• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid muamması

Tarama maksatlı yapılan testlerin sonucu negatif olduğunda kişiler çalışıyor. Ancak bir belirti olup da test yapılanlar karantinaya alınıyor. Aile hekimi veya hemşiresi arayıp belirti takibi yapıyor. İlk testte negatif çıkıp, belirtileri farklılaşan ve sonradan pozitif çıkan kişiler var.

Belki yeni olmuşturlar. Ayrıca covitte burun akıntısı yok.. Ama yine de temas olduğunu test yapmak istediğinizi söyleyin ki zaten kuzeninise sorarlar kimlerle temas ettinz diye temas halinde olanlar belirti olsa da olmasa da karantinada kalır 14 gün
Burun akıntısı oluyor yeni belirtilerde tanıdığım birinde oldu ve pozitif çıktı

Sizinde mi tomografide cigeriniz kötüydü? O haberi dikkatli okuyun kanda negatif cikmis ama ciger filminde ne oldugu belliymis
Hayır çok şükür bende korona yok.. Diyorum ki.. bende testler güvenilir değilse negatifim diyenlere de birşeyim yok diyenlere de inanmamak lazm hepimiz belkide geçirdik geçiriyoruz.. Yalnz şöyle de bir durum önceden zaatürre geçiren veya ciğerinden rahatszlk geçireninoi ciğerinde leke kalıyor.. ve genel olarak onlara da covid muamelesi yapılıyor.. eşimin yengesinin zaatürri geçmişi var bütün testleri negatif geldi ama ciğerinde leke göründü. Doktor geçmişte ciğerinden ranatszlk geçirdiyse o yüzdendir dedi.. Çünkü kadın ilk coviid çıktığında kendisini dağ evine kapattı he çocugu ne kocasyla bile görüşmüyor. Sadece tel ile görüşüyor doğal yollardan besleniyor market alşverişi de yapmıyor çok lazmsa birşiyler eşi alışveriş yapıyor kadn eldiven ve maskeyle alıp hepsini dezefenktanlıyor... Pimpirikli bir kadın oldugu için.. Yine de kendisini karantinaya aldı onlar karantinaya gir demedi.. kayınvalidemin kaynanası covid oldu.. kaynvalidem 5 gün hastanede yannda refakatçi kaldı sonra çıktı karantinaya alındı. Test falan yaplmadı. Evden çkma belirti olurza biz gelip test yapacağıs dediler. 14 gün doldu gitti hastaneye test yapmak için sadece kanına bakmışlar.. bu kadar zamanda kanda belirti verirdi demişler negatig çkmış.. Şimdi biz neye inanalım ?

Cevap veriyorum. %100 Corona pozitif siniz! Ya bu Corona konusuna insanlar dikkat etsin diye çok abartiyorlar bu da ihmale yol açıyor diye düşünüyorum. Corona zaten çoğu zaman böyle geçiyor. Hafif ateş, boğaz acısı. Sadece hafif baş ağrısı. Sadece bel ağrısı, hatta hiç belirtisiz... Herkes solunum sıkıntısı çekiyor vs gibi bir algı var. Biz bütün aile geçirdik. Sadece 3 kişide semptom vardı.
Valla ben corona olmadığıma eminim çünkü tekrarlanan farenjit ve alerjim var ama tedbir maksatlı test yaptırdım aile hekiminin yönlendirmesi ile ama testler de hatalı olabilir o nedenle evdeyim şu an.. Birde şu var ki muayene bile yapılmadan teste gönderilmek yanlış çünkü birçok hastalık buna saydıkları da dahil benzer belirtilere sahip bu durumda birçok kişinin şüpheli negatif olarak karantinaya alınması gerek ve alınmayan çok insan var özellikle sağlık çalışanları işe gitmeye devam ediyor..
yakın temaslı olduğunuz birisi pozıtif çıkmışsa sistem sizi temaslı olduğunuz icin karantinaya almış olabilir. 184 u veya halk sağlığına sorabilirsinzi ama onlar çok yoğundur. tekrar aile hekiminize sorun isterseniz
İkiside aile hekimine yönlendiriyor zaten 184 te telesekreter harici kimseye ulaşamıyorsunuz tedbir maksatlı bir uygulama imiş ama bilgilendirmeler eksik kaç gün karantina da kalacağım belirsiz vs vs..

