Haaa bilmem mi canm bende diyrm citak citak ne diyorlar suan starda sahurda dinlerim kendilerini lafi gedigine oturtmaktada uzerine yokturYok o degil m.fatih citlak hoca var hafif gencten tombis ondan bahsediyoruz :)
evlaefe yazdım sandalet çıktı. Kutsallığı peygamberimiz giydiği için mi? Şifası onun ayaklarından mı geliyor?
Allah peygamberimizi insan olarak yaratmıştır. Ve kurallarını insanlara ulaştırması için onu elçi seçmiştir. Üstün özellikleri yoktur. Kur'anda bu durum vurgulanır. İsa'ya yaptıkları gibi yapmayın denir.
Hırkası, sakalı, sandaleti, yediği yiyecekleri bırakın artık. O da bizim gibi bir insan yarı tanrı değil.
Muhammed s.a.v. me peygamber askidir.Hurmettir saygidir.Anlarsiniz umarim.bir gun temenni ederim.Hristiyan'lar nasıl İsa Peygamber'i Tanrı'nın oğlu olarak görüyor ve ondan medet umuyorlarsa, Müslüman'lar da Muhammet Peygamber'i büyücü, parmağından su fışkıran, etrafa sihir dağıtan, şefaat eden ve bu sayede dilediği kimseleri kabir gibi çeşitli azaplardan kurtan bir yarı Tanrı olarak görüyorlar.
Aslında aralarında fark yok.
Her ikisinde de "ehad-ül-âhâd" değişmezi unutularak, ikilemeye gidilmiş.
Adam acik acik soyluyor bunda ne var katakulli yapsa daha mi hos olur[
Orada değinilmek istenen konu, belli miktar para ile satılması yani gönlünden kopan değil, şu miktar denmesi..
Maneviyat para ile satılır mı? Belli kişi yada kurumlar için bile şu rakam denir mi? Reklamı yapılır mı?
Bunu sadece senin açından bakışına göre soruyorum o zaman ..
Olayın batıl tarafına girmiyorum bile..
Arkadaşım aynı sandaleti Ebu Cehil de giyiyordu. Yani o zamanlar kişiye özel sandalet olmadığına gore değil mi? Yapmayın Allah aşkına.Muhammed s.a.v. me peygamber askidir.Hurmettir saygidir.Anlarsiniz umarim.bir gun temenni ederim.
Canim benim tercih meselesi internette arastir daha neler var neler Ebu Cehile gelene kadar bize ornek olacak ders alinacak buradaki tafsirleri cubbeli kimlerden aldiginida anlatiyor dinlediniz mi hicArkadaşım aynı sandaleti Ebu Cehil de giyiyordu. Yani o zamanlar kişiye özel sandalet olmadığına gore değil mi? Yapmayın Allah aşkına.
Kesskeeeeeee boyle buyutebilesemm evlatlarimi rabbim bana nasip etsin.
Dinledim dinledim elbet. Amma kulagimi tikayip, gozumu kapatarak değil. Onun yaptığı da kendini baglar. Allah akıl fikir vermiş kullanalım diye. Bu aklı fani birisinin her dediğini kesin doğrudur, aman şöyle muhteremdir, hatası yoktur diyerek zayi edelim diye değil. "Oku"rsak anlarız.Canim benim tercih meselesi internette arastir daha neler var neler Ebu Cehile gelene kadar bize ornek olacak ders alinacak buradaki tafsirleri cubbeli kimlerden aldiginida anlatiyor dinlediniz mi hic
Adam tefsirlerini alintiladigi cogalttigi zâtlarin mezarlarina tek tek gidip helallik isteyen bir insan .Kimde var ondaki nezaket
Cübbeli Hoca genelde günahlardan,sevaplardan bahsediyor.İslamı tam olarak benimseyememiş,aklında soru işaretleri kalan birisi için ters etki yapabiliyor.Ben de Nihat Hatipoğlu'nu severim.Ne bileyim o kadar hoca var,dinlerken anlattıklarından etkilendiğim çok nadir hoca vardır.Eee canım Mevlana, Yunus da yaşasaydı onları da Tv'lerde sabah programlarında görme ihtimalimiz vardıŞimdi kitlelere ulaşma yolu bu, dergahlık, dervişlik mi kaldı? İşte bi Menzil'de var tarikat gidip görüyorsun ama O da belli bir kitleye ulaşabiliyor.
