- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.876
- 548
- Konu Sahibi Helenistik08
-
Ya ne nezaketi allah aşkına bir de hala ısrar ediyorsun böyle bir aymazlık cahillik olabilir mi toplum sağlığını tehlikeye atıyorsunuz suç işliyorsunuz şu anda, keşke cezalandırılsa sizin gibi konuşanlar. Sen içmezsen içme ilaçların etkisinin sebebini de bildiğin yok sayfalardır niye diretiyorsun hala hayret bişey yaİlk covide yakalandığımda çok şiddetli bacak ve bilek ağrısı çektim. Şiddetli baş ağrısı yaşadım. Aşırı halsizlik vardı üstümde. İlk başta covid değildir dedik, ama etrafımdaki çoğu kisi ile aynı anda hastalandık ve şüphelerim arttı. Nefes darlığım başladı. Belirtiler gösterdikten 2 gün sonra eşimde benim gibi olmaya başladı, onun belirtileri daha farklı idi. Sürekli terliyodu ve midesi bulanıyordu.
1 hafta sonra hastaneye gittik, eşimin ciğerinde leke olarak gözüktü, sürüntü testimiz de pozitif çıktı.
Evde tedavi olabilirsiniz dediler. Bizde kabul ettik. Zaten bir hafta geçtiği için biraz düzelmiş tik sadece nefes darlığı kalmıştı, sonra ilaçları almaya başladık ben tekrar vücut ağrısı yaşamaya başladım, ikinci alısımda deli gibi kusmaya başladım, yatalak gibi oldum, sonra sağlık Bakanlığını arayıp kötü olduğumu ve bırakmak istediğimi söyledim, çünkü çok çok kötü olmuştum. Eşimde yavas yavas böyle olunca bırakayım mı diye tereddüt etti. Ama bırakmadı sonra çok üzücü bir şey yaşadı ve nefesi daralmaya başladı hastaneye kaldırıldı gece vakti. 1 hafta evimde yalnız kaldım. Eşim çok kötü zamanlar geçirdi ben evde yalnız kaldım.
Bunları anlatmadan ilaç kullanmayın demem yanlıs oldu evet fazla tepki ve ön yargı ile yaklaşılınca aşırı üzüldüm ve açıklama gereği duydum. Evet benim haddim değil, ama konuşma tarzım, ifade etme biçimim yanlıs algılanmıs olabilir. Yardımcı olmak istedim, kötü bir amacım yoktu. Zaten yan etki göstermediği sürece doktor kullanmanızı söylüyor. Yan etki olunca kendileri vermiyor.
Ve o hastalıktan sonra eşimin sperm sorunları ortaya çıktı. Evlat sahibi olma hayallerim suya düştü. Artık bu sorunu herşeye bağlıyorum o yüzden burda birine yardım etme düşüncesi ile başlarda öyle yazdım ama açıklama yapmam gerekirdi. Yine de bu kadar üst üste tepki beni çok üzdü. Hepimiz bueada birbirimize yardımcı olmak için, birbirimize moral olmak için varız. Daha nazik bir şekilde uyarmış olsaydınız, belki bende daha güzel anlatırdım olayı. Çok tepki çektim farkındayım, amacım kötü değildi zaten mesajlarımdan da anlasılır bence hayırlı geceler
Ilaç kullanmayın gibi yükü agir bir ibareyi neye göre kullanıyorsunuz?makale araştırma gibi kesin bir dayanağınız var mi ?yok . Sizin bulgularınız böyle seyretmiş ve vücudunuz cabuk toparlamış olabilir ama o ilaçların hafifletici etkisi olmadan ağır seyreden hastalar var .lütfen cümle kurarken sağlığı tehlikeye atıcı şeyler yazmayın çok riskli cumleleler bunlar .ilac kullanıp kullanmama karar mercii siz değilsiniz böyle bir yukun altına girilmez .Geçmiş olsun korkmayın ben ve eşimde ramazan ayında kapmıştık. Düzenli beslenip bol bol sıvı alın stresten uzak durun, meyve yiyin sabah akşam sarımsak yutun. Birde size verecekleri ilaçları kullanmayın, çünkü ailemde çoğu kisi kaptı ve ilaç kullananlar benden çok daha fazla geç iyileşti ve uzun süre yan etkileri oldu, ben 1 2 kere içince kötüleşp bıraktım, Allah şifa versin. Rahat olun korkulacak bir şey yok :)
Ah cehalet ne güzel şeysin, her şeyi bildiğini düşündürüyorsun. Aynı sizin mantığınızla yaklaşan bir abimizi kaybettik bu virüs yüzünden. İçmeyelim o ne olduğu belirsiz ilaçları evde soğan sarımsak yeriz demiş eşine, eşi ben içerim ilaç bu yahu demiş abimiz evde ağırlaşmış hastaneye kaldırıldığında ciğerleri iflas etmişti.Mesajlarıma tepki verenHuMerTurk ve @Berceste1 kötü niyetle yazmıyorum ben bunları, bunlar covid 19 ilacı bile değil bu ilaçlar, sadece daha iyiye gidenler kullanınca uzun süre hastanede yatmak zorunda kaldı, eşim ne hallere düştü. Biliyorum ki konusuyorm kafadan sallamıyorum körü körüne ilaçlara bağlı da yaşamıyorum!