Testiniz negatif çıksa da karantina kararı oluyor 14 gün.. benim çalıştığım yerde birinde korona çıktı irtibatta olanlar test yaptırdı negatif çıktı ama karantina uygulandı işe gelmediler çünkü virüsüb kuluçka süresi 14 gün bu 14 günde belirtiler artabilir ve pozitife çevirebilir önlem amaçlı yani yapılıyor eğer evde olmadığınız tespit edilirse cezası var kontrol ediyorlar zaten hes koduyla da gidemezsiniz şehir dışına ortaya çıkar karantina kararı yani siz başka rahatsızlıktan dolayı belirti yaşamış olsanız da riske atamazlar ki

Hes kodunda risksiz gözüküyorum işin enteresan tarafı 😊 Yani pozitif temalı olmak ayrı bişi tabiki de benimki farklı bir durum. Ama karantinadayım evde işlere vurdum kendimi ne yapayım, gelen giden de yok aile hekimi aradı işte 2 kez ayrı günlerde dün karantina olayını öğrendim ben.. Perşembe de ben arayacağım sistemden düşmedi isem rapor isticem iznim bitiyor çünkü bakalım ne diyecekler..

Bende 9 agustos da yaptırdım testi 10unda negatif çıktı sonra aile hekmine gittim tekrarlayablirsin testi dedi.ancak tekrarlamadık.Hes kodu da riskli değilim ama aile hekimi tarafından aranmadım da karantina diye .sizsöyleyince şaşırdım 2 gundur işe gidip geliyorum gayet

Valla bende baştan şaşırdım ama napalım evde takılıyoruz mecburen.. Herkese farklı uygulama var anladığım kadarıyla belkide aile hekimlerinin insiyatifinde bu karantina çünkü tüm kurumlar konu ile ilgili onlara yönlendiriyor.

Bildiğim kadarıyla negatif bile çıksanız karantinanız devam ediyor.

Bugün aile hekimliğini aradım yarından itibaren rapor verecekler önümüzdeki haftasonuna kadar, 14 gün sürecek imiş toplam karantina sürem , geçen gün belki sistemden erken düşebilirsin demişlerdi sistem nasıl birşey ise onların da kafasını karıştırmış anlaşılan 😊

Bende 9 agustos da yaptırdım testi 10unda negatif çıktı sonra aile hekmine gittim tekrarlayablirsin testi dedi.ancak tekrarlamadık.Hes kodu da riskli değilim ama aile hekimi tarafından aranmadım da karantina diye .sizsöyleyince şaşırdım 2 gundur işe gidip geliyorum gayet
Bir görüşün isterseniz aile hekimi ile sıkıntı yaşamayın sonra...

Merhaba. Ben iş yerinde pozitif biriyle temas ve boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye gidip pcr testi verdim, sonuç dün negatif çıktı. 184 sonuç negatif bile olsa karantinadasiniz dedi ama sanırım haftasonu oldugu için ne arayan var ne rapor var. İş yerim rapor yoksa ise geleceksiniz diyor. Hamileyim bide. Kimi aramaliyim nasıl bi yol izlemeliyim var mıdır çözümü?

Pztesi aile hekiminizi arayın gerekirse eşiniz gitsin test sonucunuzu onlar sistemden görüyorlar ve otomatik sisteme düşüyorsunuz zaten karantina muhabbeti için size kalan günler için rapor yazacaklar tavsiyem yıllık izin vs varsa hiç karıştırmayın zaten işvereniniz sıkıntı çıkarıyormuş alın raporu evde dinlenin.
Birde sizin pozitif temasınız olmuş o nedenle evde eşinizle temas halinde iken maske takın pek sağa sola dokunmayın derim benim temas öyküm yoktu.

