• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    275
Başörtüsünü Saraylım yasaklamadı ki? Onu neden suçluyorsunuz?
Başörtünün neden yasaklandığı nedenini konuşalım. Önceden serbestti. Sonra boşboğazın biri ''Rektörler dekanlar size saygı duruşuna duracak'' gibi sloganlar atınca uyuyan yılanı uyandırdı. Sonuçta ne oldu? Başörtü reklamı donsuzlara yaradı. Şeriatı istismar dinsizlere yaradı. Türklük neymiş dediler kansızlara yaradı.
Lütfen birazcık da olsa gerçeklerle konuşalım.
Simdi siz gercekci biz yalanci mi olduk soylediklerimin hangisi yalan birde kimseyi sucladiğim falanda yok burda konusuyoruz basortulu bacimin okumasini acik bayanlara borclu oldugumuzu belirttigi ve benim ayni görüşte olmaman siz araya girmeden ince bi geçmişe göz atin lutfen muhalefet yapmayin.
Hic samimi degilsin. Iki saat tartistik, gidip de "basortusune karsi degilim" dedigim mesaji kotu replemissin. Demek ki oyle dememi istemiyormussun, iyi, bundan sonra zitlasiriz daha hosuna gidiyorsa..
Samimiyetimi nerden olçtünüz acaba siz orda basortululeri recep tayyibin esirleri kuklalari olarak görün bende size katilayim oyle mi olur tabi neden olmasin söylediklerinizi belliki görmüyor duymuyor ezbere konuşuyorsunuz

"AKPye kalsa en buyuk istekleri kendilerine sizden koleler yaratmak, sus deyince susan, otur deyince oturan.."
Iste bu yazınız icin katilmadim bu bana ve bütün basortulere hakaret olarak aliyorum ve mune ablanin gereginin yapmasini istiyorum ben burda hicbir basortuluye hakaret etmedim aksine bacimdir kardedimdir dedim oylede diyorum sizke daha fazla muhattab olmuyorum kendini bilmez laflar etmeye başladınız zira ...

Canim, ben basimi herhangi birsey icin acmadim ki, dogustan acik zaten...:9: Siz de oyle bir yaziyorsunuz ki sanki ortu basiniza yapisik dogmussunuz. "Basortulu bayanlarin" okuma hakki?
Kimsenin hakki elinden alinmamis bu ulkede, yonetmelige uyan basortulu basortusunu okulda iken takmayarak okumus, inatlasan evde oturmus, hepsi bu. Ayni yonetmelik kot pantolonu da devlet dairelerinde yasaklar, mini etegi de. calismak istersen bir zahmet yonetmeliklere uyacaksin. Yonetmeliklere ve toplumun bekasi icin konulmus kanunlara ve kurallara uymayi ogrenmenin ilk yeri okuldur. Herkes esit sekilde uyarsa duzen saglanir. Kafasina gore davranirsa da kaos olur. Musluman bir ulke olmasi birsey degistirmez, halkin cogunlugunun tesettur derdi yok cunki..

Hea siz anadan üryan dolasiyorsunuz zaten doğdugumuz gibi dolasacaksak.hiç birsey giymeyelim Her şey tamam baş kapatınca kaos oluyor evet oluyor sizin zihniyetiniz ki kişiler yüzünden.

"AKPye kalsa en buyuk istekleri kendilerine sizden koleler yaratmak, sus deyince susan, otur deyince oturan.."
Iste bu yazınız icin katilmadim bu bana ve bütün basortulere hakaret olarak aliyorum ve mune ablanin gereginin yapmasini istiyorum ben burda hicbir basortuluye hakaret etmedim aksine bacimdir kardedimdir dedim oylede diyorum sizke daha fazla muhattab olmuyorum kendini bilmez laflar etmeye başladınız zira ...

Hakaret mi? Bu kaniya havadan kapilmadim Ranana hanim, canla basla savundugunuz partinizin soylemleri bu yonde, hakaret ise once oradan baslayiniz.

