- 7 Kasım 2013
- 13.435
- 31.575
-
- Konu Sahibi meredithgrey
Bir şey söyleyeyim mi? Balkonum yok.
Doktora gitmedim anksiyete konusunda ama bir şeyler var hissediyorum ve o dönemlerde kitap okuyorum kendimi kaybedene kadar, dünyayı unutup kitaba dalınca geçiyor uzun bir süreliğine, tavsiye ederim
Elbette ama şu dönemde bütün servet balkonlar oldu resmen.Benim de yok sayılır, zaten mevzu balkon da değil aslında. Mevzu karantinada herşey gün gün kötüye giderken bir nefeslik mola yapabilmek. Kitap okumaya ara vereli uzun zaman oldu, çok okumadığım kitabım da var bunu değerlendireceğim teşekkür ederim.
Keşke bir sitede oturuyor olsaydınız, rahatça çıkar gezerdiniz. Çünkü genelgede söylenenin aksine bizim sitede öyle tam kapnma falan yok! Maşallah çocuklar bisikletleriyle, scooterlarıyla sokağa atılmış, parklarda çığlık çığlığa sesler, yaşlısı genci tüm gün yürüyüşte... Biz de balkondan bakıyoruz.Herkese merhabalar, sağlıklı günler. Konumun özeti başlıkta saklı aslında, kaygı bozukluğu ve orta düzey anksiyete teşhisim var; üç senedir anti depresan kullanıyorum ve faydasını çok görüyorum inkar edemem. Kaygı düzeyim oldukça azaldı ancak süreç çok uzadı bildiğiniz gibi ve nasıl yönetildiğine bakarsak daha uzun süre bitmeyecek gibi. Evden çalışıyoruz karı koca, ben kendi isteğime bağlı olarak ofise de gidiyorum haftada 1-2 gün. Evimiz 3+1 apartman dairesi, sitede değiliz Maltepe sahile yakın ama oldukça kozmopolit bir mahalledeyim ve çok bunaldım. Kendimi evde sanki tabuta girmiş gibi hissediyorum. Kasım’da tam kapanma gelene dek iyiydi, hafta sonları aracımıza atlayıp kalabalıktan uzak yerlerde yürüyüş yapardık ya da sandalyelerimizi alır piknik. Ama çok boğuluyorum artık!
Benim mesaim 17:30 gibi bitiyor eşimin 18:00. Yasaklar gelmeden önce koştur koştur da olsa bir saatlik serbest zamanımız vardı yürüyüp hava almak için ama o da yok şimdi.
Tabi ki hastalanmadığım, ailemden birini kaybetmediğim için şanslıyım ve şükrediyorum ama bunaldım, delirmemek için balkonu düzenledim arada çıkıp hava alayım diye. Zaten en çok da basiretsiz şekilde yönetilen sürecin faturasını ödemekten ve kendi kendimi oyalamaya çalışmaktan yoruldum. Aman hap kadar balkonuma şükredeyim aman iyi ki işe gitmiyoruz, aman ya evim daha küçük olsaydı e tamam da bunaldım ben onu napıcaz?
Tabii asla tam olarak motive olup diyet miyet yapamadığımı, saldığımı da söylemeliyim. Zunmbaya başladım devamı gelmedi, step tahtam ağlıyor, heves edip yazlık şortlar aldım öyle kalkar bu gidişle onlar geriye. Özetle: motive olamıyorum.
Siz bu sürece nasıl tahammül edebiliyorsunuz, kendinizi nasıl motive ediyor, delirmediyseniz nasıl başarıyorsunuz?
Küçük bir çocukla karı koca evden çalışıyoruz. Çocuğu oyalamak zaten sabrımızı sömürüyor. Oturup bir dakika kendim kalsam oh diyeceğim. Çocuk enerjisini atamıyor huysulanıp ağlıyor hırçınlaşıyor. İdare etmekten dilimiz damağımı kurudu. Çok zor.Herkese merhabalar, sağlıklı günler. Konumun özeti başlıkta saklı aslında, kaygı bozukluğu ve orta düzey anksiyete teşhisim var; üç senedir anti depresan kullanıyorum ve faydasını çok görüyorum inkar edemem. Kaygı düzeyim oldukça azaldı ancak süreç çok uzadı bildiğiniz gibi ve nasıl yönetildiğine bakarsak daha uzun süre bitmeyecek gibi. Evden çalışıyoruz karı koca, ben kendi isteğime bağlı olarak ofise de gidiyorum haftada 1-2 gün. Evimiz 3+1 apartman dairesi, sitede değiliz Maltepe sahile yakın ama oldukça kozmopolit bir mahalledeyim ve çok bunaldım. Kendimi evde sanki tabuta girmiş gibi hissediyorum. Kasım’da tam kapanma gelene dek iyiydi, hafta sonları aracımıza atlayıp kalabalıktan uzak yerlerde yürüyüş yapardık ya da sandalyelerimizi alır piknik. Ama çok boğuluyorum artık!
Benim mesaim 17:30 gibi bitiyor eşimin 18:00. Yasaklar gelmeden önce koştur koştur da olsa bir saatlik serbest zamanımız vardı yürüyüp hava almak için ama o da yok şimdi.
Tabi ki hastalanmadığım, ailemden birini kaybetmediğim için şanslıyım ve şükrediyorum ama bunaldım, delirmemek için balkonu düzenledim arada çıkıp hava alayım diye. Zaten en çok da basiretsiz şekilde yönetilen sürecin faturasını ödemekten ve kendi kendimi oyalamaya çalışmaktan yoruldum. Aman hap kadar balkonuma şükredeyim aman iyi ki işe gitmiyoruz, aman ya evim daha küçük olsaydı e tamam da bunaldım ben onu napıcaz?
Tabii asla tam olarak motive olup diyet miyet yapamadığımı, saldığımı da söylemeliyim. Zunmbaya başladım devamı gelmedi, step tahtam ağlıyor, heves edip yazlık şortlar aldım öyle kalkar bu gidişle onlar geriye. Özetle: motive olamıyorum.
Siz bu sürece nasıl tahammül edebiliyorsunuz, kendinizi nasıl motive ediyor, delirmediyseniz nasıl başarıyorsunuz?