Cuma Zayıflama Yarışması Üyelerinin Paylaşım Alanı

Mezun olan üye ilgili kısım için bir şey söylememe gerek yok. Güzelce hallolmuş.
Takım ortalamasının yuvarlanma konusu ne, onu anlayamadım. Bildirimde zaten 3 basamaklı görüyorum ortalamayı.
Bir şey vardı da ben mi kaçırdım. Ya da şükür üşütmüşümdür.

Kaptanlarım sonuç listeri hazır,dereceye giren arkadaşları ve takımları tebrik ederim

iyi hafta sonları
Ellerine sağlık sevgili kaptanım.

Rica ederim kaptanım

Yüzde :) Takım ortalamasını ben ilk listemizde 0.831 yapmıştım 0.8309... gibi bir rakam çıkmıştı yukarı yuvarlamıştım olmuyormuş onu öğrendim :) 0.830 olarak düzelttik :)

Geçmiş olsun, sadece üşütmüş olan püskütümüz.

Burada bir matematik hatası var.
Ondalık basamak sayısı 3 olmalı. Yani 3. basamaktan sonraki sayı yuvarlanır:
3. basamaktaki sayı 5 ve üstündeyse bir üst rakama yükseltilerek yuvarlanır.

Bu yarışma kuralı değil, matematik kuralı.

Yani:
0,54450 = 0,545
0,54449 = 0,544

Bazen kontrollerde ben bir kaç puan farklı bulabiliyorum ortalamaları. Sanırım sebebi de bu.

Siz listeleri aldınız galiba kaptanım tekrar düzeltmeme gerek var mı :) ilk yaptığım liste doğruymuş 0,831 olan :)
Teşekkür ederiz

Bende matematiksel islemle uye yuzdelerini ve takim yuzdesini yuvarlanabiliyorsa yuvarliyorum kaptanlarim, yanlismi yapiyorum?
Misal uyenin yuzdesi 0.956 bunu 0.96 olarak yaziyorum.
Ya da takimin yuzdesi 0.5678 diyelim bunu 0.568 yaziyorum.
Ya da uye arti geldi diyelim yuzdesi -0.359 bunu da -0.36 yaziyorum.
Yani sagdaki rakam 5 ve uzerindeyse yuvarliyorum.
Bu yanlis midir?

Doğru kaptanım bende öyle yapıyorum laydline kaptanım cuma günü takım ortalaması yuvarlanmıyor demişti bende kural öyle demek diyip yukarı yuvarlamamıştım yoksa bende hep senin yaptığın gibi yapıyorum :)

Tamam canim, dedim yine bir seyi yanlis mi yaptim, panik oldu bende artik :))
Mutlu hafta sonlari.

merhaba arkadaşlar.
Nacizane eski bir kaptan olarak bu ortalama olayıyla ilgili mesaj yazmak istedim. Kusurum varsa affola
Vakti zamanında zaten 2. Hane yuvarlanınca takımların sonuçları aynı çıktığı için 3 haneli bildirim yapılmaya başlandı. Belki yanlış anlaşıldı bilmiyorum ama bu yukarıda alıntıladığım mesajı baz alarak yıllardır ortalamayı yuvarlamadık biz

tekrar konuya haddim olmadan dahil olduğum için özür diliyorum herkese sağlıklı günler diliyorum

Merhaba kaptanım seni yeniden görmek ne güzel bu oylama takım ortalamalarının 2 haneden 3 haneye çıkması için mi bu zaten çok iyi olmuş ama bizdeki konu farklıydı ortalamız yine 3 haneydi ben matematiksel olarak yukarı yuvarlamıştım Yine kafam karıştı yahu :))

Hayır canım oylamanın amacı sadece 2 haneden 3 haneye çıkması değil. Dikkatli oku. 3 hane üzerinden konuyu açıklayalım

1. Takımın yüzdesi 0,5678
2. Takımın yüzdesi 0,5673

yuvarlamazsak eğer
1. Takımın 0,567
2. Takım 0,567

Yuvarlarsak
1. Takım 0,568
2. Takım 0,567

zaten oylamanın amacı 0,01 lik oranı kurtarmak değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…