E
EU3
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU3
-
niye olmayacak calisma durumun evlenince
nixim biz uluslararası calişan bir sirketiz
krizin en fazla etkiledigi guruhtanız anlayacagın
uzakdogudaki bir çok buyuk proje askıya alındı işler yuzde 40 oranında düştü
tasarruf yapmak amacıyla işci cıkarılmadı ama mesai saatleri dusuruldu ki işcilerin maası asgari ucret tabanına cekilebilsin
millet öyle bir halde ki
kalkıp is basvurusu icin gelenler "abi evimi gecindiricem hiç bir gelirim yok 300ytlye de calisirim" diye aglıyor
ve ne yazık ki ülke genelinde buyuk olcude bu hava hakim
etkilenmeyen şirketler cok az
senin patron istisna :)
bu durumda da yasal hakkımı arardım ben olsam...
sevdicegimin isi nedeniyle sabit kalamıycaz canımgamyoncuiremsu
çibigim senin durumunda olanlara hak veriyorumbende cumartesi çalışıyorum maaalesefkii
pazartesi-cuma = 9,00-18,30
cumartesi = 9,00 - 16,00 saatleri arasında çalışıyorum
ve malesefki c.tesi çalışmaktan nefret ediyorum
c.tesi günleri eşim çalışmıyor o uyurken ben kalkıp geliyorum :çok üzgünüm:
tek tatil günü olduğu için ne dinlenebiliyorum,ne kendime vakit ayırabiliyorum nede gezebiliyorum
ha bire çamaşır bulaşık ütü temizlik koşturup duruyorum
ertesi gün gene yorgun argın işeeee
aldığım paraya deyse neyse diycem ama deymiyor
üle hatunlar madem bu kadar şikayetçisiniz basın istifayı
kimse sizi zorla tutmuyo ya
millet işsizlikten kırılırken siz bulmuş da bunuyonuz
maaşının bişiye benzemesi için patronu benzetmen lazım canımarıcam zaten gurbik...6. ayı bekliyorum...6.ayda zam yapıcam diye konuşuldu...hiç yapmazsa ya da hakkım olanı yapmazsa ben değil burada çalışan 250 kişi hakkını arıcak..3. yılım bitti..hala maaşım bişeye benzemedi...senağlama
evet canım zaten tek tesellim buona da alisirsin
insan herseye alisiyor
cocuk olunca annesi hep yaninda olacak o da guzel bisey bence
zaten bayanlar icin calismanin tek dezavantaji cocuk melesesi diye dusunuyorum
eğer çalışmasaydım delikafadulden
kayınvalidem hergün bizde sizin eviniz daha sıcak burda kalıyım
görümcelerim hergün bizde sıkıldık oturmaya geldik yemeğede kalalım
bütün gün temizlik bulaşık vs şimdi cumartesi öğl sonra 2 saatte bitiyor
eşim yoruluyorsun diye yardım eder hep ama çalışmasam :1no2:
istediğimi alırım giyerim gezerim ama çalışmasam borcumuz var :1no2:
yeni insanlar ark lar ortam kültür seviyesi artar ama evde hep aynı
işten gelince oturur günün özetini yaparız konuşur güleriz ama çalışmasam :uhm:
ah seda vah seda kim kiminle gün boyu izlemekten gına gelir
ailem benden uzakta oturduğum yerde kayınvalidem ve görümcelerim dışında kimse yok sıkıntıdan patlarım
son olarak çocuğum olunca belki bırakırım ama şimdilik erkende kalksam geçte yatsam çok memnunum :icecream:
dipnot ev hatunları yanlış anlaşılmasın bu benim şahsi görüşüm a.s.
cnmm benim bende senin gibi bekar olaydımm;
gezmeye tozmaya spor yapmaya param ve vaktim olaydıı;
evle ilgili hiçbir sorumluluğum olmayaydıııı
heralde bende severdimmm çalışmayııııııı...........
düşün evliyim başımda çocuk ve bir eş var çocuğun okulu dersleri var evde bulaşık çamaşır ütü yemek gelen giden misafirler var markete gidilcek dolaplar silincek aaa çoçuğa performans ödevi vermişlerrrr tüühh bugün cumartesi akşama kesin misafir gelecekkk...
dur daha bitmedi
sabah 6,00 kalkarsınn kahvaltı hazırlarsın çocuğunu kaldır yedir içir giydir eşini le ilgilen sen giyin çık saat oldu 7,15 iştesin saat 8,00 evet akşam saat 18 kadar burda çalış iş çikışı eve geçmen saat 19,00 üzerini değiştir hemen sofrayı kur yemek hazırla mutfaktan çıkış saat 20,00 aaaa coçuğun ödevleri gün içinde yaptıkları baba-anne- cocuğun tek biarada olduğu vakittt veee cocuk yattı saat 21,00 evet iş yeni başlıyoooo eşin yardımcı ise benimki gibi kesinn ütü onda sende mutfakta yarına yemek yapılacak cocuğun beslenmesi hazırlanacak mutfak ve ev toplanacakkk saate baktınmı 24,00 yatman lazımmm aa ya kocammmm olmazzz onla ilgilenmem lazımmm hadi bakalımm ve üstüne cumartesi çalışmayı sevmeliyimmm yada bırakıp gitmeliyimmm... ahhh ne güzel istifa edeyimmm ya taksitler kocam tek başına halledebilseydi zaten ben ev hanımı olurdummm dimi kendime kastımmı var....