Cemalnur apla hakkında düşüncen nedir? Bir de bir ara Zahide Yetiş'e katılan bir emekli müftü vardı Yusuf Kavaklı mı ne? O mesela fena değil, gayet ılımlı anlatıyorlar, karşındakini rencide etmeden, dini yokuşa sürmeden. Cübbeli bunların hepsini fişlemişti, bu adamlar gerçek hoca değil gibisinden. Modern giyinip, dini kolaylaştırıyorlar ya. Cübbeli'ye göre hepimiz sahabe hayatı yaşayıp cübbe sarık giycez. Bir de Cübbeli aşırı katı, Ona kalsa O'nun gibi yaşamayan cenneti görmez neredeyse.
Mesela ben Hatipoğlu'nu da severim ama çoğu kişi sevmiyor, şu para mevzusu. Babam bu adam faydalı bilgi verceğine hep hikaye anlatıyor diye kızıyor hatta
Cubbeli bir ilim adamidir hasa peygamber degildir illaki kusurlari olur ama laf dine peygambere dayaniyor is o raddede degisiyor .Cubbelinin cogu kitaplari hep tefsirdir.Eski ilim insanlarinin kendi kitaplarida duadir.Her halttan adama giydirmekte hadsizliktir.kotu lafi herkes cikarir onemli olan guzeli cogaltmaktir.Dinledim dinledim elbet. Amma kulagimi tikayip, gozumu kapatarak değil. Onun yaptığı da kendini baglar. Allah akıl fikir vermiş kullanalım diye. Bu aklı fani birisinin her dediğini kesin doğrudur, aman şöyle muhteremdir, hatası yoktur diyerek zayi edelim diye değil. "Oku"rsak anlarız.
Cunku farzi sunneti bilmeyen cok insan bar onlari uyarmak onun dinen vazifesiCübbeli Hoca genelde günahlardan,sevaplardan bahsediyor.İslamı tam olarak benimseyememiş,aklında soru işaretleri kalan birisi için ters etki yapabiliyor.Ben de Nihat Hatipoğlu'nu severim.Ne bileyim o kadar hoca var,dinlerken anlattıklarından etkilendiğim çok nadir hoca vardır.
Canım ben de onu diyorum zaten.Çoğu kişi zaten islamiyete önyargıyla bakıyor,önce islamiyeti sevdirse daha iyi olmaz mı?Ben Cübbeli ye karşı değilim ama şu da var ki,her kesime hitap etmiyor.İbadetlerini dört dörtlük yapan biri için çok iyi bir hoca ama islamiyeti tam bilmeyen için anlattıkları aynı etkiyi göstermez kiCunku farzi sunneti bilmeyen cok insan bar onlari uyarmak onun dinen vazifesi
Hristiyan'lar nasıl İsa Peygamber'i Tanrı'nın oğlu olarak görüyor ve ondan medet umuyorlarsa, Müslüman'lar da Muhammet Peygamber'i büyücü, parmağından su fışkıran, etrafa sihir dağıtan, şefaat eden ve bu sayede dilediği kimseleri kabir gibi çeşitli azaplardan kurtan bir yarı Tanrı olarak görüyorlar.
Aslında aralarında fark yok.
Her ikisinde de "ehad-ül-âhâd" değişmezi unutularak, ikilemeye gidilmiş.
