• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid-19 öldürücülüğü azaldi mi?

Maske, mesafe ile koruyucudur. Trabzon Dumlupınar İlkokulu müdür yardımcısı, pozitif olduğunu halde okula gelen velinin yüzünden vefat etmiştir. Üstelik her ikisi de maskelidir. Diğer idareciler şu anda tedavi altına alındı.

Evde izole olması gerekirken okula giden o veliye yazıklar olsun, benim gözümde ‘katil’’ böyleleri..
Çok mu zor ya 14-20 gün evde durmak..

Test yapiliyo o net
temaslılara bile test yapılmıyor, belirti gösterenlere yapılıyor.
hastalık agresif. Bugün arkadaşımızın babası vefat etti o hastalıktan. Kısa sürede götürdü.
Çevremdeki çember daraldıkça daralıyor arkadaşlarımızda çıkmaya başladı iş çevremizde.
büyüklerimizden biri ameliyat olacak test negatif çıkması lazım, test yapmıyorlar. Kaç kere gittik, yanlış yapmışız testinizin sonucu kayıp dediler.
Temas kırduğumuznsanlar pozitif çıkmaya başladı, bize Test yapılmadı. Arkadaşım özel hastaneye gidip test yaptırdı 5 güne çıkar demişler bekliyoruz.
Farklı şehirlerdeki farklı insanlardan aldığım haberler bunlar.

Canım test yapılıyor. Bütün hastaneler de triyaj var. Girişte nereye gitmeleri gerektiklerine dair yönlendiriliyorlar. Bazı hastaneler max semptom koyuyor. Misalen 3 semptom var direkt teste almıyor btye gönderiyor btde ciğerlerde tutulum varsa hemen teste gönderiliyor ya da kan testinde belirli değerler var covidle uyumlu olduğunu gösteren onlar uyumluysa direkt teste gönderiliyor ve pozitif olarak tedaviye baslanıyor. Ama sen gidip benim komşum pozitif ben de geçen yanından geçtim dersen direkt izolasyon öneriliyor ki bunu ben de öneriyorum neden? Çünkü hastaneler de cok iyi durumda değil
bende çok şükür henüz bir şey yok ama tanıdığımın kızı ve eşi alev alev yanıyodu , öksürük ve nefes darlığı vardı, boğazı acıyodu acilen kendilerini zor attılar istanbulda pandemi hastanesine, test yapılmadı eve dönün sizinle iletişim kurulucak dendi.1 hafta beklediler gelen giden yok nereyi arasalar da.başka hastaneden tanıdık doktor bir yerleri aradı ilaçları getirildi kapıya asılıp gidildi.sonra eşi fenalaşınca ciğerlerine bakıldı ve aa evet pozitifmişsiniz ciğerlere tutulmuş dendi.
bu benim yakınımın başına gelen ama neler neler de okuyorum her gün.o yüzden malesef inanmıyorum, semptom gösterene bile yapmıyorlar test kalmadı , test yok, kaba tabirle yapamayız size anca ölür gibi olun o zaman bakarız diye bişey var gibi şu an en azından istanbuldaki hastanelerde.

temaslılara bile test yapılmıyor, belirti gösterenlere yapılıyor.
hastalık agresif. Bugün arkadaşımızın babası vefat etti o hastalıktan. Kısa sürede götürdü.
Çevremdeki çember daraldıkça daralıyor arkadaşlarımızda çıkmaya başladı iş çevremizde.
büyüklerimizden biri ameliyat olacak test negatif çıkması lazım, test yapmıyorlar. Kaç kere gittik, yanlış yapmışız testinizin sonucu kayıp dediler.
Temas kırduğumuznsanlar pozitif çıkmaya başladı, bize Test yapılmadı. Arkadaşım özel hastaneye gidip test yaptırdı 5 güne çıkar demişler bekliyoruz.
Farklı şehirlerdeki farklı insanlardan aldığım haberler bunlar.
özel hastanelerde korona testi değil de antikor testi yapılmıyo muydu?

Türkiye genelinde okullar için herhangi bir önlem yok. O kadar para da yok. En güzeli uzaktan eğitime devam. Ama bu defa yüzyüze eğitimi isteyen ve ısrarcı olan bir grup var. En uygun yol, ilk başta öğretmenleri bir araya toplayıp, okullardaki vaka ve karantina sayılarını artırmak. Mesela yarın bizim toplantıda 1 kişi pozitifse, hepimiz karantina. Böylece 21 Eylülde uzaktan eğitime ikna edici bir sebep bulunmuş olacak

Ben de boyle düşünüyorum. Yuksek sesle etkinlik yapmayin diye bir tedbir maddesi gormustum. Sadece bunu okuyarak bile okul isinin.zor oldugunu anlayabiliriz.

Sanki kurban olacak birileri, telef olacak bir kisim insan kapayacaklar sonra. Sadece bir his...

