Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    275
boş atmakta ne demek :50::50::20:

Kullanmak istemiyorum arkadaş ya. Hepsine basacam. :19: Kafama uygun aday yok.. Kazanmasını istediğim kimse yok. Kimin kazanacağı da aşikar zaten. Boşuna tanımadığım kişilere atmak istemiyorum.

Oy kullanma hakkımız olmasaydı elde edebilmek için inanılmaz mücadeleler verirdik. :31:

Dünyada kadınlara seçme ve seçilme hakkı ilk kez Türkiye'de Mustafa Kemal Atatürk tarafından verildi.
Aslında zamanında mücadele bile vermedik.
Atatürk bu hakkı Türk kadınına hediye etti.
Ama biz bunu göremeyecek kadar körüz maalesef.

"Oy kullanmayacağım" ı seçen hanımları anlamıyorum
Size bir vatandaşlık hakkı verilmiş, seçme hakkı verilmiş
ben vatandaşlık hakkımı kullanmak istemiyorum demek değil mi bu ?
kendinizi yok sayıyorsunuz farkında mısınız ?
benim oyumun bir değeri yok demektir bu
kime oy vereceğiniz hiç önemli değil ama lütfen mantıklı düşünün
içlerinden an az gıcık olduğunuz adama verin bari ben de adayların hiçbirini % 100 beğenmiyorum ama
bu hakkımı kullanırım vatandaşım ben haklarımı sonuna kadar kullanırım
kendinizi ve oyunuzu bu kadar küçümsemeyin.

Hayır tam tersi... Oyumu çok önemsediğim için kullanmıyorum.
Mücadele veriyorum ortada birazcık, mini minnacık, küçücük "olabilir" görünen aday İhsanoğlu... Ama tam olarak ne olduğunu çözemiyorum.
Gerçekten mücadele veriyorum. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum.
Daha önceki mesajlarımda açıklamıştım. Artık bu ülkede seçimlerle bir şeylerin değişeceğine inanmıyorum.
Çünkü sistem, bizim önümüze kendi adamlarını A kılığında, B kılığında çıkarıyor... Biz de sanki bizdenmiş gibi görünüyor diye oy veriyoruz.
Artık beni APTAL yerine koymalarına müsaade etmek istemiyorum ya...
Çok canım sıkılıyor...:31:

ben artık oy kullanmayanların aslında erdoğandan memnun olduklarını ama kendilerine bile itiraf edemediklerini düşünmeye başladım:50:

Eğer Erdoğan'dan memnun olsam, gider oyumu ona kullanırım. Neden oy kullanmayacağım diyeyim ki? Diğer arkadaşların da öyle olmadığından eminim... Kibar, nazik, sevecen kültürlü diye oy verip Cellatlarımı seçmekten sıkıldım... Ve şu an adaylar arasında beni temsil eden biri yok.
İhsanoğlu'nu araştırıyorum. Araştırdıkça yuvarlak yuvarlak cümleler çıkıyor ortaya. Ne diyor bu adam. Net değil ki...
Elbette Cumhurbaşkanı partiler üstüdür. Tüm toplumu kucaklamalıdır. Ama sanki bu biraz fazla yav... :26:

Birinci önceliğim, kazanmasını istemediğim adayın lehine olacak hatayı yapmamak.
İkinci önceliğim, alternatif adaylardan birine inanmak.
Üçüncü önceliğim, elimi taşın altına koymak ve bedeline ortak olmak.

Hayır tam tersi... Oyumu çok önemsediğim için kullanmıyorum.
Mücadele veriyorum ortada birazcık, mini minnacık, küçücük "olabilir" görünen aday İhsanoğlu... Ama tam olarak ne olduğunu çözemiyorum.
Gerçekten mücadele veriyorum. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum.
Daha önceki mesajlarımda açıklamıştım. Artık bu ülkede seçimlerle bir şeylerin değişeceğine inanmıyorum.
Çünkü sistem, bizim önümüze kendi adamlarını A kılığında, B kılığında çıkarıyor... Biz de sanki bizdenmiş gibi görünüyor diye oy veriyoruz.
Artık beni APTAL yerine koymalarına müsaade etmek istemiyorum ya...
Çok canım sıkılıyor...:31:

