Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    275
Ben iki taraftan da değilim belki o yüzden daha objektif olabiliyorum. Elbette gönül olarak düşünce olarak bir yerler kayabilirim ama şu an itibariyle muhalefet de Ekmelledin de harcadı kendini. Zaten Kılıçdaroğlu ile yanlış bir tercih yaparak muhalefet bitirdi kendini. Erdoğan'ın da beğendiğim yönleri var. Ancak burada bir akım var ki çağdaşlık sıfatına pek bir meraklı. konu nasıl dine geliyor, hatta nasıl bazen Atatürk'e geliyor hayret ediyorum. Atatürk'ün getirdiklerini bilmeden onun ismini ağzına sakız edenleri şiddetle kınıyorum.
Birisi yukarıda yazmış mesela Osmanlı torunuyuz diye. Diğeri yazmış “Atatürk’ün adını ağzına alma!” diye..

Sen kimsin ki başkasının ağzına gümrük vuruyorsun. Konuşma özgürlüğünü getiren Atatürk değil mi?

Yani arabanın arakasına “izindeyiz” yazmakla olmuyor bu işler.
Ben kim miyim?Atamızın emanetçisiyim,Onun yolunda yürüyorum ve kimse ama hiç kimse Onun adını küçümseyici bir şekilde ağzına alamaz !

Şimdi cevap verin haydi,cumhurbaşkanınız yaptığını varsaydığınız her türlü iyi şeyi yapsaydı amaaa bu devletin Hıristiyan vatandaşlarından olsaydı onu bu mevk

Ben
Mle koz diye,alıştığınız basit üslupla konuşamazsınız.Komşularınızla,arkadaşlarınızla takılın öyle.Körler sağırlar,birbirini ağırlar.

hahaha cevabin yoksa hemen hakaret....masaAllahh baska birsey beklemiyordum senden (:

37 yıllık ömrümde kuranı kerim yasağını duymadım 5..6 yaşlarında kuran kursunada gittim..çevremde kuranı Arapçadan okuyan çok fazla..herşey yerli yerinde dilimiz arapça olsaydıda ancak bukadar Müslüman bir ülke olurduk..

Babam 1944 doğumlu, trabzonlu , 5 yaşında iken kendisini hafızlık eğitimine vermişler ,
o dönemin çok değerli saygıdeğer hocası, kendilerine hafızlık eğitimini aynı zamanda fenni ilimleri de öğreten hocası ; gizli saklı , mum ışıklarının bile yakılmadan eğitim vermek zorunda bırakıldı, kurslar basılıp kuranı Kerimler toplandı atıldı yakıldı , bunlar film değil gerçek hayattan kesitler...

Aynı adam yani babam , lise bitirdiği yıllar ki Menderes'in idamına denk geliyor o tarihler , dini eğitim verilen bir liseden mezun olduğu için üniversiteye alınmadı , vefa lisesinden fark derslerini alarak oradan da mezun oldu ve üniversite kapıları o zaman açıldı kendisine....

1983 doğumluyum , yıl 1998 , dini eğitim ile birlikte dünya ilimlerini de alabilmek için gittiğimiz okulumuza, bir sabah gittiğimizde bizi eli silahlı polisler bekliyordu... Bakınız yine film değil. Gerçek yaşamdan kesitler .... Sonrasını zaten biliyorsunuz, okul kapılar önünde kafalardan çekilen örtüler, kapanan üniversite kapıları...

Inanın bunlar yaşamayana çok uzak ya da yaşanmamamış gibi gelebilir, tıpkı şu an dünyada olup bitenleri bizim film seyreder gibi izlememiz gibi.. Ama hepsi birebir yaşanmış maalesef....

balik diyende sendin dimi :D tekrar cahil diyorsun kalp kiriyorsun haa ona gore...
Ne balığı ya,diğer konuda da anlattım,bir daha anlatayım.Balığa su dolu fanusta bakarsan yaşar,güzeldir.Fanusu kır su boşalsın bakalım,çırpınır ve ölür.Balığı dini değerleriniz anlamında kullandım,hakaret amaçlı değil.Su dolu fanus yüreğinizdir,dininizi içinizden dışarıya,toplumsal hayatınıza çıkarmaya kalkarsanız o din artık din olmaktan çıkar,elinizde ölmüş ve artık gerçek dinle alakası olmayan bir şey kalır demek istedim.Bir anlasaydınız artık,hakaret olarak balık kelimesi kullandığına inanılan ilk insan olacağım galiba!

