• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid muamması

Bende pozitiftim karantinam dün bitti , eşim ve görüştüğüm iki kişi negatif sonuca rağmen benim gibi 14 gün karantina da kaldılar. Şuanda test yaptıran herkese sonuç ne çıkarsa çıksın karantina veriliyor.
Hastaneden hiç böyle bir bilgi verilmemişti, açıkcası aile hekimliği ile 2. görüşmem onlarda bugün bu bilgiyi verdiler ve bugün 5. günümmüş testin yaptırıldığı günden sayıyorlar anladığım.

Arkadaslar test yaptirdiginiz surece negatifte olsa 14 gun karantina veriliyor.size bilgi vermeleri gerekiyorlardi. Eger kulucka doneminde ise test negatif geliyor ki bizde oyle oldu 14 gun sonunda pozitif ciktik.

Boğazdan alınan sürüntü testini negatif çıksa bile ciğerlerinizin pozitif olma ihtimali var. Ya da testte çıkmadığı halde pozitif olma ihtimaliniz var. Ya da kuluçka süresinde olduğu için negatif çıkma ihtimaliniz var.
O yüzden 14 gün karantinada kalıyorsunuz negatif olsanız bile.
Biz covid geçirdik.
Önce anneme teşhis kondu, bizde belirti olmadığı halde karantinada kaldık.
Sonra bizde test yaptırdık pozitif çıktı, iyiki karantinada kalmışız dedik.
Hata varsa test yaptığınızda sizi bilgilendirmeye hastanenin hatası. Daha annem test yaptırmadan karantina kağıdını imzalamıştık biz.

Kalp ameliyatı sonrasi hastaneden taburcu olurken 14 gun karantinada olacağına dair kagit imzalattilar babama. Koronayla alakasi olmamasina ragmen.

Belki sizinki de boyle bir uygulamadir refakatci kaldiginiz için

Kalp ameliyatı sonrasi hastaneden taburcu olurken 14 gun karantinada olacağına dair kagit imzalattilar babama. Koronayla alakasi olmamasina ragmen.

Belki sizinki de boyle bir uygulamadir refakatci kaldiginiz için
Hiçbir kağıt imzalamadık karantina vs ilgili hatta eşime ben söyledim diye 1 hafta ıstırahat raporu verildi o bile verilmeyecekti

Boğazdan alınan sürüntü testini negatif çıksa bile ciğerlerinizin pozitif olma ihtimali var. Ya da testte çıkmadığı halde pozitif olma ihtimaliniz var. Ya da kuluçka süresinde olduğu için negatif çıkma ihtimaliniz var.
O yüzden 14 gün karantinada kalıyorsunuz negatif olsanız bile.
Biz covid geçirdik.
Önce anneme teşhis kondu, bizde belirti olmadığı halde karantinada kaldık.
Sonra bizde test yaptırdık pozitif çıktı, iyiki karantinada kalmışız dedik.
Hata varsa test yaptığınızda sizi bilgilendirmeye hastanenin hatası. Daha annem test yaptırmadan karantina kağıdını imzalamıştık biz.
Öyle bir kağıt imzalamadık. Ve bizim etrafımızda pozitif tanısı olan kimse yok bende aile hekimi yönlendirdi diye test yaptırdım yoksa temalı değilim kimse ile..

Öyle bir kağıt imzalamadık. Ve bizim etrafımızda pozitif tanısı olan kimse yok bende aile hekimi yönlendirdi diye test yaptırdım yoksa temalı değilim kimse ile..
Temaslı biri olmasa bile 14 gün karantinada kalmak zorunda oluyorsunuz, ben çevremde böyle gördüm.
Sonuçta covid testini kafamıza göre yapmıyorlar, bir belirti olduğunda yapıyorlar.
O belirtileri gösterdiğinizden dolayı 14 gün karantinada kalıyorsunuz, tamamen rutin ne olur ne olmaz diye.
14 gün sonra hiçbir belirti yoksa karantina kalkıyor.
Bizde böyle oldu, annemin iş yerinde negatif çıkanlar dahi 14 gün karantinaya girdi. Aynı şekilde babamın işyerinde de belirti olmadığı halde herkes karantinaya girdi.

Hiçbir kağıt imzalamadık karantina vs ilgili hatta eşime ben söyledim diye 1 hafta ıstırahat raporu verildi o bile verilmeyecekti
Hastane cikis evrakiniz yok mu? Karantina kagidi ayrica imzalatilmiyor, diger kağıtların arasinda oluyor ve mesela babama soylememislerdi bunu. Evde raporlari okurken tesadufen gordu oyle ogrendik.

Hastane cikis evrakiniz yok mu? Karantina kagidi ayrica imzalatilmiyor, diger kağıtların arasinda oluyor ve mesela babama soylememislerdi bunu. Evde raporlari okurken tesadufen gordu oyle ogrendik.
Böyle bir evrak yok çıkışa dair tek bilgi raporda yazıyordu hatta bugün hastaneye gidip onaylattım raporu birşey denmedi..

oncelikle gecmis olsun, bence yeniden arayip sorun,
test negatifken neden karantinada kalasiniz ki?
test yaptirmamis kisilere gore daha az riskli degil misiniz su durumda ?

Polis GBT yaparak karantinayı görüyor ve mecburen İlk olarak 900 küsür liralık ceza yazıyor. Hatta bunun hapis cezası da varmış. Bunu gerekli yerlerle görüşüp netleştirin. Hastanede kaldınız diye de karantina olmaz eşimde yanımda 5 gün kaldı hastanede ama karantina vs olmadı

Ya kızlar benim de kuzenim test yapmıştı ve negatifti neyse biz 3 4 defa görüştük ve mesafe falan koymadık. Bugün 8. Gün ve kuzenim ve eşi korona dan hastanedeler. Ben de görüşmemizin 3.gununde çok şiddetli baş ağrısı oldu ve boğazım da aynı şekilde, hafif ateşle beraber 3 gün sürdü, sonra geçti. Şuan hiçbir şeyim yok. Annemlerde aynı zamanlarda başlayan burun akıntısı ateş falan oldu ve hala devam ediyor (hep beraber görüştük)
Acaba annemle babam korona mı geçiriyor? Ya da benim geçirdiğim korona mıydı?
Hastaneye gitmeye onları da ikna edemedim. Benim ise hiç bir şikayetim yok şuan. Gitmeli miyim?
Sosyal mesafeye çok dikkat ediyoruz şuan. Beli pozitifizdir diye ama emin de değiliz

Aileniz ve siz evet çok dikkat etmeli, dışarıya cikmamalisiniz.

Hastaneye gidip test yapmamakta direniyorlar da markete bile cikmamalilar evden.

Evet kapmissiniz , çok açık.

Back