Eğer Erdoğan'dan memnun olsam, gider oyumu ona kullanırım. Neden oy kullanmayacağım diyeyim ki? Diğer arkadaşların da öyle olmadığından eminim... Kibar, nazik, sevecen kültürlü diye oy verip Cellatlarımı seçmekten sıkıldım... Ve şu an adaylar arasında beni temsil eden biri yok.
İhsanoğlu'nu araştırıyorum. Araştırdıkça yuvarlak yuvarlak cümleler çıkıyor ortaya. Ne diyor bu adam. Net değil ki...
Elbette Cumhurbaşkanı partiler üstüdür. Tüm toplumu kucaklamalıdır. Ama sanki bu biraz fazla yav... :26:

%100 katılıyorum size. Cidden düşüncelerimi yansıtmışsınız. Bende İhsanoğlu'nun aşırı politik yuvarlak cümlelerinden son derece rahatsızım.

ne derler bilir misiniz???

oy hakkini kullanmayanin sikayet etmeyede hakki yok...

ne derler bilir misiniz???

oy hakkini kullanmayanin sikayet etmeyede hakki yok...

4-5 yıl sesimiz çıkmasın diye oy kullandırıyorlar bence...
Neden şikayet etme hakkım olmayacakmış.? Benim vatandaş olarak tek görevim oy kullanmak mı?
Oyumu gidip çok da desteklemediğim birine verdiğimde, (-ki bunu yaptım bi kaç kez!!) o oy verdiğim kişi yanlış işlere imza attığında vicdan azabını ben yaşıyorum.... Oy kullandığım kişiye de bir yaptırımım olamıyor ki ...

Nasıl bizi kendi yalanlarına inandırıyorlar. Oy kullanmayanın şikayet etmeye hakkı yokmuş... Hıhı yok. Oy kullananın da yok...
Bu ülkede artık hiç kimsenin şikayet etmeye hakkı yok. Farkında mısınız bilmem.
Birini destekliyorsan, o kişinin her yaptığını körü körüne savunmak "vatandaşlık görevi" oldu...
Oysa insanlar çıkıp, ben sana bunun için oy vermedim diyebilmeli...
Diyemiyoruz işte... Onlara ulaşmak ne mümkün..
Vel hasıl..Saçma sistemin oyuncakları olmuşuz.. farkında olanlarımız vaar, olmayanlarımız var...
Allah sonumuzu hayır etsin...

Dünyada kadınlara seçme ve seçilme hakkı ilk kez Türkiye'de Mustafa Kemal Atatürk tarafından verildi.
Aslında zamanında mücadele bile vermedik.
Atatürk bu hakkı Türk kadınına hediye etti.
Ama biz bunu göremeyecek kadar körüz maalesef.

Bir feminist olarak araya girmek zorundayım, o hak "verilmedi", Osmanlı'dan itibaren süren kadınların hak arama mücadelesinin sonunda "alındı."
Lütfen ezbere kalıplarla konuşmayalım. Kadınlara "hediye edildi" demeniz, o zamanki kadın mücadelesine karşı haksızlıktır.

Son düzenleme:
4-5 yıl sesimiz çıkmasın diye oy kullandırıyorlar bence...
Neden şikayet etme hakkım olmayacakmış.? Benim vatandaş olarak tek görevim oy kullanmak mı?
Oyumu gidip çok da desteklemediğim birine verdiğimde, (-ki bunu yaptım bi kaç kez!!) o oy verdiğim kişi yanlış işlere imza attığında vicdan azabını ben yaşıyorum.... Oy kullandığım kişiye de bir yaptırımım olamıyor ki ...

Nasıl bizi kendi yalanlarına inandırıyorlar. Oy kullanmayanın şikayet etmeye hakkı yokmuş... Hıhı yok. Oy kullananın da yok...
Bu ülkede artık hiç kimsenin şikayet etmeye hakkı yok. Farkında mısınız bilmem.
Birini destekliyorsan, o kişinin her yaptığını körü körüne savunmak "vatandaşlık görevi" oldu...
Oysa insanlar çıkıp, ben sana bunun için oy vermedim diyebilmeli...
Diyemiyoruz işte... Onlara ulaşmak ne mümkün..
Vel hasıl..Saçma sistemin oyuncakları olmuşuz.. farkında olanlarımız vaar, olmayanlarımız var...
Allah sonumuzu hayır etsin...