“TBMM Başkanvekili ve AKP Milletvekili Sadık Yakut’un, Ulusal Çocuk Forumu’nda yaptığı bir konuşmada 'Maalesef şimdiye kadar kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum. İnşallah bu yanlışlık önümüzdeki dönem içinde düzeltilecek' ifadeleri kamuoyuna yansıdı. Görevi cumhuriyetin temel niteliklerini koruyarak geliştirmek olan ve bunun için yemin eden Sadık Yakut, en sonunda maskesiz, takiyesiz bir şekilde AKP zihniyetini ifşa etmiştir. Bu zihniyet, laik cumhuriyet kazanımlarının yok edildiği ve kadın haklarının kaybolduğu totaliter bir Türkiye hayal etmektedir.

" 1933 – 1945 yılları arasında Almanya’da Naziler karma eğitimi bitirmiştir. Bu tarihler arasında nüfus açısından çok küçük bazı köyler dışında karma okul kalmamıştır. Sadık Yakut’un aklı da aynen bu şekilde çalışmaktadır. Sadık Yakut 2013 yılında Nazi Almanyası politikaları Türkiye’ye önermektedir.

Sadık Yakut ve partisinin kadın hakları konusunda Nazileri örnek aldıkları tek alan karma eğitim de değildir. Nazi Almanyası’nda da kadının rolü çocuk üretmekten ibarettir. Örneğin '3 çocuk' sloganını ilk kez Naziler kullanmıştır. Bu slogan 1939 yılında Frauenwarte isimli bir Nazi Dergisi’nde çıkmıştır. Tayyip Erdoğan da bu söylemi aynen kullanmaktadır.

http://t24.com.tr/haber/chpli-oran-yakut-nazi-politikalarini-onermektedir,244471

Desteklediginiz partinin bunun gibi bir cok soylemi havalarda ucusurken yanlizca ben dile getirdim diye beni hakaret etmekle suclamadan once kafanizi kumdan cikarip etrafinizda neler konusulduguna bir bakmanizi tavsiye ederim.

Alıntıladığın cümleden ne anladığımı açıklamak istiyorum izninle.

Cümlenin içinde ''başörtüsü'' kelimesini göremediğim için başörtülülere hakaret olarak algılamıyorum.

''Sizden'' sözcüğünü ise AKP'yi sevenler destekleyenler olarak görüyorum. (Erkek, kadın açık kapalı, 7 den 70'e destekleyen herkes.)

''AKP'ye kalsa'' Halkın yarısı da onu desteklemediği için ona kalamıyor. (Destekleyenlerin oranı ölçüsünde tehlike artar, azalır veya ortadan kalkar)

''koleler yaratmak, sus deyince susan, otur deyince oturan'' Kayıtsız şartsız kendine itaat edecek toplumu elbette destekleyenlerden yaratabilir.
Destek vermeyen, karşı çıkan, muhalefet eden, sorgulayan insanlardan itaatkar bir toplum yaratamaz değil mi?

Bu cümlenin neresinin başörtülülere hakaret içerdiğini açıklarsan sevinirim.

Neler hissettiğini anlamaya çalışıyorum ranana. Ben nasıl ki tavan yapmış egosuyla RTE'nin bu ülkeye daha fazla hizmet edemeyeceğini düşünüyorsam.
Sen de RTE giderse bu ülke için hiç iyi olmaz diye düşünüyorsun.
İkimizden biri daha gerçekçi düşünüyor. Ama hangimiz bunu bilmiyoruz. İkimiz de bu ülkenin en iyi şekilde yönetilmesini istiyoruz.
Senin doğru düşündüğünden emin olsam en az 10 oyla RTE'ye giderim. İnanıyorum sen de benim düşüncemden emin olsan E.İ.oğlu nu desteklersin.
Sandığa gittiğimizde hiç kimse bize etki edemez. Hangi adayı istersek basarız mührü.
Sandığa gidene kadar tarafsız olarak adayları mercek altına alıp Ülkemiz için en isabetli kararı bulma gayreti göstermeliyiz.

