• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid-19 öldürücülüğü azaldi mi?

Hasta sayılarını falan bilmiyorum. Ben kocaali ye geldim ve bu duruma şahit oldum. Çarşısında zaten maske takan bir allahın kulu yok. Üzerine birde ordan burdan gelen işçiler. Çok sıkıntılı çokl
Bütün Tr ayni durumda. Ordan burdan geleni Bodrum da görün :( Bodrum da yasayanlar cok daha tedbirli davraniyoruz,maske,hijyen konusunda ama disaridan gelen hic kimsede maske yok :( Burda yasamama ragmen daha denize ayagimi sadece bir kez gecen ay değdirdim.O kadar kalabalık ki şu an ; sanki gecen yillara oranla daha da cok geldiler.Ustelik ruslar da var.Bu sene de böyle olsun, dügun yerine nikah yapalim,asker gecirme ,mevlut vs yapmayalim,halay cekmeyelim,birinin bebegi vs oldugunda gözün aydina gitmeyelim,dogum günü partisi yapmayalim,tatile gitmeyelim diyen kac kisi var ? Cok az sanirim.Arkadaslarimin Bütün instagram hikayeleri bu toplanmalarla dolu.Allah iyi etsin hepimizi 🙏🙏

Ne zaman bulaşmış bilinmiyor, kusma ve ateşle hastaneye kaldırılıp bir hafta içinde vefat etti.
Eşi de pozitif evde tedavi görüyordu fakat o da dört beş gün içinde ağırlasip hastaneye kaldırıldı.
Tesekkur ederim benim de yakınlarım corona tedavisi aliyor. 10 gundur evdeler. Ates, tat ve koku kaybi, halsizlik oldu. Bu saatten sonra kötüye gitmez herhalde durumları. Hafif atlatacaklar.

Öyle birşey olabilir mi lütfen yapmayın.maskeli olsalar da pozitif kişinin temas ettiği bir yere dokunmuştur,elini yikamamistir ve bulaş olmuş olabilir.
Lütfen öyle düşünmeyin sadece maske koruyucu demedi hiç kimse sosyal mesafe maske ve elleri sık sık yıkamak da önemli 😔
Ceza yaziyorlar ama insanlar birbirini gammazliyor koruyuculugu olmayan birseyi takmiyor /takamiyor diye.

Canım test yapılıyor. Bütün hastaneler de triyaj var. Girişte nereye gitmeleri gerektiklerine dair yönlendiriliyorlar. Bazı hastaneler max semptom koyuyor. Misalen 3 semptom var direkt teste almıyor btye gönderiyor btde ciğerlerde tutulum varsa hemen teste gönderiliyor ya da kan testinde belirli değerler var covidle uyumlu olduğunu gösteren onlar uyumluysa direkt teste gönderiliyor ve pozitif olarak tedaviye baslanıyor. Ama sen gidip benim komşum pozitif ben de geçen yanından geçtim dersen direkt izolasyon öneriliyor ki bunu ben de öneriyorum neden? Çünkü hastaneler de cok iyi durumda değil
+1
Daha bu sabah belki test yaparlar diye gittim (ağır olmasa da boğaz ağrım ve ateşim vardı), kan aldılar ve akciğer röntgeni çektiler. İkisinde de problem yokmuş o nedenle test yapmadı doktor. Sanayi bölgesinde çalışıyorum illa ki birileriyle temas etmişimdir diye test yapsın istemiştim ama doktor artık teması olmayan kimse kalmadı ki dedi. Peki kan ve akciğer temiz olduğu halde yine de pozitif olabilir miyim diye sordum, evet olabilirsiniz semptomsuz atlatan çok kişi var pozitif olsanız bile siz ayakta atlatırsınız dedi 🤦🏻‍♀️ Halbuki pozitifsem çevreme bulaştırmayımdı benim derdim ama doktor da kendince doğruyu yapıyor çünkü test için günlük gelen sayı çok yüksek, seçmek durumunda. Gerçek vaka sayısının daha yüksek olmasının en büyük nedeni bu, semptomsuz atlatan ve tespit edilmeyen pozitif vakalar.

