- 24 Nisan 2015
- 6.896
- 7.096
- 198
- Konu Sahibi eftelya2015
-
Ücretsiz ama yurt dışı çıkış için özelde yaptırılanlar 250 TL diye biliyorum tabi özel hastane ücret alır ben devlette yaptırdım.Bu test ucretli mi
Biz annem için hastaneye gittiğimizde direkt test yapıp sonuç dahi çıkmadan e rapor yazılmıştı. Ortada bir durum var bence bunu bir aile hekiminizle görüşün. 14 gün karantinada olanlara negatif olsalar dahi rapor yazıyorlar.Karantina uygulansın evde kalmak sıkıntı değil ama ben şu 3 günde hep dışarıda idim eşime refakat ettim hastanede kaldık 1 gece, pazara gittim, daha bugün bile hastaneye gittim toplu taşıma ile denilse ki evden çıkmayın evde kalırdık eşime de birini bulurduk bir şekilde yanında kalacak.. Birde çalışan insanlarız madem böyle bir uygulama var ise otomatik rapor yazılmalı karantina da olanlara ki zor da kalınmasın ama işte neyimiz tam ki herşey yarım yamalak.
Daha yeni konuştum iznim bittiği gün yeniden konuşacağız, sistem beni karantinadan çıkarırsa zaten iş başı yapacağım, çıkarmaz ise rapor isteyeceğim aile hekiminden zaten alacak iznim kalmadı.. Bazı kişilere bahsettiğiniz gibi otomatik karantina belgesi imzalatılıp rapor yazılıyormuş ama ben ne belge imzaladım ne rapor yazıldı karantinayı bile bugün öğrendim. Testi perşembe yaptırdı idim cuma sonuç çıktı benim düşünün kaç gün geçmiş..Biz annem için hastaneye gittiğimizde direkt test yapıp sonuç dahi çıkmadan e rapor yazılmıştı. Ortada bir durum var bence bunu bir aile hekiminizle görüşün. 14 gün karantinada olanlara negatif olsalar dahi rapor yazıyorlar.
Babanız ne zaman yaptırdı testi, hangi aydı? Bir ara Mayıs sonu Haziran başı gibi bu anlattığınız durumu birinden duydum ama sonra hiç kimse bundan bahsetmedi. Acaba protokoller dönem dönem değişiyor mu onu merak ettim de.Babamın testi 1 ay önce negatif çıkmasına rağmen aile hekimi 14 gün arayıp nasıl olduğunu takip etti, test negatif çıksa da, testi hastalık belirtisine göre yaptıkları için durumun kötüleşme, testin pozitife dönme ihtimalini değerlendiriyorlar.
Ankara’da yaşıyorlar, Takip ediyor olmaları güzel bir şey, hasta yalnız yaşıyor olabilir, durumu kötüleşebilir, korona olduğunu bildiği halde çıkıp tatile giden sorumsuzlar var, bir yerde mecbur kalıyorlar takip etmeye zaten.Babanız ne zaman yaptırdı testi, hangi aydı? Bir ara Mayıs sonu Haziran başı gibi bu anlattığınız durumu birinden duydum ama sonra hiç kimse bundan bahsetmedi. Acaba protokoller dönem dönem değişiyor mu onu merak ettim de.
Edit: 1 ay önce yazdığınızı şimdi gördüm pardon. Belki de şehirden şehire değişen bir uygulamadır veya aile hekiminin yoğunluğuna da bağlı olabilir. Herkesten değişik şeyler duyunca insan hangisi olmalı diye düşünüyor.
E o zaman negatif denilenlerin hiçbirisi gerçek değil.. o zaman hepimim pozitifiz.. Hepimiz koronayız.. bu mantıktan bu çıkıyorŞu haberi okumanızı tavsiye ediyorum.3 kez test sonucu negatif çıkan hastane çalışanı: Korona yoğun boğaz ve sırt ağrısıyla geldi
Bir kamu hastanesinde temizlik görevlisi olarak çalışırken koronavirüsü teşhisi konulan 34 yaşındaki çalışan, 8 gün süren tedavi sürecini anlattıwww.google.com
Her negatif, negatif demek değildir. Boğazda virüs yoksa vücutta da yok demek değil.
Kaldı ki testin doğruluk oranı %100 değil. O yüzden tomografiye de bakıp söyleniyor. Test negatif çıktı covid değiliz gibi bir durum yok yani. Bu yüzden 14 gün karantina uygulanıyor.