Son düzenleme:
ciddi olarak merak ediyorum (hatta hadsiz bir üye benim kıyafetlerimi sorgulamıştı erkek olduğumu bilmeden saçmalamıştı) insanların kıyafetlerinden size ne bana ne ?

neden beyine değilde kıyafetlere takılıyorsunuz ?

iyi ki diktatörsün Recep Tayyip Erdoğan
faizleri düşür diyorsun merkez bankası tersini yapıyor
seni dinleyenler tutuklanıyor ertesi gün salınıyor
propanganda filmi çekiyorsun YSK yasaklıyor
sabah akşam
karikatürünü çizip
alaya alıyorlar ....

iş aş üretiyorsun

yol hastahane hızlı tren havalimanları yapıyorsun ....
halkı ezen mafyadır
darbedir
şikedir
pensilvanyadır ne varsa ortadan kaldırıyorsun

halkın parasına çöreklenen dershaneleri kapatıyorsun

devlet hastahanelerini
özel hastahanelerinden daha iyi hizmet üretir hale getiriyorsun ....

öğrencilere kitapları ücretsiz veriyorsun
yerli silah sanayini şahlandırıyorsun
yerli uçak
tank
savaş gemisi
uydu
ve diktatörlüğüne rağmen
TÜSİAD fırsat verirse yerli oto da yapacaksın ...

iyi ki diktatörsün
ve iyi ki ülkemizin liderisin ....
eğer diktatörlük buysa
inşaallah dünyaya diktatör olursun
da dünya biraz huzur bulur....

vesselam :34::34:

Aslında kadına çok büyük hakaret ediliyor farkında değilsiniz.

Saygısızlık edip saygı bekliyorsunuz....

komik hatta trajikomik....

şunu asla unutmayın bırakın insanlar inançlarını yaşasın, demokratlık budur !

ve diğerlerine diyorum ki çekin kıllı ellerini kadın bedeninden ....

Sizin kıllı ellerinize ihtiyaç yok burası zaten cadı kazanı !'

selahattin demirtaş:
vicdani ret haktır.
kürtaj kararı kadına bırakılmalıdır.
halklar eşit olmalı.
anadil üzerindeki tüm baskılar kaldırılmalı.
kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık olmalı, partinin yönetici kademelerinde eşbaşkanlık sistemi ile en az 1 kadın bulundurulmalı.
cumhurbaşkanı halk meclisleriyle (genç-engelli-işçi-kadın-lgbti) beraber hareket etmeli.
cumhurbaşkanı sokakta halkla birlikte olmalı.
devlet gencini asayiş sorunu olarak görmemeli.
lgbti bireyler üzerindeki tüm baskı ve nefret söylemleri son bulmalı, nefret suçu anayasalaşmalı.
aleviler üzerindeki tüm baskılar kaldırılmalı, cemevi ibadethane olarak kabul edilmelidir.
diyanet işleri kaldırılmalı, zorunlu din dersine son verilmelidir.
yök kaldırılmalı.
seçim barajı kaldırılmalı.

Bunları adam gibi söyleyen kadın haklarına kadın cinayetlerine tepki gösterebilen tek aday .seçilmeyecek belki ama benim için siyaseti çok başka yerlere taşıdı bile.( Kürt değilim PKK'lı ya da bölücü filan da değilim :) )

Son düzenleme:
selahattin demirtaş:
vicdani ret haktır.
kürtaj kararı kadına bırakılmalıdır.
halklar eşit olmalı.
anadil üzerindeki tüm baskılar kaldırılmalı.
kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık olmalı, partinin yönetici kademelerinde eşbaşkanlık sistemi ile en az 1 kadın bulundurulmalı.
cumhurbaşkanı halk meclisleriyle (genç-engelli-işçi-kadın-lgbti) beraber hareket etmeli.
cumhurbaşkanı sokakta halkla birlikte olmalı.
devlet gencini asayiş sorunu olarak görmemeli.
lgbti bireyler üzerindeki tüm baskı ve nefret söylemleri son bulmalı, nefret suçu anayasalaşmalı.
aleviler üzerindeki tüm baskılar kaldırılmalı, cemevi ibadethane olarak kabul edilmelidir.
diyanet işleri kaldırılmalı, zorunlu din dersine son verilmelidir.
yök kaldırılmalı.
seçim barajı kaldırılmalı.

Bunları adam gibi söyleyen kadın haklarına kadın cinayetlerine tepki gösterebilen tek aday .seçilmeyecek belki ama benim için siyaseti çok başka yerlere taşıdı bile.

esas ben şunu merak ediyorum ben 2. tura geçersem mhp, chp bana destek verecek mi dedi ?

acaba verecek mi ?