Kesinlikle doğru söylüyorsun Marjinaly. Daha önceki yorumlarının ve bu yorumunun her kelimesine katılıyorum.
Bu kısır döngüden çıkabilmek için önerin nedir? Siyasi ve toplumsal muhalefeti yok sayan sistemi protesto edebilmemizin yolu sandığa gitmemek mi?
Ülke çıkarlarını gözetecek vicdanlı, hakkaniyetli yöneticileri bulabilmenin yolu tekrar tekrar yeni şahsiyetlere şans vermek değil mi?
İktidara gelince iştahı kabarmayacak insan kalmadı mı bu Ülkede? İnancımızı, güvenimizi yitirerek geri çekilmenin kime ne faydası olacak?
Pes eder, kulaç atmaktan vazgeçersek karaya ulaşabilir miyiz?

Kesinlikle doğru söylüyorsun Marjinaly. Daha önceki yorumlarının ve bu yorumunun her kelimesine katılıyorum.
Bu kısır döngüden çıkabilmek için önerin nedir? Siyasi ve toplumsal muhalefeti yok sayan sistemi protesto edebilmemizin yolu sandığa gitmemek mi?
Ülke çıkarlarını gözetecek vicdanlı, hakkaniyetli yöneticileri bulabilmenin yolu tekrar tekrar yeni şahsiyetlere şans vermek değil mi?
İktidara gelince iştahı kabarmayacak insan kalmadı mı bu Ülkede? İnancımızı, güvenimizi yitirerek geri çekilmenin kime ne faydası olacak?
Pes eder, kulaç atmaktan vazgeçersek karaya ulaşabilir miyiz?

Eğer çoğunluğun farkındalığı sağlanabilirse, vatandaşlık görevinin sadece oy kullanmaktan ibaret olmadığı çoğunluğa farkettirilebilirse...
En azından seçilseler dahi, halk istemediği vakit çıktıkları yerden inebileceklerini, halkın onayıyla orada olduklarını unutmayacakları bir bilinç yerleşirse...
......
Belki... bir adım atarız...

Çoğunluk oy kullanmazsa.. ya da gidip boş oy kullanırsa bunun büyük bir tepki olacağı kanaatindeyim. Bunu göz ardı edemezler.
Çok ütopik bir düşünce değil aslında. Halk ayaklanmayacak, yürümeyecek, slogan atmayacak... gidip boş oy kullanacak.
Olur ama, bu bilincin oluşmaması için zihinlerimize öyle yerleştirmişler ki bu "vatandaşlık görevi" yalanını...
İnsanlar 4-5 yılda "bir gün" kendilerini "çok önemli insan" görüyor... Diğer günler kimin umurundasın...

Şimdi bakıyorum, İhsanoğlu'nu tanımadığı, şüpheyle yaklaştığı halde sırf Erdoğan seçilmesin diye ona oy verecekler var. İnkar da etmiyorlar. Seçenek de yok ki başka... Ehven-i Şer durumu yani...
"Sistem" dediğimiz şey bunu bilmiyor mu? Elbette biliyor. Bize aynı kapıyı farklı yöntemle açtıracaklar. Sonra da siz "seçtiniz" diyecekler...

"Bu topraklarda çok uzun yıllardır birlikte yaşıyoruz. Ayrımız gayrımız olmamıştır. Biz ne zaman bu asrın başında, 1. Dünya Savaşı'nın sonunda yeni devlet, ulus devlet kurduk, o zaman sopalar kullanıldı. O zaman sıkıntı oldu. Beraber yaşama kültürünü canlandırmamız lazım."
demiş Sayın İhsanoğlu... :26:

Mideme kramplar giriyor düşündükçe... :25:

Ya sizce kulitta? Bu devran nasıl döner? Ya da döner mi?

amin inşallah. defolup gitsn ya. üç kağıtci herifin teki . herkes koyun olmuş . bir kere peygamber efendimizle aynı kefeye koyuyor bazılari. nasıl curet ediyorlar bilmem! Tayyip dediğinz kadar Allah demiyorsnzdur be .

amin inşallah. defolup gitsn ya. üç kağıtci herifin teki . herkes koyun olmuş . bir kere peygamber efendimizle aynı kefeye koyuyor bazılari. nasıl curet ediyorlar bilmem! Tayyip dediğinz kadar Allah demiyorsnzdur be .

heh bi müneccim daha,sen kimin ne kadar ALLAH dediğini nereden biliyorsunda
burda boş boş konuşuyorsun,ön yargılı olmayınız.

