• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    275
arkadaşlar daha sakin, kavga etmeden konuşalım mesajı için bu klibi izleyebiliriz :34:

Pardon çalışmadı link, ben sözleri bulup yazayım en iyisi

Of bu ne sinir bu öfke
Aman bir telaş bir acele
Herkes birbirini boğacak
Bu gidişle sonumuz ne olacak

Kimi takmış alaturkaya
Kimi batıdan şikayetçi
E ne var sanki bunda kızacak
Dünya hali bu gelip geçici

Hişt hişt sakin ol sinirlerine hakim ol

Kimi lahmacundan utanır
Kimi her önüne gelene gıcık
Ya uzak herkes birbirine
Ya ilişkiler vıcık vıcık

Kimi entellere düşman
Kiminden cehalete prim
Bu ne manasız didişme
Kimse kimseye bir şey öğretemez mirim

Ölümlü dünya ölümlü insan
Ha alim olsan ha zalim olsan
ha alim olsan ha zalim olsan

Herkesin doğrusu en doğru
Herkesin lafı bir hikmet
Sıradan şeyler de konuşalım
iş mi yani birbirimizi yemek

İlle de kusursuz olmalı
Hata yapmaya da hakkımız yok
Üçüncü şahıslar için herkes
Sancılar içinde bu kadarı da çok

Ölümü dünya ölümlü insan

Söz : Sezen Aksu
Müzik : Sezen Aksu - Uzay Heparı

Son düzenleme:
Tolin için yazmıştım neyse..

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
Ve günahı süslediler, arsızlığa cesaret, zinaya aşk dediler bir neslin ahlakını işte böyle yediler ...

Yanıt verdiğin için özellikle alıntı yaparak yanıtladığın için teşekkür ederim.
Yorumunu dikkatle değerlendirirsen :53: olduğum cümlenin senin gibi düşünmeyen herkese gittiğini göreceksin.
Ayrıca tek kişiye de yöneltilemiyecek içerikte.
Dilersen telafi edebilirsin.

Mune abla valla ben kimseye hakaret etmedim banlama beni , banlanınca restoran da dışarıdan pişen pilice bakan adam gibi hissediyorum kendimi :1:

Son düzenleme:
Ayıp valla, hepiniz kadınsınız, siz böyle yaparsanız başkaları ne yapmaz ki, kim ne isterse giyer, nedir bu kapalı kadın veya açık kadın fobisi.
İsteyen poposunu gösterir, isteyen tırnağının ucunu göstermez, siz yaşam şekillerine, insanların hak ve hürriyetlerine karışmıyor muymuşsunuz, hadi ya, ya kapalı insana kafayı takıyorsunuz ki size ne oluyorsa ya da açık kadına laf sokuyorsunuz.
Birbirinizi kovuyorsunuz pessss...

Bildirimlere bakıyorum hiç merak etmeyin, polemikmiş, hakaretmiş hepsi hak ettiği cezayı alacak, kimse kusura bakmasın.

Okuyamamanizi kendinize borclusunuz tabii ki... Okula gitme yasagi mi vardi bu memlekette? Tercih meselesi... Hic bilmiyorum bahsettiginiz basarili kadinlar kimler, nasil basarili olmuslar, bir ornek verir misiniz?
Beni ozgur kilan basimin acik olmasi degil, fikrimin ozgur olmasi. Kendimi ortu ile, din ile kisitlamamam. Ruhum ve bedenim ozgur, hic bir erkek de bana nasil yasamam gerektigini soyleyemez, babam disinda, o da yok, bitti. Ozgurluk iste bu. Basini neden bagladigini bir dusun, sonunda bir erkege tevekkue kadar gidersin. Cunki inancina gore Allah onu erkekler seni gorup gunaaha girmesin diye emretmistir, oyle degil mi? Ben ise hayatimi hic bir erkegin keyfine gore yasamiyorum. Sadece kendi aklim, hissettiklerim, fikirlerim ve dogrularim var. Dayatma dogrular degil, anlatabiliyor muyum?
Ablatiyorsunuz ama yanliş boş şeyler anlatiyorsunuz neden ben mi istemedim okumamayi siz başörtülü bayanlarin okuna hakkini elinden alirsaniz onlarda tabi erkekler boyun eğer buda bizim suçumuz oldu oyle mi özgürlük nedir si bi bunun cevabini verinben basimi Rabbim emrettiği icin örtüyorum peku sen başini kimin için ne için aciyorsun birde biraz onceki sorularimin cevabini alamadim hala basin acik diye seni kim özgür kıldı bu düşüncelere nerden variyorsunuz..
Birde din kisitlamaz bahanelerin arkasina sığınmayin Rabbimin ilk ayetidir oku okumak nedir sizden ogrenmedik bizi birbirimize düşünenlere hakkimi helal etmiyorum özgür bir ulke değiliz sizde iyi biliyorsunuz müslüman bir ulke olduğumuz haldw başörtüme laf ediyorsunuz ama okumam icin amerikaya gitmem lazim değil mi...

