Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    275
Lise tarih kitaplarında bu kardeş katillerini bir yağlayıp ballıyorlar ki millet etkileniyor, 'Osmanlı torunuyuz' diye geziyor, halbuki alakası yok. İster gül ister gülme, gerçek bu. Hatta cenazelerde de bunlara dua istiyorlar ne alakaysa. Böyle bir batıl yapmışlar bunu. :D
Sen nereden biliyorsun da bu kadar emin konuşuyorsun. Tarih kitapları yalansa zaten tüm tarihi Türk ve İnkilap tarihi de dahil aynı şeyi söylemek gerekir. Kaldı ki tarih tek başına bir milletin kaleme aldığı tarih değildir, dünyanın yazdıkları var. Bunları inkar edip de kendince senaryo yazacağına okusan daha mantıklı olur bence.

Öğrenmeye çalışmadım Arapçayı ama Çince bile öğreniliyorsa imkansız derecede zor olduğunu sanmıyorum. Orada doğan çocuklar da sonuçta belli bir yaşta okuma yazma öğreniyorlar. Her dil kendi içinde dışarıdaki insana göre zordur. Sen Türkçe bilmesen sana Türkçe zor gelir.

Ayrı yazılan mi ekleri..

-lar,-ler ayrımları..

-kipler, çekim ekleri bilmem neler neler…
:):)
kızkardeşim annemin mezarı başındayız kuranı kerimi açtı ama arapça..ayvayı yedikj dedim içimden :))zira çokkk yavaş okur kendisi..

Sen nereden biliyorsun da bu kadar emin konuşuyorsun. Tarih kitapları yalansa zaten tüm tarihi Türk ve İnkilap tarihi de dahil aynı şeyi söylemek gerekir. Kaldı ki tarih tek başına bir milletin kaleme aldığı tarih değildir, dünyanın yazdıkları var. Bunları inkar edip de kendince senaryo yazacağına okusan daha mantıklı olur bence.
ipek yabacılar kendileri hakkında daha eleştirisel filmler falan yapıyorlar..bizde daha yeni yeni..birkaç film yapılmıştı ben çok küçüktüm yasaklanmıştı..halbuki yaşadığımız yanlışlar tüm ülkelerde var..daha objektif bakmayı öğrenmeliyiz..gelenek doğrudur demek değilki..

Gulmekte haklisin zira senin yorumuna bende guldum :D

Yahu ninelerimiz dedelerimiz savasmadilar mi?? esnafin cocugu olsan ne padisahin cocugu olsan ne?? Bu Osmanli’nin atamiz oldugu gercegini degistirmez…

Ata deyince illa biyolojik olarak ondan dunyaya gelmen gerekmiyor :D oyle bakacak olursak daha oncede vermisler bu ornegi ama Adem ve Havva ornegi var..

600 yillik Osmanli saltanati boyle kucumsenmeyi hak etmiyor..keske kendi degerlerimizin kiymetini bilseydik ):

Adem ile Havva niye girdi işin içine şimdi? Hiç alakasız bir şey.

Senaryo yazma yeteneğim olsa bir Muhteşem Yüzyıl da ben yazardım valla. Geçmişi okumaktan sıkıldım ben, yakın Türkiye tarihi okuyorum.

Türklerin kökeni karışık, şimdi kökenlerimizi araştırma şansımız olsa kim bilir neler çıkar. Ama Osmanlı torunu, Osmanlı torunu deyince insan gülüyor. Yahu kardeşim, Osmanlı torunu demek, padişah torunu demek. E şimdi araştırma şansımız olsa o dönemde yaşamış esnaflardan birinin torunu çıkarsın alt tarafı. Padişah kanı mı taşıdığını sanıyor nedir? :D:D
aynen biz Karadenizliyiz..dayım babamlara kızdığında bunlar rum tohumu diyordu..biz küçüktük..tayypede diyorlar ya..ama cidden kökenlerimiz çok karışıktır tüm halkımızın..Osmanlı tohumu olduğumuz konusu da rum tohumu olduğumuz kadar karışık:))

Türklerin kökeni karışık, şimdi kökenlerimizi araştırma şansımız olsa kim bilir neler çıkar. Ama Osmanlı torunu, Osmanlı torunu deyince insan gülüyor. Yahu kardeşim, Osmanlı torunu demek, padişah torunu demek. E şimdi araştırma şansımız olsa o dönemde yaşamış esnaflardan birinin torunu çıkarsın alt tarafı. Padişah kanı mı taşıdığını sanıyor nedir? :D:D
Peki bizler Atatürk çocuğuyuz demek ne demek oluyor sizce ? Sizin mantığınıza göre soruyorum; Atatürk'ün manevi kızından başka çocuğu var mıydı ?

