• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid muamması

184 e ulaşamıyorum, 155 112 ye yönle dşrdi o da aile hekimine.. Aradım tedbir amaçlı böyle bir uygulama varmış ama eşim test yaptırmadığı için ona karantina yok, izniniz bitince arayın sistemden bakalım belki düşmüş olursunuz dediler. Sistemden düşülmez isem rapor verecek anladığım kadarıyla bu kadar dolambaçlı bir bilgi akışı sonrası ben şuan evdeyim ama kimsenin umurunda değil temas ettiğim kişiler en başta da eşim olmak üzere ve ona hastanede test yapılmadı normalde yapılması gerekirmiş bunu da öğrendim..

Şimdi o çıktı test yaptırıp negatif çıkan herkesi 14 gün karantinaya alıyorlar. Çevremde hep öyle. Diyorum pozitif ondandır yok negatif diyorlar.

Sanırsam şüpheler var test başta negatif çıkıp sonra pozitif olabiliyor ya ondan sanırsam karantina. Bunu yeni yapmaya başladılar

Geçen hafta öksürük burun akıntısı şikayeti ile aile hekimine gittim muayene bile etmeden covid testi yaptırmam gerektiği söylendi test için hastaneye gittim, yaptırdım ve sonuç negatif.
Bu arada 2 gün rapor aldım persembe cuma için ve test cuma negatif olarak sonuçlandı. Akabinde sonuçlandığını gün eşim ameliyat oldu ve yanında refakatçi kaldım, şimdi evdeyiz ve bu hafta izinliyim. Biraz önce aile hekimi aradı karantinadasın dedi, ben şok oldum, belirtim kalmadı, ve fiziken çok iyi durumdayım ve eşimden dolayı izinli olmasam şu an işteydim kimse bana test negatif çıksada karantina da kalacaksın dememişti.
Böyle bir durumla karşılaşan varmı?
Birde haftasonu şehir dışına çıkacaktım(kızım yazlıkta onu görmeye gidecektim birkaç haftadır görüşemedik) bu durumda seyahat edemez miyim ki sistemde karantina da gözüküyor isem hes kodundan o da gözükür diye düşünüyorum kafamda deli sorular biri beni aydınlatsın lütfen şuan evdeyim dışarı çıkmıyorum ama kafam çok karıştı..
İlk test negatif çıkıp onbeş gün sonra ikinci test pozitif olabiliyor . Bu yüzden bu karantina.

Maalesef şuan köydeler, üzüm toplama zamanı olduğu için. Atlatmak üzere olduklarından gitmediler test için. Görüştüğümüz kişiler bizimle görüşmeden iki gün önce test yapmışlardı ve negatiflerdi. Görüşmemizden bir hafta sonra pozitif oldular belki görüştüğümüz sırada değil de sonradan bulaşmıştır onlara diye düşündüm.

Peki sizlerde hiç belirti olmadan mi pozitif çıktı. Hissetmeden mi anlattınız?

Köyde bir çok kişinin hayatını riske sokmuş oluyorlar. Umarım gerekli mesafeyi korurlar, ne diyeyim.

Arkadaşında aynı sizin gibi oldu 2gun sonra ailehekimi arayip karantinaniz kalktı demiş sistem koyuyor sanırım karantinayi negatif olanlara karantina yok

Başka bir coğrafyada misiniz? Ben her gün testteki negatifin gerçek olmama ihtimalinin yüksek olduğuna ve çoğu insanın koronayi farketmeden,küçük birkaç belirtiyle geçirdiğine ve onlar bilmeden normal hayata devam edince yayılmasının önüne geçilemedigine dair yazı okuyorum
Benim kuzenim de mesela, genç adam. Eğer sirketi arkadaşı kovidli çıktı diye test yaptirmasa bilmeyecekti bile pozitif olduğunu. Öyle sağlam geçirdi ki evde hastalığı,ne ilac içti,ne doktora gitti...
Kızınız muhtemelen yaşlı akrabanın yazlığında. Risk almayın, evde durun bence

