Arkadaş ya... Ben Eurovizyon şarkı yarışmasının sonucunu böyle heyecanla beklememiştim inanın...
Şu an iki türlü çok heyecanlı ve sevinçliyim. İlki takımımın evet dediği tüm maddeler yürürlüğe girmiş onun için. İkincisi ise kabul edilen 6 önerinin 3 tanesi bana ait olduğu için. İnşallah çok güzel sonuçlar alacağız.
9. madde için Püsküüt benden açıklama istemiş. Ben onu 1. maddenin alternatifi olarak sunmuş üstüne:
"--püsküüt için : canım senin önerinle benimkinin arasında şu fark var, seninki 3 aylık süreyi kaplıyor. müdahale edilmesi açısından gayet uzun. ben analiz yapana kadar takımdaki kimse durumun farkında değildi diyorsun. 3 aylık süreyi unutur gider insanlar. uyarılmadan pat diye aaa %30 un altındaymışız olur.. benim sistemde ise 1 aylık süre sonunda otokontrol sağlanır, sarı kart alan takım silkinir. ve derecesi düşük kişi çabalar ki diskalifiye olmasın.. tepedeki insanda yerini sağlamlaştırmaya bakar. takımın dağılması demek, jujunun düşüncesi demek. ayrıca bireysel silkelenme korkusunun, takımın dağılma korkusundan çok daha etkili olacağını savunmaktayım"
şöyle bir açıklamada bulunmuştum.
Hatırlarsan sen 1. madde de takım kapatılsın demiştin. Ben de kapatılmasını istemediğimden alternatif sunmuştum... Bir başkası da 4. maddeyi alternatif sundu.. Şu an oylama sonucunda 4. ve 9. madde çok yakın. Birinden biri tercih edilebilir.
Daha açık yazmam gerekirse benim düşüncem şu şekildeydi;
Daha sık aralıklarla kontrol etmek ve takıma "daha çabuk" otokontrol sağlamak. %0,30 ortalama kolaylıkla sağlanabilecek bir rakam. 3 ayda 6 kere olması ise takımda bir "kendini salma" ortaya çıkarabilir. Örneğin ilk 3 ayda 5 kere %0,30 sonraki 3 ayda gene 5 kere %0,30 şeklinde devam edebilir..
4 etaplık aralıklar önceden belirlenir. Tarih yada tablo olarak karar defterinde işaretlenir. Aralık bittiğinde ortalamaya bakılır ve ortalamanın altındaysa takım ilk sarı kartını alır. Daha sonraki aralıkların herhangi birinde daha aynı durum olduğunda, takım O ZAMANA KADAR en düşük ortalamada kalmış kişiyi diskalifiye eder. Bunun üyenin izniyle bir ilgisi yok. Kişiler zaten üstüne düşen sorumluluğu yapıyorsa %0,30 un altına düşmez. Etap dışı kalmak çok da büyük bir caydırıcılık değil bence.. 3 hafta geçer, kilosu 3 e bölünür devam eder. Ama bu şekilde olursa, herkes birbirine sımsıkı sarılır. Kimse takım arkadaşının "kendi düşük yüzdesi" için diskalifiye olmasına dayanamaz çünkü..
Uygulama konusunda kafanızda bir başka soru olmuşsa cevaplayabilirim. Düşük ortalamalı kişi hesabı şu şekilde yapılır. Diyelim ilk 4 etaplık bölümde takım sarı kart aldı.. Sonraki iki ay (=8 etap) kendine çeki düzen verdi. Sonra bir kere daha sarı kart aldı.. Bu durumda toplamda 4+8+4=16 etap geride kaldı... Üyelerin bu süre zarfındaki yüzdeleri etap sayısına bölünür ve en düşük ortalamada kalan gider..