Osmanlı torunuyuz demek, bazı Aydın! Kesim gibi, Osmanlı'ya tü kaka demediğimizin , soyumuzun onlardan geldiğine inandığımızın , onları hiçe saymadığımızın bir söylemidir....
Kaldı ki araştırdığımda dedelerimden birisi Osmanlı esnafı çıksa üzülüp yerinmem burada Osmanlı torunu olmaktan kastettiğimiz gurur ; makam mevkiye has bir durum değildir...

Dil ile alakalı örneklemelerinize gelirsek , Arapça tek bir harfle kelime manasının değiştiği bir dil, Türkçe de öyle, zira bizim dilimizde de kök ya da kelimeden yeni bir kelime türeten yapım ekleri mevcuttur.. Ve Türkçeyi sonradan öğrenen arkadaşlara da bu zor gelmektedir....

Arapça zordur , geri kalmış bir dil demek ne kadar doğru ?
Kaldı ki dünya üzerinde bizden başka dilini ırkını inkâr edip küçümseyen millet yok !!
Insanlar kargacık burgacık, tek satırda bir harf olan alfabelerine sahip çıkıyor yozlaşmasına unutulmasına izin vermiyor...
Biz de yazıldığı gibi okunan dil Osmanlıcaya çok geri kalmış çağ dışı diyoruz ... Çok acı vahin bir durum gerçekten , özellikle burada okuduğum bazı söylemler, insanların bunlar ne batılı ne Türkiyeli diye aşağıladığı, kendi dilini doğru düzgün konuşamayan gençliğe söylenenleri haklı çıkartıyor...

Harf Devrimi, Kazım Karabekir'in ''felaket'' dediği boyutlardaydı. 2 Kasım sabahı âlimler, bir gece önce okudukları kaynaklara ulaşmanın yasak olduğunu öğrendiler. Kürsüye çıkan hocalar bir anda sağır-dilsiz oldular.

Harf devrimi ile ilgili Kazım Karabekir?e teklif sunulunca o şöyle dedi:?Bu kabul edildiği gün memleket herc ü merce girer. Her şey bir yana kütüphanelerimizi dolduran mukaddes kitaplarımız, tarihlerimiz, yazılarımız ve binlerce cilt eserlerimiz bu lisanla yazılmış iken büsbütün başka bir şekilde olan hurûfu kabul ettiğimiz gün en büyük bir felakete maruz kalacağız.?

Harf Devrimi, Kazım Karabekir?in ?felaket? dediği boyutlardaydı. 2 Kasım sabahı âlimler, bir gece önce okudukları kaynaklara ulaşmanın yasak olduğunu öğrendiler. Kürsüye çıkan hocalar bir anda sağır-dilsiz oldular. ?Bir gecede cahil olduk? diyerek ağladılar. Baskıya hazırlanan dergiler, ne yapacaklarını şaşırdılar, bazı gazeteler derhal yayınlarına son verdiler.

Olay nasıl algılandı?

Batı hayranları olayı Laiklik konusunda atılmış en büyük adım, Türkleri Arap fikriyatından koparıp kendi milli benliğine kavuşturan büyük devrim diyerek övdüler ve kanunun uygulamasının takipçisi oldular, bir bakıma gönüllü hafiyelik rolünü üstlendiler.

İstanbul?daki edebiyat çevreleri ve gazeteciler, bu değişikliği kendilerinin Mustafa Kemal?i desteklememelerinin ve Saltanat, Hilafet gibi konularda sessiz kalmalarının cezası olarak gördüler. Olayı kendilerinin işten atılmaları olarak değerlendirip basite indirgediler.

Âlimler, bunu Kur?an?a karşı bir saldırı ve Hıristiyan âlemine bir yakınlaşma olarak gördüler. Latin alfabesi için ?La dini alfabe? dediler.

Olayın neticeleri?

1. Okuma-yazma oranı Müslümanlar arasında sıfıra düştü. Birkaç Fransız hayranı dışında okuryazar kimse kalmadı. Bu durum, basında zaten etkin olan Ermeni, Yahudi ve Rumların sayısını artırdı. Onlardan bazıları resmi olarak basın kuruluşlarında görev alırken birçoğu ?gizli çalışan? olarak iş yaptı.

Böylece basındaki Batı etkinliği arttı. Gazetecilik ?Osmanlı? kimliğini tamamen yitirdi, birkaç Fransız hayranıyla birkaç gayrimüslimin işi oldu. Basının halkı İslam?dan uzaklaştırma çabası hızlandı.