184 e ulaşamıyorum, 155 112 ye yönle dşrdi o da aile hekimine.. Aradım tedbir amaçlı böyle bir uygulama varmış ama eşim test yaptırmadığı için ona karantina yok, izniniz bitince arayın sistemden bakalım belki düşmüş olursunuz dediler. Sistemden düşülmez isem rapor verecek anladığım kadarıyla bu kadar dolambaçlı bir bilgi akışı sonrası ben şuan evdeyim ama kimsenin umurunda değil temas ettiğim kişiler en başta da eşim olmak üzere ve ona hastanede test yapılmadı normalde yapılması gerekirmiş bunu da öğrendim..
Hayr yaplmıyor.. kayınvalidem koronalı kaynvalidesinin yannda kaldı.. 14 gün karantina verdiler. Test yapmadılar eğer belirtin olursa bizi arayacaksın biz gelip örnek alacağız sen dışarıya çıkamazsın dediler. Sadece kronik rahatszlığı bulunan diğer gelininden karantinadayken uzmanlad gidip evinde örnek aldılar.. 14 günlük karantina süresi sona erince diğerleri test yapmaya gitti.. Covit varsa da yoksa da karantina uygulanıyor ilkönce

Şimdi o çıktı test yaptırıp negatif çıkan herkesi 14 gün karantinaya alıyorlar. Çevremde hep öyle. Diyorum pozitif ondandır yok negatif diyorlar.

Sanırsam şüpheler var test başta negatif çıkıp sonra pozitif olabiliyor ya ondan sanırsam karantina. Bunu yeni yapmaya başladılar
Aaa olabilir geçen burada bir üye yazmıştı. Karşı komşusuna polisler gelip evde yoklar diye ceza yazmıştı. Üye de sormuştu karşı komşusuna karantinada misiniz diye komşu testimiz negatif çıktı bir yanlışlık olmuş ihbar etmişler gibi bir şey demişti. Biz de karşı komşu kesin pozitif yalan söylüyor falan demiştik günah aldık iyi mi? 🙄
Bence böyle olması daha yerinde, yalancı negatiflik çok uzun zamandır tartışılan bir durum belki böyle daha çok önüne geçilir salgının. Ben İstanbul'da henüz çevremden duymadım bunu ama.

Evet bu hastalık çok sinsi ilerliyor çünkü 14 gün sonra kendisni belli edabiliyor o yüzden karantinü uygulanıyr

Negatifti karantina yok. Bizde yaptırmıştık negatif çıktı. Çünkü negatife hasta değilsin demektir. Biz pozitifliyle temastan yaptırmıştık. Negatif olmasına rağmen kendimiz 15 gün cikmadik ama.

Hayr yaplmıyor.. kayınvalidem koronalı kaynvalidesinin yannda kaldı.. 14 gün karantina verdiler. Test yapmadılar eğer belirtin olursa bizi arayacaksın biz gelip örnek alacağız sen dışarıya çıkamazsın dediler. Sadece kronik rahatszlığı bulunan diğer gelininden karantinadayken uzmanlad gidip evinde örnek aldılar.. 14 günlük karantina süresi sona erince diğerleri test yapmaya gitti.. Covit varsa da yoksa da karantina uygulanıyor ilkönce
Eşime ameliyat öncesi test yapılması gerekiyormuş ama yapılmadı ve test yapılmadığı için ona kara tina uygulaması yok bana var sadece ve benimki tahmini 14 gün ama daha öncede sistemden düşüm yapılabiliyor imiş, perşembe yeniden arayacağım aile hekimini şimdi beklemedeyim.

