• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid-19 öldürücülüğü azaldi mi?

Bence veriler gercegi tam yansitmiyor.Yaz mevsiminde oldugumuz icin ölu sayisi daha az.Havalar soğuyup herkes kapali mekanlara gecip hastaliklar artinca ayni rakamlara ulasiriz bence.Okullari kesinlikle acmamalilar.

Ya bunu soruyorum iste
Mutasyonla ilgili bir araştırma yapılacağını söylemişti Sağlık Bakanımız.Çünkü belirtiler Marttaki gibi değil.Şuan Urfadayız etrafımızda 40 kişi bildiğimiz covidli var içinde hamile de var hemen hemen hepsinin belirtileri aynı ve evde geçiriyorlar.Bunu aslında Trump da dile getirdi bunu çoğu devlet adamları biliyor ama pek dillendirmiyor.Virüsün amacı da yaşamak.Ve insanlar öldükçe virüsler de ölüyor.Onlar da ölmemek için mutasyona uğruyorlar zamanla insanla uyum içine giriyorlar.Tabi bu bir 10 seneyi alır.Bir 10 sene sonra herkes bunu grip gibi atlatacak.Herkes hasta olacak demelerinin sebebi de bu.

ben de koku ve tat alabiliyorum diye kendimi kontrol ediyodum ama burda korona bi üyeyle geçenlerde covid konusu açılmıştı orda yorumlaşırken bende öyle bir şey hiç olmadı dedi.gerçekten paranoyak oldum artık , acaba bende var da bendeki belirtisi bu mu diye
Şuan gündemde olan belirtilerden birisi tat ve koku kaybı.
Ben covidi atlattığımda bile neredeyse 2 3 hafta tat ve koku alamamıştım. Sonra düzelmişti.

Salak misiniz demek istediniz sanirim.su naif kelimesini salak yerine kullanmayin gozunuzu seveyim.guzel kelimedir naiflik...
Neyse salak degilim sagda solda ölen vaka duymuyorum artik merak ettim sadece.mutasyon mu gecirdi diye
Bir kac gun once benm.yasadigim ilde 1 gunde 20 kisi vefat etmia covidden

Sadece şurda yazilanlari okuyun ne kadar arttigini gormemek mümkün degil, bazi ülkeler gidaya yönelik firin vs üretim kollarini acti, azerbaycanda insanlar 5 aydir evde, sokaga cikma yasagi var, kimse fabrikaya gitmedi diye ekonomi iflas etmedi cunku petrol.dogalgaz zengini azerbaycan, minimum insan zaruruiyi uretince de oluyomus demek ki
Zaruriyi üretme anlayısımız sizinle cok farklı.mesela ben pandemide dogurdum gecen hafta cocuklara oto koltuğu aldım zorunlu mama sandalyesi aldım bence zorunlu.bilişssel gelişimleri için kitap oyuncak aldım bunlar da zorunu.araba malzemeleri için de fabrikaların tamircilerin acık olması lazım.cocuklarıma ve dogumdan sonra bedeni değişen bana da kıyafet lazım.ee bu fabrikaların hepsi zorunlu oldu örnekler artırabilir bu kadar fabrikayı para olsa bile nasıl kapatabiliriz hadi kapattık nereye kadar kac ay kapatabiliriz.5 ay kapatsan sonraki 1 yıl ne olacak .bu konu cok uzar temennim bir an önce virüsün mutasyonla bizi terketmesi asıyı falan beklemeden

Maske, mesafe ile koruyucudur. Trabzon Dumlupınar İlkokulu müdür yardımcısı, pozitif olduğunu halde okula gelen velinin yüzünden vefat etmiştir. Üstelik her ikisi de maskelidir. Diğer idareciler şu anda tedavi altına alındı.

Demek ki bosuna otobuslerde maske sart.Takmayana carlayip duruyorlar iste kaniti.Tesekkurler ornek icin. :-)

Zaruriyi üretme anlayısımız sizinle cok farklı.mesela ben pandemide dogurdum gecen hafta cocuklara oto koltuğu aldım zorunlu mama sandalyesi aldım bence zorunlu.bilişssel gelişimleri için kitap oyuncak aldım bunlar da zorunu.araba malzemeleri için de fabrikaların tamircilerin acık olması lazım.cocuklarıma ve dogumdan sonra bedeni değişen bana da kıyafet lazım.ee bu fabrikaların hepsi zorunlu oldu örnekler artırabilir bu kadar fabrikayı para olsa bile nasıl kapatabiliriz hadi kapattık nereye kadar kac ay kapatabiliriz.5 ay kapatsan sonraki 1 yıl ne olacak .bu konu cok uzar temennim bir an önce virüsün mutasyonla bizi terketmesi asıyı falan beklemeden
Pandemi nedeniyle otomobil fabrikalari bile kapandi, bana gore saydiginiz şeylerin hicbirine kıran girmedi, hepsi hala temin edilebilir şu dönemde, hicbirsinin üretimi durdu diye temin edilemez degil. Gida ve tarim farkli sadece.

