Test herkese yapılmıyor.
Sadece temaslı olanlara yapılıyor. O da belirtisi varsa.
O gördüğümüz test sayılarının çoğu düzenli bir şekilde meclistekiler, meclis çalışanları, cezaevi gardiyanları gibi gibi insanlara yapılıyor.
Türkiye'deki virüs mutasyona sanırım uğramadı.
Ülkelerin hepsinde genel olarak semptomlar benzer olsa da virüsün farklı türleri var ortada. Yani coronavirüsü farklı topluluklarda bağışıklığı çökertmek için sürekli mutasyona uğruyor.
Vakaların azalma konusuna gelince azaldığını düşünmüyorum.. Normalleşmeden önce, vakaların tavan yaptığı dönemde çevremde 1 ya da 2 kişi coviddi.
Normalleşme sürecinden 2 hafta sonra biz covid geçirdik, covid hastalığını çevremde daha sık duymaya başladım.
Öldürme oranı ya da bulaşıcılık azalmadı, tam tersi arttı. Çünkü insanlar dikkat etmiyor, kimse mart-nisan-mayıstaki kadar özverili ve dikkatli değil.
Ayrıca her kronik hastaya birşey yapmıyor. Mesela annemin kronik akciğer problemi var, o çok hafif atlattı, hasta gibi bile değildi.
Ama anneme bulaştıran kadın annemden daha dinç ve kronik hastalığa sahip olmamasına rağmen günlerce yoğun bakımda kaldı.
Yani kimse bana birşey olmaz, ben zaten sağlıklıyım demesin. Virüsün kime ne yapacağı hiç belli değil artık.
Okulların açılmasını da desteklemiyorum, daha mart ayında herkes korkudan ürperirken bile okullarda "ben coronayım herkese bulaştırıyom eheheh" diyerek birbirlerinin suratına tüküren bir sürü çocuk vardı.
Öğretmenlerin derse konsantre olabileceğini sanmıyorum, kızım maske tak, oğlum arkadaşından uzak dur diye diye ders bölünecek. Hele ki sınıfta bir pozitif çıkarsa sınıf komple karantinaya alınacak. E çocuk bu koşacak, oynayacak terleyecek. Grip dönemi hangisi corona hangisi grip nasıl ayrılacak? Daha bir sürü şey.
Virüsün grip gibi normalleşeceğini de söyleyenler var, bana göre saçmalıktan başka birşey değil. Normalleşecekse neden aşı bulmaya çalışıyorlar, Normalleşecekse neden karantina, maske, dezenfektan uygulaması yapılıyor? Bütün dünya önlem almayı bıraksın,maskeleri atalım karantina uygulamalarını bitirelim. Madem normalleşecek neden bu kadar önlem? Grip bir aşırı bulaşıcı solunum yolu hastalığıdır. Corona ise hayvan kaynaklı bir virüstür. Mutasyona uğrayıp insanlara geçmiştir. Meraklısı hayvandan insana bulaşan ölümcül virüsleri, SARS, MERS hastalığını araştırabilir.