Testi pozitif çoktan hasta arandığında kim ile temasta olduğu sorulur. Temasta oldukları da karantinaya alınır. Temaslı kişi iyi hissediyorsa test yapılmadan karantina uygulanır ama belirtiler var ise hastaneye yönlendirilip test yaptırılır. Muhtemelen sizİn adınızı pozitif tanısı almış birisi halk sağlığına bildirmiştir. Temaslı listesinde adınız vardır

Biz ailecek grip gecirdik ben cok agir gecirdim mesela atesim hic olmadi covid yaptirmadim kizimin atesini dusuremedik aksamdan sabaha kadar serumla dusurduler ona covid yapildi negatif cikti.. karantinadasin demediler.. kardesimin karisi da iki kez gitti hastaneye test yapmadılar ozellikle test istedi universite hastanesinde yapmadilar ayni anda hasta olmuştuk .. sistem nasil hic anlamadim sehirlere gore mi degisio yani kiz israrla istedi yapmadilar benim kizin da atesini dusurene kadar ugrastilar sonra biz soyleyince covide bakin die o zaman baktilar ...

Babamın testi 1 ay önce negatif çıkmasına rağmen aile hekimi 14 gün arayıp nasıl olduğunu takip etti, test negatif çıksa da, testi hastalık belirtisine göre yaptıkları için durumun kötüleşme, testin pozitife dönme ihtimalini değerlendiriyorlar.

Negatifti karantina yok. Bizde yaptırmıştık negatif çıktı. Çünkü negatife hasta değilsin demektir. Biz pozitifliyle temastan yaptırmıştık. Negatif olmasına rağmen kendimiz 15 gün cikmadik ama.
Şu haberi okumanızı tavsiye ediyorum.
Her negatif, negatif demek değildir. Boğazda virüs yoksa vücutta da yok demek değil.
Kaldı ki testin doğruluk oranı %100 değil. O yüzden tomografiye de bakıp söyleniyor. Test negatif çıktı covid değiliz gibi bir durum yok yani. Bu yüzden 14 gün karantina uygulanıyor.

Arkadaşında aynı sizin gibi oldu 2gun sonra ailehekimi arayip karantinaniz kalktı demiş sistem koyuyor sanırım karantinayi negatif olanlara karantina yok
Aynen sistem koymuş ama tedbir maksatlı böyle bir uygulama varmış 112 öyle söyledi ama kaç gün olduğunu aile hekimi biliyor imiş onları da aradım gün belirtmediler 2 gün sonra yeniden arayacağım.

Babamın testi 1 ay önce negatif çıkmasına rağmen aile hekimi 14 gün arayıp nasıl olduğunu takip etti, test negatif çıksa da, testi hastalık belirtisine göre yaptıkları için durumun kötüleşme, testin pozitife dönme ihtimalini değerlendiriyorlar.
İyide çalışan insanlarız hadi şimdi denk geldi evdeyim ve izinliyim, izinli olmasam işte olacaktım madem böyle bir süreç var baştan bilgilendirme yapılmalı ki kimseyi riske atmayalım ve kendimizi ona göre konumlandıralım

Şu haberi okumanızı tavsiye ediyorum.
Her negatif, negatif demek değildir. Boğazda virüs yoksa vücutta da yok demek değil.
Kaldı ki testin doğruluk oranı %100 değil. O yüzden tomografiye de bakıp söyleniyor. Test negatif çıktı covid değiliz gibi bir durum yok yani. Bu yüzden 14 gün karantina uygulanıyor.
Karantina uygulansın evde kalmak sıkıntı değil ama ben şu 3 günde hep dışarıda idim eşime refakat ettim hastanede kaldık 1 gece, pazara gittim, daha bugün bile hastaneye gittim toplu taşıma ile denilse ki evden çıkmayın evde kalırdık eşime de birini bulurduk bir şekilde yanında kalacak.. Birde çalışan insanlarız madem böyle bir uygulama var ise otomatik rapor yazılmalı karantina da olanlara ki zor da kalınmasın ama işte neyimiz tam ki herşey yarım yamalak.

Back