Cübbeli Ahmet Hoca'dan Düğün Açıklaması

Kızı ne giymiş hoca ne demiş umrumda değil ama islamiyette tesettürlü gelinlik diye birşey yok.
Tesettür demek sadece heryerini kapatmak değil dikkat çekmemek gösterişten uzak olmak demek.
Tesettürlü de olsa gelinlik dikkat çekicidir.
Ayrıca makyaj da yapılıyor zaten herkesin gözü gelinin üzerinde oluyor yani maşallah ne güzel olmuş diyoruz.
Hiçbir erkek görmeden sadece kadınlar içinde giyilse neyse ama bir de tesettürlü gelinlik giyip erkeklerin önünde oynamak çok saçma.
Valla eşimin iş arkadaşının eşi tesettürlü gelinlik giydi düğünde makyajı da harikaydı çok güzeldi kuğu gibi oynadı bak bak doyamadık yani ben bile hayran kaldıysam erkekleri düşünemiyorum. İslamiyette böyle bir olay yok.
Tesettürlü gelinlik giyenler benden daha güzel oluyor.

Kızı ne giymiş hoca ne demiş umrumda değil ama islamiyette tesettürlü gelinlik diye birşey yok.
Tesettür demek sadece heryerini kapatmak değil dikkat çekmemek gösterişten uzak olmak demek.
Tesettürlü de olsa gelinlik dikkat çekicidir.
Ayrıca makyaj da yapılıyor zaten herkesin gözü gelinin üzerinde oluyor yani maşallah ne güzel olmuş diyoruz.
Hiçbir erkek görmeden sadece kadınlar içinde giyilse neyse ama bir de tesettürlü gelinlik giyip erkeklerin önünde oynamak çok saçma.
Valla eşimin iş arkadaşının eşi tesettürlü gelinlik giydi düğünde makyajı da harikaydı çok güzeldi kuğu gibi oynadı bak bak doyamadık yani ben bile hayran kaldıysam erkekleri düşünemiyorum. İslamiyette böyle bir olay yok.
Tesettürlü gelinlik giyenler benden daha güzel oluyor.
O kadar çelişki var ki bu sadece biri

Hoca herşeye karışma derdinde kadınları mutsuz etti mi kendisi mutlu , iyiki kızı onu dinlememiş zaten dinlese çok pişman olurdu gelinliğine dahi karışan gerikafalı bir baba , kız yoksa mutlu gününde herkes mutlu ama kendi mutsuz olacaktı zaten kadına mutlu olacak rol biçmiyorlar herşey haram ve yasak yoksa cehennemlik ama kendiler her haltı yapsın

Hoca herşeye karışma derdinde kadınları mutsuz etti mi kendisi mutlu , iyiki kızı onu dinlememiş zaten dinlese çok pişman olurdu gelinliğine dahi karışan gerikafalı bir baba , kız yoksa mutlu gününde herkes mutlu ama kendi mutsuz olacaktı zaten kadına mutlu olacak rol biçmiyorlar herşey haram ve yasak yoksa cehennemlik ama kendiler her haltı yapsın

ne alaka. Hergelinlik vucuda yapışmıyor ya. Hatta artık gelinlik ustune alınan pelerinler bile var.. Çok mantıksız
Hangi gelinlik yapismiyor Allah askina gogus hatlari tam belli degl mi ? Benim gelinligimde oyleydi tesetturlu olmasina ragmen ..Kadinlarn icinde olmasindan dgl karisik dugunlerde belli etmesinden kaynakli bagdastiriyorlar dedm bagdastiriyorum demedim ztn..

Açıklamasının tamamını okudum ben ofişim.
Diyor ki kızım gelinlik giydiği için bakmadım bile duasınıda ona sırtım dönük yaptım
Zihniyete bak.
Ondan sonra tacizci tecavüzcü neden arttı !!!

Heee dugunun Four Seasons otelinde olmasi islami yani, oraya gitmesinde sikinti yok ama gelinlikte sikinti var :KK53:

nelerle ugrasıyoruz ya gelinlik giymis nasıl giymis falan filan valla sıktı bu insanlar artık

Herkesin Islamdan, tesetturden anladigi farkli. Erdogan ailesi de tesertturlu, kizi gelinlik giydi, kimse yadirgamadi. Cubbelinin kizi giyince olay oldu. Neden? Cunki cubbeli carsaftan baskasini kabul etmiyor. Oyle olunca da "bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu?" demek farz oluyor ister istemez..:KK51:
Bu memlekete seriat gelince nasil olacak merak ediyorum. Kime gore, neye gore seriat? Her kafadan ayri bir ses cikarken.. Hangi taraf veryansin edecek "seriat bu degil, dogru durust uygulanmiyor.. " diyerekten..:eek:

