Corona virüsü ve Çin'den sipariş

Virusler Genelde cansiz ortamlarda tek baslarina yasamazlar
Fakat bu virusle ilgili uzayda bile yasayabilecegi gibi seyler okumustum.
Dogrulugunu bilmiyorum.
Canli olmasada birseyin uzerine yapisip kristalleserek yillarca kapsulunu koruyabilir.
Bulasma olasiligi olabilir yani birsey almamak daha dogru olucaktir.

Kızlar şu yeni duyulan coronavirüs hakında çok araştırma yaptım ve acayip bir şekilde kafaya takmış bir durumdayım.

Geçenlerde kiz kardeşim bir kaç ürün çinden sipariş etmiş, makyaj fırçaları vs.
Kargosu daha yolda gelmek üzeri. Bende çok panik atak bir insan oldum için o kargoyu hiç eve almamasını söyledim.
Sizce böyle bir virüs bir nesneden insana geçebilirmi?
Dün haberlerde de çıkmıştı virüs kuru yerde yaşamazmis ama yinede içiniz rahat değilse almayın kargoyu ☺️

Yetkililer haberdardır herhalde.daha gümrükten geçmemesi lazım,kaldı ki kargoya verilsin.sizn kargo bizimkilerle temas edecek.bence sokmazlar ülkeye

Almasın Bencede Allah Korusun Vüris Felan Vardır Belki Bir daha Alır Ama Rabbim Sakınsın Virüs bulastiysa Hastalanır Ben Olsam Almam Canımdan Daha Değerli Değil Ki Geçen Gün haberlerde Gördüm Türkiye dede 2 cinlide karantinaya Girdi Hiç gerek Yok bence

Bence de kabul etmedin eger ki bulasma ihtimali varsa birde makyoz mus bi suru kisiye tehlikeye atmis olur

aynen
bırde kım bılır ne zaman sıparıs verıldı cınden gelmesı en az 1 ay suruyor o kadar surede zaten paketler karantınaya alınmıs gıbı olur e o hastalara doktorlar nasıl yaklasıyor nasıl tedavı uyguluyorlar oyle dusunursek gelen paketı de aynı sekılde maske ve eldıvenle acıp sılıp kullanabılırız

nerdeyse aldıgımız nefes bıle çinde uretılıyor artık :)
Dün Çin’de yaşayan bir türk gencinin videosuna rastladım, sosyal medyada dalga dalga yayılıyor zaten.
Çinlilerin uzun bayram yani tatil dönemiymiş ve milyonlarcası yurt dışına çıkmış zaten.
Adamlar dünya nüfusunun çoğunu ellerinde bulunduruyor, öksürseler kıtada deprem olur.
Nasıl bulaşmasın yani dünyaya, korunmak yerine acilen incelenip tedavi üretilmesi gerekir.

Kızlar şu yeni duyulan coronavirüs hakında çok araştırma yaptım ve acayip bir şekilde kafaya takmış bir durumdayım.

Kargosu daha yolda gelmek üzeri. Bende çok panik atak bir insan oldum için o kargoyu hiç eve almamasını söyledim.
Haberlerde virusun kuru yuzeylerde yaşamadığını sorun olmayacağını soylediler ama ben inanmadim alisveris yapmayin bence.

Dün Çin’de yaşayan bir türk gencinin videosuna rastladım, sosyal medyada dalga dalga yayılıyor zaten.
Çinlilerin uzun bayram yani tatil dönemiymiş ve milyonlarcası yurt dışına çıkmış zaten.
Adamlar dünya nüfusunun çoğunu ellerinde bulunduruyor, öksürseler kıtada deprem olur.
Nasıl bulaşmasın yani dünyaya, korunmak yerine acilen incelenip tedavi üretilmesi gerekir.
kesınlıkle katılıyorum

Almasın diyorsunuz ama evde kullandığınız eşyalar veya buradan alcağınız yeni malzemeler hep çin malı onları ne yapacağız..Dünyanın sonunu Çinliler getirecek

Ben de bunu düşünüyordum. Kargo yoluyla bulaşma gibi bir risk varsa çarşı pazardaki ürünler de aynı riski taşıyor bu mantıkla

Tedbir almak lazm nolur nolmaz bence almayın kargoyu 150 TL canınızdan kıymetli değil

Ürün büyük ihtimalle gümrüğe takılacaktır. Kutuyla teması sınırlı tutup, mutlaka elinizi sabunla yıkarsanız ve ürünleri de yıkarsanız bir şey olmayacaktır. Zaten etrafımızdaki bir çok ürün çinden geliyor. Ama içiniz rahat etmeyecekse, gümrükten almayın kalsın. Önemli olan iç huzur bence :)

Tukruk burun salgilari damlalari urunlere veya kutuya temas etmisse ,kisi damlayi eline bulastirip agzina burnuna elini yikamadan temas ettirdiginde bulasması mumkun

eldivenle tutun açın malzemelerı paketten cıkarın paketleride poşetleyip doğru çöpe atın :KK70: en mantıklısı bu .

Eklentiler

• 78971D11-31E9-473B-8BBB-A6FE5BA8DD71.png
    78971D11-31E9-473B-8BBB-A6FE5BA8DD71.png
    287,1 KB · Görüntüleme: 46

Bizim de kargomuz vardı iki hafta önce falan geldi. Bizde de tedirginlik oldu. Gelir gelmez dezenfekte etsin kardeşiniz en azından. Bir de simpsonlarda aynısı olmuş gibi😬 paketleme yapılırken hapşırıyo adam kutuya. Mikrop yayılıyor sonra dünyaya

X