[h=1]Dârülmuallimât[/h] Vikipedi, özgür ansiklopedi
1870 yılında Osmanlı Devleti’nde, ilk ve orta öğretim kız okullarına öğretmen yetiştirmek için açılan eğitim kurumu. Kız öğretmen okulu.
Osmanlı Devleti'nde, kızlar için ilk iptidâiye (ilkokul) ve rüştiye (ortaokul) mektepleri, 1858 yılında açıldı. 1869 Maârif-i Umûmiyye Nizamnâmesi’nde (Genel Eğitim Yönetmeliği'nde), bu okullara öğretmen yetiştirmek amacıyla bir kız öğretmen okulunun açılması öngörüldü. Okulun açılması, 26 Nisan 1870’te gerçekleşti; Dârülmuallimât adıyla, İstanbul’da Sultanahmet semtinde bir konakta açılan okulda eğitime başlandı. Tanzimat süresince de tek bir okul olarak kaldı.
Bu ilk kız öğretmen okulu, Dârülmuallimât-ı Sıbyan ve Dârülmuallimât-ı Rüştiye bölümlerinden meydana geliyordu. Ayrıca bu bölümler de müslim ve gayri müslim olmak üzere ikiye ayrılıyordu. Sıbyan muallimliğinin öğretim süresi iki, rüştiye muallimliğinin dört yıldı.

ki daha devamı var

kadınlar okulu sadece cumhuriyet ile görmedi yani !!!!

Himm, yani hepimiz butun kadinlar ogretmen olup kizlara egitim veren okullarda calisirdik diyorsunuz..:9: Karma okullar zaten olmazdi, sorun yok...Doktor, avukat, muhendisligi vb de erkekler yapsin di mi.. Ogretmen fazlasi olunca ne edecektiniz? Bak halihazirda atanamayan binlerce ogretmen adayi var. ustelik yarisi erkek... Bastaki buyuklerinizin parlak fikirleri var bu konuda, "kadinlar evde oturursa erkeklere is sahasi acilir" gibi.. Nasil, iyi fikir di mi?:27: Tayyip'li geleceginiz ilk sinyallerini vermeye basliyor..:52:

Saraylim senin anlamadığın bir durum var,ilim irfan nedir .
Benim çevremde ki çoğu kapalı olan kızların hepsi okuyor senin bal çalmaktan kastın ne .
Açık bayanlar emniyet sibobumuz mu , sen kendine nasıl sibop diyorsun :9::9::9:

Ya cidden yapma , örtünün zekayı örtmediğini kuzum sen de ben de biliyoruz.
Tamam anladık , böyle gezmek istiyorsun endişe ediyorsun elinden gideceği için , özgürlüğün için savaşıyorsan benim özgürlüğüm için de savaşmalısın , karşım da değil yanım da olmalısın .

çok güzel bir cümle bu. kadın dayanışmasıda böyle olmalı
birbirimizin özgürlüğü için savaşmalıyız.