Geçen hafta öksürük burun akıntısı şikayeti ile aile hekimine gittim muayene bile etmeden covid testi yaptırmam gerektiği söylendi test için hastaneye gittim, yaptırdım ve sonuç negatif.
Bu arada 2 gün rapor aldım persembe cuma için ve test cuma negatif olarak sonuçlandı. Akabinde sonuçlandığını gün eşim ameliyat oldu ve yanında refakatçi kaldım, şimdi evdeyiz ve bu hafta izinliyim. Biraz önce aile hekimi aradı karantinadasın dedi, ben şok oldum, belirtim kalmadı, ve fiziken çok iyi durumdayım ve eşimden dolayı izinli olmasam şu an işteydim kimse bana test negatif çıksada karantina da kalacaksın dememişti.
Böyle bir durumla karşılaşan varmı?
Birde haftasonu şehir dışına çıkacaktım(kızım yazlıkta onu görmeye gidecektim birkaç haftadır görüşemedik) bu durumda seyahat edemez miyim ki sistemde karantina da gözüküyor isem hes kodundan o da gözükür diye düşünüyorum kafamda deli sorular biri beni aydınlatsın lütfen şuan evdeyim dışarı çıkmıyorum ama kafam çok karıştı..

Benim ailemden birisi de Corona temaslı olduğu gerekçesi ile aile hekiminden arandı karantinadasiniz dedi. Ama o kişi negatif çıktı. Daha sonra bu karantinada olan kişi markete gidiyor negatif diye. Telefon ediyorlar buna siz karantinada olmanıza rağmen çıktınız diye. Nerden ettiklerini bilmiyorum sağlık ocağı mi polis mi. Takip ediliyorsunuz yani. Bence iyice öğrenin.

Pztesi aile hekiminizi arayın gerekirse eşiniz gitsin test sonucunuzu onlar sistemden görüyorlar ve otomatik sisteme düşüyorsunuz zaten karantina muhabbeti için size kalan günler için rapor yazacaklar tavsiyem yıllık izin vs varsa hiç karıştırmayın zaten işvereniniz sıkıntı çıkarıyormuş alın raporu evde dinlenin.
Birde sizin pozitif temasınız olmuş o nedenle evde eşinizle temas halinde iken maske takın pek sağa sola dokunmayın derim benim temas öyküm yoktu.
Ne saçma sistem ya haftasonu olduğu için hiç bir yere ulaşamıyorum. Pandemi sürecinde en azından bu işlerle ilgilenen 1 nöbetçi bi yer olmaz mı, yarın haftasonu ama benim iş günüm ve bu durumda gitmek zorundayım. Eşim acile uğrasa, sonucuma göre rapor yazarlar mi? Ben yokum diye yazacaklarini hiç sanmıyorum

Geçen hafta öksürük burun akıntısı şikayeti ile aile hekimine gittim muayene bile etmeden covid testi yaptırmam gerektiği söylendi test için hastaneye gittim, yaptırdım ve sonuç negatif.
Bu arada 2 gün rapor aldım persembe cuma için ve test cuma negatif olarak sonuçlandı. Akabinde sonuçlandığını gün eşim ameliyat oldu ve yanında refakatçi kaldım, şimdi evdeyiz ve bu hafta izinliyim. Biraz önce aile hekimi aradı karantinadasın dedi, ben şok oldum, belirtim kalmadı, ve fiziken çok iyi durumdayım ve eşimden dolayı izinli olmasam şu an işteydim kimse bana test negatif çıksada karantina da kalacaksın dememişti.
Böyle bir durumla karşılaşan varmı?
Birde haftasonu şehir dışına çıkacaktım(kızım yazlıkta onu görmeye gidecektim birkaç haftadır görüşemedik) bu durumda seyahat edemez miyim ki sistemde karantina da gözüküyor isem hes kodundan o da gözükür diye düşünüyorum kafamda deli sorular biri beni aydınlatsın lütfen şuan evdeyim dışarı çıkmıyorum ama kafam çok karıştı..
E sormadınız mı negatifim neden karantinadayım diye?

Ne saçma sistem ya haftasonu olduğu için hiç bir yere ulaşamıyorum. Pandemi sürecinde en azından bu işlerle ilgilenen 1 nöbetçi bi yer olmaz mı, yarın haftasonu ama benim iş günüm ve bu durumda gitmek zorundayım. Eşim acile uğrasa, sonucuma göre rapor yazarlar mi? Ben yokum diye yazacaklarini hiç sanmıyorum
Temas ettiğiniz kişi sizi temaslısı olarak bildirmiş mi peki?..eğer öyleyse evinize gelip karantinaya almaları lazım..telefonunuza sms kodu gelip sisteme girildikten sonra karantina süreci başlıyor.

Bağlı olduğunuz ilçe sağlık Müdürlüğüne ulaşmayı deneyin birde..daha net bilgi alırsınız..

Back