Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    275
Ben tabelalarda İngilizceye de karşıyım,kendi dilimizdir en güzel olan bizim için.
cogu kisi burda ekmelettin amcayi 3-4 dil biliyor diye savunuyordu ama herneyse biz tek dil bilen Turkce bilen
cumhurbaskani sectik..tamda sizlerin istedigi gibi

aman arkadaşlar bırakın buları ,namaz kılıpta anlamını ne dua ettiğini bilmeyen okdar çok insan varki..ne oldu.Türkçemi batmaya başladı şimdide millte..:)
Anlamını bilmeden yapılan ibadet kadar saçma bir şey var mı,ibadet mi şimdi bu yani,insanlar kendilerini kandırıyor.

Açıkça söylüyorum, ben oy vermedim tam da bu sebeple. Ekmeleddin İhsanoğlu ideolojime ters dediğiniz gibi. Bunu nasıl düzeltiriz onu da bilmiyorum. Osmanlı geçmişimizin bir döneminde yer alıyor, inkar etmiyorum. Ayrıca sadece Osmanlı'dan değil, dünyada hüküm sürmüş tüm saltanatlardan hazzetmem.

üniversitede 1 sene osmanlıca okudum. gerçekten zor arkadaşlar. okuyabiliyordum ama bir türlü yazamıyordum:) sabahlara kadar çalıştım geçebilmek için. çünkü sınavda malum osmanlıca yazıyorsunuz.

Son düzenleme:
Ben kim miyim?Atamızın emanetçisiyim,Onun yolunda yürüyorum ve kimse ama hiç kimse Onun adını küçümseyici bir şekilde ağzına alamaz !
bak arkadaşım sen nasıl bu kadar rahat yazıyorsan herkes de inandıklarını ya da inanmadıklarını yazabilir. bu senin oradan racon kesmenle olacak bir şey değil. Peki nasıl Ata'nın izinden gidiyorsun bana örnek bir kaç davranışını söyler misin?

merhaba dileksu nasılsın

Kuran-ı Kerimin ve ezanın anlamını merakmı ediyorsun

yardımcı olabilirim

savunduğun veye merak ettiğin şeyi daha net anlatırsan sevinirim

filmler tarihi sentezi tamamen vermez ki Muhteşem Yüzyıl bunun bir örneği değil mi?
Bir de Türk sinema sektörü henüz tarihi film yapacak olgunlukta değildir.
sevginin gücü diye bir film var örneğin..filmde polis diyorki mafyaya bizim için çok iyi işler yaptınız..mesela..okadar çok filmlerde varki 30 sene önceki filmlerde bile var..demek istediğim biz mükemmel yönetip yönetiliyoruz fantaziciliği yok onlarda..

hadi birde anlamini bilmeden yapilan ibadetler kabul olmuyor deyinde tam olsun

öncesini okumadan yakını okursan hiç bir şey anlamazsın. sözüm sadece seni kapsamıyor ama yakına ilgi duyup okuyorsan öncesine de merak salardın. nedense bu bilgiler bir kaç filmden ibaret gibi geldi bana.

Kimse okuduğunu anlamıyor bugün ya. Onları okumaktan sıkıldım dedim, okumadım demedim.

1453te Istanbulu fetheden Ecdadimizla GURUR duyuyoruz biz, onlar olmasaydi Istanbul bizim degildi, bunuda biliyorsunuzdur umarim, takilmis kaset gibi olmasaydi olmasaydi diyip duruyorsunuz, geldigi yeri unutmamali insan
tebirikler ..

Ben de Osmanlı torunuyum demedim, lakin öyle söyleyenlerin mantığı ne size göre onu sordum ???

Arapça ; çağın dışında kalmış tü kaka diyen sizsiziniz.

Ben de örnek verdim, benim Japon arkadaşım çocuğuna, çocuk Türkiye'de olduğu halde kendi dilini öğretmeye çabalıyor , biz neden kendi dilimizden bu kadar utanıyoruz kötülüyoruz ?. Bunun cevabını almak istiyorum ...

Bence siz , okuduğunuzu anlayıp , biraz da at gözlüklerini çıkartıp farklı fikirlere , değişik bakış açılarına kapılarınızı açın, ben çok şükür ki okuduğumu anlıyorum ....

Zira edebiyat fakültesi ikinci sınıf öğrencisiyim , Osmanlıca öğrendiğim için çok mutluyum , size yapım eki çekim eki diyorum ?? Ben şu cümleyi ekler olmadan kursam anlayabilir misiniz ?

Ama Arapça tek bir harfle mana değiriyor çok zor diyen sizsiniz... Eksiz köksüz dil mi var ki ?

Ayrıca efendimizin bir sözünüzü hatırlatmak isterim ; evinin yolunu bulabilecek zekaya sahip her kimse , Kuran'ı Kerim'i öğrenip okuyabilir... Burada kasıt belli bir yaş ve olgunluğa erişilmişliktir...

Siz de öğrenmeye çabalayın bence. Ezan Türkçe okunsun ya ben anlamıyorum demek yerine ...

oky ilkokula yeni başlayan çocukların yazılarını gördün mü hiç :)

büyüklü küçüklü

elbette zorlancan heleki kritik dönemi atlamışız yani

ben ortaokulda çok güzel yazabiliyordum arapçayı hatta hocalar şaşardı geçenlerde harfleri yazayım dedim

eşimin tepkii üzülme öğrencen

ben din değiştirilmiş diye düşünüyosunuz demedim
arap diline yakın osmanlıca yerine latin harflerinin gelmesini dine karşı bi tepki olarak mı algılıyosunuz dedim
ki paylaştıklarınızdan bu anlaşılıyo

tarihin ne derece doğru yazıldığını bilemem
ki yazılmayan saklanan şeylerde olabilir
fakat diğer yazıların doğruluğu da kesin değil onlara neden bu kadar kolay inanılıyo onu merak ediyorum
kimin yazdığı belli olmayan bi yazıya nasıl koşulsuz inanabilirim ki
bu konular hakkında çok değişik bilgiler mevcut
her kaynakta başka birşey yazabiliyo

kaynakların yok edildiği kesin mi peki
tarihçilerin osmanlı arşivlerinden araştırma yaptıklarını biliyoruz
onlar nasıl araştırma yapıyo peki
bu konuda kesin bilgiye sahip olmak için bu konu üzerine araştırma yapmam gerekir
birşey diyemem o yüzden

aman neden bu adam %52 alırken diğerleri niye alamıyor diye düşünmeyin

ahirette oruç niye tutmadın derlerse erdoğan yüzünden dersin...bahane şahane

Hadi ben öyle dicem diyelim.
peki size ahirette sormayacaklar mı bu kadar çalan çırpan insanların ölümüne sebebiyet veren insanları birbirine düşüren bir adamın peşinden gitmenize ne bahane söyliceksiniz

ya düşünsene üniversitede derslerim çok çok iyiydi. bir tek osmanlıcada çok zorlandım. zor geçtim ,kıl payı nerdeyse . ha şimdi sorsan ,hiç bir şey aklımda kalmadı.ezber ya. normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…