cogu kisi burda ekmelettin amcayi 3-4 dil biliyor diye savunuyordu amaBen tabelalarda İngilizceye de karşıyım,kendi dilimizdir en güzel olan bizim için.
Anlamını bilmeden yapılan ibadet kadar saçma bir şey var mı,ibadet mi şimdi bu yani,insanlar kendilerini kandırıyor.aman arkadaşlar bırakın buları ,namaz kılıpta anlamını ne dua ettiğini bilmeyen okdar çok insan varki..ne oldu.Türkçemi batmaya başladı şimdide millte..:)
bizde Ecdadimiza sahip cikicaz her daim hosunuza gitmiyor ama kabullenmekten baska bisey yapamazsiniz, tarih kitaplari artik Erdogani yazicak onuda iyi okuyun :) Kasimpasadan Cankayaya helal olsun, Yeni Türkiyemiz Cumhurun Baskani, iradenize ters insanlari secime aday yaparak mi sahip cikiyorsunuz atatürkün partisine güldürmeyin beni :)
bak arkadaşım sen nasıl bu kadar rahat yazıyorsan herkes de inandıklarını ya da inanmadıklarını yazabilir. bu senin oradan racon kesmenle olacak bir şey değil. Peki nasıl Ata'nın izinden gidiyorsun bana örnek bir kaç davranışını söyler misin?Ben kim miyim?Atamızın emanetçisiyim,Onun yolunda yürüyorum ve kimse ama hiç kimse Onun adını küçümseyici bir şekilde ağzına alamaz !
sevginin gücü diye bir film var örneğin..filmde polis diyorki mafyaya bizim için çok iyi işler yaptınız..mesela..okadar çok filmlerde varki 30 sene önceki filmlerde bile var..demek istediğim biz mükemmel yönetip yönetiliyoruz fantaziciliği yok onlarda..filmler tarihi sentezi tamamen vermez ki Muhteşem Yüzyıl bunun bir örneği değil mi?
Bir de Türk sinema sektörü henüz tarihi film yapacak olgunlukta değildir.
öncesini okumadan yakını okursan hiç bir şey anlamazsın. sözüm sadece seni kapsamıyor ama yakına ilgi duyup okuyorsan öncesine de merak salardın. nedense bu bilgiler bir kaç filmden ibaret gibi geldi bana.
tebirikler ..1453te Istanbulu fetheden Ecdadimizla GURUR duyuyoruz biz, onlar olmasaydi Istanbul bizim degildi, bunuda biliyorsunuzdur umarim, takilmis kaset gibi olmasaydi olmasaydi diyip duruyorsunuz, geldigi yeri unutmamali insan
Ben de Osmanlı torunuyum demedim, lakin öyle söyleyenlerin mantığı ne size göre onu sordum ???Çok güzel, okuduğunuzu anlamamışsınız.Ben Atatürk çocuğuyuz mu dedim? Nereden uydurdunuz acaba? Kurucumuz Atatürk dedim. Arapçayla Türkçeyi de karşılaştırmışız, biri Latin harfleri temelli bir kere, öğrenmesi ve konuşması, dolayısıyla anlaşması daha kolay.
ee ben küçükken yani 34 sene önce gidiyordum kuran kursuna arapça kuran kursuydu..hemde istanbulda..
vallahi canım oarasını allah bilir ne desem yalan.hadi birde anlamini bilmeden yapilan ibadetler kabul olmuyor deyinde tam olsun
oky ilkokula yeni başlayan çocukların yazılarını gördün mü hiç :)üniversitede v1 sene osmanlıca okudum. gerçekten zor arkadaşlar. okuyabiliyorsum ama bir türlü yazamıyordum:) sabahlara kadar çalıştım geçebilmek için. çünkü sınavda malum osmanlıca yazıyorsunuz.
herkesin duymak istediği şekle sokarsak işimiz var. her yöne çek dur canının istediğine göre...Anlamını biliyorum merak etmeyin,ama anadilimde duymak istiyorum,bundan doğal ne olabilir?
hee iyi şu ana zararı yok demkki hem bizin halkımız işini bilir ozamanda öğrenmişlerdir isteyenler Arapçayı:)o yilda yasaklanmis 1928 de gitmiyorsan kursa bilemezsin tabii
sen nereden bilebilirsin ki kimin kendini kandırdığını ya da ibadetinin kabul olup olmadığını..Anlamını bilmeden yapılan ibadet kadar saçma bir şey var mı,ibadet mi şimdi bu yani,insanlar kendilerini kandırıyor.
ne münasebet !!
neden dini değiştirilmiş gibi algılayım
sorum çok nettt
neden tarihimizi essah tarihimizi okuyamıyoruz
bu kadar basit bi soru
şimdi Erdoğana zulmediyor hırsız diyen kardeşlerim
düşünsenize birden bütün kaynaklar yokoluyor
tamamen başka bir dil başka bir yazı
ki konuşma diline gelince bilmiyorum
çünkü tarihi bilmiyorum!!!bilemiyorum
kaynağa gelince memurlar net forumdan aldım kim yazdı nerden aldı bilemiyorum
aman neden bu adam %52 alırken diğerleri niye alamıyor diye düşünmeyin
ahirette oruç niye tutmadın derlerse erdoğan yüzünden dersin...bahane şahane
ya düşünsene üniversitede derslerim çok çok iyiydi. bir tek osmanlıcada çok zorlandım. zor geçtim ,kıl payı nerdeyse . ha şimdi sorsan ,hiç bir şey aklımda kalmadı.ezber ya. normal.oky ilkokula yeni başlayan çocukların yazılarını gördün mü hiç :)
büyüklü küçüklü
elbette zorlancan heleki kritik dönemi atlamışız yani
ben ortaokulda çok güzrl yazabiliyordum arapçayı hatta hocalar şaşardı geçelerde harfleri yazayım dedim
eşimin tepkiiEki Görüntüle 1215479 üzülme öğrencen Eki Görüntüle 1215481
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?