O mantıktan bu çıkmıyor..E o zaman negatif denilenlerin hiçbirisi gerçek değil.. o zaman hepimim pozitifiz.. Hepimiz koronayız.. bu mantıktan bu çıkıyor
Suruntu testi yapılmadan once bir kağıt imzalatmadilar mi size? Orada yaziyor. Testin negatif çıkması Corona olmadığınız anlamına gelmiyor çünkü. Biz ailecek geçirdik. Corona olduğu halde testi negatif çıkan çok oldu bizde de. Mesela eşim 8 gun sonra testtin yenilenmesini istedi. Belirtisi yoktu. Ama hastaneye yatırıldı. 2. Testte pozitif çıktı. Bunlar çok yaygın olduğu için uygulama bu şekilde. Ve evet HES kodunda çıkar. Kendinizde mobil uygulamadan görebilirsiniz.Geçen hafta öksürük burun akıntısı şikayeti ile aile hekimine gittim muayene bile etmeden covid testi yaptırmam gerektiği söylendi test için hastaneye gittim, yaptırdım ve sonuç negatif.
Bu arada 2 gün rapor aldım persembe cuma için ve test cuma negatif olarak sonuçlandı. Akabinde sonuçlandığını gün eşim ameliyat oldu ve yanında refakatçi kaldım, şimdi evdeyiz ve bu hafta izinliyim. Biraz önce aile hekimi aradı karantinadasın dedi, ben şok oldum, belirtim kalmadı, ve fiziken çok iyi durumdayım ve eşimden dolayı izinli olmasam şu an işteydim kimse bana test negatif çıksada karantina da kalacaksın dememişti.
Böyle bir durumla karşılaşan varmı?
Birde haftasonu şehir dışına çıkacaktım(kızım yazlıkta onu görmeye gidecektim birkaç haftadır görüşemedik) bu durumda seyahat edemez miyim ki sistemde karantina da gözüküyor isem hes kodundan o da gözükür diye düşünüyorum kafamda deli sorular biri beni aydınlatsın lütfen şuan evdeyim dışarı çıkmıyorum ama kafam çok karıştı..
Cevap veriyorum. %100 Corona pozitif siniz! Ya bu Corona konusuna insanlar dikkat etsin diye çok abartiyorlar bu da ihmale yol açıyor diye düşünüyorum. Corona zaten çoğu zaman böyle geçiyor. Hafif ateş, boğaz acısı. Sadece hafif baş ağrısı. Sadece bel ağrısı, hatta hiç belirtisiz... Herkes solunum sıkıntısı çekiyor vs gibi bir algı var. Biz bütün aile geçirdik. Sadece 3 kişide semptom vardı.Ya kızlar benim de kuzenim test yapmıştı ve negatifti neyse biz 3 4 defa görüştük ve mesafe falan koymadık. Bugün 8. Gün ve kuzenim ve eşi korona dan hastanedeler. Ben de görüşmemizin 3.gununde çok şiddetli baş ağrısı oldu ve boğazım da aynı şekilde, hafif ateşle beraber 3 gün sürdü, sonra geçti. Şuan hiçbir şeyim yok. Annemlerde aynı zamanlarda başlayan burun akıntısı ateş falan oldu ve hala devam ediyor (hep beraber görüştük)
Acaba annemle babam korona mı geçiriyor? Ya da benim geçirdiğim korona mıydı?
Hastaneye gitmeye onları da ikna edemedim. Benim ise hiç bir şikayetim yok şuan. Gitmeli miyim?
