Cübbeli Ahmet Hoca şikayetci oldu

Muhammed s.a.v. me peygamber askidir.Hurmettir saygidir.Anlarsiniz umarim.bir gun temenni ederim.

Adam acik acik soyluyor bunda ne var katakulli yapsa daha mi hos olur

Muhammed s.a.v. me peygamber askidir.Hurmettir saygidir.Anlarsiniz umarim.bir gun temenni ederim.
Arkadaşım aynı sandaleti Ebu Cehil de giyiyordu. Yani o zamanlar kişiye özel sandalet olmadığına gore değil mi? Yapmayın Allah aşkına.

cübbeliyi savunmak için ya çok cahil olması yada sağlam bir yüz lazım insana açık ve net

Arkadaşım aynı sandaleti Ebu Cehil de giyiyordu. Yani o zamanlar kişiye özel sandalet olmadığına gore değil mi? Yapmayın Allah aşkına.
Canim benim tercih meselesi internette arastir daha neler var neler Ebu Cehile gelene kadar bize ornek olacak ders alinacak buradaki tafsirleri cubbeli kimlerden aldiginida anlatiyor dinlediniz mi hic
Adam tefsirlerini alintiladigi cogalttigi zâtlarin mezarlarina tek tek gidip helallik isteyen bir insan .Kimde var ondaki nezaket

Dinledim dinledim elbet. Amma kulagimi tikayip, gozumu kapatarak değil. Onun yaptığı da kendini baglar. Allah akıl fikir vermiş kullanalım diye. Bu aklı fani birisinin her dediğini kesin doğrudur, aman şöyle muhteremdir, hatası yoktur diyerek zayi edelim diye değil. "Oku"rsak anlarız.

Cübbeli Hoca genelde günahlardan,sevaplardan bahsediyor.İslamı tam olarak benimseyememiş,aklında soru işaretleri kalan birisi için ters etki yapabiliyor.Ben de Nihat Hatipoğlu'nu severim.Ne bileyim o kadar hoca var,dinlerken anlattıklarından etkilendiğim çok nadir hoca vardır.

Cubbeli bir ilim adamidir hasa peygamber degildir illaki kusurlari olur ama laf dine peygambere dayaniyor is o raddede degisiyor .Cubbelinin cogu kitaplari hep tefsirdir.Eski ilim insanlarinin kendi kitaplarida duadir.Her halttan adama giydirmekte hadsizliktir.kotu lafi herkes cikarir onemli olan guzeli cogaltmaktir.
Sahsen gorusum.

Cunku farzi sunneti bilmeyen cok insan bar onlari uyarmak onun dinen vazifesi

Cunku farzi sunneti bilmeyen cok insan bar onlari uyarmak onun dinen vazifesi
Canım ben de onu diyorum zaten.Çoğu kişi zaten islamiyete önyargıyla bakıyor,önce islamiyeti sevdirse daha iyi olmaz mı?Ben Cübbeli ye karşı değilim ama şu da var ki,her kesime hitap etmiyor.İbadetlerini dört dörtlük yapan biri için çok iyi bir hoca ama islamiyeti tam bilmeyen için anlattıkları aynı etkiyi göstermez ki

Benzetmelerin çok çirkin.

Canm benim ismailaganin kadin hocalarindan ders aliyorum.Kadin tv ye cikmaz radyoda sohbete cikmaz haramdir cunku anlayamayacaginiz sekilde yasiyorlar anlatsam inanmazsiniz. isteyen kadin varsa zaten carsambadan veya ulasabilecegi yerden saptirmadan Allah yoluna gider.Cubbelinin dili sert ama anlattigi guzellikleri dinleyince gunahlari anlatmasi uyarmasini cokta gormuyrm.

Benim de saygım hürmetim vardır peygamberimize. Ona inanmasaydım Müslüman olmazdım zaten. Bütün peygamberleri de severim, sayarım.
Allah'a şirk noktasına gelen peygamber sevgisini doğru bulmuyorum sadece. Onun adının doğruluğu belli olmayan hadislerle karalanmasına tahammül edemiyorum. Farklı pencerelerden bakıyoruz yani.

