- 23 Ekim 2014
- 9.394
- 36.118
- 548
Eski görünenlerin hepsi sahaftan. İkinci el çok kitabım var. On Küçük Zenci, Doğu Ekspresi'nde Cinayet, Nil'de Ölüm benim de favorilerimden. Nil'de Ölüm ve Doğu Ekspresi'nin filmlerini izledin mi? Eski Agatha filmlerine bayılıyorum. Miss Marple'ı ben de çok sevmem. Ama cinayet seviyorum neticede. Bir çok Agatha kitabımı otobüs yolculuğunda okudum üniversite yıllarında.Bende de iki üç raf Agatha Christie var. Ama en çok Poirot'lu olanları seviyorum, Miss Marple yine eh, diğerleri yoo dostum yoo.
Senin de favorilerin var mı? Mesela On Küçük Zenci, Doğu Ekspresi'nde Cinayet, Nil'de Ölüm, Ölüm Diken Üstünde, İskemlede Beş Ceset falan benim direkt ismen vereceğim kitaplar.
Bu arada Yılan İçini Döktü'yü sahaftan mı aldın? Aynı basımı var bende, sahaftan alınma.
Bunların dışında Roger Ackroyd Cinayeti, Beş Küçük Domuz ve Yakut Kana Bulandı'yı da çok severim. Okuyup da sevmediğim kitabı yok zaten ama üç-beş kitabından sonra kadının kurguyu nasıl ördüğünü çözdüğün için sonraki kitaplarında katili kitabın başından tahmin etmeye başlıyorsun. Buna rağmen nefesini tutarak okuyorsun, sanırım Agatha'nın en sevdiğim yanı bu. Feci sürükleyici bir dili var.