Dinimizde çarşaf yoktur ! Ahhh ulen şu arap kültürü aramızda bir çıksa rahatlicaz...
Dininizde carsaf olmadigini hangi ayet veya hadise gore aciklayabilirsin
Dindeki giyim kimsenin tartismasina acilacak birseybdegildir hukum kesindir ayseye fatmaya gorenkot ustu turban oburune gore esarp alti pardesu degil asli carsaftir Bu tarz haberlerin bu topikte hep dine baglanmasi sacma kitap var hukum kanu seriat hepsi ayni sey ortada nefsine uyan yapar sahsen ben yapamiyrm ama umarim Allahim hidayet verir

Cübbeli Hoca'ya olduğu kadar O'nun sohbetlerine katılanların da işi zor.Bu haberle alakalı hep diyecekler,Hoca böyle diyordu ama kendi böyle yaptı diye.Bugün mevlide gideceğim.Tanıdığım 1 kişi de gelecek,O'nu çok seven..Bu haber hakkında ne düşünüyor merak ediyorum,öğreneceğim.:KK45:

Dindeki giyim kimsenin tartismasina acilacak birseybdegildir hukum kesindir ayseye fatmaya gorenkot ustu turban oburune gore esarp alti pardesu degil asli carsaftir Bu tarz haberlerin bu topikte hep dine baglanmasi sacma kitap var hukum kanu seriat hepsi ayni sey ortada nefsine uyan yapar sahsen ben yapamiyrm ama umarim Allahim hidayet verir
KAHİRE - Sünni İslam'ın en önemli enstitüsü olan Mısır'daki El Ezher Üniversitesi'nin rektörü Şeyh Muhammed Said Tantavi, kadının yüzünü ve vücudunun tamamını baştan aşağı örten kara çarşafın İslami inançla bir ilgisi olmadığından yasaklanması için fetva çıkaracaklarını belirtti.
http://www.radikal.com.tr/dunya/el-ezher-kara-carsaf-tartismasini-kapatti-957869/

Rahmetli dedem geldi aklıma .
Ben kendisini pek tanıyamadım , çocuktum vefat etti .
Ama tüm sülalenin ortak bir dille anlattığı , etrafındaki herkesin yediği, içtiği , giydiği ile ilgili fetva mercii oluşuydu .
Bir gün yine arkadaşlarına bir şey anlatırken , adamın biri dayanamamış :
Hacı amca sen bize laf söyleyeceğine git kızına bak ! diye.
Annem 70 lerin yeşilçam filmlerinden fırlamış gibi. Fotoğraflarına bakıyorum da...
Minicik deri etekler , mor rugan platform çizmeler ,peruklar falan .

Cübbelide de aynı durum . Kılık kıyafet , düğün dernek anlat , uygulamaya gelince "eee söz geçiremedik" .

Demek ki neymiş . Eleştri boyutunu bilmek lazım . Bir çok insan inandığı halde nefsine " söz geçiremiyor " zaten . Tıpkı kızı gibi.

Gelinliğe gelince . Bence de gelinlik başlı başına dikkat çekicidir . Normalde üste oturmuş bir büstiyer giymezken gelinlik üstleri belden oturtmalı falandır .
Ha bende giydim .
Ama bence de İslami kıyafete bire bir uygun değil .
İnandığımız şeye gerçekten ruhumuzu adasak , bilmem hangi otelde düğün , yok mönüde yüzbir çeşit yemek , aman bilmem kime diktirilen gelinlik ... Tüm bunları hayatımızdan çıkarmış olmamız gerek .
Sade , gösterişsiz yaşamak zor zanaat .

Bak böyle talkım/salkım muhabbeti yaşamamak için ağzından çıkanı yüz kere tartmalı hoca !

Arkadaş haklı bu bir Arap geleneği arkadaş haksız İslamiyet çarşafı benimsemiştir
Neden Arap geleneği eşi temsil eden kadın Asaleti namusu siyah ve örtü temsil eder o dönemde arap erkekleri için arzu şehvet çıplaklık cariyelerle vardır ve çarşaf Fatıma nın icat ettiği bir kıyafet değildir öncesi vardır bknz rahibeler baştan aşağıya siyah ve kapalı ifeti namusu sadeliği temsil eder
İslamiyet çarşafı örtüyü sevmiş benimsemiştir

X