Yabancı basını takip edenler görecektir ki diğer ülkelerde de veriler saklanıyor diye haberler var hep, herkes yalan veya doğru kendince bişeyleri sorguluyor tabi. Açıkçası bakanlığın ülkemizin kapasitesine göre çok çok fazla özverili çalıştığını düşünüyorum, verileri gizliyorlar çünkü burası türkiye diyenleri görünce üzülüyorum çünkü kendim de dahil vatandaşlar olarak sağlık çalışanlarının gösterdiği özverinin yarısının hakkını verseydik salgın bu kadar yayılmazdı. Koşa koşa tatillere düğünlere gittik.
Sadece şurda yazilanlari okuyun ne kadar arttigini gormemek mümkün degil, bazi ülkeler gidaya yönelik firin vs üretim kollarini acti, azerbaycanda insanlar 5 aydir evde, sokaga cikma yasagi var, kimse fabrikaya gitmedi diye ekonomi iflas etmedi cunku petrol.dogalgaz zengini azerbaycan, minimum insan zaruruiyi uretince de oluyomus demek ki
Pandemi nedeniyle otomobil fabrikalari bile kapandi, bana gore saydiginiz şeylerin hicbirine kıran girmedi, hepsi hala temin edilebilir şu dönemde, hicbirsinin üretimi durdu diye temin edilemez degil. Gida ve tarim farkli sadece.
Azerbaycan mı zengin :KK70: Öncelikle resmi verilere göre azerbaycan ve türkiyenin nüfusa oranla vaka ve ölüm oranları hemen hemen aynı, türkiye şeffaf değil de azerbaycan çok şeffaf diyorsanız o başka, ilk sayfadaki naifliğin karşılığı olur bu. Yazdıklarınız çok mantıksız o yüzden alıntılamadan edemedim, hadi dediğiniz gibi yapalım ve bir süre üretim yapmasak da olur (!) diye fabrikaları kapatalım, bu durumda tarım ve gıda imalatının devam edebileceğini düşünecek kadar (ilk sayfada konu sahibine söylediğiniz gibi) saf mısınız? Ekonomi bir lokomotiftir üretim-hizmet-kamu her sektör birbirine bağlı, hiçbir ülke böyle bir tedbiri uzun süre kaldıramaz nitekim kaldıramadı da.

+1
Daha bu sabah belki test yaparlar diye gittim (ağır olmasa da boğaz ağrım ve ateşim vardı), kan aldılar ve akciğer röntgeni çektiler. İkisinde de problem yokmuş o nedenle test yapmadı doktor. Sanayi bölgesinde çalışıyorum illa ki birileriyle temas etmişimdir diye test yapsın istemiştim ama doktor artık teması olmayan kimse kalmadı ki dedi. Peki kan ve akciğer temiz olduğu halde yine de pozitif olabilir miyim diye sordum, evet olabilirsiniz semptomsuz atlatan çok kişi var pozitif olsanız bile siz ayakta atlatırsınız dedi 🤦🏻‍♀️ Halbuki pozitifsem çevreme bulaştırmayımdı benim derdim ama doktor da kendince doğruyu yapıyor çünkü test için günlük gelen sayı çok yüksek, seçmek durumunda. Gerçek vaka sayısının daha yüksek olmasının en büyük nedeni bu, semptomsuz atlatan ve tespit edilmeyen pozitif vakalar.

Yabancı basını takip edenler görecektir ki diğer ülkelerde de veriler saklanıyor diye haberler var hep, herkes yalan veya doğru kendince bişeyleri sorguluyor tabi. Açıkçası bakanlığın ülkemizin kapasitesine göre çok çok fazla özverili çalıştığını düşünüyorum, verileri gizliyorlar çünkü burası türkiye diyenleri görünce üzülüyorum çünkü kendim de dahil vatandaşlar olarak sağlık çalışanlarının gösterdiği özverinin yarısının hakkını verseydik salgın bu kadar yayılmazdı. Koşa koşa tatillere düğünlere gittik.