2. Edebiyat dergileri okuyucusuzluktan bir bir kapandı. Yayınını sürdürenler de önce artık ?eski alfabe? denen alfabeyle kaleme alındı, ardından genellikle bir Rum usta bulunarak ona baştan sona yazdırılırdı.

3. Tezhip sanatı sona erdi.

4. Arşivler, ?Arap alfabesiyle yazılmış? denerek başta Bulgar tüccarlar olmak üzere yabancılara kâğıt diye satıldı. Osmanlının paha biçilmez belgeleri Avrupalıların eline geçti.

5. Yüzlerce yıl önce yazılmış, paha biçilmez el yazması yüz binlerce eser yakıldı veya Jandarma korkusuyla saklandığı yerde unutuldu.

Asıl amaç çok geçmeden ortaya çıktı:

?Harf Devrimi? Kur?an-ı Kerim yasağına dönüştürüldü

Alfabe değişikliğinin asıl amacı çok geçmeden ortaya çıktı. Jandarma, devletin üst kademesinden aldığı emirle alfabe değişikliğini Kur?an-ı Kerim yasağına dönüştürdü. Köy köy gezip elinde, evinde, iş yerinde, bağ veya bahçesinde Kur?an-ı Kerim bulduğu herkesi tutukladı, dövdü, bir daha ?eski? harfleri kullanmayacağına dair yemin ettirdi.

Yasağa direnenler idam edildi, kurşuna dizildi. Karakollarda ve cezaevlerinde çok sayıda kişi kötü koşullardan dolayı hayatını kaybetti.

İslami eğitim, gizli yapılabileni dışında sona erdi. Anadolu halkı İslami ilimlerden yoksun kaldı. Anadolu?da cehalet arttı. Böylece Komünizm, ateizm, faşizm gibi düşünce ve akımların önü açıldı.

Bunun için ?Harf Devrimi?, Batı yanlılarınca laiklik konusunda atılmış en büyük adım kabul edilmiştir.

Olayın ilginç yanları

1. Mustafa Kemal, ünlü Nutku?nu 1927?de ?Arap? alfabesiyle yazmıştı. Nutuk, 1928?den sonra okunmaz oldu. Ancak 1930?lu yıllarda ve birçok imla hatasıyla Latin alfabesine çevrildi. Bugün bile Kemalistler, asıl nüshayla Latin alfabesi arasında farklar bulunduğunu söyler ve bu konuda birbirlerine yönelik ağır ithamlarda bulunurlar.

2. Mustafa Kemal ve İsmet İnönü ölünceye kadar ?eski? yazıdan kopamamışlar, kendi yazılarını önce ?eski? alfabeyle yazmışlar, sonra kâtiplerine emir vererek Latin alfabesine çevirmişler.

3. 12 Eylül?ün darbecisi Kenan Evren hâlâ özel notlarını ?eski? yazıyla yazmaktadır. Gerekçesi bu harflere alışan kişinin bir daha onlardan kopmasının mümkün olmadığıdır.

4. Yakın dönemin ateist yazarlarından Aziz Nesin hikâyelerini ?eski? yazıyla yazdıktan sonra Latin alfabesine çeviriyordu. Gerekçesi, Latin alfabesinin insanın düşünce akışını koparmasıydı. Ona göre Latin yazısı kesik kesik olduğu için düşünce akışını koparıyor ve kolu yoruyordu.

5. Bugün İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Tezhip kursları Atatürkçü sosyete arasında geniş ilgi görüyor. Kur?an alfabesine düşmanlık yapanlar, Latin alfabesinden bir güzel yazı oluşturamadılar. Güzelliği ister istemez Kur?an alfabesinde arıyorlar.

6. Harf Devrimi?nin üzerinden 80 yıl geçmesine rağmen bugün hâlâ Türkiye?de okuma oranı yüzde yetmiş civarındadır. Dünyanın en zor alfabesini kullanan Japonya ve Çin?de ise bu oran yüzde yüzdür.
***********alıntı**********

araba sren.gif
:(bana çok karışık geliyor forum

kim kimden alıntı yapmış kim kime yazmış

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'nin yegane kurucusudur ve değil 500, 1000 yıl da geçse saygıyla anılacaktır. Osmanlı Padişahları da lise tarih dersinde işte öğrenilir belki. O da belki. :DKurdukları sistem nasıl çöktü belki daha iyi anlaşılır 500 yıl sonra da millet Osmanlı torunu olma takıntısından kurtulur.;)
bizde Ecdadimiza sahip cikicaz her daim hosunuza gitmiyor ama kabullenmekten baska bisey yapamazsiniz, tarih kitaplari artik Erdogani yazicak onuda iyi okuyun :) Kasimpasadan Cankayaya helal olsun, Yeni Türkiyemiz Cumhurun Baskani, iradenize ters insanlari secime aday yaparak mi sahip cikiyorsunuz atatürkün partisine güldürmeyin beni :)

37 yıllık ömrümde kuranı kerim yasağını duymadım 5..6 yaşlarında kuran kursunada gittim..çevremde kuranı Arapçadan okuyan çok fazla..herşey yerli yerinde dilimiz arapça olsaydıda ancak bukadar Müslüman bir ülke olurduk..

