Covid-19 ve Merak Edilen Her Şey 💭

öncelikle siz doktor musunuz? eğer değilseniz işin içinde de değilsiniz demektir,yani bir vatandaş olarak sizlere ne sunuluyorsa ona göre yorum yapıyorsunuz demektir. ha yok ben doktorum,ya da bilim insanıyım,bu komitelerde bulundum,yakından takip ediyorum vb diyorsanız amenna. öteki türlü yazdıklarınız inanın çok komik gözüküyor...

canan karatay türk tabibler birliği tarafından meslekten men edilmiş bir insan biliyorsunuz değil mi?? o kadar fazla yanlış söylemi var ki, insanın çıldırmaması işten değil.

kaynak istiyorsanız,ben size kaynakçalarımı atarım,zira uptodate denen kocaman bir bilgi arşivinden oluşan yerden aldım tüm bu yazdıklarımı. yazım dili ingilizcedir ve aslı olmayan bilgilerin yayınlanmadığı bir sitedir. dilerseniz size linkleri atabilirim bu 1.
Alerjı testi yapıyorlar neye alerjınız olduğunu öğrenmek ıcın o da sızı yıpratabılır
yıpratmak? abartmayın Allah aşkına,kanınızı alıyorlar ve spesifik antijenlere karşı oluşturduğunuz IgG'lerinize bakıyorlar, bir de koldan deri altına küçücük iğnelerle antijen verip reaksiyon olup olmadığına bakıyorlar. bunlar mı yıpratıcı sizce??
yahu duyan da size kilolarca metal enjekte ediyorlar zannedecek... metal dediğiniz alüminyum en fazla,ona da adjuvan madde deniyor bilir misiniz? ama siz kesin bilirsiniz eminim :)) gelişecek immün yanıtı pekiştirme amacıyla eser miktarda alüminyum kullanılır. ayrıca keşke yazımın tamamını okusaydınız keşke,hiçbir covid aşısının içinde ağır metal bulunmamaktadır. içerik bilgisini de açıkça paylaştım zaten. önce okuyun ondan sonra yorum yapın rica ediyorum.

sentetik protein kısmına gelince, bakın sabırla açıklıyorum.

bilim hiçbir canlıyı yoktan var edemez. tetanoz aşısı nasıl yapılır mesela? tetanoz toksini bakteriden alınır, laboratuar şartlarında zayıflatılarak aşısı üretilir. aynı şekilde corona virüsün spike proteini alınır,çeşitli adjuvan maddeler eklenerek ve zayıflatılarak aşısı üretilir.

yani antikor üretiminin hedeflendiği madde ''doğaldır'', YANİ etkenin kendisinden alınır. anlatabildim mi?
 
Merhaba
Bildirim gelince okudum bende de sjogren sendromu var plaquenil kullanıyorum 1.doz aşımı oldum 2.doz yarın bende antikor düzeyi düşük mü oluyor şimdi anlayamadım
hanımefendi bahsettiğiniz ilacın aşıya karşı herhangi bir negatif etkisinin olmadığını yazmıştım :)) bakın
3. Peki hangi ilaçları kullanan hastaların aşılama öncesi-sonrasında ilaçlarını bırakmasına gerek yoktur? :

Hidroksiklorokin (Plaquenil)

yumurta zaten antijenik bir madde,genelde alerjiye sebep olabiliyor zaten,yani sık görülen bir durum endişelenmeyin :)

kafeine yani teofiline alerjiniz var anladığım kadarıyla, içerisinde kafein bulunan ilaçlar var mesela, minoset plus gibi. onları tüketmemeniz daha iyi olacaktır :)

neye alerjinizin olduğu da büyük oranda kolayca tespit edilebiliyor,merak etmeyin :))
Sevgili Otrera ben de cevap bekliyorum mümkünse
 
kahkaha attım kuzum ya :))

canım az çok biliyorsunuz beni artık,mümkün mertebe sakinliğimi korumaya çalışıyorum normalde,ancak ben de insanım,bazen o kadar saçma argümanları çok mantıklıymış gibi sunarak geliyorlar ki... işte o zamanlar bazen sinirleniyorum
 

Yazarken ben de eglenmedim degil.

Klavyenin butun tuslarina ayni anda basilmis gibi tutarsiz yorum yapip, sacma sapan argumanlarla desteklemeye calisanlar karsisinda ben de kendimi tutamiyorum. Bilimsel calismalarin nasil yapildigina zerre fikri olmayanlar tutup tereciye tere satmaya calisiyor.

Kayahan’dan sana gelsin:
Ben de insanim,
Bir canim var, bir sabrim,
Sonunda ben de deli olurum!
 
