+1
Daha bu sabah belki test yaparlar diye gittim (ağır olmasa da boğaz ağrım ve ateşim vardı), kan aldılar ve akciğer röntgeni çektiler. İkisinde de problem yokmuş o nedenle test yapmadı doktor. Sanayi bölgesinde çalışıyorum illa ki birileriyle temas etmişimdir diye test yapsın istemiştim ama doktor artık teması olmayan kimse kalmadı ki dedi. Peki kan ve akciğer temiz olduğu halde yine de pozitif olabilir miyim diye sordum, evet olabilirsiniz semptomsuz atlatan çok kişi var pozitif olsanız bile siz ayakta atlatırsınız dedi
Halbuki pozitifsem çevreme bulaştırmayımdı benim derdim ama doktor da kendince doğruyu yapıyor çünkü test için günlük gelen sayı çok yüksek, seçmek durumunda. Gerçek vaka sayısının daha yüksek olmasının en büyük nedeni bu, semptomsuz atlatan ve tespit edilmeyen pozitif vakalar.
Yabancı basını takip edenler görecektir ki diğer ülkelerde de veriler saklanıyor diye haberler var hep, herkes yalan veya doğru kendince bişeyleri sorguluyor tabi. Açıkçası bakanlığın ülkemizin kapasitesine göre çok çok fazla özverili çalıştığını düşünüyorum, verileri gizliyorlar çünkü burası türkiye diyenleri görünce üzülüyorum çünkü kendim de dahil vatandaşlar olarak sağlık çalışanlarının gösterdiği özverinin yarısının hakkını verseydik salgın bu kadar yayılmazdı. Koşa koşa tatillere düğünlere gittik.
Azerbaycan mı zengin
Öncelikle resmi verilere göre azerbaycan ve türkiyenin nüfusa oranla vaka ve ölüm oranları hemen hemen aynı, türkiye şeffaf değil de azerbaycan çok şeffaf diyorsanız o başka, ilk sayfadaki naifliğin karşılığı olur bu. Yazdıklarınız çok mantıksız o yüzden alıntılamadan edemedim, hadi dediğiniz gibi yapalım ve bir süre üretim yapmasak da olur (!) diye fabrikaları kapatalım, bu durumda tarım ve gıda imalatının devam edebileceğini düşünecek kadar (ilk sayfada konu sahibine söylediğiniz gibi) saf mısınız? Ekonomi bir lokomotiftir üretim-hizmet-kamu her sektör birbirine bağlı, hiçbir ülke böyle bir tedbiri uzun süre kaldıramaz nitekim kaldıramadı da.