Rica ederim canımEline emeğine sağlık kaptanım
Eline sağlık kaptanım.Kaptanlarım sonuç listeri hazır,dereceye giren arkadaşları ve takımları tebrik ederim
iyi hafta sonları
Rica ederim kaptanımEline sağlık kaptanım.
Ellerine saglik kaptanimKaptanlarım sonuç listeri hazır,dereceye giren arkadaşları ve takımları tebrik ederim
iyi hafta sonları
Ellerine saglik kaptanim
El_Em kaptanım @Namaria bu etapta listeye dahil olamaz kural gereği. Çünkü mezuniyet kilosuyla bu etabın başlangıç kilosu aynı. Kurala göre mezuniyet kilosundan daha aşağıda olması lazım. Keşke mezun olmadan önce transfer olsaydı sizin takıma. Bence haftaya dahil etmelisiniz listeye. Ayrıca takım ortalamasını hesaplarken yuvarlama yapmıyoruz. Aklınızda olsun
Merhaba kaptanım
Kurala tekrar baktım senin bahsettiğin gibi baslangıç değil güncel kilo mezuniyet kilosunun altında olmalı deniyor ki şuan üyemizde öyle, kuralda dediğin gibi başlangıç kilosuyla ilgili bir durum yok ben mi yanlış düşünüyorum acaba.
Ekstrem Durum: Mezun olarak ayrılan üye, yeniden yarışmak istediğinde; eğer güncel kilosu, mezun olduğu kilonun altındaysa , istediği zaman yarışmaya katılabilir.
Bu ekstrem durum dahilinde yarışmaya dönüşler için uygulanacak bildirimde liste açıklamasında "mezuniyet kilosunun altında" yazılmalıdır.
@Namaria yı daha önce almak istemedik çünkü mezuniyet 9.takımın hakkıydı orda verdi kilolarını o yüzden mezun olup gelmesinin daha doğru olacağını düşündük
Takım ortalamasının yuvarlanmayacağınıda bilmiyordum teşekkür ederim karar defterinde yazmıyor sanırım düzelteyim ben
Ellerine sağlık sevgili kaptanım.Kaptanlarım sonuç listeri hazır,dereceye giren arkadaşları ve takımları tebrik ederim
iyi hafta sonları
Rica ederim kaptanımMezun olan üye ilgili kısım için bir şey söylememe gerek yok. Güzelce hallolmuş.
Takım ortalamasının yuvarlanma konusu ne, onu anlayamadım. Bildirimde zaten 3 basamaklı görüyorum ortalamayı.
Bir şey vardı da ben mi kaçırdım. Ya da şükür üşütmüşümdür.
Ellerine sağlık sevgili kaptanım.
Geçmiş olsun, sadece üşütmüş olan püskütümüz.Mezun olan üye ilgili kısım için bir şey söylememe gerek yok. Güzelce hallolmuş.
Takım ortalamasının yuvarlanma konusu ne, onu anlayamadım. Bildirimde zaten 3 basamaklı görüyorum ortalamayı.
Bir şey vardı da ben mi kaçırdım. Ya da şükür üşütmüşümdür.
Ellerine sağlık sevgili kaptanım.
Burada bir matematik hatası var.Rica ederim kaptanım
Yüzde :) Takım ortalamasını ben ilk listemizde 0.831 yapmıştım 0.8309... gibi bir rakam çıkmıştı yukarı yuvarlamıştım olmuyormuş onu öğrendim :) 0.830 olarak düzelttik :)
Burada bir matematik hatası var.
Ondalık basamak sayısı 3 olmalı. Yani 3. basamaktan sonraki sayı yuvarlanır:
3. basamaktaki sayı 5 ve üstündeyse bir üst rakama yükseltilerek yuvarlanır.
Bu yarışma kuralı değil, matematik kuralı.
Yani:
0,54450 = 0,545
0,54449 = 0,544
Bazen kontrollerde ben bir kaç puan farklı bulabiliyorum ortalamaları. Sanırım sebebi de bu.
Bende matematiksel islemle uye yuzdelerini ve takim yuzdesini yuvarlanabiliyorsa yuvarliyorum kaptanlarim, yanlismi yapiyorum?Burada bir matematik hatası var.
Ondalık basamak sayısı 3 olmalı. Yani 3. basamaktan sonraki sayı yuvarlanır:
3. basamaktaki sayı 5 ve üstündeyse bir üst rakama yükseltilerek yuvarlanır.
Bu yarışma kuralı değil, matematik kuralı.
Yani:
0,54450 = 0,545
0,54449 = 0,544
Bazen kontrollerde ben bir kaç puan farklı bulabiliyorum ortalamaları. Sanırım sebebi de bu.