Esimin is arkadaşlarından 5 kiside covid cikti sadece bir tanesi ateslenmisti suphelendi diye gitti pozitif olunca digerleri de yaptirdi. Atesli olan kisi haric digerleri sadece tat ve koku kaybi ve hafif kirginlik seklinde covidi gecirdiler. Bir tanesinin 10 yasinda kızıda pozitif cikti ama hic bir belirti yoktu. Daha hafif geciriliyor olabilir. Bağışıklığı güçlendirici seyler tuketmeye ve tedbirlere devam

burda da şeker hastası biri covidden öldü ama sebebine şeker hastalığı dediler ,ki cenazesi bile özel kıyafetle falan taşındı ama sebebi şeker hastalığı dendi geçildi

Düşünmüyorum, dogrusu da fabrikalarin acilmamasiydi, en cok bulasin ve pozitifin oldugu yerler fabrikalar, ekonomik olarak altindan kalkilamadigi icin acildi, insanlarin canindan kiymetli cunku ekonomi, ama bu yanlişsa herseyi yanlis yapmanin da alemi yok, mecburi degilse neden toplansin insanlar kapali ortamlara?
Fabrikaların acılmaması mümkün mü ekonomik de değil sadece temel ihtiyaçlarımız var bırakın keyfileri un yağ şeker için bile acık olması lazım.ofisler toplu tasıma bunların hiç birisinde 2 metre mesafe olamıyor ki.hayata bir yerden tutunmayalım mı lütfen 1 ay sonra okullar da acılacak mecbur hadi bir ay daha ötelense 2 ay sonra yine acılacak.virüsün bitmesi kac yıl sürecek şüpheli

Maske hangi durumda koruyucudur? Yapmayın allah aşkına. Daha geçenki konuda çocuklar için dediniz evet çocuklar bilmez açılmasın dedik. Bugün 40 yetişkinden korkuyorsunuz.
Peki maskeye inanmayan ülkeler ne olacak??? Almanya 10ar kişilik (sakın ama sayı az demeyin bir pozitif bile yeter.) sinifta maskesiz öğretmen dahil sadece okula giderken takılıyor. Ayrıca ABD de hala maske takmayı reddeden tayfa var ve unilerde krona artmış.

Ben öyle bir şey demedim. Mesela Zonguldak bir fabrika yemekhaneden bulaşmış 158 vaka,. Ama biz de sayı fazladır. 1 milyon 200 kişi aynı anda, benzer ortama giriyor. Gerçekten çok merak ediyorum sonucu
Tüm Türkiye de sayıyı etkilecek bir durum olmaz.okuldakilerden temaslı olanlar zaten karantina o sırada bilmeden yeni temas olursa da o kadar cok sayıda olmaz.haziran ayında esnek mesai devlet memurlarına kaldırıldıgında da aynı sey cok söylendi ama farketmedi öğretmenlerden sayıca cok daha fazla oldukları halde

özel hastanelerde korona testi değil de antikor testi yapılmıyo muydu?
Corona testi için gitti, antikor da yaparlar tabi. 250- 300 TL gibi bir ödeme almışlar corona için henüz sonuç çıkmadı neredeyse bir hafta olacak. Koku alabiliyorsun korkma falan diyoruz ama Bugün olmasa yarın geliyor. İş arkadaşlarımız- aileleri birer birer + haberleri geliyor

Peki maskeye inanmayan ülkeler ne olacak??? Almanya 10ar kişilik (sakın ama sayı az demeyin bir pozitif bile yeter.) sinifta maskesiz öğretmen dahil sadece okula giderken takılıyor. Ayrıca ABD de hala maske takmayı reddeden tayfa var ve unilerde krona artmış.
Ablacım ben maskeyle uyuyorum işteyken bana maskenin gerekliliğini veya az demeyin olayını anlatma bence. Bana kalsa maskesiz gezene direkt 10 bin ceza yazar geçerim zaten

Fabrikaların acılmaması mümkün mü ekonomik de değil sadece temel ihtiyaçlarımız var bırakın keyfileri un yağ şeker için bile acık olması lazım.ofisler toplu tasıma bunların hiç birisinde 2 metre mesafe olamıyor ki.hayata bir yerden tutunmayalım mı lütfen 1 ay sonra okullar da acılacak mecbur hadi bir ay daha ötelense 2 ay sonra yine acılacak.virüsün bitmesi kac yıl sürecek şüpheli
Sadece şurda yazilanlari okuyun ne kadar arttigini gormemek mümkün degil, bazi ülkeler gidaya yönelik firin vs üretim kollarini acti, azerbaycanda insanlar 5 aydir evde, sokaga cikma yasagi var, kimse fabrikaya gitmedi diye ekonomi iflas etmedi cunku petrol.dogalgaz zengini azerbaycan, minimum insan zaruruiyi uretince de oluyomus demek ki