Mune abla valla ben kimseye hakaret etmedim banlama beni , banlanınca restoran da dışarıdan pişen pilice bakan adam gibi hissediyorum kendimi :1:
:1::1::1::1::1::1::1:duygularımmmm aynnııı
2. dünya savaşı 1945 de bitti.
biliyorum cano:29:
Ayıp valla, hepiniz kadınsınız, siz böyle yaparsanız başkaları ne yapmaz ki, kim ne isterse giyer, nedir bu kapalı kadın veya açık kadın fobisi.
İsteyen poposunu gösterir, isteyen tırnağının ucunu göstermez, siz yaşam şekillerine, insanların hak ve hürriyetlerine karışmıyor muymuşsunuz, hadi ya, ya kapalı insana kafayı takıyorsunuz ki size ne oluyorsa ya da açık kadına laf sokuyorsunuz.

Bildirimlere bakıyorum hiç merak etmeyin, polemikmiş, hakaretmiş hepsi hak ettiği cezayı alacak, kimse kusura bakmasın.

inanki bakarım kusuraa atma beni işte atmaaa:33::33::33::33::43::43::43::43::43::43::43::43::50::50::50::50::30::30::30::30::30::30::30::30::30::30:

Son düzenleme:

Cok doğru mune abla bizim birbirimize tahammulumuz kalmamış o başörtülü ee kaka bu acik eee kaka herkes birbirine laf söyler olmuş özgürlüğün tanimi değişmıs herkes birbirine laf soylemeyi özgürlük saymiş sevgi saygi hoşgörü taş devrine gitmiş Rabbim sonumuzu hayir etsin başörtülü bacimda başı acik bacimda kardesimdir. Ben şekle bakmam sekilcilik son bulsun artik....
Saygilarimla...

Az sonra herkes kavga etmekten vazgeçecek, zorunlu olarak tabii...

:60: :60: :60: ay mune abla hic gulesim yoktu valla sagol ya iyi geldi bu yorum :))

Konuyu okudukca guldum nedense. Herhangi bir tarafa degil sinirim mi bozuldu nedir anlamadim ama guldum :27:

. . .
timidfill.gif

Ablatiyorsunuz ama yanliş boş şeyler anlatiyorsunuz neden ben mi istemedim okumamayi siz başörtülü bayanlarin okuna hakkini elinden alirsaniz onlarda tabi erkekler boyun eğer buda bizim suçumuz oldu oyle mi özgürlük nedir si bi bunun cevabini verinben basimi Rabbim emrettiği icin örtüyorum peku sen başini kimin için ne için aciyorsun birde biraz onceki sorularimin cevabini alamadim hala basin acik diye seni kim özgür kıldı bu düşüncelere nerden variyorsunuz..
Birde din kisitlamaz bahanelerin arkasina sığınmayin Rabbimin ilk ayetidir oku okumak nedir sizden ogrenmedik bizi birbirimize düşünenlere hakkimi helal etmiyorum özgür bir ulke değiliz sizde iyi biliyorsunuz müslüman bir ulke olduğumuz haldw başörtüme laf ediyorsunuz ama okumam icin amerikaya gitmem lazim değil mi...

Canim, ben basimi herhangi birsey icin acmadim ki, dogustan acik zaten...:9: Siz de oyle bir yaziyorsunuz ki sanki ortu basiniza yapisik dogmussunuz. "Basortulu bayanlarin" okuma hakki?
Kimsenin hakki elinden alinmamis bu ulkede, yonetmelige uyan basortulu basortusunu okulda iken takmayarak okumus, inatlasan evde oturmus, hepsi bu. Ayni yonetmelik kot pantolonu da devlet dairelerinde yasaklar, mini etegi de. calismak istersen bir zahmet yonetmeliklere uyacaksin. Yonetmeliklere ve toplumun bekasi icin konulmus kanunlara ve kurallara uymayi ogrenmenin ilk yeri okuldur. Herkes esit sekilde uyarsa duzen saglanir. Kafasina gore davranirsa da kaos olur. Musluman bir ulke olmasi birsey degistirmez, halkin cogunlugunun tesettur derdi yok cunki..

saraylı kız özelden atayımmı cevabı zira korku sardı beni:27::27::27::27:

Back