Doğru kaptanım bende öyle yapıyorum laydline kaptanım cuma günü takım ortalaması yuvarlanmıyor demişti bende kural öyle demek diyip yukarı yuvarlamamıştım yoksa bende hep senin yaptığın gibi yapıyorum :)Bende matematiksel islemle uye yuzdelerini ve takim yuzdesini yuvarlanabiliyorsa yuvarliyorum kaptanlarim, yanlismi yapiyorum?
Misal uyenin yuzdesi 0.956 bunu 0.96 olarak yaziyorum.
Ya da takimin yuzdesi 0.5678 diyelim bunu 0.568 yaziyorum.
Ya da uye arti geldi diyelim yuzdesi -0.359 bunu da -0.36 yaziyorum.
Yani sagdaki rakam 5 ve uzerindeyse yuvarliyorum.
Bu yanlis midir?
Tamam canim, dedim yine bir seyi yanlis mi yaptim, panik oldu bende artik :))Doğru kaptanım bende öyle yapıyorum laydline kaptanım cuma günü takım ortalaması yuvarlanmıyor demişti bende kural öyle demek diyip yukarı yuvarlamamıştım yoksa bende hep senin yaptığın gibi yapıyorum :)
Tamam canim, dedim yine bir seyi yanlis mi yaptim, panik oldu bende artik :))))
OYLAMA SONUÇLANMIŞ VE KAPANMIŞTIR.
Oy kullanan herkese teşekkür ediyorum.
Son etabımızda toplam 4 adet takımda ortalamanın aynı çıkması sorunu yaşadık.
7. ve 10. takımın ortalaması 0,54% oldu. 5. ve 14. takımın ortalaması da 0,67%
Doğru sıralamayı bulabilmek için de gerek sonuç listelerini hazırlayan kaptanımız, gerek ben, gerekse 14. takım kaptanı yeniden hesaplama yapmak durumunda kaldık. İşin içine 5. takım kaptanının da dahil olduğunu söylemek gerek.
Doğru sıralama analizlerde aldığınız karne notu için önem taşıyor. Örneğin 5. olan takım 60 karne notu alırken, 6. olan takım 50 karne notu alıyor.
Bu oylamayı da bu nedenle başlattım, oylamayı gereksiz bulan 2. takım kaptanı için bu açıklamayı yapıyorum. Bu oylamayı yaptık ki; ortalamalar aynı çıktığında yukarıdaki paragrafta yazdığım aksilik olmasın ve kimse gereksiz efor sarf etmesin.
Sonuç olarak aşağıdaki oylama sonucu ile öneri kabul edilmiştir.
EVET 8 oy
HAYIR 1 oy
KULLANILMAYAN 2 oy (6. ve 10. takımın oylama sonucundan haberdar olmasını sağlayın lütfen)
442. etap itibariyle, bildirimlerinizde ondalık basamağını 3 haneli olarak kullanacaksınız.
Dilerim bir daha bu haftaki karmaşayı yaşamayız.
Öneri:
Gerek derecelerin paylaşılma olasılığı, gerekse hesaplama hatalarının önüne geçilmesi adına takım ortalamalarında bundan sonra ondalık basamağı 3 haneye yükselsin.
Örnek: 0,67% yerine 0,668%
1. Takım: EVET
2. Takım: HAYIR
3. Takım: EVET
4. Takım: EVET
5. Takım: EVET
6. Takım: EVET / HAYIR
7. Takım: EVET
8. Takım: EVET
9. Takım: EVET
10. Takım: EVET / HAYIR
14. Takım: EVET
Oylamanın sonuçlanabilmesi için şıklardan birinin 6 oy alması yeterlidir.
Oylama 4 Aralık Cuma sabahı sona erecek ve 442.etap listeleri oylama sonucuna göre hazırlanacaktır.
Merhaba kaptanım seni yeniden görmek ne güzelmerhaba arkadaşlar.
Nacizane eski bir kaptan olarak bu ortalama olayıyla ilgili mesaj yazmak istedim. Kusurum varsa affola
Vakti zamanında zaten 2. Hane yuvarlanınca takımların sonuçları aynı çıktığı için 3 haneli bildirim yapılmaya başlandı. Belki yanlış anlaşıldı bilmiyorum ama bu yukarıda alıntıladığım mesajı baz alarak yıllardır ortalamayı yuvarlamadık biz
tekrar konuya haddim olmadan dahil olduğum için özür diliyorum herkese sağlıklı günler diliyorum
Hayır canım oylamanın amacı sadece 2 haneden 3 haneye çıkması değil. Dikkatli oku. 3 hane üzerinden konuyu açıklayalımMerhaba kaptanım seni yeniden görmek ne güzelbu oylama takım ortalamalarının 2 haneden 3 haneye çıkması için mi bu zaten çok iyi olmuş ama bizdeki konu farklıydı ortalamız yine 3 haneydi ben matematiksel olarak yukarı yuvarlamıştım Yine kafam karıştı yahu :))