• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid muamması

Temas ettiğiniz kişi sizi temaslısı olarak bildirmiş mi peki?..eğer öyleyse evinize gelip karantinaya almaları lazım..telefonunuza sms kodu gelip sisteme girildikten sonra karantina süreci başlıyor.
Yok bildirmemis. Hatta öyle ki, abisini bile bildirmemis. İnsanlar bunu sebepsizce gizlemek istiyolar maalesef😢 ben hastaneye gidip covid pozitif biriyle temasim oldu, telefonunu aldım elime dediğimde doktor; bişey olmaz o kadarindan ya dedi inanamadim. Saçma bi bosvermislik var

Yok bildirmemis. Hatta öyle ki, abisini bile bildirmemis. İnsanlar bunu sebepsizce gizlemek istiyolar maalesef😢 ben hastaneye gidip covid pozitif biriyle temasim oldu, telefonunu aldım elime dediğimde doktor; bişey olmaz o kadarindan ya dedi inanamadim. Saçma bi bosvermislik var
Bildirmemişse maalesef temaslı sayılmazsınız..karantina işlemleri de uygulanmaz..neden söylememiş acaba.insanlar böyle yaparsa ne anlamı kalıyor ki filyasyon işlemlerinin karantina uygulamalarının.Allah yüzümüze baksada mutasyona uğrasa şu virüs.yoksa işimiz çok zor..

Bildirmemişse maalesef temaslı sayılmazsınız..karantina işlemleri de uygulanmaz..neden söylememiş acaba.insanlar böyle yaparsa ne anlamı kalıyor ki filyasyon işlemlerinin karantina uygulamalarının.Allah yüzümüze baksada mutasyona uğrasa şu virüs.yoksa işimiz çok zor..
Şimdi aile hekiminin hemsiresiyle görüştüm, karantinadasiniz dedi -.- listeye düştüğü zaman doktor ariyomus beni, yarın yada en geç pazartesi düşermis. Dışarı çıkmam sucmus. İş yeri yarın rapor yoksa iştesin diyor, yarın gidip sonraki günlerde karantinada olucam galiba saçma sapan iş

Ya kızlar benim de kuzenim test yapmıştı ve negatifti neyse biz 3 4 defa görüştük ve mesafe falan koymadık. Bugün 8. Gün ve kuzenim ve eşi korona dan hastanedeler. Ben de görüşmemizin 3.gununde çok şiddetli baş ağrısı oldu ve boğazım da aynı şekilde, hafif ateşle beraber 3 gün sürdü, sonra geçti. Şuan hiçbir şeyim yok. Annemlerde aynı zamanlarda başlayan burun akıntısı ateş falan oldu ve hala devam ediyor (hep beraber görüştük)
Acaba annemle babam korona mı geçiriyor? Ya da benim geçirdiğim korona mıydı?
Hastaneye gitmeye onları da ikna edemedim. Benim ise hiç bir şikayetim yok şuan. Gitmeli miyim?
Sosyal mesafeye çok dikkat ediyoruz şuan. Beli pozitifizdir diye ama emin de değiliz
155 i arayip annenizin evine saglik ekibi gondermelerini saglayin hem toplum hem de anne babanizin sagligina kavusabilmesi icin eger dediginjz gibi var ve tedavi edilmezse agir sonuclara sebep olabilir lutfen biseyler yapin

Kimsenin takip ettiği yok sadece aile hekimi arayıp genel durum yoklaması yapıyor, birde gbt ye takılırsanız sistemde adınız çıkacağından ceza yersiniz. Hes uygulaması üzerinden takip olabilir onda da iş konum bildirimleri de açık bırakıp bırakmamakla alakalı. Yoksa herkese GPS takibi yapacak halleri yok.

Ya kızlar benim de kuzenim test yapmıştı ve negatifti neyse biz 3 4 defa görüştük ve mesafe falan koymadık. Bugün 8. Gün ve kuzenim ve eşi korona dan hastanedeler. Ben de görüşmemizin 3.gununde çok şiddetli baş ağrısı oldu ve boğazım da aynı şekilde, hafif ateşle beraber 3 gün sürdü, sonra geçti. Şuan hiçbir şeyim yok. Annemlerde aynı zamanlarda başlayan burun akıntısı ateş falan oldu ve hala devam ediyor (hep beraber görüştük)
Acaba annemle babam korona mı geçiriyor? Ya da benim geçirdiğim korona mıydı?
Hastaneye gitmeye onları da ikna edemedim. Benim ise hiç bir şikayetim yok şuan. Gitmeli miyim?
Sosyal mesafeye çok dikkat ediyoruz şuan. Beli pozitifizdir diye ama emin de değiliz
Maalesef korona eğer kronik hastalığı olan varsa aile üyelerinden acilen hasteneye gidin
Benim de aynı anlattığınız gibi oldu, temasıydım ve pozitiftim ..

