• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

covid i evde atlatanlar....

alonedark18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2019
2.924
1.695
63
neler yaptınız bu süreçte ..ne yediniz içtiniz o an sizi rahatlattı iyi geldi ? evdeki aile bireyleriyle nasıl yaşadınız ? kendinizi nasıl izole ettiniz onlardan ....heleki çocukları olan bir anne ne yaptı ? nasıl onları bırakıp ayrı odada 15 gün durdu ...yemekleri kim yaptı ..hele bide kimseleri yoksa..yanlis bilgi mi bilmiyorum ama ilaç bile vermiyor hastaneler tedavi eden yok gibi şeyler duyuyorum ..bu dogrumu...bu başlıkta bildiğimi bütün etkili şeyleri paylaşalım ..ozelliklede tecrübeli olanlar bu hastalığa yakalananlar ...hepimizin ortak derdi :KK43:

Son düzenleme:
Ben değil ama akrabam atlattı. Hem doktorun verdiği ilaçları kullandi hem bitkisel çaylar içti ( kuş burnu ve kekik ) gibi. 10 gunde atlattı.
Ilk 3 gün sesi kısılmışti tat alma sorunu yaşadı. Ates vardı.
Ama hepsi geçti. 10 gün sonra iyileşip işinin başına geçti

neler yaptınız bu süreçte ..ne yediniz içtiniz o an sizi rahatlattı iyi geldi ? evdeki aile bireyleriyle nasıl yaşadınız ? kendinizi nasıl izole ettiniz onlardan ....heleki çocukları olan bir anne ne yaptı ? nasıl onları bırakıp ayrı odada 15 gün durdu ...yemekleri kim yaptı ..hele bide kimseleri yoksa...bu başlıkta bildiğimi bütün etkili şeyleri paylaşalım ..ozelliklede tecrübeli olanlar bu hastalığa yakalananlar ...hepimizin ortak derdi :KK43:
Biz Nisan ayında ailecek geçirdik. Belirtisiz atlattigimiz için çok sorun yasamadik. Yeme icme her zamanki gibiydi. Evi daha cok havalandirip surekli camasir suyuyla dokunulan yerleri sildik. Carsaf ortu vs surekli değiştirdik
Bebegim 50 gunluktu gozlem amacli ikimiz hastane de 6 gece kaldik. Esim ve diger kizim evdeydi. Babannesi bize gelip baktilar. Cunku esim yalniz bakamazdi. Onlarda belirtisiz gecirdi.. ama biz özellikle astimli kizima ocaktan itibaren d vitamini, balık yağı,alerji surubu ve astim ilacını kullaniyorduk. Subat ayinda umca da başlamıştık. Bunlarin cok faydasi olduğunu düşünüyorum. Normalde asiri hastalanan bir cocuk. Yine bende yeni dogum yapmıştım daha 50 gün anca olmustu. Dr tavsiyesiyle bebeğime de kendime de dvitamini kullandim. Meyve sebze et ihmal etmiyordum.bol bol yesilikk yiyordum zaten sütüm olsun diye
Yine protein hergun mutlaka sut yoğurt yumurta yiyordum. Elbette hergun et yiyemiyoruz hayat cok pahalı
Yine de elimizden geldikce hâla duzenli tuketmeye calisiyoruz

Ben değil ama akrabam atlattı. Hem doktorun verdiği ilaçları kullandi hem bitkisel çaylar içti ( kuş burnu ve kekik ) gibi. 10 gunde atlattı.
Ilk 3 gün sesi kısılmışti tat alma sorunu yaşadı. Ates vardı.
Ama hepsi geçti. 10 gün sonra iyileşip işinin başına geçti
çok güzel ya ...darısı bütün covid olanlara

Biz Nisan ayında ailecek geçirdik. Belirtisiz atlattigimiz için çok sorun yasamadik. Yeme icme her zamanki gibiydi. Evi daha cok havalandirip surekli camasir suyuyla dokunulan yerleri sildik. Carsaf ortu vs surekli değiştirdik
Bebegim 50 gunluktu gozlem amacli ikimiz hastane de 6 gece kaldik. Esim ve diger kizim evdeydi. Babannesi bize gelip baktilar. Cunku esim yalniz bakamazdi. Onlarda belirtisiz gecirdi.. ama biz özellikle astimli kizima ocaktan itibaren d vitamini, balık yağı,alerji surubu ve astim ilacını kullaniyorduk. Subat ayinda umca da başlamıştık. Bunlarin cok faydasi olduğunu düşünüyorum. Normalde asiri hastalanan bir cocuk. Yine bende yeni dogum yapmıştım daha 50 gün anca olmustu. Dr tavsiyesiyle bebeğime de kendime de dvitamini kullandim. Meyve sebze et ihmal etmiyordum.bol bol yesilikk yiyordum zaten sütüm olsun diye
Yine protein hergun mutlaka sut yoğurt yumurta yiyordum. Elbette hergun et yiyemiyoruz hayat cok pahalı
Yine de elimizden geldikce hâla duzenli tuketmeye calisiyoruz
bebekte ve diğer çocukta da varmiydi peki ...hastanede siz neden yattiniz tedbir amaclimi

