Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    275
Öncelikle savunduğum düşünce için "temelsiz , saçma " demek yerine kaynak isteyerek gösterdiğiniz nezaket için teşekkür ederim gulay_gulay. Karşıt görüşü direkt böyle ifadelerle yaftalamak yerine, gerçekten anlamak için okuduğu kaynakları istemek tartışma üslubu için gerekli tekrar sağolun.

Imm, kısa vadede bu konuda bilgi edinmek isterseniz şu blog yazısını önerebilirim; http://www.sosyalistfeministkolektif.org/feminizm/feminizme-giris/605-osmanlida-kadin-orgutlenmesi-nasil-baslamisti.html

Bu blogtaki yazıının sonunda yararlandığı pek çok kaynakça var. Yani "kafasına göre" yazılmış bir yazı değil. Güvenebilirsiniz.

Uzun vadede konu hakkında bilgi edinmek isterseniz de şu kitabı önerebilirim; http://www.idefix.com/kitap/osmanli-kadin-hareketi-serpil-cakir/tanim.asp?sid=L5EWEU2PAO5AM3LT5CN6

Erkek egemen tarafından yazılan tarih ne yazık ki kadın mücadelesini görmezden geliyor. Sanki dönemin kadınları bunun için herhangi bir mücadele vermemiş gibi. Bugün iktidar tarafından sistematik bir biçimde kadına karşı bir söylem geliştiriliyor. Biz kadınlar kendi mücadele geçmişimizden bihaber olduğumuz için belki bugün bu kadar pasifiz ve kadına karşı söylem için gerekli mücadeleyi veremiyoruz.

Çok teşekkür ederim. İlk fırsata kitabı alıp okuyacağım

yooo var konusu gözünden kaçmış herhalde

Ben bunu bilinçli yaptığını düşünüyorum. Hani hababam sınıfında gençliğe hitabe ile ilgili bir sahne vardı. Bu adam prof bilmemesinin imkanı olmayacağını düşünüyorum ya bizi aptal yerine koyuyorlar ya da bilemediğimiz başka şeyler dönüyor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Eğer çoğunluğun farkındalığı sağlanabilirse, vatandaşlık görevinin sadece oy kullanmaktan ibaret olmadığı çoğunluğa farkettirilebilirse...
En azından seçilseler dahi, halk istemediği vakit çıktıkları yerden inebileceklerini, halkın onayıyla orada olduklarını unutmayacakları bir bilinç yerleşirse...
......
Belki... bir adım atarız...

Çoğunluk oy kullanmazsa.. ya da gidip boş oy kullanırsa bunun büyük bir tepki olacağı kanaatindeyim. Bunu göz ardı edemezler.
Çok ütopik bir düşünce değil aslında. Halk ayaklanmayacak, yürümeyecek, slogan atmayacak... gidip boş oy kullanacak.
Olur ama, bu bilincin oluşmaması için zihinlerimize öyle yerleştirmişler ki bu "vatandaşlık görevi" yalanını...
İnsanlar 4-5 yılda "bir gün" kendilerini "çok önemli insan" görüyor... Diğer günler kimin umurundasın...

Şimdi bakıyorum, İhsanoğlu'nu tanımadığı, şüpheyle yaklaştığı halde sırf Erdoğan seçilmesin diye ona oy verecekler var. İnkar da etmiyorlar. Seçenek de yok ki başka... Ehven-i Şer durumu yani...
"Sistem" dediğimiz şey bunu bilmiyor mu? Elbette biliyor. Bize aynı kapıyı farklı yöntemle açtıracaklar. Sonra da siz "seçtiniz" diyecekler...

"Bu topraklarda çok uzun yıllardır birlikte yaşıyoruz. Ayrımız gayrımız olmamıştır. Biz ne zaman bu asrın başında, 1. Dünya Savaşı'nın sonunda yeni devlet, ulus devlet kurduk, o zaman sopalar kullanıldı. O zaman sıkıntı oldu. Beraber yaşama kültürünü canlandırmamız lazım."
demiş Sayın İhsanoğlu... :26:

Mideme kramplar giriyor düşündükçe... :25:

Ya sizce kulitta? Bu devran nasıl döner? Ya da döner mi?

Çoğunluk oy kullanmazsa ne olabilir mesela ?
Tayyip Erdoğan I'n Cumhurbaşkanı seçilip 1 yıl sonra ülkeye başkanlık sistemini getirmesi ve tek adam olması engellenebilir mi?
Sonrasında Doğu'da özerklik ilan edilmesi, bebek katilinin hapisten çıkması, ülkenin soyulup soğana çevrilmesi, sınavlarda insanların hakkının yenmesi, tüm sit alanlarının ona buna peşkeş çekilmesi veya Suriyeli vatandaşların Türkiyede bizden kıymetli hale gelmesine bir çözüm olabilecek mi oy kullanmamamız?
Öyle olacaksa kullanmayalım.
Bana göre oy kullanmamak başımıza geleceklere sessizce onay vermekten başka birşey değil malesef.

yaa bu ekmel ihsanoğlu bey istiklal marşıyla ilgili büyük bir gaf yapmış bilen duyan var mı?
bakındım bakındım konuyu da kimse açmamış.. aynı şey akp tarafından yapılıyor olsa konu daha o dakka açılırdı :27:

Bilmez olur mu ! Ya o an kafası dalgındır veya aniden İstiklal Marşı'nı çalıp kendisine böyle bir oyun oynanmış da olabilir. Mehmet Akif'in elinde büyümüş biridir kendisi. Aday olmadan önce de Murat Bardakçı'nın proğramına çıkmıştı. Elinde Mehmet Akif'in bizzat kendinin yaptığı Kua'an-ı Kerim tefsiri var

Linki okudum ve kitabı da edinip okuyacağım.

