• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid-19 öldürücülüğü azaldi mi?

Cok elzem olmadigi surece 40 kisiyi bir odaya doldurmanin mantigini aciklar misiniz? Online yapilamiyo mu bu toplantilar? 3 gun sonra okullar acilirsa okula yollayacaginiz cocugunuzun caninin kiymeti yok mu, hadi ögretmenleri umursamiyosunuz
Ben cocugumu okula yollamam, okulların açılmasını da desteklemiyorum. Mızmızlık komik duruyor sadece.
“yarın toplantımız var gelsiiin yeni vakalar” :KK45:

Türkiye genelinde okullar için herhangi bir önlem yok. O kadar para da yok. En güzeli uzaktan eğitime devam. Ama bu defa yüzyüze eğitimi isteyen ve ısrarcı olan bir grup var. En uygun yol, ilk başta öğretmenleri bir araya toplayıp, okullardaki vaka ve karantina sayılarını artırmak. Mesela yarın bizim toplantıda 1 kişi pozitifse, hepimiz karantina. Böylece 21 Eylülde uzaktan eğitime ikna edici bir sebep bulunmuş olacak

Maske hangi durumda koruyucudur? Yapmayın allah aşkına. Daha geçenki konuda çocuklar için dediniz evet çocuklar bilmez açılmasın dedik. Bugün 40 yetişkinden korkuyorsunuz.
Maske, mesafe ile koruyucudur. Trabzon Dumlupınar İlkokulu müdür yardımcısı, pozitif olduğunu halde okula gelen velinin yüzünden vefat etmiştir. Üstelik her ikisi de maskelidir. Diğer idareciler şu anda tedavi altına alındı.

Ben cocugumu okula yollamam, okulların açılmasını da desteklemiyorum. Mızmızlık komik duruyor sadece.
Çocugunu yollamaya korktugun yere niye 40 tane yetiskin doluşsun ki? Iclerinde tasiyici olmadigini kim gatanti ediyor? Riskleri minimuma indirmek degilmi amac? Her gun mecbur olmadikca sokaga cikmayin, evde kalmak hayat kurtarir dinledik, ne oldu yalan mi oldu onlar? Yoksa ben risk aliyorum herkes alsin bana ne mi diyosunuz?

Mızmızlık değil ki. Kesinlikle bizim okulda çıkacak. Adım gibi eminim. Sınıfta 20 sıra var, toplantı 40 kişi. Aramızdaki mesafe 50 cm. Böyle bir virüs varsa ortamda, mutlaka birine bulaşacak.

Maske, mesafe ile koruyucudur. Trabzon Dumlupınar İlkokulu müdür yardımcısı, pozitif olduğunu halde okula gelen velinin yüzünden vefat etmiştir. Üstelik her ikisi de maskelidir. Diğer idareciler şu anda tedavi altına alındı.
Aylardır fabrikalarda insanların arasına 2 metre mesafe koyabildiğini mi düşünüyorsunuz

15 gündür Sakaryanın bir ilçesine geldim. Buraya fındık toplamak için gelen binlerce mevsimlik işçi var. Bulınduğum ilçenin yerlilerinin hiçbirinde maskenin esamesi yok. Bunun yanı sıra gelen mevsimlik işçileri devletin zorunlu kılmasından ötürü hastaneye götürüp korona testi yapmaları gerekiyor. Götürmesine götürüyorlarda hastane bahçesinden sıraya sokup insanları, doktor hanımda pencereden elini uzatıp awm girişinde falan kafaya tutulan ateş ölçerle ateşe bakıp gönderiyordu. Kayıtlarada korona testi yapıldı olarak geçirdiğine gözlerimle şahit oldum.
Uzun sözü kısası veriler falan hikaye...
Hepsi algı operasyonu gerçekte olan durum bambaşka
karasuda yatan hasta sayisi azaldi diye duydum bende

Arkadaslar saglik calisanlari ya da bilgisi olan var mi?ölüm sayilari azaldi gibi mutasyona mi ugradi virus cok merak ediyorum bilen var mi
Eskisi gibi ağır geçmiyor çünkü mutasyona uğradı şimdiki belirtileri de değişti.Zamanla virüs insana insanlar da virüse uyum sağlıyor.Geçmişte nasıl grip öldürücüyse ve şimdi normalleştiyse bu da öyle olacak.