Haddini bil de konus.sen kim oluyorsun ki bizim ALLAHA ve PEYGAMBERE olan muhabbeti sevgiyi diline doluyorsun.sevme Erdogani yandaslarini da sevme hatta ama bu sekilde ezbere konusup saygiszlk yapamazsn

Haddini bil de konus.sen kim oluyorsun ki bizim ALLAHA ve PEYGAMBERE olan muhabbeti sevgiyi diline doluyorsun.sevme Erdogani yandaslarini da sevme hatta ama bu sekilde ezbere konusup saygiszlk yapamazsn

aman ha ALLAH'I büyük yazma,şimdi biri çıkarda derki
ALLAH'ı büyük harfle yazıp haklı olduğunu düşünüyorsun der :)
böyle saçma bi düşünce görmedim daha,ilk defa neyin kafasını yaşıyor dicem :)
he birde din dersi verebilir,bilgi birikimine sahip değilsin seninle tartışamıcam der :)

he birde din dersi verebilir,bilgi birikimine sahip değilsin seninle tartışamıcam der :)

Aynen aynen.yazdklarmzi evirir cevirir sag sol yaparlar ters duz ederler nerden ne cikarsak ne bulsak diye epey bi zahmete girerler.sonunda sacma sapan biseye takilip zafer kazanmiscasina sevinmeye dururlar. Dini konularda da bilmedkleri halde bakmissin alim kesilmisler.hocayi bile begenmezler.ilgincler vesselam...

Eğer çoğunluğun farkındalığı sağlanabilirse, vatandaşlık görevinin sadece oy kullanmaktan ibaret olmadığı çoğunluğa farkettirilebilirse...
En azından seçilseler dahi, halk istemediği vakit çıktıkları yerden inebileceklerini, halkın onayıyla orada olduklarını unutmayacakları bir bilinç yerleşirse...
......
Belki... bir adım atarız...

Çoğunluk oy kullanmazsa.. ya da gidip boş oy kullanırsa bunun büyük bir tepki olacağı kanaatindeyim. Bunu göz ardı edemezler.
Çok ütopik bir düşünce değil aslında. Halk ayaklanmayacak, yürümeyecek, slogan atmayacak... gidip boş oy kullanacak.
Olur ama, bu bilincin oluşmaması için zihinlerimize öyle yerleştirmişler ki bu "vatandaşlık görevi" yalanını...
İnsanlar 4-5 yılda "bir gün" kendilerini "çok önemli insan" görüyor... Diğer günler kimin umurundasın...

Şimdi bakıyorum, İhsanoğlu'nu tanımadığı, şüpheyle yaklaştığı halde sırf Erdoğan seçilmesin diye ona oy verecekler var. İnkar da etmiyorlar. Seçenek de yok ki başka... Ehven-i Şer durumu yani...
"Sistem" dediğimiz şey bunu bilmiyor mu? Elbette biliyor. Bize aynı kapıyı farklı yöntemle açtıracaklar. Sonra da siz "seçtiniz" diyecekler...

"Bu topraklarda çok uzun yıllardır birlikte yaşıyoruz. Ayrımız gayrımız olmamıştır. Biz ne zaman bu asrın başında, 1. Dünya Savaşı'nın sonunda yeni devlet, ulus devlet kurduk, o zaman sopalar kullanıldı. O zaman sıkıntı oldu. Beraber yaşama kültürünü canlandırmamız lazım."
demiş Sayın İhsanoğlu... :26:

Mideme kramplar giriyor düşündükçe... :25:

Ya sizce kulitta? Bu devran nasıl döner? Ya da döner mi?

Devran döner elbette. Gün ola hayır ola.
Politikayı politikacılara bırakıp, elimdeki fırsatı kazanmasını istemediğim yönünde değerlendireceğim. :72:

Hanımefendi, size yazdığım son mesajı alıntılayarak da bana cevap yazabilrdiniz. Nedir böyle dolaylı yoldan benim yazdıklarımdan bahsetmeler...

Buraya yazma eforunuza da hayranım gerçekten. Evet tekrar söylüyorum objektif bakış açısı kazanmak için az biraz kaynak taraması yapın, az biraz alternatif yayınlar okuyun. Ezbere bildikleriniz dışında bir şeyler yazamıyorsunuz.
Hem kendi savunmalarınız için hem de karşıt düşünceler için birikiminiz olsun ki sizinle tartışırken keyif alabilelim.

Son düzenleme:
Back