Tesekkur ediyorum
Bugun okula da gittim minibüs ile ve 2 saat tıka basa dolu dip dibe 3 maske taktım canim da sıkıldı
 
bu konuya değineceğim,hatta sıradaki ilk konumuz bu olacak :))
Açıkçası bunu şunun için sordum. Almanya’da ünlü bir Prof Hematoloji uzmanı eğer aşı yaptırırsam bir ay iğne kullanmamı ikinci dozdan sonrada iki kere iğne kullanmamı önerdi. Ancak çevremden böyle birşey duymadım ve iğneyi vursam mı vurmasam mı ikilemde kaldım. Ayrıca emziriyorum zaten 10 ay iğne vuruldum iki ay daha kaldıramam kan sulandırıcıyı
 
Hemen çözdunuz en son kafeinli bir ağrı kesici aldığım da ölüyordum sağolun çok teşekkür ederim çok mütevazi bilgiler iniz içinde
 
Otrera canım bi sorum olcaktı topiğin içinde hayırlısı olsun ❤❤

Nisanda korona oldum olduğum dan beri bi unutkanlık yaşamaya başladım ve bazı şeyleri zor anlıyorum ve unuttuklarım da var mesela martta bi arkadaşımla buluşmuşum ama hic hatırlamıyorum hatta resimlere bakınca biraz boyle hatırlıyor gibi oluyorum bu gerçekten koronayla ilgisi olabilir diyolar doğru mu ?
Aşıyıda öyle etki eder diye duydum sana danışmak istedim şimdiden teşekkür ederim
 
Teşekkür ederim anladığım kadarıyla 12.haftadan sonra öneriliyor hamilelerde aşı peki ayriyetten kan pıhtılaşma sorunum var iğne vuruluyorum ve hap içiyorum biontech vurulmak istiyorum ama sorun olurmu
 
Teşekkür ederim anladığım kadarıyla 12.haftadan sonra öneriliyor hamilelerde aşı peki ayriyetten kan pıhtılaşma sorunum var iğne vuruluyorum ve hap içiyorum biontech vurulmak istiyorum ama sorun olurmu
bu pıhtılaşma sorunu ile ilgili yazım çok yakında sizlerle olacak, birçok kişi sordu aynısını,merak etmeyin mutlaka değineceğim :))
 
MERHABALAR! SİZLERDEN GELEN YENİ BİR SORUYA CEVAP VERMEK İÇİN TEKRARDAN KARŞINIZDAYIM!

1.İki doz Sinovac® aşısı oldum. Ne zaman 3. doz aşıyı olmalıyım? Hangi aşıyı olmalıyım?

İki doz Sinovac® aşısı olan kişilerde oluşan bağışıklık yanıtının 3-6 ay içerisinde giderek azaldığı gözlenmektedir. Ayrıca Sinovac® aşısının tüm dünyada birkaç ay içinde hakim hale gelmesi beklenen Delta varyantına karşı etkisi de sınırlı gözükmektedir. Bu nedenlerle iki doz Sinovac® aşısı olanların ikinci dozdan 3-6 ay sonra 3. doz (hatırlatma veya rapel) aşıyı olması hem kendilerinin korunması hem de Delta varyantının yayılmasının önlenmesi açısından akılcı olacaktır.

Bu kişilerde 3. doz aşı Sinovac® ile uygulanabilir. Ancak Delta varyantına karşı koruyuculuğu sağlamak açısından, özellikle sağlık çalışanları, kalabalık yerlerde çalışanlar gibi virüsle karşılaşma olasılığı yüksek kişilerin, ayrıca daha güçlü bağışıklık oluşturduğu için ileri yaştaki kişiler ve bağışıklık yetmezliği olanların 3. doz aşıyı BioNTech® ile olması tercih edilmelidir.

2. İki doz BioNTech® aşısı oldum. Ne zaman 3. doz aşıyı olmalıyım?


Şimdiki veriler BioNTech® aşısının oluşturduğu bağışıklık yanıtının güçlü bir şekilde 9-12 ay devam ettiğini gösterdiğinden 2 doz BioNTech® olan kişilerin 9-12 ay boyunca ek doz aşı olmalarına gerek yoktur. Bu kişilerde 3. doz aşıya ihtiyaç olup olmayacağı ve ne zaman olacağı bu konuda yapılmakta olan çalışmaların sonuçlarına ve ortaya çıkabilecek yeni varyantlara göre belli olacaktır. Sadece BioNTech® bulunan ülkelerde 2 doz uygulanmaktadır.

3. Üçüncü doz aşı kararını vermek için antikorlarıma baktırmalı mıyım?


Hayır. Mevcut antikor testleri ile belirlenen seviyelerin hangi değerden itibaren ve ne kadar süre koruyucu olduğu bilinememektedir. Ayrıca testlerden kaynaklanan nedenlerle yalancı olarak pozitif sonuç da çıkabilmektedir. Bu nedenle aşı olmak veya olmamak kararı için antikorlarınıza baktırmanıza gerek yoktur.
---------------------------------------
umarım açıklayıcı olmuştur. en yalın haliyle bulabildiğim açıklama buydu
 
Son düzenleme:
teşekkür ederimmm :)

canım dediğim gibi bu virüs endotel yani damar olan her yere etki edebiliyor. ondan dolayı hiç tahmin etmediğimiz etkileri görülebiliyor ve görülmekte de...

ve yine belirttiğim gibi çok yeni bir virüs olduğu için, henüz uzun soluklu araştırmalar yapılamıyor. öncelikle hayati tehlike arz edebilecek yan etkiler inceleniyor, bu diğer nadir ve atipik yan etkiler muhtemelen ilerleyen yıllarda irdelenecektir. her şey yerine oturup,ortalık sakinleşince... o yüzden inan bir şey diyemiyorum üzgünüm
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…