Canm benim ismailaganin kadin hocalarindan ders aliyorum.Kadin tv ye cikmaz radyoda sohbete cikmaz haramdir cunku anlayamayacaginiz sekilde yasiyorlar anlatsam inanmazsiniz. isteyen kadin varsa zaten carsambadan veya ulasabilecegi yerden saptirmadan Allah yoluna gider.Cubbelinin dili sert ama anlattigi guzellikleri dinleyince gunahlari anlatmasi uyarmasini cokta gormuyrm.Canım ben de onu diyorum zaten.Çoğu kişi zaten islamiyete önyargıyla bakıyor,önce islamiyeti sevdirse daha iyi olmaz mı?Ben Cübbeli ye karşı değilim ama şu da var ki,her kesime hitap etmiyor.İbadetlerini dört dörtlük yapan biri için çok iyi bir hoca ama islamiyeti tam bilmeyen için anlattıkları aynı etkiyi göstermez ki
Benim de saygım hürmetim vardır peygamberimize. Ona inanmasaydım Müslüman olmazdım zaten. Bütün peygamberleri de severim, sayarım.Muhammed s.a.v. me peygamber askidir.Hurmettir saygidir.Anlarsiniz umarim.bir gun temenni ederim.
AynenBenim de saygım hürmetim vardır peygamberimize. Ona inanmasaydım Müslüman olmazdım zaten. Bütün peygamberleri de severim, sayarım.
Allah'a şirk noktasına gelen peygamber sevgisini doğru bulmuyorum sadece. Onun adının doğruluğu belli olmayan hadislerle karalanmasına tahammül edemiyorum. Farklı pencerelerden bakıyoruz yani.
Bazı dini tv kanallarında sohbet veriyorlar ,gayette başarılılar,Cübbelinin dili sert olduğu kadar da komik anlatımları da var,bazen face de capslerini görüp güldüğüm oluyorCanm benim ismailaganin kadin hocalarindan ders aliyorum.Kadin tv ye cikmaz radyoda sohbete cikmaz haramdir cunku anlayamayacaginiz sekilde yasiyorlar anlatsam inanmazsiniz. isteyen kadin varsa zaten carsambadan veya ulasabilecegi yerden saptirmadan Allah yoluna gider.Cubbelinin dili sert ama anlattigi guzellikleri dinleyince gunahlari anlatmasi uyarmasini cokta gormuyrm.
İslamı yaşamak, şekilcilik yapmak değildir yalnız. Nesnelere sırf peygamber kullandı diye özel anlam yüklenemez.Aynen
"Ant olsun, Allah 'ın resulünde sizin için… güzel bir örnek vardır." (Azhab 21)
"De ki, Ey insanlar, şüphesiz ben göklerin ve yerin yaratıcısı ve sahibi olan ve kendisinden başka tanrı bulunmayan, hem dirilten hem öldüren Allah'ın sizin için görevlendirdiği peygamberim. Sizler de Allah a ve O'nun okuyup yazması olmayan, Allah a ve sözlerine inanmış olan Peygamberlerine inanın, ona uyun ki, doğru yolu bulabilesiniz."(Araf 158)
Bu şirk degildir ayete hurmet ve islami yasama cabasidir.
Canım ben de onu diyorum zaten.Çoğu kişi zaten islamiyete önyargıyla bakıyor,önce islamiyeti sevdirse daha iyi olmaz mı?Ben Cübbeli ye karşı değilim ama şu da var ki,her kesime hitap etmiyor.İbadetlerini dört dörtlük yapan biri için çok iyi bir hoca ama islamiyeti tam bilmeyen için anlattıkları aynı etkiyi göstermez ki
O taklit edilemez zaten sadece sunnetiyle yasarsin oda becerbildigimiz kadarİslamı yaşamak, şekilcilik yapmak değildir yalnız. Nesnelere sırf peygamber kullandı diye özel anlam yüklenemez.
Peygambere uyun derken onu taklit edin dememiştir Allah.