Hea siz anadan üryan dolasiyorsunuz zaten doğdugumuz gibi dolasacaksak.hiç birsey giymeyelim Her şey tamam baş kapatınca kaos oluyor evet oluyor sizin zihniyetiniz ki kişiler yüzünden.

Yıllar öncesinden planlanarak sistemli bir şekilde bu günlere gelmiştir baş örtüsü sorunu.
Bundan nemalananlardır kaosu yaratanlar. Sen ben öngörülen rollerimizi oynuyoruz.

esas ben şunu merak ediyorum ben 2. tura geçersem mhp, chp bana destek verecek mi dedi ?

acaba verecek mi ?

Hiç sanmıyorum ama gönlüm vermelerinden yana
Biz insanların da siyasetçilerinden yaptıklarından ve söylemlerinden çok etiketlerine baktığımız için demirtaş a bir şans vereceklerini sanmıyorum fakat kürt siyasetinin oy olarak destek anlamında olmasa da varlığına gösterilen tahammül anlamında türkler arasında çok ciddi olumlu değişiklikler olacağı kanaatindeyim. ya da öyle arzu ediyorum da denebilir.

Yıllar öncesinden planlanarak sistemli bir şekilde bu günlere gelmiştir baş örtüsü sorunu.
Bundan nemalananlardır kaosu yaratanlar. Sen ben öngörülen rollerimizi oynuyoruz.

lütfen başörtüsü ile türbanı karıştırmayalım ! başörtüsü değil türban sorun olmuştur !

Simdi siz gercekci biz yalanci mi olduk soylediklerimin hangisi yalan birde kimseyi sucladiğim falanda yok burda konusuyoruz basortulu bacimin okumasini acik bayanlara borclu oldugumuzu belirttigi ve benim ayni görüşte olmaman siz araya girmeden ince bi geçmişe göz atin lutfen muhalefet yapmayin.

Samimiyetimi nerden olçtünüz acaba siz orda basortululeri recep tayyibin esirleri kuklalari olarak görün bende size katilayim oyle mi olur tabi neden olmasin söylediklerinizi belliki görmüyor duymuyor ezbere konuşuyorsunuz

Yazdıklarımı iyi okursanız ben size yalancısınız demedim. Öyle anlaşıldıysa sizden tekrar tekrar özür dilerim. Ben o boşboğaz ithamım Tayyip Erdoğan'a değil,Necmettin Erbakan'a idi. Ben kölesiniz de demesim. Sadece başörtünün Erbakan o dönemde ''Başörtülülere rektörler ve dekanlar saygı duruşuna duracak'' ve ''İmam hatipler arka bahçemizdir'' beyanları Türk Milleti'nin gençlerine büyük zarar vermiştir. Uyuyan yılanı uyandırmıştır. Bu gerçekleri herkesin bilmesini isterim. Ne de olsa bizim yakın tarihimizdir.

Tesetür veya örtünmek farzdır. İsteyen istediği gibi örtünür. Türban, başörtüsü, eşarp, yazma, çember, çarşafla örtünebilir; isteyen de yorganla örtünsün. O tamamen o kişinin tasarrufundadır ve ne giydiği sadece kendinin problemidir.

Burada bazen birbirimizi çok kırıyoruz. Bu da kul hakkına giriyor. Herkesden rica ediyorum birbirimizi kırmayalım.

iyi ki diktatörsün Recep Tayyip Erdoğan
faizleri düşür diyorsun merkez bankası tersini yapıyor
seni dinleyenler tutuklanıyor ertesi gün salınıyor
propanganda filmi çekiyorsun YSK yasaklıyor
sabah akşam
karikatürünü çizip
alaya alıyorlar ....

iş aş üretiyorsun

yol hastahane hızlı tren havalimanları yapıyorsun ....
halkı ezen mafyadır
darbedir
şikedir
pensilvanyadır ne varsa ortadan kaldırıyorsun

halkın parasına çöreklenen dershaneleri kapatıyorsun

devlet hastahanelerini
özel hastahanelerinden daha iyi hizmet üretir hale getiriyorsun ....

