- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.558
- 598
Yokuspokus konunun gidişatını okumadım cevap yazıp çıkmıştım. Ben bipolar biriyle birlikteliğe başlarken insanın aklında soru işaretleri olmasını tuhaf karşılamıyorum. Bende dd olmuştu benzer bir durum, bilen insanlardan bilgi istemiştim. Eşimi kırar mıyım diye çok kormuştum ve ona pek çok şeyi soramamıştım başta. İlerde nasıl bir süreç yaşayacağız, nasıl davranmam gerekir gibi sorulara cevap aramıştım internetten araştırıp sağa sola sorarak. Kızın konusunu da öyle yorumladım.
He insanları ötekileştirme boyutuna getirmek sıkıntılı, o ayrı tabii ki.
Sorun konuyu açan kızda değil ki kuzum bak hatta şunu da yazdım:
Elbette sevgililik gereği destek olacaksınız ama bu uyarı boynumun borcudur, kendinizden fazlaca ödün verir ve kendiniz psikolojik olarak tükeneceğiniz bir yola girdiğinizi hissederseniz çekilip ilişkinizi gözden geçirmekten de kaçınmayın. Dediğim gibi, sizin etkiniz bir yere kadar, iş kendisinde bitiyor,
Konuya gelen diğer yorumlarda "Bipolar mı, görsem yolumu değiştiririm, ay duysam kaçarım, asla görüşmem korkarım, çocuklarınız kesin psişik bilmem ne olur evlilik olmaz onlarla" yazanlar var; lafım onlara.
Evlilik olmuyordu da biz nasıl evlendik o zaman ve 7 senedir devam ediyoruz olm? Verilen bilginin çöplüğüne bak.
Ondan yani sinirim. Zannediyorlar ki çevrelerinde gördükleri tek kişinin en aktif hali tüm hayatı ki konuya yazanların "Eltisi, kuzeni, biri" bunlar yani, çocuğu, kardeşi, eşi, ana, babası değil. "Biri" .. Dış kapının dış mandalları yani. Bunlar mahallenin müzevir teyzesi tadında dedikodu peşinde.