:mymeka: bilmem anlatabildimmi sevgiler arkadaşlar (cumartesi çalışmaktan nefret ediyorumm)a.s.
benim patronumun evi var arabası var şimdide villa alıyor yılda 2-3kez tatile çıkıyor.ama her zaman durumum kötü diyor üstelik ben çalıştığım halde çalışmadı gösterip işten çıktı girdi yapmış 1ay sigortam görünmüyor. vicdan yok bunlarda.dünya kadar taksidim var yoksa asla çalışmam.3kuruş para alıyorum insan muamelesi görmüyorum. boğazı ağrıyor diye 1hatadır işe gelmiyor ben tek idare ediyorum. üstelik evime giden vasıta yok diye hergün 30dk yürüyorum ve tammm 50gündür gribim 22yaşındayım 40kiloyum acıyıpta hadi bugün git dinlen diyen yok Çok üzgünüm çoook evleneceğim bana tatilimi yapayımda öyle işten çık diyor terbiyesiz seni mi beklicem. adama ya kusura bakma düğünümüz kışın olsun patronum tatile çıkacak mı dicem ya hem bu anlayışı hakediyor mu bu patron dellendim yaa kötükedihüso
çibigim senin durumunda olanlara hak veriyorum
eşi evde olup da çalişan bayanlar için durum cidden zor
ama yerinde olsam şunu yapardım;
50ytl mi 100 ytl mi ne kesiyolarsa artık
maaşımdan bu rakamı düşmelerini ister karşılıgında haftasonunu eşimle gecirirdim
ayrıca bebişim biz calismasak tekin acari kim zengin edicek :lepi::roflol:
benim patronumun evi var arabası var şimdide villa alıyor yılda 2-3kez tatile çıkıyor.ama her zaman durumum kötü diyor üstelik ben çalıştığım halde çalışmadı gösterip işten çıktı girdi yapmış 1ay sigortam görünmüyor. vicdan yok bunlarda.dünya kadar taksidim var yoksa asla çalışmam.3kuruş para alıyorum insan muamelesi görmüyorum. boğazı ağrıyor diye 1hatadır işe gelmiyor ben tek idare ediyorum. üstelik evime giden vasıta yok diye hergün 30dk yürüyorum ve tammm 50gündür gribim 22yaşındayım 40kiloyum acıyıpta hadi bugün git dinlen diyen yok Çok üzgünüm çoook evleneceğim bana tatilimi yapayımda öyle işten çık diyor terbiyesiz seni mi beklicem. adama ya kusura bakma düğünümüz kışın olsun patronum tatile çıkacak mı dicem ya hem bu anlayışı hakediyor mu bu patron dellendim yaa kötükedihüso
evet canım haklı oldugun taraflar var
hatta buyuk olcude haklısın
benim tek derdim; "acaba bu hafta nerde indirim var" :uhm:
Allah başka dert vermesin...
fakat diyecegim o ki
eşlerinizi tembel alıştırmayın
zaten evliliğin manevi yükü hatun kısmısında
maddi yük erkekte
siz maddi yükü paylaşiyorsanız eşinizle o da sizinle manevi yükü paylaşacak...
yok öyle yagma
yorulmaksa siz de yoruluyorsunuz
cocuksa
tek başınıza yapmadınız
ödeviyle, kıyafetiyle saciyla başiyla o da ilgilenecek
her aksam etrafi toplamayiverin
haftada 1 günü ayirin bunun için
yipratmayin böyle kendinizi
cocugun performans odevi sizin düşüneceginiz iş değil ki??
ben de cocuk oldum ama ne anam ne babam hiç iplemedi odevlerimi
ki zati isteseler de ipleyemezler, ne anlasın anacıgım carpma bölme cıkarma toplama dısında matematikten :roflol:
cocugunuza da sorumluluk duygusunu aşılayın
şimdiden ogrensin kendi ayakları üstünde durmayı
beslenmesini kendine hazırlattırın
valla benim annem hazırlamazdı beslenme falan
kalkıp kendin yapıcaksın derdi
eşşekliğimden akşam üşenir sabah aç kalmiyim korkusuyla erken kalkar paşa paşa hazırlardım
ama bak bu beni ipsiz sapsiz yapmadi
yada tüm bunlara katlandıgım için okuldan yahut annemden sogumadım
aksine ogrendim ayaklarımı yere saglam basmayı
üstünüzdeki fazlalıkları atın canım benim
anne olmak yada eş olmak demek tüm evliliğin yukunu omuzlarınıza almak demek degildir Şeniz
Senin altında imzan olmadığı sürece nasıl çıktı-girdi yapabilir? sormadın mı? ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?