama politikacılarda dine karşı olan bi kesim de olabilir

Son düzenleme:
Ben de Osmanlı torunuyum demedim, lakin öyle söyleyenlerin mantığı ne size göre onu sordum ???

Arapça ; çağın dışında kalmış tü kaka diyen sizsiziniz.

Ben de örnek verdim, benim Japon arkadaşım çocuğuna, çocuk Türkiye'de olduğu halde kendi dilini öğretmeye çabalıyor , biz neden kendi dilimizden bu kadar utanıyoruz kötülüyoruz ?. Bunun cevabını almak istiyorum ...

Bence siz , okuduğunuzu anlayıp , biraz da at gözlüklerini çıkartıp farklı fikirlere , değişik bakış açılarına kapılarınızı açın, ben çok şükür ki okuduğumu anlıyorum ....

Zira edebiyat fakültesi ikinci sınıf öğrencisiyim , Osmanlıca öğrendiğim için çok mutluyum , size yapım eki çekim eki diyorum ?? Ben şu cümleyi ekler olmadan kursam anlayabilir misiniz ?

Ama Arapça tek bir harfle mana değiriyor çok zor diyen sizsiniz... Eksiz köksüz dil mi var ki ?

Ayrıca efendimizin bir sözünüzü hatırlatmak isterim ; evinin yolunu bulabilecek zekaya sahip her kimse , Kuran'ı Kerim'i öğrenip okuyabilir... Burada kasıt belli bir yaş ve olgunluğa erişilmişliktir...

Siz de öğrenmeye çabalayın bence. Ezan Türkçe okunsun ya ben anlamıyorum demek yerine ...
Abooo. Efendimiz mi? Ben inançlı biri değilim ama inançlı olduğum dönem Kuran'ı okumuştum. Orada bu sıfatın sadece Allah'a ait olduğu yazıyor. Bence siz anlam karmaşası içindesiniz. ;) Ayrıca millet tercümesi varken neden bilmediği bir dili öğrensin? Ezan Türkçe olunca anlamı mı azalıyor? Saçma. Benim dilim Arapça değildir, Türkçedir. Dilimizden utanıyoruz derken??? :eek: Türkçeden neden utanayım ki, böyle bir şey yazmadım asla. Siz Arapçayı kendi diliniz kabul ediyorsanız benim diyecek bir şeyim yok. İstediğiniz gibi konuşun, hatta Arapça öğretin çocuğunuza. Ama Türkiye'nin dili Türkçe'dir. Ya bilimsel bir metni Arapça yazabilir misiniz, bana bunun cevabını verin. YAZAMAZSINIZ. Modern dünyada geçerli dillerin temeli hep Latin alfabesidir. Daha fonksiyonel ve daha kullanışlıdır.

arkadas muhtesem yuzyil gibi dizi yazmak istermis :D hahah bildiginiz tek tarih dizisi bu herhalde...hahha ordaki padisahlar masaAllah haremden cikmiyor..ha bire kari kiz pesinde...savaslara kim katiliyorsa :D
sirf milletin beynine Osmanliyi kotu empoze etmek icin cekilen bir safsata...

gercek bir dizi izlemek istersen "Kurulus"dizisini tavsiye ederim...Osmanli'nin kurulusunu anlatiyor...

neden bitti ozaman Osmanlı devaam etse idi neden devam etmedi kusursuzsa onu yazabilirmisin..
Bu soruyu senden beklemiyordum gerçekten..

1900 lü yılların başından bahsediyorsunuz artık imparatorlukların suyu çıkmıştı. Sadece Osmanlı da değil tüm ülkelerde böyleydi. Dünyanın yeni bir düzene ihtiyacı vardı. Anormalliklerin sadece Osmanlıda mı olduğunu sanıyorsunuz gerçekten de bitişin/çöküşün sadece bize özgü olduğunu düşünüyorsunuz? O yüzden mi 1. Dünya savaşından sonra imparatorluklar yıkılıp yerine cumhuriyetler kuruldu. Tek Osmanlıda mı oldu bunlar?

Islahatlar konusunda da yadırgamayın adamları o zamanın şartları farklıydı ki şimdi bile bir sürü yeniliğe kendini kapatan insan varken o zaman ret edilmesi, direnilmesi kadar normal bir durum yok.

Yahu Türkiye'deki siyasetçiler ne zaman yapması gerekeni yaptı ki? Ben bunların yüzünden apolitik oldum galiba. Bir tane değil ki, hepsi böyle. Hangisini göndereceksin ki?

Back