- 12 Ocak 2009
- 538
- 547
-
- Konu Sahibi Askhikayemm99
valla bu şey benim de aklıma geliyor sonuçta çoğu şey Çin malı ve o Çin malları Türkiyeye geliyor ve hastalıkta onlardan dolayı gelir mi diye korkuyor insan ki zaten Aksarayda malesef 9 kişi aralarında Çinlide var karantinaya alınmış yazıyor haberlerdeKızlar şu yeni duyulan coronavirüs hakında çok araştırma yaptım ve acayip bir şekilde kafaya takmış bir durumdayım.
Geçenlerde kiz kardeşim bir kaç ürün çinden sipariş etmiş, makyaj fırçaları vs.
Kargosu daha yolda gelmek üzeri. Bende çok panik atak bir insan oldum için o kargoyu hiç eve almamasını söyledim.
Sizce böyle bir virüs bir nesneden insana geçebilirmi?
Her sene bi virüs çıkarıyırlar başımıza. Ben artık inanmıyorum böyle şeylere. Kesinlikle ensesi kalın ilaç firmalarının, ya da başka maddi çıkarı olan kişilerin işine yarıyor bu salgın haberleri. !! İnsanlık varolduğundan beri herhangi bi virüs ya da başka bi şey yüzünden soyu tükenmedi görüldüğü üzere. Hunharca üremeye de devam ediyor bütün dünya ..!!
Bu virüs laboratuvar yapımı olabilir, evet, böyle bir komple teorisi var. Ama o her sene başınıza çıkan virüs bir önceki senenin influenzasının evrim geçirmiş hali oluyor. Çünkü virüsler antibiyotiklere karşı direnç gösterip, kendi protein reseptör yapısını değiştirip, 24 saatte evrim geçirebilirler. İnsanlığın 10.000 yılda yaşadığını bir günde yapabilirler.Her sene bi virüs çıkarıyırlar başımıza. Ben artık inanmıyorum böyle şeylere. Kesinlikle ensesi kalın ilaç firmalarının, ya da başka maddi çıkarı olan kişilerin işine yarıyor bu salgın haberleri. !! İnsanlık varolduğundan beri herhangi bi virüs ya da başka bi şey yüzünden soyu tükenmedi görüldüğü üzere. Hunharca üremeye de devam ediyor bütün dünya ..!!
Tam aynılarını yazacaktım, yazılmış:)kargoyu almazsa bır sure gumrukte beklıyor sonra gerı donuyor
kargodan bulasacak olsa gumruktekılerın hepsı hastalıktan kırılırdı bence... dezenfektan ıle sılınıp yıkandıktan sonra bırsey olacagını sanmam
magazadan alıp gıydıgınız urunler nerden gelıyor sanıyorsunuz :)
Olurmu olur ne ile karşı karşıya olduğumuzu bilmiyoruz medya her seyide açık net söylemiyor almasın kargoyu evineKızlar şu yeni duyulan coronavirüs hakında çok araştırma yaptım ve acayip bir şekilde kafaya takmış bir durumdayım.
Kargosu daha yolda gelmek üzeri. Bende çok panik atak bir insan oldum için o kargoyu hiç eve almamasını söyledim.
aynenTam aynılarını yazacaktım, yazılmış:)
Canlıdan canlıya geçen bir virüs ama koli üzerine hapşıran tıksıran olur mu bilmiyorum
Alırken maskeli ve eldivenli alıp dezenfekte edip direkt çöpe atılmalı koli, içlerindeki malzemeleri ise ambalajlarıyla sıcak buhara hatta kaynar suya atmak, sonra tek tek yıkamak içinizi rahatlatır herhalde.
Kendin steril etmeyi araştır bence viral enfeksiyonlar vücudun dışında çok yaşayamaz aynı ortam da olmak gerekir yolda gelene kadar olur diye düşünüyorum veya virüsün vücud dışında ne kadar canlı kalabiliyor onu araştır derimKızlar şu yeni duyulan coronavirüs hakında çok araştırma yaptım ve acayip bir şekilde kafaya takmış bir durumdayım.
Bildiğim kadarıyla hayvan aracılığıyla bulaşıyor nesneyle bulaşır mı acabaKızlar şu yeni duyulan coronavirüs hakında çok araştırma yaptım ve acayip bir şekilde kafaya takmış bir durumdayım.