- 7 Kasım 2013
- 13.435
- 31.575
-
- Konu Sahibi meredithgrey
Kim dedi tahammul edebiliyoruz diye
Psikiyatriye gitsem bir deli gomlegine bir hastaneye bakar isim.
Biktim virusunden de yasagindan da.
hep soyluyorum herkes itiraz ediyor hatta burda,insan sadece virusten ölmez,psikolojik problemlerden de ölür. Muhtemelen ben ikinci grupta olacagim
Bu arada hic evde oturmadim bu donemde. Calismadigim zamanda da yasaklardan muaftim cunku esime yardima gidiyordum. Simdi ise girdim yine muafim fabrikaya gitgel yaptigimdan. Ama sokaga cikiyor olmak yetmiyor. Yetemiyor. El kol bagli,sadece calisiyoruz. Kendin icin en son ne yaptin? Maske aldim ben, ordan pay bic
Ramazanı ailemin yanında köyde geçiriyorum şu an, burada zaten virüs başladığından beri gelmeler gitmeler epey azalmıştı tedbirlere genel olarak uyuluyor, yaşlımız çok biraz da o yüzden. Evimin olduğu mahallem de sokağa çıkma yasağında sessiz bomboş oluyor insanlar uyuyor sokağa çıkma yasağına, ev oturmaları yapılıyorsa bilmem tabi. O yüzden yasaklara uyulmadığını okuyunca hem şaşırıyorum hem de üzülüyorum. Demek ki metropol şehirlerde nüfus fazla olunca yasakları sallamayanların sayısı da ona göre fazla oluyor, üzücü gerçekten. Aşı da yokmuş şu an, böyle tedbirsiz olursak ne zaman bitecek ki bu virüs? Geçenlerde bir haber okudum israilde maske takma zorunluluğu kalkmış (nüfusun tamamına yakını aşılanan bir ülke) ne kadar özendim, insanlar ne kadar hızlı aşılanırsa ve tedbirlere ne kadar çok uyulursa virüsün hızı o kadar azalır. Ülke ekonomik olarak o kadar hızlı toparlanır, yoksa böyle sürüncemede yıllar mı geçecek?
Viveciğim açıkçası sana iyi gelecek şeyler söylemek isterdim ama benim de içimden gelmiyor şu sıralar. Bari içimi dökeyim dedim. Şükür elhamdülillah sağlıklıyım ailem sağlıklı bunların kıymetini biliyorum, sağlığımız için dışarı çıkma hürriyetinin kısıtlanmasına da katlanmak zorundayız ama bazen insan yoruluyor evet.
Küçük bir çocukla karı koca evden çalışıyoruz. Çocuğu oyalamak zaten sabrımızı sömürüyor. Oturup bir dakika kendim kalsam oh diyeceğim. Çocuk enerjisini atamıyor huysulanıp ağlıyor hırçınlaşıyor. İdare etmekten dilimiz damağımı kurudu. Çok zor.
Ben şu süreçte çocuksuz evli olmayı tercih ederdim sanırım. Sabah işim yoksa geç kalkar mis gibi kahvaltımı yapardım. Sonra leslie yapar kitap okurdum. Bol bol dizi izler mutfakta zaman geçirirdim. Dinlenirdim sanırım.
sizin durumunuza özendim yani ben de
birdaha doktora gitmedim beni 20 dakika dinleyip ilac yazıp yolladı terapi almak istiyorum ilac icmek istemiyorum 20 dakikaya okadar para verip zehirlenmek hoş degilÇok geçmiş olsun evet sizinkisi oldukça ilerlemiş ve nerdeyse fobiye dönüşmüş. Aldığınız ilaç zehirlediyse alternatif bir ilaç vermedi mi doktor? Flukosetin etken maddesi ise mesela bir çok farklı ilaç var farklı dozlarda (Tabi ki doktor tavsiyesiyle kullanılmak üzere).