Aynen
"Ant olsun, Allah 'ın resulünde sizin için… güzel bir örnek vardır." (Azhab 21)

"De ki, Ey insanlar, şüphesiz ben göklerin ve yerin yaratıcısı ve sahibi olan ve kendisinden başka tanrı bulunmayan, hem dirilten hem öldüren Allah'ın sizin için görevlendirdiği peygamberim. Sizler de Allah a ve O'nun okuyup yazması olmayan, Allah a ve sözlerine inanmış olan Peygamberlerine inanın, ona uyun ki, doğru yolu bulabilesiniz."(Araf 158)

Bu şirk degildir ayete hurmet ve islami yasama cabasidir.

Bazı dini tv kanallarında sohbet veriyorlar ,gayette başarılılar,Cübbelinin dili sert olduğu kadar da komik anlatımları da var,bazen face de capslerini görüp güldüğüm oluyor

İslamı yaşamak, şekilcilik yapmak değildir yalnız. Nesnelere sırf peygamber kullandı diye özel anlam yüklenemez.
Peygambere uyun derken onu taklit edin dememiştir Allah.

İbadetlerimi dört dörtlük yapan biri olsam da Cübbeli'nin üslubunu doğru bulmuyorum, bulmayacağım. Böyle İslam öğretilmez. Dedikleri ile fazlasıyla ters düşen, sahabe sahabe diyip yaptıklarının giyim kuşam harici sahabe ile ilgisi olmayan bir kişidir kendisi. Bir kere İslam'da kadın erkek yan yana olmaz, böyle İslam yok diyor (hangi ayet bunu diyorsa artık), hala 600 yılının Arabistan'ında takılı kalmış, millete öyle bir yaşam tavsiye ediyor, kızları eve kapa diyor abi, çıkmasın diyor ama kendisi hanımı alıp jet-ski keyfi yapıyor, devremülk alıp millete devremülk caiz diyor (artık vahiy inmiş olmalı devremülk ile ilgili), kızına kadınlı erkekli nikah yapıyor, kızının gelinliği de bildiğin üstüne yapışıktı ve diyor ki kızım istedi, şatafat desen alası, bunlar din de var ama kadın-erkek bir arada olmalı İslam yok. Bi gitsin ya, resmen Cumhuriyet düşmanı bunlar, şeriat olsun, ilerlemeyelim, bilim olmasın, 600 senesi Arabistan'ında olsun kafalar. Ne biçim şeydir bu, Allah neden bunu reva görsün ya kullarına? Herşey ilerlerken, dünya değişirken, hayat 600 yılından kat ve kat ilerlerken, tıp, bilim, fizik gelişirken (ki Allah beyin vermiş ki bu buluşlar olsun istemiş, insanlık ilerlesin istemiş ve herşeyi nizami ve kurallar çerçevesinde yaratmış hatta Kuran'a bile bilimi serpiştirmişken) benim müslüman kadınım başörtü takıp sokağa çıkamaz. Allah cehennem de yakar. Müslüman kadın evde hapis kalsın yoksa tövbe haşa dışarı çıkarsa yoldan çıkar kesin, zinhaaar.

Kusura bakmayın benim inandığım Yaradan ile Cübbeli'nin anlattığı çok farklı. Benim inandığım Allah fa..şelik yapan bir kadının bile tevbesini kabul ediyor, öyle merhametli. Bu adamın anlattığı ise kullarını yakmak için an gözeten bir Yaradan. Korkutucu, 6 yaşında ki çocuğunu bile tahrik unsuru gören bir Yaradan. Bu nasıl bir mantık, nasıl bir zihniyet ya? Ünv okuyan kızların alayı yoldan çıkıp günaha mı batmış be? O kızlar okumasa senin eşini kim doğurtacak, köy ebesi mi?

Hayır dört dörtlük müslüman olsam da bu adamın İslam'ı en iyi anlatanlardan olduğunu düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…