- 21 Ocak 2012
- 6.954
- 19.360
- 498
Eğer çoğunluğun farkındalığı sağlanabilirse, vatandaşlık görevinin sadece oy kullanmaktan ibaret olmadığı çoğunluğa farkettirilebilirse...
En azından seçilseler dahi, halk istemediği vakit çıktıkları yerden inebileceklerini, halkın onayıyla orada olduklarını unutmayacakları bir bilinç yerleşirse...
......
Belki... bir adım atarız...
Çoğunluk oy kullanmazsa.. ya da gidip boş oy kullanırsa bunun büyük bir tepki olacağı kanaatindeyim. Bunu göz ardı edemezler.
Çok ütopik bir düşünce değil aslında. Halk ayaklanmayacak, yürümeyecek, slogan atmayacak... gidip boş oy kullanacak.
Olur ama, bu bilincin oluşmaması için zihinlerimize öyle yerleştirmişler ki bu "vatandaşlık görevi" yalanını...
İnsanlar 4-5 yılda "bir gün" kendilerini "çok önemli insan" görüyor... Diğer günler kimin umurundasın...
Şimdi bakıyorum, İhsanoğlu'nu tanımadığı, şüpheyle yaklaştığı halde sırf Erdoğan seçilmesin diye ona oy verecekler var. İnkar da etmiyorlar. Seçenek de yok ki başka... Ehven-i Şer durumu yani...
"Sistem" dediğimiz şey bunu bilmiyor mu? Elbette biliyor. Bize aynı kapıyı farklı yöntemle açtıracaklar. Sonra da siz "seçtiniz" diyecekler...
"Bu topraklarda çok uzun yıllardır birlikte yaşıyoruz. Ayrımız gayrımız olmamıştır. Biz ne zaman bu asrın başında, 1. Dünya Savaşı'nın sonunda yeni devlet, ulus devlet kurduk, o zaman sopalar kullanıldı. O zaman sıkıntı oldu. Beraber yaşama kültürünü canlandırmamız lazım."
demiş Sayın İhsanoğlu... :26:
Mideme kramplar giriyor düşündükçe...
Ya sizce kulitta? Bu devran nasıl döner? Ya da döner mi?
Simdi, isaretledigim yerden baslayarak diger yorumlarda da yazdigin noktalarda fikrimi soylemek isterim. Evet, Erdogan gelmesin diye Ihsanoglunu tanimadiklari ve suphe ile baktiklari halde oy verecekler var, evet, ama onlar tek bir paydada birlesiyorlar: ERDOGAN'I COK IYI TANIYORLAR.. Yetmez mi?
A partisinin B partisinin cikardigi kisilere oy veriyoruz, sadece bir gun, secim gunu adam yerine koyuluyoruz, 5 yil hesapsoramiyoruz demissin. Cok dogru bir noktaya temas etmissin. Cumhuriyetle yonetiliyoruz, demokratik olarak halk kendi idarecilerini kendi seciyor filan diyoruz ama aslinda hic de oyle degil. Bizler sadece bir lideri seciyoruz, meclis 550 kisi, ama aslinda kac lider varsa o kadar farkli fikir var, onlarin altindaki vekiller de bu liderlerin dediklerinin yuzde kac adam yerine konuldugunu gosteriyor, hepsi bu. Bu milletvekillerine Turk milleti bosu bosuna para oduyor, aslinda hic birine gerek yok. Kac lider girmisse o meclise, o kadar sandalye koysalar meclise, onlara da aldiklari oy oraninda kanunlarini gecirme hakki verseler hic bir sey degismez, sadece cebimizden daha az milletvekili maasi cikar. Hic tanimadigimiz milletvekillerine parti lideri o ile, o ilceye onu aday koydugu icin sorgusuz sualsiz secmiyor muyuz her zaman? Basiyoruz evet'i parti ambleminin ustune, artik ne cikarsa bahtimiza.. Adina da demokrasi diyoruz, kendi milletvekilimizi kendimiz sectik diyoruz. Kendimizi kandiriyoruz. 5 sene boyunca sikayet etme hakkimiz da yok, ne de olsa kendimiz sectik ya..
![KK52 :52: :52:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk52.gif)
Amerika'da da demokrasi var. Onlarda Cumhurbaskani ve basbakan yerine bir tek adam var, o da Baskan. Buraya kadar beni alakadar eden birsey yok. Bundan sonrasi ile ilgileniyorum. Baskanliga adayligini koyabilmen icin secereni gozler onune sermen lazim. Temiz, duzenli aile, namus, seref, temiz gecmis.. Toparlayici ve insanlari pesinden surukleyici liderlik vasiflarina haiz olma. Bunlardan biri yoksa adayligin bile kabul olmuyor, yani oyle hakkinda 50,000 dava olacak rusvet, yolsuzluk, usulsuzluk gibi, sen de baskanliga adayligini koyabileceksin, Amerika ve Amerikalilara kufret daha iyi..
![KK9 :9: :9:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk9.gif)
Burada milletvekili, Amerika'da kongre uyesi, delege, senator, her ne ise... Onlarin secilmesi tamamen halkin icinden geliyor. Secimler mahallelerden basliyor, ayni bizim muhtar secimleri gibi.. O civarda oturanlar kendi adaylarini gene o mahallede, semtte oturan tanidiklari adaylardan secip onlari kongreye gonderiyorlar. Onlarla her an dirsek temasi icindeler. Onlara bir telefon ya da dilekce, e-mail ile ne konuda nasil tavir takinmalarini istediklerini soyleme, yanit alma haklari var. Yani kendi sectikleri adama benim icin oyunu su sekilde kullan diyebiliyorlar. Ben bile yaptim, kendi mahallemdeki kongre uyesine Ermeni soykiriminin kongreden gecmemesi yonunde oy kullanmasi icin dilekce yazip gonderdim, adam metubuma tesekkur edip oylamaya mutlaka katilacagini yazdi. Halkin vekili olmak boyle birsey.. Ulkemizde milletvekilleri halkin degil, liderin vekilleri, hatta kullari, milletin de efendisi olmuslar. Cunki onlari halk degil, parti lideri seciyor..
![KK34 :34: :34:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk34.gif)
Amerika'da ulkemizdekinin aksine, bu halkin sectigi uyeler baskan adayini belirliyor. Onlarin oylari ile aday olanlar en son olarak halkin onune cikartiliyor. Sonuc olarak hic bir adayin baskana minneti yok, herkes kendini secen halka karsi sorumlu. Yoksa gercekten bir daha secilemezler...
![KK34 :34: :34:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk34.gif)
Bunlari niye anlatiyorum, bizdeki bir gozu kor, bir ayagi topal demokratik secimleri bir baska demokratik ulke ile kiyasladigimda aradaki farki gorun diye.. Gercekte halkin kendi kendini yonetmesi nasil oluyor baska ulkelerde kiyaslayabilin diye.. Amerikali bile hala sikayet ediyor, sorguluyorken bizim icimizdeki hic sorgulamadan kabullenen kesim gercekten cok agirima gidiyor.