Corona virüsü ve Çin'den sipariş

Her mesajı okuyamadım ama o kadar çok kulaktan dolma bilgi edinmişsiniz ki, acayip yalan yanlış bilgiler dönüyor bu başlıkta. Nişanlım hekim, bunun dışında pek çok uzmanlık alanından hekim arkadaşım ve Çin'de okuyan bir arkadaşım da mevcut. Onlardan toparladığım bilgilerin hepsini aktarıyorum size şimdi, toplaşın. Paniğe gerek yok.

* Bu virüs tamamen zatürrenin biraz daha ağır seyreden hali. Kişiler düzenli bakım ve iyi beslenme ile toparlayabiliyor. Daha yeni Çin'de 78 yaşında corona virüslü bir hasta tamamen sağlıklı bir şekilde taburcu oldu.

*Öldürme oranı 15 yıl önce ortaya çıkmış olan SARStan daha düşük, %3 civarında. Yani 100 kişiden 3'ü ölüyor. Ölenlerin de genelde 60 yaş üstü ya da bağışıklık sistemi düşük olan kişiler olduğu biliniyor. Yakalanan çocukların genelde hastalığı daha hafif atlattığı da biliniyor.

*Coronanın ilacı bulundu, ismi remdesivir. ABDde bir corona hastasında denenmiş ve 4 günde iyileşme gözlemlenmiş. Ebola için geliştirilmiş ve pazarlanan bir ilaç değildi. Deneyelim demişler işe yaramış. Tek başına yetmezse çeşitli kombinasyonlar da yapılabilir deniyor. Şu an hali hazırda enfekte olmuş kişiler iyileştirilmeye çalışılıyor, işe yaradığı kesinleşirse ilacın pazarlanması söz konusu olabilir. Tedavi var demek için erken ama umut var mı, evet.

* Yapmanız gereken şeyler: hijyeninize çok dikkat etmek (elleri dirseklere kadar 2 kere 30 snden fazla yıkamak, yıkarken elin yüzeyini ve parmak aralarını özellikle iyice yıkamak, bunu günde 3-4 kez tekrarlamak), insanlarla en az 1 metre mesafede durmak ve kalabalık ortamlara girmemeye çalışmak, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için iyi beslenmek ve bol bol sıvı tüketmek.

* Dünya Sağlık Örgütü sürekli sarımsak, susam yağı, vırt zırt sizi virüsten korumaz diye bas bas bağırıyor. Dolayısıyla Whatsapp gruplarında 50 yaş üstü teyzelerin "Elma sirkesini günde 1 bardak için, akşama da sirkeylen banyo yapın Corona morona kalmiyür" tarzı mesajlarına inanmamanızı, yukarıda yazdığım önerilere uymanızı tavsiye ederim.

* N95 tarzı maskeler takmanıza gerek yok, maskeler hasta olanı korumak için, sizi değil. Takmıyorlarsa da siz istiyorsanız normal maskeyi sıkıca kapatıp takın ve hijyeninize çok dikkat edin. Temiz olmak ve temiz havada kalmak çok önemli.

* Ilık sıvılar tüketin. Ilık sıvı tüketmek önemli çünkü burun ve boğazdaki salgılar ne kadar fazla olursa o kadar fazla antikor salınıyor. Çok sıcak sıvılar tüketirseniz mukoza şişer ve olumsuz etkilenir. Ilık, belki bal katılmış sıvılar için.

* Belirtisiz kişilerden bulaşma çok nadir görülüyor ve salgına katkısı yok Dünya Sağlık Örgütü'ne göre. Belirti göstermeyen kişilerden öcü gibi kaçmanıza gerek yok yani. Belirtiler varsa 1 metre mesafe.

* Acil servis doktoru teyitli coronavirüs tanısı KOYAMAZ. Tanı için 2 gün süren bir test yapmak gerekir. O paylaşılan ekran görüntüleri girilmesi zorunlu olan bir kod. Kesinleşmiş tanı değil bunlar, ki o paylaşılan görüntüdeki hasta da influenza çıkmıştır.

*Sübliminal mesaj, yok 10 sene önce bilmem nerede çizgi filmi yapılmış tarzı komplo teorilerine hiç girmiyorum. Size gram faydası yok bunları tartışmanın.

Virüs maruz kalan herkese bulaşmaz, bulaşsa da herkeste ağır seyretmez, ağır seyretse de öldürmez. Bu kadar velveleye vermeye gerek yok ortalığı. Sosyal medyada gördüğünüz her şeye körü körüne güvenmeyin, bilgi akışını uzmanlardan sağlayın. Panik olmayın ve hijyeninize, mesafenize çok dikkat edin. Ne yapmanız gerekiyorsa ona devam edeceksiniz yani, ekstra bir şeye gerek yok. Sağlıklı günler dilerim herkese.

