• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid-19 öldürücülüğü azaldi mi?

Kanser hastası akrabam ve tansiyon hastası annesi şuan evde atlattılar aman aman birşey yapmadı etkisi eskisi gibi değil gibi görünüyor ama tabi bu illet kime ne yapar bilinmez.
Hiçbir kronik rahatsızlığı olmayan bir akrabam iki gün önce vefat etti, eşi de yoğun bakımda.

Ben de dünden beri tedirginim komşumuz yakalanmış evde karantinadaymış ama ya kuluçka süresinde bulaştıysa diye korkuyorum. Komşuyla görüşmüyoruz ama aynı asansörü kullanıyoruz sonuçta. Ben de aynı sizin gibi ölüm riski azaldı diye düşünüyorum verilere bakınca. Ama buradaki yorumlara bakılırsa yanılıyoruz 🤷🏼‍♀️

Arkadaşlar veriler olduğundan fazla benim kanaatimce ve ölüm oranlarıda öyle ama çoğusu açıklanmıyor gibi.. Ve temasta etsen belirti olmayınca test yapmıyorlar.. Evde karantina altına alıyorlar

Arkadaşlar veriler olduğundan fazla benim kanaatimce ve ölüm oranlarıda öyle ama çoğusu açıklanmıyor gibi.. Ve temasta etsen belirti olmayınca test yapmıyorlar.. Evde karantina altına alıyorlar

Belirtim var diye yalan söyleyeceksin çoğu kişi öyle yaptı yoksa test mest yapmıyorlar.

fazla :/ açıkçası ben o kadar söyledikleri testi kime yaptıklarını da anlamadım.burda bdv'de bile en az 10 kere okuduk test yapmıyolar bizimle kimse ilgilenmiyo bile diye.O açıklananlara inanmak bence Polyannacılıktan başka bir şey değil
Canım test yapılıyor. Bütün hastaneler de triyaj var. Girişte nereye gitmeleri gerektiklerine dair yönlendiriliyorlar. Bazı hastaneler max semptom koyuyor. Misalen 3 semptom var direkt teste almıyor btye gönderiyor btde ciğerlerde tutulum varsa hemen teste gönderiliyor ya da kan testinde belirli değerler var covidle uyumlu olduğunu gösteren onlar uyumluysa direkt teste gönderiliyor ve pozitif olarak tedaviye baslanıyor. Ama sen gidip benim komşum pozitif ben de geçen yanından geçtim dersen direkt izolasyon öneriliyor ki bunu ben de öneriyorum neden? Çünkü hastaneler de cok iyi durumda değil

Evde millet çocuklardan sıkıldı kafalarından atacakları yer arıyorlar eğitim hikaye.
Valla ben öyle düsünmüyorum, online oldugu icin de mutluyum, ekim kasim ayi hastaliklar basliyacak, her öksürükte korona mi olduk çarpintisi yasamak istemiyorum, 40 m2 lik kapali kutu sinifa cocugumu yollamak istemiyorum, 1.sinifa basliyacak ama önceligim saglik benim.

Yarın saat 13.30 da okulda yaklaşık 25 metrekarelik sınıfta 40 kişilik toplantımız var. Oleyyy. Gelsin yeni vakalar
Ablacım tak maskeni siperliğini git yani gerçekten bizim canımızın mı kıymeti yok yoksa sizin canınız mı ekstra olarak sizlere bahşedildi anlamıyorum

Belirtim var diye yalan söyleyeceksin çoğu kişi öyle yaptı yoksa test mest yapmıyorlar.
Aynen öyle yapıcak bişey yok Allah en hafif şekilde atlatmayı nasip etsin yoksa hastaneler gerçekten perişanlık yaşlılar özellikle kimisi söz dinlemiyor kollarındaki serumları çıkarıyor kimisi öksğrğrken bi hal oluyor içi çıkıyor sanki.. Kimş mide bulantısından kafayı kaldıramıyor.. Allahım herkese kolaylıklar versin inşAllah

Canım dünya geneline bakıyorsan zaten virüs alacağını aldı. Virüsun ilk alacakları 65 yaş üzeri idi ve neredeyse yarısından fazlası öldü en büyük örnek de İtalya. Geri kalan da kronik rahatsızlar bunlar da malum. Şu an hiçbir şekilde azalmadı çünkü insanlar daha tedbirli. Bizim ülkede öyle çok güzel güllük gülistanlık değil yani. Ben kesinlikle öldürüluculugunun azaldığına inanmıyorum.Ki grip bile hala çok tehlikeli...

Ablacım tak maskeni siperliğini git yani gerçekten bizim canımızın mı kıymeti yok yoksa sizin canınız mı ekstra olarak sizlere bahşedildi anlamıyorum
Maske bu durumda koruyucu değildir. Bize hava hoş. Milli eğitim bu seminerleri özellikle yapıyor. İllerde yaklaşık 2500 er hatta daha fazla okul var. Yarısında birer kişi pozitif olsa, diğerleri temaslı olacaktır. Hop karantina.Böylece 21 Eylülde yüzyüze açamayacak. Okulda hiç bir hazırlık yok, maddi kaynak da yok. Veliyi uzaktan eğitime en kolay ikna yolu

Triyaj ekibi salak değilse her belirtim var diyeni teste almadan başka testlere tabi tutuyor zaten. Ortalama 4 belirti; ateşim var derseniz ateş ölçülür
Öksürüyorum derseniz boğaza bakılır ciğerler dinlenir, Röntgen ya da bt çekilir
Kan testine gönderilir. Hepsi tertemizse test yapılmadan evinize uğurlanırsınız 👍

Cok elzem olmadigi surece 40 kisiyi bir odaya doldurmanin mantigini aciklar misiniz? Online yapilamiyo mu bu toplantilar? 3 gun sonra okullar acilirsa okula yollayacaginiz cocugunuzun caninin kiymeti yok mu, hadi ögretmenleri umursamiyosunuz

Maske bu durumda koruyucu değildir. Bize hava hoş. Milli eğitim bu seminerleri özellikle yapıyor. İllerde yaklaşık 2500 er hatta daha fazla okul var. Yarısında birer kişi pozitif olsa, diğerleri temaslı olacaktır. Hop karantina.Böylece 21 Eylülde yüzyüze açamayacak. Okulda hiç bir hazırlık yok, maddi kaynak da yok. Veliyi uzaktan eğitime en kolay ikna yolu
Maske hangi durumda koruyucudur? Yapmayın allah aşkına. Daha geçenki konuda çocuklar için dediniz evet çocuklar bilmez açılmasın dedik. Bugün 40 yetişkinden korkuyorsunuz.

Back