birdaha doktora gitmedim beni 20 dakika dinleyip ilac yazıp yolladı terapi almak istiyorum ilac icmek istemiyorum 20 dakikaya okadar para verip zehirlenmek hoş degil
Keşke derdim bu olsa...Evde kalabilmeyi isterdim valla...Biz çalışıuoruz ne uzaktan ne dönüşümlü, tam mesai...Evde sıkılınmaz zaten, bisürü iş oluyot ben hsonu hiç oturmaya bike vakit bulamam...ev işi olmasa mutlaka ilgilenecek bişilerim oluyor ..Ama ben sunu anladım insanlar evde bu kadar depresyına girdiğine göre demekki sürekli dısardalarmış, ben oyle değildim zaten.o yüzden pek bişi değişmedi...çıksam nereye cıkıcaktım ki zaten
Dağınıklık değil de derdi bitmiyor. Benim de kedilerim oldu, kedi dert tasa bırakmıyor eğlenceli bir hayvan.Şahane bir program ama çalışıyorum 8’de başlıyor mesaim de. Kalkış 07:30 tabii insan isterse vakit de yaratır benimkisi biraz bahane oluyor farkındayım. Bu arada dört kedim var dördüncü karantina hediyesi oldu; markete giderken hasta bulduk, iyileşmesi, kısırlaştırılması derken eve kuruldu. Daha 7 aylık civarında ve sanırım beni annesi sanıyorÖrdek ailesi gibiyiz her yere birlikte gidiyoruz Tabii bir çocuk enerjisi ve sorumluluğu değil ama dağınıklığı aynı diyim siz anlayın.
Eki Görüntüle 2839178
şurda bahsedilen irade delilerinden biri de benim. 1 senedir evde spor yapıyorum dambıllarla, direnç bantlarıyla hem de 3,5 yaşında sürekli ilgi bekleyen bana yapışık bi çocukla. Kitap kurdu sayılmasam da düzenli okumaya çalışıyorum.
Kendimi övmeye gelmişim gibi oldu ama bunları söyleyeyim ki motivasyonumu anlatayım. Öncelikle sonuç almak beni motive ediyor. Amacım kaslı bi görüntüye ulaşmak ve hayalimdeki görüntüye ulaştıkça sporun dozunu artırıyorum. sizin amacınız zayıflamaksa kilo verdikçe motive olup daha çok spor yapıp, sağlıklı besleneceksiniz. Günü verimli geçirmek kadar güzel bi duygu yok. Hemen yarın spora başlayın sonrasında salgılanan endorfin ve serotoninle güzel bi kahve için ve her gün tekrar edin. Bir süre sonra bu duygunun bağımlısı olacaksınız bir de giydiğin pijama bile üstünde daha güzel durunca işte o zaman iyi ki diyeceksiniz.
Bu zamanlar çok değerli aslında, 2-3 sene sonra ne kadar boş vaktim varmış da değerini bilmemişim diye pişman olmamak için elinizi çabuk tutun
Ayrıca sporun duygudurumunuz üzerinde inanılmaz pozitif etkisi olacak, çok kısa süre sonra daha mutlu biri olduğunuzu göreceksiniz
E sen yine iyiymissin psikolojik olarak. Virusu gectim ben İstanbulda yasasam tirlatmistim simdiye. Kalmazdim virusun ellerine tertemiz delirirdimMaske önemli şekerimMaske, mesafe, hijyen. Ben de işe gidiyorum estikçe, gel demiyorlar ama gidiyorum Kadıköy sahil havası alıyorum tabii dönerken de toplu taşımadan virüs kaptım mı diye üçbuçuk atıyorum akajsjsjs
Cocugunuz var mı? İnip karismasinlar demek baya komik olmuş da. Sokağımız baya küçük ve 15-20 çocuk var. Kızımı da sevdikleri için koşup sarılmak, ellerindeki şeyleri ikram etmek istiyorlar. Kaldi ki kızımı eve hapsetmiyorum elbette çıkıp geziyoruz. Ama sabahtan akşama kadar da sokakta oynamasını bir cips paketine 20 elin girip cikmasini da şu dönemde tasvip etmiyorum.
Spor kesinlikle enerji de yükseltiyor. Spor ve duş sonrası hem ferah hem enerjik oluyor insan. Bana daha iyi hissettiriyor.Övün kendinizi zira hak ediyorsunuz, hem de küçük çocukla. Ben de dün yazlıkları çıkartrım tiril tiril hepsi kısacık şortlar, gömlekler. Ama giyip beğenmicem dolap bekleyecek biliyorum. Bana da anlatın ne olur bu motive vw enerjinin kaynağını. Matım, dambılım, step tahtam herşeyim var, yeni bir ben olmak istiyorum çok gecikmeden hadi bana da bir el atalım nolur
E sen yine iyiymissin psikolojik olarak. Virusu gectim ben İstanbulda yasasam tirlatmistim simdiye. Kalmazdim virusun ellerine tertemiz delirirdimeskiden sadece alisverise gelirdim,Kabatastan Nisantasi,ordan İstinye, o kadar. Baska yerine gitsem geri donecek mecalim kalmaz