37 yıllık ömrümde kuranı kerim yasağını duymadım 5..6 yaşlarında kuran kursunada gittim..çevremde kuranı Arapçadan okuyan çok fazla..herşey yerli yerinde dilimiz arapça olsaydıda ancak bukadar Müslüman bir ülke olurduk..
1928’de Latin harflerinin alınması sırasında izinsiz olarak okul ya da kurs açılarak Arapça öğretilmesi yasaklandı. Bu yaklaşım, aynı yıl devletin bir dini olduğu maddesinin Anayasa’dan çıkarılmasıyla devam etti...arapca yoksa Kuran'da yok...

sizin öneriniz ne olurdu o zamanda yaşıyor olsaydık..herkez bunları yazsa daha anlaşılır olur bence..merak ediyorum cidden..
siz neden latin harflerini bu kdar takıntı yaptınız onu anlmadım
osmanlıcanın değiştirilmesini dini birşey gibi mi algılıyosunuz bunu merak ediyorum

ben zaten konuşma dili türkçeydi diye bilyorum
yazı dili e konuşma dili de farklıydı diye biliyorum
doğru mu emin değilim

yazınızın sahibi kim acaba
kimden alıntıladınız yukarıdaki yazıyı
kaynak ne merak ettim

ne münasebet !!

neden dini değiştirilmiş gibi algılayım

sorum çok nettt

neden tarihimizi essah tarihimizi okuyamıyoruz

bu kadar basit bi soru

şimdi Erdoğana zulmediyor hırsız diyen kardeşlerim

düşünsenize birden bütün kaynaklar yokoluyor

tamamen başka bir dil başka bir yazı

ki konuşma diline gelince bilmiyorum

çünkü tarihi bilmiyorum :( !!!bilemiyorum

kaynağa gelince memurlar net forumdan aldım kim yazdı nerden aldı bilemiyorum

Peki bizler Atatürk çocuğuyuz demek ne demek oluyor sizce ? Sizin mantığınıza göre soruyorum; Atatürk'ün manevi kızından başka çocuğu var mıydı ?

Osmanlı torunuyuz demek, bazı Aydın! Kesim gibi, Osmanlı'ya tü kaka demediğimizin , soyumuzun onlardan geldiğine inandığımızın , onları hiçe saymadığımızın bir söylemidir....
Kaldı ki araştırdığımda dedelerimden birisi Osmanlı esnafı çıksa üzülüp yerinmem burada Osmanlı torunu olmaktan kastettiğimiz gurur ; makam mevkiye has bir durum değildir...

Dil ile alakalı örneklemelerinize gelirsek , Arapça tek bir harfle kelime manasının değiştiği bir dil, Türkçe de öyle, zira bizim dilimizde de kök ya da kelimeden yeni bir kelime türeten yapım ekleri mevcuttur.. Ve Türkçeyi sonradan öğrenen arkadaşlara da bu zor gelmektedir....

Arapça zordur , geri kalmış bir dil demek ne kadar doğru ?
Kaldı ki dünya üzerinde bizden başka dilini ırkını inkâr edip küçümseyen millet yok !!
Insanlar kargacık burgacık, tek satırda bir harf olan alfabelerine sahip çıkıyor yozlaşmasına unutulmasına izin vermiyor...
Biz de yazıldığı gibi okunan dil Osmanlıcaya çok geri kalmış çağ dışı diyoruz ... Çok acı vahin bir durum gerçekten , özellikle burada okuduğum bazı söylemler, insanların bunlar ne batılı ne Türkiyeli diye aşağıladığı, kendi dilini doğru düzgün konuşamayan gençliğe söylenenleri haklı çıkartıyor...