Corona testi için gitti, antikor da yaparlar tabi. 250- 300 TL gibi bir ödeme almışlar corona için henüz sonuç çıkmadı neredeyse bir hafta olacak. Koku alabiliyorsun korkma falan diyoruz ama Bugün olmasa yarın geliyor. İş arkadaşlarımız- aileleri birer birer + haberleri geliyor
ben de koku ve tat alabiliyorum diye kendimi kontrol ediyodum ama burda korona bi üyeyle geçenlerde covid konusu açılmıştı orda yorumlaşırken bende öyle bir şey hiç olmadı dedi.gerçekten paranoyak oldum artık , acaba bende var da bendeki belirtisi bu mu diye

G

Basiniz sag olsun gecmisler olsun. Ölüm ya da durumun agirlasmasi kacinci gun olmus bilginiz var mi acaba?
Ne zaman bulaşmış bilinmiyor, kusma ve ateşle hastaneye kaldırılıp bir hafta içinde vefat etti.
Eşi de pozitif evde tedavi görüyordu fakat o da dört beş gün içinde ağırlasip hastaneye kaldırıldı.

Konu sahibi arkadasım konular tartısmaya gitmeden yazayım gecen günkü konuya dönecek konu.mutasyon olayı için hergün makale falan bakıyorum ama şimdilik net bir şey yok.mutasyon oldu ama bunun öldürücülüğü değiştirdiğine dair bir kanıt henüz yok.bildiğim kadarıyla bakanlık da calısma yapıyor bitince acıklanır .

Test herkese yapılmıyor.
Sadece temaslı olanlara yapılıyor. O da belirtisi varsa.
O gördüğümüz test sayılarının çoğu düzenli bir şekilde meclistekiler, meclis çalışanları, cezaevi gardiyanları gibi gibi insanlara yapılıyor.
Türkiye'deki virüs mutasyona sanırım uğramadı.
Ülkelerin hepsinde genel olarak semptomlar benzer olsa da virüsün farklı türleri var ortada. Yani coronavirüsü farklı topluluklarda bağışıklığı çökertmek için sürekli mutasyona uğruyor.
Vakaların azalma konusuna gelince azaldığını düşünmüyorum.. Normalleşmeden önce, vakaların tavan yaptığı dönemde çevremde 1 ya da 2 kişi coviddi.
Normalleşme sürecinden 2 hafta sonra biz covid geçirdik, covid hastalığını çevremde daha sık duymaya başladım.
Öldürme oranı ya da bulaşıcılık azalmadı, tam tersi arttı. Çünkü insanlar dikkat etmiyor, kimse mart-nisan-mayıstaki kadar özverili ve dikkatli değil.
Ayrıca her kronik hastaya birşey yapmıyor. Mesela annemin kronik akciğer problemi var, o çok hafif atlattı, hasta gibi bile değildi.
Ama anneme bulaştıran kadın annemden daha dinç ve kronik hastalığa sahip olmamasına rağmen günlerce yoğun bakımda kaldı.
Yani kimse bana birşey olmaz, ben zaten sağlıklıyım demesin. Virüsün kime ne yapacağı hiç belli değil artık.
Okulların açılmasını da desteklemiyorum, daha mart ayında herkes korkudan ürperirken bile okullarda "ben coronayım herkese bulaştırıyom eheheh" diyerek birbirlerinin suratına tüküren bir sürü çocuk vardı.
Öğretmenlerin derse konsantre olabileceğini sanmıyorum, kızım maske tak, oğlum arkadaşından uzak dur diye diye ders bölünecek. Hele ki sınıfta bir pozitif çıkarsa sınıf komple karantinaya alınacak. E çocuk bu koşacak, oynayacak terleyecek. Grip dönemi hangisi corona hangisi grip nasıl ayrılacak? Daha bir sürü şey.
Virüsün grip gibi normalleşeceğini de söyleyenler var, bana göre saçmalıktan başka birşey değil. Normalleşecekse neden aşı bulmaya çalışıyorlar, Normalleşecekse neden karantina, maske, dezenfektan uygulaması yapılıyor? Bütün dünya önlem almayı bıraksın,maskeleri atalım karantina uygulamalarını bitirelim. Madem normalleşecek neden bu kadar önlem? Grip bir aşırı bulaşıcı solunum yolu hastalığıdır. Corona ise hayvan kaynaklı bir virüstür. Mutasyona uğrayıp insanlara geçmiştir. Meraklısı hayvandan insana bulaşan ölümcül virüsleri, SARS, MERS hastalığını araştırabilir.

Türkiye genelinde okullar için herhangi bir önlem yok. O kadar para da yok. En güzeli uzaktan eğitime devam. Ama bu defa yüzyüze eğitimi isteyen ve ısrarcı olan bir grup var. En uygun yol, ilk başta öğretmenleri bir araya toplayıp, okullardaki vaka ve karantina sayılarını artırmak. Mesela yarın bizim toplantıda 1 kişi pozitifse, hepimiz karantina. Böylece 21 Eylülde uzaktan eğitime ikna edici bir sebep bulunmuş olacak
Valla mantıklı

Back