Azerbaycan mı zengin :KK70: Öncelikle resmi verilere göre azerbaycan ve türkiyenin nüfusa oranla vaka ve ölüm oranları hemen hemen aynı, türkiye şeffaf değil de azerbaycan çok şeffaf diyorsanız o başka, ilk sayfadaki naifliğin karşılığı olur bu. Yazdıklarınız çok mantıksız o yüzden alıntılamadan edemedim, hadi dediğiniz gibi yapalım ve bir süre üretim yapmasak da olur (!) diye fabrikaları kapatalım, bu durumda tarım ve gıda imalatının devam edebileceğini düşünecek kadar (ilk sayfada konu sahibine söylediğiniz gibi) saf mısınız? Ekonomi bir lokomotiftir üretim-hizmet-kamu her sektör birbirine bağlı, hiçbir ülke böyle bir tedbiri uzun süre kaldıramaz nitekim kaldıramadı da.
Aynen öyle maalesef artık herkes hepimiz potansiyel şüpheliyiz o yüzden herkesle maske mesafe maalesef aynı evdeysek ailelerimizle bile ortak bardak/aynı kase de salata/ vs şeyleri tüketmeyip tabaklarımızı direkt makineye sallamamız öksüreceğimiz sırada imkanımız varsa balkon pencere de peçeteye çksürmemiz gerekiyor.
şöyle söyleyeyim benim düğünüm Eylül de olacaktı, hemsireyim ama yapmadım erteledim bu durumda yapmam da
Sevgili Astoria Astoria ’nın da düğünü Ağustos’ta idi yapmadı onun da eşi doktor.
bu dünyanın kahrını biz çekip alemin enayisi benmişim gibi hissediyorum bazen ama gerçekten bu mevzu biraz vicdan merhamet işi, işin içindeyken ekstra dikkat ediyor insan. Çünkü çok çok ve çok zor

Aynen öyle maalesef artık herkes hepimiz potansiyel şüpheliyiz o yüzden herkesle maske mesafe maalesef aynı evdeysek ailelerimizle bile ortak bardak/aynı kase de salata/ vs şeyleri tüketmeyip tabaklarımızı direkt makineye sallamamız öksüreceğimiz sırada imkanımız varsa balkon pencere de peçeteye çksürmemiz gerekiyor.
şöyle söyleyeyim benim düğünüm Eylül de olacaktı, hemsireyim ama yapmadım erteledim bu durumda yapmam da
Sevgili Astoria Astoria ’nın da düğünü Ağustos’ta idi yapmadı onun da eşi doktor.
bu dünyanın kahrını biz çekip alemin enayisi benmişim gibi hissediyorum bazen ama gerçekten bu mevzu biraz vicdan merhamet işi, işin içindeyken ekstra dikkat ediyor insan. Çünkü çok çok ve çok zor
bazen ben de hissediyorum enayi gibi bende gideceğim yerlere gitmekten vazgeçtim ama millet geziyor sürekli dikkat eden yok

+1

Azerbrycan cok zengin evet, devlet zengin, emin olun orayi sizden iyu biliyotumdur, burda ki gibi acalim turizm isletmelrini, dolsun turist, ölen ölsü kalan saglar bizimdir demek zorunda kalmadilar, avmler, restaurantlar agustosun 5 ine kadat kapaliydi en azindan. Acalim da avmler batmasin demediler

+1

Ha bu arada SEn saf misin degil misin bilemem ama şirketlerin buyuk kismi, sektorlerin buyuk kismini devlet sübvanse etti, sokaga cikmak icin mesaj atip 2 saat sokaga cikmak icin izin bekliyo insanlar marttan beri, cok akillisin madem ac biraz arastir, hangi ülke ne yapmis

Ha bu arada SEn saf misin degil misin bilemem ama şirketlerin buyuk kismi, sektorlerin buyuk kismini devlet sübvanse etti, sokaga cikmak icin mesaj atip 2 saat sokaga cikmak icin izin bekliyo insanlar marttan beri, cok akillisin madem ac biraz arastir, hangi ülke ne yapmis
Valla mütevazi olamayacağım bu konuda kafam epey çalışır benim, bunun yanında öğrenmek amaçlı olduğu gayet belli olan normal bir soru soran insana da durduk yere saf demeyecek görgüye sahibim. Memleketin imalat sanayisi benim işimin bir parçası o yüzden emin olarak yine söylüyorum ki önceki yorumlarınızda söyledikleriniz çok mantıksız, doğru bilgiden yoksun ve uygulanabilir değil. Bizim ekonomimiz zaten o kadar güçlü değil fakat ekonomisi en güçlü devlet bile (azerbaycan gibi post sovyet devletler bunun içinde değil) bir yere kadar finanse edebilir bu durumu ki o halde bile patır patır öldü insanlar. Konuşma şeklinizden düzeyli tartışılabilir biri olmadığınız anlaşılıyor o nedenle bu kadar yazacağım.