Ya çok teşekkür ederiz uzun uzun zaman ayırıp yazidiginiz için içime su serpildi resmen ellerinize sağlık bu kadar bilgi kirliliğinin arasında

Komik olarak beğenmemin sebebi başta yazdıklarınız. Süper ya. İşte açıklama bu aslında. Hatta bu da güzel bir video, okumaya usenenler için

Su anda çinden ithalat durduruldu gumruge gelirse italati yapilamayacaktir. Gumruk bakanligini tebrik ediyorum. Bu karari destekliyorum

benimde yolda kargolarım var çinden.

beni de azda olsa düşündürüyor.

planım şu; paketleri güneşli bir havada ve açık ortamda (bahçede filan) açıp, ürünleri iyice güneşlendirip öyle içeri almak. ambalajlarıda yakmak. Güneş, çok etkili bir dezenfektandır. bundan fazlası evham gibi geliyor bana...

Çok alakasız bir soru sormak istiyorum gümrük ücretleri çıktığından dolayı ben sipariş veremiyorum siz ne kadar gümrük ücreti ödüyorsunuz? Bu virus tamamen ortadan kalktiktan sonra sipariş vermem gerekenler var.

Televizyonda sipariş etmeyin yada siparişinizi iptal edin diyordu bulaşma ihtimali var

Panikletmek istemem ama bi tanıdığın çinli müşterileri çinden kargo ile fatura yollamış bir de cin parası yuan vermişler başka para yok deyip. Parayı hicbir yer kabul etmiyor bozamıyorlar ellerinde kaldı o ayri da esas kargo gelince çalışanlar sağlık ekiplerini çağırmış. Anında ofise robot kıyafetli görevliler gelip arama yapmışlar. Kapıya girilmez yazıları asip icerdrki herkese maske takmışlar. Durum baya ciddi

banggood ta, kargo seçeneklerinde, 'direk mail' diye bir seçenek var. bunu seçerseniz vergiyi de ödemiş oluyorsunuz. yurtiçi ile direk adresinize geliyor. aliexpresi hiç denemedim vergi şeyisinden sonra...

içiniz rahat edermi bilmiyorum ama izleyin 3 dk sonrasini bende sipariş verdim 3 gün sonra siparişlerim gelecek :)

Kızlar t.... Dan bir ürün sipariş ettim, Missha marka. Üzerinde Made in China yazıyor. Alıp kullansam sorun olur mu?

televizyonda bir program izledim hanımlar, programda konuşan adam bayağı profesör falandi Hacettepe'de ve onun dediğine göre coronavirus yalnızca canlı organizmalar üzerinde yaşıyormuş ve bitkiler o canlı organizmalar dahilinde değilmiş. Yani normal coronavirus yalnızca hayvanlar üzerinde var olabiliyorken, başkalaşarak insanlar üzerinde de yaşayabilir hale gelmiş ama hala cansız varlıklar üzerinde varlığını devam ettiremiyormus. Dolayısıyla kargo ile alınan eşyalar üzerinde virüsün etkinliğinin en fazla 4 saat olabileceği ve uygun şartlar sağlanamadığı için de öldüğü biliniyor. Yani içiniz rahat olsun.

banggood ta, kargo seçeneklerinde, 'direk mail' diye bir seçenek var. bunu seçerseniz vergiyi de ödemiş oluyorsunuz. yurtiçi ile direk adresinize geliyor. aliexpresi hiç denemedim vergi şeyisinden sonra...
Kargo ücretsiz olsa da gümrük vergisi odeyecekmisiz oyle diyor millet her kafadan ayri ses yeminlen içim şişti

direct mail i seçersen gümrükte vergi yok. banggood kendi ödüyor vergiyi....

aliexpreste vergiyi sen ayrıca ödersin.

Benim de çinden kargom var daha gelmedi ama gelmek üzere bugün yarın gelir. Yapacaklarımı söyleyeyim. Abartıyor diyebilirsiniz ama 2.5 yaşında bebeğim var riske atamam çok panik bir insanım.
1. Kargoyu eldivenle alıp pakedi çamaşır suyuyla sileceğim ve bunu derhal boş odamda yapıp kutuyu hiç açmadan kaldıracağım.
2. Ultraviyole fenerler var 30 lira civarı onlardan alacağım. Alınca kutuyu ve içindeki ürün dahil her zerresini ultraviyoleden geçireceğim. Ultraviyole ışığı mikrop falan bırakmaz ama cilde ve göze zararlıdır bildireyim. Bence bu feneri herkes alsın yakın zamanda türkiyeye de corona gelirse para yoluyla çok hızlı bulaşabilir. Paralarınızı belirli sıklıkla ultraviyoleyle dezenfekte edin.
Herkes ultraviyole, maske ve eldiven kullanmalı bence artık. Hatay'da yaşıyorum buradaki devlet hastanesinde çocuk bölümü ve acilin bir kısmı karantinaya alınmış. Nedeni belli değil ama kesinlikle önlem alma zamanımız geldi. Allah yardımcımız olsun.
Abartıyor diyebilirsiniz ama birgün çocuğumun eşimin hasta olduğunu göreceğime herkes abartıyor diyip halime gülsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…