Sevgili kaptanlarım,
Bir konu var. Ve sanki bu konuda bir hata yapılıyor gibi geliyor bana. Lütfen mesajımı tok karnına okuyun, ben yazarken zorlandım.
Örnek veriyorum:
60 kilo ile yarışmaya katıldın.
Hedefin 10 kilo verip 50 kiloya düşmek.
Yarışma sürecindesin ve diyelim ki 55 kilosun. Hedefine 5 kilo kaldı. Ve tam da bu sırada bir şekilde terazi değiştirdin. Yeni terazi gıcığın önde gideni. 3 kilo fazla tartıyor.
Yani sen gerçekte 55 kilo iken hooop 58 kilo oluverdin. Bunu da etap listesinde bana bildirdin.
Ben n'apıyorum? Bu 3 kiloluk farkı yarışma başlangıç kilona da ekliyorum ki verdiğin kilo aynı görünsün.
Yani 60 kilo başladın, 55 kiloya düştün. Verdiğin kilo 5
Terazin +3 yaptı. 58 kilosun. O zaman ben başlangıca da 3 kilo ekliyorum ve 63 oluyor. Verdiğin kilo 5
Ve bunca çeneden sonra asıl noktaya geliyorum.
Sen terazi değiştirmeden önce 60 kiloyken, hedefin 50 kiloydu. 10 kilo verecektin. Mezun olup karne alabilmek için de hedefin olan 10 kilonun %80 ini vermen yetiyordu. Yani 8 kilo. Yani sen 52 kilo olduğunda karneni alıp gidecektin.
Teraziyi değiştirince başlangıç kilon 63 oldu. Ama ben hedefini buna göre revize etmedim. Hedefin hala 50. Yani bu sefer vermen gereken kilo 10 değil 13 kilo. Hedefinin %80 ini de 52 değil, 52,5 olunca tutturabiliyor olman gerekiyor.
10 kiloluk hedefte, 3 kilo fark yaratan terazi hedefte 500 gr. lık sapmaya yol açıyor. Bu rakam terazi değişim sayısına ve hedef kilonun büyüklüğüne göre daha da artacaktır.
SONUÇ:
Terazi değişimleri bana iletildiğinde; hem yarışma başlangıç kilosunu hem de hedefi revize etmeliyim.
Bir itirazı olan varsa bildirsin. Yoksa bu şekilde uygulamayı mantıklı buluyorum.