Valla mütevazi olamayacağım bu konuda kafam epey çalışır benim, bunun yanında öğrenmek amaçlı olduğu gayet belli olan normal bir soru soran insana da durduk yere saf demeyecek görgüye sahibim. Memleketin imalat sanayisi benim işimin bir parçası o yüzden emin olarak yine söylüyorum ki önceki yorumlarınızda söyledikleriniz çok mantıksız, doğru bilgiden yoksun ve uygulanabilir değil. Bizim ekonomimiz zaten o kadar güçlü değil fakat ekonomisi en güçlü devlet bile (azerbaycan gibi post sovyet devletler bunun içinde değil) bir yere kadar finanse edebilir bu durumu ki o halde bile patır patır öldü insanlar. Konuşma şeklinizden düzeyli tartışılabilir biri olmadığınız anlaşılıyor o nedenle bu kadar yazacağım.
Bana yazdigin ilk mesaja bakarsan görürsün düzeyini, ben arkadas salak demek istemedi saflik olabilir en fazla anlaminda yazdim, kalani senin artniyetin olur, azerbeycanin agir sanayisi dahil tartisirim nasil yurutuldugunu islerin istersen. Bu arada avmler hala kapaliymis, bizde acilali ne kadar oldu? Restaurantlar 5 inde acildi, gunde 2 saat acik kalma izinleri var, kiyasi sen yap, orda ölüm oraninin yuksek olma nedeni bitik saglik sistemi

Triyaj ekibi salak değilse her belirtim var diyeni teste almadan başka testlere tabi tutuyor zaten. Ortalama 4 belirti; ateşim var derseniz ateş ölçülür
Öksürüyorum derseniz boğaza bakılır ciğerler dinlenir, Röntgen ya da bt çekilir
Kan testine gönderilir. Hepsi tertemizse test yapılmadan evinize uğurlanırsınız 👍

Ben hastaneden bahsetmiyorum zaten temaslı biriyle eğer bulaş ihtimaliniz olduysa ve oda sizin adınızı verdi ise eve gelip test yapıyorlar eğer belirtiniz varsa.

Ben sırt ağrısı ile gittim hastaneye 4 ay önce felan boyundan sıkıntım var normalde ama bana hemen ciğer tomografisi çektiler koronadan şüphelenip

Valla ben öyle düsünmüyorum, online oldugu icin de mutluyum, ekim kasim ayi hastaliklar basliyacak, her öksürükte korona mi olduk çarpintisi yasamak istemiyorum, 40 m2 lik kapali kutu sinifa cocugumu yollamak istemiyorum, 1.sinifa basliyacak ama önceligim saglik benim.

Yanlış anladınız bende sizinle aynı fikirdeyim zaten asla okula göndermek istemiyorum eğitim mi sağlık mı? Sağlık der geçerim.

Bir yakinimiz koronadan vefat etti raporda kalp krizi yazıldı.. Yurtdışından gelen yakınları ayni evde yaşadığı esi tüm belirtileri gösterdikleri halde test bile yapılmadı...Sadece kotulesirseniz gelin evinizde izole olun denildi... Vaka sayıları da ölüm oranlari da düşmedi sadece yansitilmiyor bence

Kendi görüşüme göre bence azalma var gibi virüs mutasyona uğramış olabilir ama yinede dikkat etmek lazım ne olursa olsun
Bi arkadasim ve bi abla dedigim yakinim yakalandi eklem agrisi kusma ile gitmisler ama suan hicbiseyleri yok evdeler sadece karantina altina aldilar kendilerini.İkisiyle konusuyorum gunluk ilac baslatiliyo.Bence ilk bastaki gibi degil hafifledi

Back