Aylardır fabrikalarda insanların arasına 2 metre mesafe koyabildiğini mi düşünüyorsunuz
Ben öyle bir şey demedim. Mesela Zonguldak bir fabrika yemekhaneden bulaşmış 158 vaka,. Ama biz de sayı fazladır. 1 milyon 200 kişi aynı anda, benzer ortama giriyor. Gerçekten çok merak ediyorum sonucu

Test yapılmıyor demeyin lütfen, yapılıyor ama semptomu olana.
Temaslı kapsamında olanlara semptom yoksa testyapılmayıp evde izolasyon öneriliyor, semptom olursa test yapılıyor.
Hastaneye başvuran herkese test yapılacak olsa buna ne sağlık personeli yeter, ne laboratuvar çalışanı ne de devlet bütçesi..

Covide bağlı akciğer tutulumu olan hastalar hiç de kolay geçirmiyormuş, olumlu yönde bir mutasyon yok akciğer tutulumu olanlarda

Maske takmayıp keyfi için orda burda gezenler bi zahmet tedbirlere uysunlar. Maske takma, gez dolaş, düğün yap, kınaya git sonra devlet yeterli özen göstermiyor, hastane test yapmıyor diye şikayetlen, ne büyük paradoks..

Düşünmüyorum, dogrusu da fabrikalarin acilmamasiydi, en cok bulasin ve pozitifin oldugu yerler fabrikalar, ekonomik olarak altindan kalkilamadigi icin acildi, insanlarin canindan kiymetli cunku ekonomi, ama bu yanlişsa herseyi yanlis yapmanin da alemi yok, mecburi degilse neden toplansin insanlar kapali ortamlara?

Çocugunu yollamaya korktugun yere niye 40 tane yetiskin doluşsun ki? Iclerinde tasiyici olmadigini kim gatanti ediyor? Riskleri minimuma indirmek degilmi amac? Her gun mecbur olmadikca sokaga cikmayin, evde kalmak hayat kurtarir dinledik, ne oldu yalan mi oldu onlar? Yoksa ben risk aliyorum herkes alsin bana ne mi diyosunuz?
Valla ne kadar az risk alırsanız ben kardayım benim yüküm hastalar yüzünden ağır bana bu şekilde konuşmanız komik. Siz sadece bencillik ve mızmızlık yapıyorsunuz olay bu 😄
Dipppnot: öğretmen olmak istemediğim için olmadım puanım gaaaayet iyiydi. Bizi kıskanıyollaaaaa demeyin 👍

Valla ne kadar az risk alırsanız ben kardayım benim yüküm hastalar yüzünden ağır bana bu şekilde konuşmanız komik. Siz sadece bencillik ve mızmızlık yapıyorsunuz olay bu 😄
Dipppnot: öğretmen olmak istemediğim için olmadım puanım gaaaayet iyiydi. Bizi kıskanıyollaaaaa demeyin 👍
Ben ögretmen degilim, siz saglik görevlisisiniz anlafigim kadariyla, evet insanlar ne kadar az risk alirsa sizin is yukunuz azalir, onun farkindaysaniz iyi bari

Mızmızlık değil ki. Kesinlikle bizim okulda çıkacak. Adım gibi eminim. Sınıfta 20 sıra var, toplantı 40 kişi. Aramızdaki mesafe 50 cm. Böyle bir virüs varsa ortamda, mutlaka birine bulaşacak.
Bulaş riski her zaman var.Herkesin özel arabası yok toplu taşımada da o kadar insan bir arada gidiyor.
En kötüsünü düşünmek yerine verilen emir neyse ona mecbur gidilecekse(gelmeyin denildiğinde gidilmedigi gibi)
Çift maske takıp üzerine siperlik alınabilir.markette bile satılıyor artik 20 25 lira.

Düşünmüyorum, dogrusu da fabrikalarin acilmamasiydi, en cok bulasin ve pozitifin oldugu yerler fabrikalar, ekonomik olarak altindan kalkilamadigi icin acildi, insanlarin canindan kiymetli cunku ekonomi, ama bu yanlişsa herseyi yanlis yapmanin da alemi yok, mecburi degilse neden toplansin insanlar kapali ortamlara?
Tamamen aynı fikirdeyim. Aslında mart ayından itibaren doğrusu en asgari çalışandı.Şu an toplum öyle bir hale geldi ki, insanlar çalışma çalışmama konusunda sidik yarışına girdi. Fabrika çalışıyor, öğretmenler de çalışsın. Ahmet ile gitti korona oldu, Ayşe de gitsin olsun. Doğru olan herkes oturup, sokağa çıkma yasağı olacaktı. Sınırlar da kapatılacaktı.

ölen yine ölüyor. olum oraninin azaldigiyla ilgili bilimsel bi veri yok. ama şöyle bisey var artık virusu daha iyi biliyoruz ve daha oturmus müdahale tarzımız var.

Back