Demek ki bosuna otobuslerde maske sart.Takmayana carlayip duruyorlar iste kaniti.Tesekkurler ornek icin. :-)
Screenshot_20200823-150102.png
bunu ben demiyorum ki, bilim kurulu diyor

Ikinci dalgada miyiz yoksa hala 1. Dalgada miyiz bilmiyorum, biri oyle biri boyle diyor malum.
Ama su an avrupada hastanede yatili tedavi olma oranlari eskiye nazaran daha dusukmus. Artik bunu neye yormak lazim. Ya daha cok test yapildigi icin eskiye nazaran daha fazla hasta tespit ediliyor, ya da hastalik bir sekilde kolaylasti veya evde tedavi yontemleri daha basarili, tabi mart ayina nazaran.

Gozunu seveyim bir de sinirlari kapalim, herkes evde karantina uygulasin demeyelim artik ya, koskoca ingilterenin ekonomisi kaldirmiyor korona onlemlerini, diger avrupa ulkeleri de cok ic acici degil, Turkiye nasil dayansin. Bir sekilde dogru veya yanlis normallesme devam edecek. Bizler de eger kronik hasta isek veya yakinimiz oyle ise kendi kisisel karantinamizi yapacagiz. Degilsek bol bol vitamin minaral takviyesi alip bagisikligimizi iyi tutup normallesecegiz.

Öyle birşey olabilir mi lütfen yapmayın.maskeli olsalar da pozitif kişinin temas ettiği bir yere dokunmuştur,elini yikamamistir ve bulaş olmuş olabilir.
Lütfen öyle düşünmeyin sadece maske koruyucu demedi hiç kimse sosyal mesafe maske ve elleri sık sık yıkamak da önemli 😔

Yarın saat 13.30 da okulda yaklaşık 25 metrekarelik sınıfta 40 kişilik toplantımız var. Oleyyy. Gelsin yeni vakalar
Belki bahçe de yaparlar. Oğlumu bu sene ana okuluna kayıt ettirmeye götürdüm. Müdür bahçeye sandalyeler koymuş. Veli ile orada görüşüyordu

Pandemi nedeniyle otomobil fabrikalari bile kapandi, bana gore saydiginiz şeylerin hicbirine kıran girmedi, hepsi hala temin edilebilir şu dönemde, hicbirsinin üretimi durdu diye temin edilemez degil. Gida ve tarim farkli sadece.
Otomobil fabrikaları kapanıp açıldı kısa süreliydi onda bile ikinci eller sıfır araba yok diye uçtu gitti.üretim durdu eldeki stoklar bitmeden fabrikalar üretimi actı mesela cocuk psikiyatristi arkadasım bebeklerim için kitap önermişti stok yok diye o önerilen 20 liralık kitap 80 liraydı .bu uzun süreli sürdürebilir değil stoklar biterse ki pandeminin 2 yıl sürmesi bekleniyor o zaman ne yapabiliriz.hani desek ki 3 ay herkes evine kapansın sonra her sey güzel sizin istediğiniz cok mantıklı ama bu işin sonu kısa süreli değil.tüm dünyada covid bitecek ki biz de rahat edelim ama emin olun sizin dediğiniz gibi hepimizin evde beklemesini ben de isterdim.ama mümkün değil

ben gerçekten kime naptığını anlamadım.babamın arkadaşının oğlu (25-26 yaşlarında) , sağlık sorunu yok, kronik hastalığı yok hatta yüzmeye falan gider üniversitedeyken okul takımındaydı.Öldü çocuk

Bunun alınan virüs yüküyle doğrudan orantısı var diye biliyorum. 1 milyon virüs yükü alan kişi ile bin virüs yükü alan kişinin hastalığının seyri farklı oluyor.

Arkadaslar saglik calisanlari ya da bilgisi olan var mi?ölüm sayilari azaldi gibi mutasyona mi ugradi virus cok merak ediyorum bilen var mi
Virüsün öldürücülüğü azalmadı virüs aynı kuvvette ama sağlık bakanlığı doğru brehber hazırlamış, doğru zamanda doğru müdahalelerde bulunuyorlar ama yine de öldürme oranı ilk zamanlardan farklı değil

Virusun olduruculugu degil milletin tedbiri azaldi, dogru duzgun maske takan yok resmi yerlerde bile. Hastanelerde yogun bakimlar dolu... maske takmayanin ahmakligina kaldi sagligimizin kaderi

Back