Sosyal mesafeye çok dikkat ediyoruz şuan. Beli pozitifizdir diye ama emin de değiliz
İş yerinde yapilan farklı olabilir bilemiyorum. Ama semptom ile devlet Hastanesi'ne gidene testi almadan önce bir kağıt imzalatiliyor ve orada 14 gün karantina da kalmaları gerektiği yazıyor. Çünkü semptom var ve testler azımsanmayacak oranda hatalı sonuç verebiliyor. Bence de doğru bir uygulama. Mesela benim eşimin ilk testi negatif çıktı. 8. Gün tekrar test yapıldı pozitif çıktı. Konu sahibinde semptom var şu an Corona pozitif olabilir. Hastanede kalmış. Başka bir memlekete girmekten söz ediyor... Bu arada bizde hastalığı kanser nedeniyle hastanede yatan annemin kaldığı odadaki baska bir refakatçiden kaptık. O refakatçi de Corona olmadığını düşünüyordu belli ki bilse kanser hastalarının kaldığı odaya gelir mi...Iyi de negatif sonuc neden karantinada kalsin ki?hayatin akisina aykiri. Benim esimin isyeri ozel bir saglik kurulusuyla anlasti haftada bir ya da 10 gunde bir test yapacak. Negatif cikan insan neden evde otursun ki?o zaman kapatalim ulkeyi gitsin pozitif cikana kadar mi bekliyecegiz ne sacma
Semptomum yok şuan cumadan beri gayet sağlıklıyım hatta testi yapan pandemi hekşmşde siz çok sağlıklısınız demişti baya muhabbet ettik test öncesinde , hastanede kaldım evet ama özel odada kaldık ve genelde odada idik ve ameliyat akşam olduğu için hastane boştu tek temasımız hemşire idi desem yalan olmaz. Şehir dışı için karantina devam ederse çıkmayacağım tabiki ama kalkarsa gideceğim..İş yerinde yapilan farklı olabilir bilemiyorum. Ama semptom ile devlet Hastanesi'ne gidene testi almadan önce bir kağıt imzalatiliyor ve orada 14 gün karantina da kalmaları gerektiği yazıyor. Çünkü semptom var ve testler azımsanmayacak oranda hatalı sonuç verebiliyor. Bence de doğru bir uygulama. Mesela benim eşimin ilk testi negatif çıktı. 8. Gün tekrar test yapıldı pozitif çıktı. Konu sahibinde semptom var şu an Corona pozitif olabilir. Hastanede kalmış. Başka bir memlekete girmekten söz ediyor... Bu arada bizde hastalığı kanser nedeniyle hastanede yatan annemin kaldığı odadaki baska bir refakatçiden kaptık. O refakatçi de Corona olmadığını düşünüyordu belli ki bilse kanser hastalarının kaldığı odaya gelir mi...
yakın temaslı olduğunuz birisi pozıtif çıkmışsa sistem sizi temaslı olduğunuz icin karantinaya almış olabilir. 184 u veya halk sağlığına sorabilirsinzi ama onlar çok yoğundur. tekrar aile hekiminize sorun istersenizSemptomum yok şuan cumadan beri gayet sağlıklıyım hatta testi yapan pandemi hekşmşde siz çok sağlıklısınız demişti baya muhabbet ettik test öncesinde , hastanede kaldım evet ama özel odada kaldık ve genelde odada idik ve ameliyat akşam olduğu için hastane boştu tek temasımız hemşire idi desem yalan olmaz. Şehir dışı için karantina devam ederse çıkmayacağım tabiki ama kalkarsa gideceğim..
Aaaa gerçekten varmış.ama off durumda aktif olmuyor.Hayir telefonunuzun ayarlar kismindaki arama butonuna covid19 yazdiginizda gorebileceginiz bi yer bulma programi yuklendi tüm telefonlara. Gerci su aralar off a aldilar ama tabi ne kadar dogrudur bilemeyiz. Bu yuzden dikkat ermekte fayda var
Sizinde mi tomografide cigeriniz kötüydü? O haberi dikkatli okuyun kanda negatif cikmis ama ciger filminde ne oldugu belliymisE o zaman negatif denilenlerin hiçbirisi gerçek değil.. o zaman hepimim pozitifiz.. Hepimiz koronayız.. bu mantıktan bu çıkıyor
Teşekkür ederim cevabınız için. Kuzenimin testi negatif çıkınca karantinaya almadılar biz de teste güvenip görüştük. Şuan çok üzüldüm çünkü hiç dikkat etmedik birilerine bulaştırmayalım diye. Kalan bir haftamızı kendimizi izole ederek geçirecegiz bakalım.Cevap veriyorum. %100 Corona pozitif siniz! Ya bu Corona konusuna insanlar dikkat etsin diye çok abartiyorlar bu da ihmale yol açıyor diye düşünüyorum. Corona zaten çoğu zaman böyle geçiyor. Hafif ateş, boğaz acısı. Sadece hafif baş ağrısı. Sadece bel ağrısı, hatta hiç belirtisiz... Herkes solunum sıkıntısı çekiyor vs gibi bir algı var. Biz bütün aile geçirdik. Sadece 3 kişide semptom vardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?