Aynı evde köşe bucak saklanmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Bulaşacaksa aynı çatı altında olmak bile yeterli gelir. Bulaşmayacaksa aynı yatakta yatıp negatif çıkanlar var duyuyoruz çoğu kişiden.
Grip gibi yaşayın bence umarım ağır atlatmazsınız.
kafamda öyle bir manzara varki evde biri covid olursa odadan WC hariç hiç çıkmadan duracak ...yanlismi bilmiyorum...tecrübeleri okumak istiyorum

kafamda öyle bir manzara varki evde biri covid olursa odadan WC hariç hiç çıkmadan duracak ...yanlismi bilmiyorum...tecrübeleri okumak istiyorum
Wc bile yeterli bulaşacaksa. C-D vitaminleri için. Çörek otu yağı bulundurun. Harnup pekmezi özellikle çok iyi geliyormuş onu alın. Bide mümkünse bol bol dinlenin.
Kaçmayın birde korku frekansına girmeyin. Allah'ın izniyle bu günlerde geçecek 😊

Hayir dogru biliyorsunuz. Uzmanlar sizin dediginiz gibi yapmamizi söylüyor. Kimin nefesine etki edebilcegni kim bileblir. Arkadaş neye gore bu kadar normalestirmis bilmiyorum . Yaşarsak yasariz diyor herhalde

Öyle bir cümle kurduğumu nerede okudunuz?
Herhalde direkt yazmadiniz yazmaniz da gerekmiyor. Tum mesajdan. En cok grip gibi yasayin bence kismindan

Aynı evde köşe bucak saklanmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Bulaşacaksa aynı çatı altında olmak bile yeterli gelir. Bulaşmayacaksa aynı yatakta yatıp negatif çıkanlar var duyuyoruz çoğu kişiden.
Grip gibi yaşayın bence umarım ağır atlatmazsınız

Biz de yeni atlatiyoruz covidi. Önce bende belirtiler başladı sırt agrisiya ama covid oldugumu düşünmediğim için izole olmadım ev halkindan. Sirt agrisi basladiktan 1 hafta sonra koku kaybi olunca test yaptirdik, esim de ben de pozitif çıktık. Esim test yaptigimiz güne kadar belirti gostermiyordu ama testten sonraki gün ikimizde de ateş öksürük nefes darlığı göğüs agrisi gibi belirtiler oldu. Iki hafta gecti hala koku duyumuz geri gelmedi. Öksürük ve nefes darlığı biraz devam ediyor. Yorgunluk hala had safhada. Ilac olarak sadece ağrı kesici ve c-d vitaminleri kullandik. Sebze meyve protein ağırlıklı beslendik. Yemekleri esimle sirayla ikiser gun yetecek sekilde yaptik. Bir de 6 yasinda çocuğumuz var onda herhangi bir belirti olmadı.

Herhalde direkt yazmadiniz yazmaniz da gerekmiyor. Tum mesajdan. En cok grip gibi yasayin bence kismindan
Ne kadar meraklısınız her cümleden kafanıza göre anlam çıkarmaya, aklınızca yorumlamaya,vay arkadaş.

Hastalığı grip gibi düşünün mü diyorum grip olduğunuzda evde nasılsanız öyle davranın ev halkının zaten kaçışı yok diyorum.
Yav insanlar getir'den gelen poşetten c-19 oldu, sizce aynı evde kendini bir odaya kapatınca diğerlerine virüs ulaşamayacak mı??

Dünyaya dönün. Ya tamamen korkun kabullenin, yada yok sayın.

Ne kadar meraklısınız her cümleden kafanıza göre anlam çıkarmaya, aklınızca yorumlamaya,vay arkadaş.

Hastalığı grip gibi düşünün mü diyorum grip olduğunuzda evde nasılsanız öyle davranın ev halkının zaten kaçışı yok diyorum.
Yav insanlar getir'den gelen poşetten c-19 oldu, sizce aynı evde kendini bir odaya kapatınca diğerlerine virüs ulaşamayacak mı??