Şimdi cevap verin haydi,cumhurbaşkanınız yaptığını varsaydığınız her türlü iyi şeyi yapsaydı amaaa bu devletin Hıristiyan vatandaşlarından olsaydı onu bu mevk
kiz gene mi sen :)

ya Ataturke laf atan olmadi..lutfen Ataturku bu isin disinda birakiniz...kendini Osmanli evladi hissediyorsa kendi bilecegi sey...sende kendini Ataturkun evladi olarak hissedebilirsin. kim itiraz edebilir buna???
Ben
Mle koz diye,alıştığınız basit üslupla konuşamazsınız.Komşularınızla,arkadaşlarınızla takılın öyle.Körler sağırlar,birbirini ağırlar.

ne oldu yav ülkede savaşmı vardı birileri sevinç naraları atıyor anlamıyorum ayrım damardaki kan gibi çiğ süt emmiş insanoğlu:)

bizde Ecdadimiza sahip cikicaz her daim hosunuza gitmiyor ama kabullenmekten baska bisey yapamazsiniz, tarih kitaplari artik Erdogani yazicak onuda iyi okuyun :) Kasimpasadan Cankayaya helal olsun, Yeni Türkiyemiz Cumhurun Baskani, iradenize ters insanlari secime aday yaparak mi sahip cikiyorsunuz atatürkün partisine güldürmeyin beni :)
Ne de güzel çzdeşleşiyorsunuz,egolar tatmin oldu,aşağılık kompleksleri hafifledi tabii.

Şimdi cevap verin haydi,cumhurbaşkanınız yaptığını varsaydığınız her türlü iyi şeyi yapsaydı amaaa bu devletin Hıristiyan vatandaşlarından olsaydı onu bu mevk

Benimle kız ,o alıştığınız basit üslupla konuşamazsınız.Komşularınızla,arkadaşlarınızla takılın öyle.Körler sağırlar,birbirini ağırlar.

karşıyım diye birşey yazdığımı hatırlamıyorum

nedenlerini merak ediyorum

şimdi osmanlının etkisinden kurtulmak deyince o zaman Türklerin osmanlıyla savaşı kazanıldı ve Türkçe resmi dil ilan edildi !!

yazık osmanlıdan kalan insanlarında ülkede kalmasına izin verildi!!!

bunu mu çıkarmalıyım

kolay zorluğuna gelince çinceden daha mı zor!!

kafam çok karışık cidden

o kadar

siz neden latin harflerini bu kdar takıntı yaptınız onu anlmadım
osmanlıcanın değiştirilmesini dini birşey gibi mi algılıyosunuz bunu merak ediyorum

ben zaten konuşma dili türkçeydi diye bilyorum
yazı dili e konuşma dili de farklıydı diye biliyorum
doğru mu emin değilim

Eki Görüntüle 1215474 :(bana çok karışık geliyor forum

kim kimden alıntı yapmış kim kime yazmış

yazınızın sahibi kim acaba
kimden alıntıladınız yukarıdaki yazıyı
kaynak ne merak ettim

yani bazen şu saçmalamayı erdoğanın saltanatından daha fazla saltanat haline getirmişler yok mu insan artık yuh diyor..

Dileksu gerçekten artık sinir harbini bırak bir kenara sinirden sap ile samanı karıştırmaya başladınız artık
Sinir harbi falan yapmıyorum,tam da gerçekleri yazıyorum,anlayabilene,idrak edebilene tabii.

Ne de güzel çzdeşleşiyorsunuz,egolar tatmin oldu,aşağılık kompleksleri hafifledi tabii.
cok sükür kompleksimiz yok, gercekler var ortada yazilan bir tarih var,
Osmanli Evladiyiz dedik bir türlü altindan kalkamadiniz, sayfalarca ayni konu üzerine yorum yapiyorsunuz, ben buna kompleks derim iste, anlamadim size ne yani kimin evladi olup olmadigimiz, niye bu kadar batti

Back