- 20 Temmuz 2008
- 6.443
- 13.070
-
- Konu Sahibi meredithgrey
Kapının önünde çocuklar oynuyor kızım sokağa çıkma yasağı var diye onlara bağırıyor. Söyleyeceğim bu kadar. Uyana eziyet oldu sadece.
Daha neler ya. bugünler geçici en fazla 1-2 sene daha sürecek ve bitecek. Hayat önünüze neler çıkarıcak bilemezsiniz. Bundan 5 yıl sonra tüm hayallerinizin gerçek olmayacağını ve çok mutlu bi hayat yaşamayacağınızı nerden biliyorsunuz?Ben intihar etmeyi düşünüyorum artık.
Cocugunuz var mı? İnip karismasinlar demek baya komik olmuş da. Sokağımız baya küçük ve 15-20 çocuk var. Kızımı da sevdikleri için koşup sarılmak, ellerindeki şeyleri ikram etmek istiyorlar. Kaldi ki kızımı eve hapsetmiyorum elbette çıkıp geziyoruz. Ama sabahtan akşama kadar da sokakta oynamasını bir cips paketine 20 elin girip cikmasini da şu dönemde tasvip etmiyorum.Peki Çocuğunuz bu şekilde mahrum kaldığında biteceğine inanıyor musunuz?
Onun psikolojisi daha önemli değil mi şuan için.
Yani daha çok yazmak istiyorum ama siyasete girecek kesin.
Yapmayın bunu ona. Orda çocuklar oynuyorsa sizde inin. İlla karışmasın içlerine uzakta durun bisiklet sürsün çimlerde oynasın.
Karsi komsunuz covid oldugunu bile bile ne isi var asansordeBugün kardeşim pozitif çıktı bende de kas ağrıları var muhtemelen pozitifim evimiz çok küçük 5 kişiyizarkadaşlarıma bakıyorum tatildeler defalarca şehir değiştirdiler gezdiler kıskanmıyorum 1 yıldır evde oturup kapmış olmak çok koyuyor . Karşı komşumuz da covidmiş asansörden kaptığımızı düşünüyorum sağlık durumum elverirse bu kapanmada ders çalışıp spor yapıcam
Korona ilk başladığından beri evdeyim. Hiçbir yere gitmedim, sadece ev ve işyeri arasında mekik dokudum. Ama çevrem maşallah korona falan dinlemeden hep gezdiler, hala da geziyorlar.. Bunun sonucu ile birlikte depresyona girdim. Artık hiçbirşey yapasım gelmiyor. Bu yasaklara herkes uysaydı şu anda belki de hepimiz özgürce geziyor olacaktık..
Valla sizin yerinizde olsam mutluluktan ölürdüm benimde teşhisim kaygi bozukluğu doktor antidepresan verdi ama zehirlendigim için devam etmedim.Ben asla evden çıkmak istemiyorum bir kaç zorunlu şeyler dışında çıkmadım doktorumda sen kendini kandırıyorsun beynini kandıramıyorsun dedi.Valla ben evdr bir sey yapmadan otursam dışarı cıkmasam mutluyum. Ama eşim çalışıyor keske sizin durumunuzda olsam hic umrumda olmazdı valla öyle evde bir köşede otururdum yeter ki insanlarla temasım olmasın.
Aynı ben. Gerçekten hiçbir şeye motive olamıyorum, kendime yaptığım planlar maksimum bir iki güne başa sarıyor. Halbuki ben bahar insanıyım, gerçekten evde yapamıyorum. Herkes aynı durumda değil, gerçekten evde mutlu olan insanlar var ama ben de yapamıyorum, daraldım ki ne daraldım..
Hepimiz aynı durumdayız valla
Ben kovid ciktiginda hamileydim
Hamilelikten beri evdeyim
Hastane ev harici cikmadim evden
Sonra uzaktan egitim yine ev
Ama şükrediyorum yinede.
Enazindan çalışmak zorunda olan sabah akşam çalışan işçiler var
Esnafin hali batık
Hamileyken ölenler var
Birsuru daha beter durum var
Artık yaz geldi kimse evde durmak istemiyor
Ama vicdanen rahatım ben elimden geleni yapıyorum.
İnşallah ulkece kurtuluruz bir an önce.
Tam kapanmaymış ben 1 seneden fazladır tam kapanmışım zaten.
Hiç de evcil biri değilim. Bayılırım gezmeye, kendimi sokaklara atmaya.
Ama sorumluluk duygum izin vermedi.
Bu milletteki rahatlığın çeyreği bende olaydı iyiydi ama yok.
Ya onlar gibi yasak masak sallamayacağım, gelsin vicdan azapları, covid ( asıl kuduruklara bir şey olmaz. Ben inadına olurum kesin)
Ya da böyle devam edeceğim. Vicdanım rahat sıkılıp çatlamaya..
Ikincisini seçiyorum işte..