Osmanlı zamanında bazı kadınların erkek erkin farkında olması ve toplantılar düzenlemesi, bazı cümleler söylemesi ne yazık ki kadın mücadelesi diye adlandırılamaz.

Ortadoğu coğrafyasında bir erkek mücadelesi bile yokken, kadının mücadelesinden bahsetmek fazla romantiklik olur.

Mücadele sokakta verilir.

Haklar sokakta alınır. Tarih, hiç bir hakkın hiç bir ülkede farklı alındığını yazmaz.

Bu nedenle, Atatürk tarafından kadına ve insana verilen zaten olması gereken hakların değeri bilinmemiştir.

Mücadele yapılmıştır mutlaka. Ama o dönemde kadınlar ''Sen çok yaşa padişahım.'' diye bağıran kitle arasında etkili olamamışlardır

Maalesef oy kullanamiycam İstanbul gidiyorum sınavlarımdan dolayi.....

lütfen herkes oy kullansın ve particilik vs yapmayalım ülkemiz için en iyi özelliklere donanıma sahip birisini seçelim. biatçı olmayalım.

oyumuzu kullanıcaz inşallah kazanan vatana millete hayırlı olur , olmazsada birdahaki sandıkta indirveririz herşey bizim elimizde ne sağcıyım ne solcu çalışan gözüme giren oyumu alır rkadaş zatende çogu kişinin öyle :34:

Tayyip Erdoğan'a bile bile oy veren insan benim gozumde haindir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ne demek simdi bu? Allah iyiki sizin gozlerinize birakmiyor hainligi. ..sizin gibi dusunmeyen hain mi oluyor hanimefendi. Oncelikle sözlerinize dikkat ediniz. Farklı dusuneblirsiniz ama bu karsi tarafi hain gorme hakki doğurmaz size.
Bana gore icraatlari gayet iyi ve ulkeyi kalkindiran bir siyasi politika var. Tayyip Erdoganin kazanmasini cani gönülden istiyorum ustelik ulkemi de seviyorum. !

Ayrıca eklemek isterim. Burada yaptığımız anket sonuçları ile bir beklenti içerisine girmek istemiyorum. Şu önde bu değil falan gibi. Yerel seçimlerde yapılan anketlerde Mansur Yavaş açık ara farkla öndeydi burada gelgelelim sonucu gördük. :31:

o sonucu neden gorduk bılıyomusun cunku ankarada kullanılan oylar coplerden cıktı ve bız o oylara sahıp cıkamadık bızım ayıbımız ve 5 sene daha melihi cekerek odiycez cezamızı:14::14:

bu arada sıkı bir akp seçmeni olarak söylemeden geçemeyecem...bu çatı aday bence tam bir fiyasko oldu sırf islami kesim oyu almak için kendi koltuklarını bile salladılar bence.....bence en güzel aday meral akşener olurdu bayan olması da avantaj ağzı da laf yapıyo..... alabilirmiydi bilmiyorum ama zorlayabilirdi........eşim eğer o olsaydı ona verecekti oyunu şimdi kullanmıycakmış..birçok kişi de bu durumda....işin aslı adam konuşamıyo kimse görmüyor mu bunu? nasıl siyaset yapacak pes...........

$310720142106354169900_2.jpg

BBP: Van'da teşkilatımız yok, Başbakan kimin elini kaldırdığını bilmiyor

BBP Genel Başkan Yardımcısı Yanar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Van mitinginde platforma çıkarttığı kişinin kimliğini bilmeden vatandaşlara tanıtmasına sert tepki gösterdi.

'Başbakan herkesi güldürüyor' diyen Yanar, "Büyük Birlik Partisi olarak siyaset tarihimiz boyunca bir ilki gerçekleştirmiş, görülmedik bir titizlikle ve ciddiyetle tüm parti kurulları ile istişare yapmış ve gerekçeleri ile birlikte cumhurbaşkanı seçiminde Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu’nu destekleyeceğimizi kamuoyuna deklare etmiştik." dedi.

‘BU YAKLAŞIM DOĞRU DEĞİL’

"Her nedense Sayın Başbakan partimizin bu demokratik tavrını kabullenememekte ve bu kararımızı itibarsızlaştırmak için güldürecek yöntemlere tevessül etmektedir." Diyen Yanar Van'da yaşanan olayla ilgili şunları söyledi: "Sayın Başbakan 20.05.2014 tarihinde fesih edilen ve o tarih itibarıyla resmi il teşkilatımızın olmadığı Van’da bugün yapmış olduğu miting sırasında partili kimliği ile bilinen bir arkadaşımızı, adını dahi açıklamadan platforma çıkartarak, Genel Merkezimizin aldığı kararı desteklemeyen il başkanı sıfatıyla halkı selamlatmıştır. Sayın Başbakan'ın bu yaklaşımını doğru bulmadığımızı, bir defa daha ifade ediyor, konuyu kamuoyunun takdirine havale ediyoruz."

Daha fazlasını oku: BBP: Van'da teşkilatımız yok, Başbakan kimin elini kaldırdığını bilmiyor - Siyaset Haberleri - Güncel Haber - Haber - Spor Haberleri- Sıcak haber - Yerel Haber http://haber.rotahaber.com/bbp-vand...ldirdigini-bilmiyor_478031.html#ixzz395NEnzBi
Follow us: @Rotahaber on Twitter | rotahaberr on Facebook

Back