Geçen hafta öksürük burun akıntısı şikayeti ile aile hekimine gittim muayene bile etmeden covid testi yaptırmam gerektiği söylendi test için hastaneye gittim, yaptırdım ve sonuç negatif.
Bu arada 2 gün rapor aldım persembe cuma için ve test cuma negatif olarak sonuçlandı. Akabinde sonuçlandığını gün eşim ameliyat oldu ve yanında refakatçi kaldım, şimdi evdeyiz ve bu hafta izinliyim. Biraz önce aile hekimi aradı karantinadasın dedi, ben şok oldum, belirtim kalmadı, ve fiziken çok iyi durumdayım ve eşimden dolayı izinli olmasam şu an işteydim kimse bana test negatif çıksada karantina da kalacaksın dememişti.
Böyle bir durumla karşılaşan varmı?
Birde haftasonu şehir dışına çıkacaktım(kızım yazlıkta onu görmeye gidecektim birkaç haftadır görüşemedik) bu durumda seyahat edemez miyim ki sistemde karantina da gözüküyor isem hes kodundan o da gözükür diye düşünüyorum kafamda deli sorular biri beni aydınlatsın lütfen şuan evdeyim dışarı çıkmıyorum ama kafam çok karıştı..
Test yaptıran herkese artık 14 gün karantina veriliyor negatiftir olsan pozitifte olsan

Tecrubem yok insallah da olmaz ama bildigim kadariyla pozitif sonuc yuzde yuz dogru ama negatif sonuc oyle degil.Yani negatif bile olsa risk oldugu icin tedbiren karantina gerekebilir.

Test yaptıran herkese artık 14 gün karantina veriliyor negatiftir olsan pozitifte olsan
Bugün annesi, babasi, amcası, bütün apartmanı hasta olan birisi test vermiş negatif çıkmış ve karantina yok. Bide bunların restaurantlari var, bir sürü insana hizmet verecekler Niye bu çifte standart asla anlamadim

Bu negatifler nerde karantinada duruyormua acaba, bizim pozitifler bile gezinirken?
Beni ne arayan var ne soran. Güya bugün karantinamin 3.gunu. Asla bu süreci yönetemiyoruz ülke olarak. Ne takip var, ne itaat. İş yeri beni zorla, rapor yoksa çalışmak zorundasın diyerek ise getirdi, çalışıyorum 🤷 O kadar huzursuzum ki.. ama bu benim cehaletim değil, çalışmaya mecburum ve sistemlerimiz tıkırında işlemiyor maalesef her alanda olduğu gibi

Siz niye rapor almadınız ki G gamzisko
Hastanede test yaptırdığım gece rapor istedim. Sadece 1 günlük rapor yazdılar, sonuç çıkınca arayıp ona göre tekrar rapor yazacağız dediler. Sonra sonuç negatif çıktı ve negatif sonuç zaten aranmıyomus sonradan öğrendim. Defalarca hastaneyi, asm'yi, halk sağlığı merkezini aramama rağmen cevap alamadım. Şimdi tekrar hastaneye gidip rapor alma imkanım da yok, o kalabalıktan korktum bi kere. Akışa bıraktım artık

@gamzişko zorunlu karantina var asm sizi aramadı mı bu konuda zaten size rapor yazacak olan onlar, şimdi bir gbt ye falan takılsanız ceza yersiniz boşu boşuna..

@gamzişko zorunlu karantina var asm sizi aramadı mı bu konuda zaten size rapor yazacak olan onlar, şimdi bir gbt ye falan takılsanız ceza yersiniz boşu boşuna..
Hayır kimse aramadı. Aksine 3 gün boyunca ben koştum peşlerinde. Yakalayıp ceza da yazarlar valla hiç şaşırmam, her türlü kabahatli biziz zaten 🤷

Naptınız mrk ettim benim karantinam bitti bugün..
Bugün izinliyim, evdeydim. 1 hafta oldu hala arayan soran yok, HES kodumu sorgulatinca riskli olmadığım yazıyor. Beni karantina listesine eklemeyi unuttuklarını düşünüyorum. Zaten gribim de geçti gitti çok şükür. Ben iyiyim de, ülkede ciddi bi takipsizlik var maalesef, buna çok üzülüyorum.

Takipsizlik hat safhada gerçekten. Benimde hes kodum hep risksiz gözüküyordu zaten test negatif ve pozitif teması vs olmayınca riskli gözükmek saçma olurdu. İyileşmenize sevindim..

Back