Dünyaya dönün. Ya tamamen korkun kabullendim, yada yok sayın.
Evet doğru haklısınız. Tum sırrı cozmussunuz. Uzmanlarda boşa tantana yapıyor ne kadar viruse maruz kaldığımıza bağlı bulaşması ve atlatmasi diye.
Aklima göre yorumladgm bir sey yok hala ayni seyi söylüyorsunuz zaten.

--Bir odaya kapaninca virus bulasmayacak mi? Grip gibi geçirin. Evde nasilsaniz öyle davranin.
Bunlar uzmanlarin dedigi evin icndeki karantinaya karsi cumleler. Ya kabullen ya yoksayin diyorsunuz. Tekrar edince kafama gore yorumlama oluyor. Bu cumlelerden ne çıkıyor başka?
Dünyadayim ve haberleri dinliyorum. Bunu bana en son siz soylebilirsiniz bu tavsiyelerinizle.

Benim en nüyük endişem allah korusun yakalanırsak o ilaçları içmeli miyiz içmemeli miyiz?
Hastanede ölen, ama yer olmadığı için eve gönderilen ve kurtulan o kadar kişi duydum ki
Ya da ilaç alana kadar iyi olan, ilaç yüzünden mide kanaması, ishal vb problemlerle boğuşan insanlae.

Bu ilaçlar alınmalı mı
İlaçla 7 gün, ilaçsız 1 hafta mı yoksa?

Evet doğru haklısınız. Tum sırrı cozmussunuz. Uzmanlarda boşa tantana yapıyor ne kadar viruse maruz kaldığımıza bağlı bulaşması ve atlatmasi diye.
Aklima göre yorumladgm bir sey yok hala ayni seyi söylüyorsunuz zaten.

--Bir odaya kapaninca virus bulasmayacak mi? Grip gibi geçirin. Evde nasilsaniz öyle davranin.
Bunlar uzmanlarin dedigi evin icndeki karantinaya karsi cumleler. Ya kabullen ya yoksayin diyorsunuz. Tekrar edince kafama gore yorumlama oluyor. Bu cumlelerden ne çıkıyor başka?
Dünyadayim ve haberleri dinliyorum. Bunu bana en son siz soylebilirsiniz bu tavsiyelerinizle.
Ayrı ayrı mesajlardan ayrı ayrı cümleleri birleştirmek mi😳😳

Vallahi bravo!!
Offf he he, en herşey sizsiniz.
En duyarlı en akıllı en bilgili en en en.
Allahınızı severseniz fişleyin tükürün içiniz rahat etsin.

neler yaptınız bu süreçte ..ne yediniz içtiniz o an sizi rahatlattı iyi geldi ? evdeki aile bireyleriyle nasıl yaşadınız ? kendinizi nasıl izole ettiniz onlardan ....heleki çocukları olan bir anne ne yaptı ? nasıl onları bırakıp ayrı odada 15 gün durdu ...yemekleri kim yaptı ..hele bide kimseleri yoksa..yanlis bilgi mi bilmiyorum ama ilaç bile vermiyor hastaneler tedavi eden yok gibi şeyler duyuyorum ..bu dogrumu...bu başlıkta bildiğimi bütün etkili şeyleri paylaşalım ..ozelliklede tecrübeli olanlar bu hastalığa yakalananlar ...hepimizin ortak derdi :KK43:
Ben hamileyim ve koronayım şu an karantinadayız vitaminlere yüklendik gidiyoruz:(

Ben covidim geçen pazartesi başladı 3 gün ağrılar ateşler 4. Gün test yaptırdım 6. Gün pozitif olduğumu öğrendim ama o zamana gecmişti bile şimdi 9. Gün, verilen ilaclarıda içmedim zaten 7 gün geçmişti ve ben iyiydim eşimle aynı evde hiç korunmadan 5. Gün belirti göstermeye başladı ek gıdalar yediklerimize dikkat ederek atlattık sayılır ikimizde gayet iyiyiz ;)
Ayrıca istediğimiz kadar korunalım bu hastalığı herkes gecirecek biz ağır grip gibi geçirdik

Ayrı ayrı mesajlardan ayrı ayrı cümleleri birleştirmek mi😳😳

Vallahi bravo!!
Offf he he, en herşey sizsiniz.
En duyarlı en akıllı en bilgili en en en.
Allahınızı severseniz fişleyin tükürün içiniz rahat etsin.
Burada fikir ve düşüncelerimizi açık açık paylastgimiz platformdayiz. Ne kirici bir sey dedim ne baska bir sey bu dramli sozler nasil ve nerden çıktı bilmiyorum ama hic benlik degil. Iyi geceler.

Back