öğrencilere kitapları ücretsiz veriyorsun
yerli silah sanayini şahlandırıyorsun
yerli uçak
tank
savaş gemisi
uydu
ve diktatörlüğüne rağmen
TÜSİAD fırsat verirse yerli oto da yapacaksın ...

iyi ki diktatörsün
ve iyi ki ülkemizin liderisin ....
eğer diktatörlük buysa
inşaallah dünyaya diktatör olursun
da dünya biraz huzur bulur....

vesselam :34::34:

Hangi filmden bu?:52::52::52: Hangi is? hangi as? Kendisi gelmeden once de issizlik vardi, simdi de var. ama o zamanin calisanlari Koc'un, sabancinin, ve daha bilumum zengin fabrikalarinda calisirken bugunun parasinin en az iki uc kati ucret alirlardi, sendikalar her sene toplu is sozlesmesi yaparken bu zenginlerin anasini aglatirlardi. Simdi ayni fabrikalar kadraolu isci almiyor, uc bes paraya sozlesme ile adam calistiriyorlar, dogru durust hic bir hakkin yaok, adam istedigi an disardasin.:52::52:

Yerli ucagimiz, tankimiz vardi da Israile neden binlerce dolar kazandiriyoruz savunma sanayisinde? Neden gobekbagimiz var, adamlar alay ediyorlar bizle, mallarimizi boykot ediyorlar Israilde, biz oyle sus pus bon bon bakip "ama bizim ticari iliskilerimiz vaaar..:37:" diyoruz?

Yol, hastane her zaman yapildi ve yapilmaya devam ediyor. En buyuk istihdam kapisidir yol insaatlari, hic bir iktidar bundan geri durmadi zaten.. Kopruler, parali yollar havadan gelmedi kucuk hanim... AKPden once de araba kullaniyorduk biz..:52:

Ogrencilere (simdi ici bos olan) kitaplari ucretsiz verme projesi de Cem Uzan'in secim vaadiydi. Baksaniza, Marmaray bile Abdulmecit'in mi ne projesiymis, AKP'nin kendine ait bir projesi hic olmadi ki hanim.. Hepsi calinti..:52:

Hastanelerdeki hizmete gelince... Sansin varsa iyi doktora denk gelirsin, yoksa ozele gidip dunya para bayilirsin. aldigin ilacin ve devlet hastanesinde oldugun muayenenin ucreti emekli maasindan dusulur, maas kusa cevrilir. Eskiden kuyruk beklerdik ama ayni gun muayene olup ilacimizi alirdik. Ilac ucuzdu, odedigimiz %20, hesap sasmazdi. Maas aynen cepte yani.. Iyisini istersen gider profesorune muayene olurdun disardan bir muayene ucretine, sigortada hic beklemeden her turlu testini, ameliyatini da pasa pasa olurdun zamaninda.. Aylarca olmeyi beklemezdin yane... Bilmem anlatabiliyor muyum?:52:

Erdogan'in ben bu zamanda hic bir artisini goremiyorum, memleket her zaman ileri godiyordu zaten, yillarca geri gitmedik ki biz ondan once.. Ama eksiler girla... Adalet sistemi coktu. Hukuk yerlerde.. Insanlar yillarca hucrelerde curutulduler bu kokusmus hukuk ve adalet sayesinde... PKK terorist basi adam oldu ahkam kesiyor Imrali'dan, tehditler savuruyor, bizim basbakanimiz gidip elinde PKK bayragi ile Diyarbakir'da sozumona Kurdistan baskani teroristbasi ile elele poz veriyor, aglasiyor... Rusya'dan baslayarak butun cevremizdeki komsularimizla dusman olduk bozuk dis politikalari sayesinde.. Daha saysacam da sayfalar yetmez.. Boyle diktator sadece isteyenlerin basina olsa ne iyi olurdu di mi? Hem belki sizin ayakkabi kutulariniz da sebeplenirdi biraz bu isten...:27:

lütfen başörtüsü ile türbanı karıştırmayalım ! başörtüsü değil türban sorun olmuştur !

Kesinlikle :17: Hemen düzeltiyorum.

Yıllar öncesinden planlanarak sistemli bir şekilde bu günlere gelmiştir türban sorunu.

acaba verecek mi ?

Bence verecek. MHP ve CHPnin aslında derdi bir anlamda AKP oldu, MHP tarafsız kalır gerçi hani tepki çekmemek için... ama CHP kesin destek veririr bence

Back