Çok güzel, okuduğunuzu anlamamışsınız. :rolleyes: Ben Atatürk çocuğuyuz mu dedim? :D:D Nereden uydurdunuz acaba? Kurucumuz Atatürk dedim. Arapçayla Türkçeyi de karşılaştırmışız, biri Latin harfleri temelli bir kere, öğrenmesi ve konuşması, dolayısıyla anlaşması daha kolay.

Ne balığı ya,diğer konuda da anlattım,bir daha anlatayım.Balığa su dolu fanusta bakarsan yaşar,güzeldir.Fanusu kır su boşalsın bakalım,çırpınır ve ölür.Balığı dini değerleriniz anlamında kullandım,hakaret amaçlı değil.Su dolu fanus yüreğinizdir,dininizi içinizden dışarıya,toplumsal hayatınıza çıkarmaya kalkarsanız o din artık din olmaktan çıkar,elinizde ölmüş ve artık gerçek dinle alakası olmayan bir şey kalır demek istedim.Bir anlasaydınız artık,hakaret olarak balık kelimesi kullandığına inanılan ilk insan olacağım galiba!
tamam onu oyle varsayalimda demin gene cahil dedin bana ne olacak (:

ipek yabacılar kendileri hakkında daha eleştirisel filmler falan yapıyorlar..bizde daha yeni yeni..birkaç film yapılmıştı ben çok küçüktüm yasaklanmıştı..halbuki yaşadığımız yanlışlar tüm ülkelerde var..daha objektif bakmayı öğrenmeliyiz..gelenek doğrudur demek değilki..
filmler tarihi sentezi tamamen vermez ki Muhteşem Yüzyıl bunun bir örneği değil mi?
Bir de Türk sinema sektörü henüz tarihi film yapacak olgunlukta değildir.

Senaryo yazma yeteneğim olsa bir Muhteşem Yüzyıl da ben yazardım valla. Geçmişi okumaktan sıkıldım ben, yakın Türkiye tarihi okuyorum.
öncesini okumadan yakını okursan hiç bir şey anlamazsın. sözüm sadece seni kapsamıyor ama yakına ilgi duyup okuyorsan öncesine de merak salardın. nedense bu bilgiler bir kaç filmden ibaret gibi geldi bana.

Birbirimizi yemenin, dinden, ezandan, Atatürk'ten, cumhuriyetten dem vurmanın bir anlamı yok bence.
Ezan Türkçe olsun hepimiz anlayalım diyoruz, gidiyoruz bütün cafe ve restoran isimleri İngilizce mesela.
Ne bileyim. Ezan Arapça okununca, tabelalar İngilizce olunca vs. Türkçeye bir zeval mi geliyor, hiç sanmıyorum.
Ben tabelalarda İngilizceye de karşıyım,kendi dilimizdir en güzel olan bizim için.

Ne için istemişse istemiş demeyin o zaman ,hiç mi ilgilendirmiyor sizi ülkemizde adaletin yerini bulması,kul haklarının ödenmesi?
valla ben gunlerdir yaziyorum..yazilardan takip edin eger merak ediyorsaniz...cevap yazmaktan yoruldum ayol :D

1928’de Latin harflerinin alınması sırasında izinsiz olarak okul ya da kurs açılarak Arapça öğretilmesi yasaklandı. Bu yaklaşım, aynı yıl devletin bir dini olduğu maddesinin Anayasa’dan çıkarılmasıyla devam etti...arapca yoksa Kuran'da yok...
ee ben küçükken yani 34 sene önce gidiyordum kuran kursuna arapça kuran kursuydu..hemde istanbulda..

1453te Istanbulu fetheden Ecdadimizla GURUR duyuyoruz biz, onlar olmasaydi Istanbul bizim degildi, bunuda biliyorsunuzdur umarim, takilmis kaset gibi olmasaydi olmasaydi diyip duruyorsunuz, geldigi yeri unutmamali insan

Back