Lütfen doktora gidin kimseyle temaz etmeyin şakaya gelmiyor, geçen hafta bir akrabamız tam 25 kişiye bulaştırdı hasta olmuş grip oldum diye gitmemiş hastaneye şuan 25 kişinin testi pozitif ve aralarında durumu ağır olanlar var, ihmal etmeyin birde hamilesiniz. umarım negatiftir.Boğaz kaşıntısı oldu bir iki gün sonra koku duyum gitti şuan iki gün oluyo kokunun zerresi yok sanki burnum yok yani o derece bide hamileyim
Malesef yapmadilar hala hastanede ve durumu cok agir cigerlerine kadar inmis.Çok geçmiş olsun, inşallah tez zamanda şifa bulur ablanız.Yalnız her türlü belirti varken, kadın perişan haldeyken nasıl test yapmazlar yahu, gerçekten şaşılacak şey. Çok çok geçmiş olsun tekrar.
10 gun boyunca mahvoldu agridan hic bisey yiyip icmedigi icin bagisikligi iyice dusmus.suan hala hastanede ve durumu agir.ciger filmi cekmisler korona cigerlerine kadar inmis sanirim bu en tehlikeli haliÇok geçmiş olsun. Üzüldüm ablanızın durumuna o kadar belirti varken neden test yapmıyorlar ki ?
Şimdi Nasıl durumu ?
Rabbim tüm hastalara şifa versin.
Rabbim acil şifalar versin.10 gun boyunca mahvoldu agridan hic bisey yiyip icmedigi icin bagisikligi iyice dusmus.suan hala hastanede ve durumu agir.ciger filmi cekmisler korona cigerlerine kadar inmis sanirim bu en tehlikeli hali
temas edecek 25 kişiyi nasıl bulmuş?Lütfen doktora gidin kimseyle temaz etmeyin şakaya gelmiyor, geçen hafta bir akrabamız tam 25 kişiye bulaştırdı hasta olmuş grip oldum diye gitmemiş hastaneye şuan 25 kişinin testi pozitif ve aralarında durumu ağır olanlar var, ihmal etmeyin birde hamilesiniz. umarım negatiftir.
Bugün işyerinde benzer muhabbet geçti..Arkadaşımızın kayınpederi ilaçlar mide bulantısı yaptığı için kafasına göre içmemiş.Şu an yoğun bakımda...İlaçlarını kullansa şu an iyileşmiş olacaktı belki de..Geçmiş olsun korkmayın ben ve eşimde ramazan ayında kapmıştık. Düzenli beslenip bol bol sıvı alın stresten uzak durun, meyve yiyin sabah akşam sarımsak yutun. Birde size verecekleri ilaçları kullanmayın, çünkü ailemde çoğu kisi kaptı ve ilaç kullananlar benden çok daha fazla geç iyileşti ve uzun süre yan etkileri oldu, ben 1 2 kere içince kötüleşp bıraktım, Allah şifa versin. Rahat olun korkulacak bir şey yok :)
bilim 10 tane yakınınıza göre değil binlerce kisiden gelen istatistiklere göre yapiliyor. istatistiksel olarak anlamlı olmayan hicbir şey de kullanıma sokulmuyor. bi de bildiğim için yorum yaptim demeyin kısıtlı tecrubem bu şekilde deyin. arti evet covidde kullanılan esas ilaç hidroksiklorokin sıtma ilacı. bazı romatizmal hastalıklarda da kullanılıyor. covidde kullanılmasının nedeni covidi yok ettiği için değil akciğere yayılımını yavaşlattığı için.İlaçsız geçmesini geçin. Benim 10 tane yakınım bu hastalığa yakalandı hepsi bu ilaçlardan sonra uzun süreli yan etki yaşadı sadece kendim değil yani, hı bide ilaçlar sıtma ve grip ilaçları covid ilaçları değil. Bildiğim için yorum yaptım yanlıs yönlendirmiyorum sadece tavsiye.
Kesin normalde öyleydi covidden sonra yaptılar testi şimdi de covite bağlıyor..Aaa spermleri de mi etkiliyormuş canım.çok geçmiş olsun.nasıl bi etki yani.
Allahım inşallah tez zamanda şifa versin kolay atlatirsiniz umarımEşimin testi negatif ama kızımın testi maalesef pozitif geldi 3 yaşında kan sonuçları iyi herhangi bir şikayeti henüz yok hafif bir burun akıntısı sadece umarım bu şekilde ayakta atlatırız dualarınızda bizede yer verin nolur
Canım ihmal etme lütfen Allah'ım esirgesinBoğaz kaşıntısı oldu bir iki gün sonra koku duyum gitti şuan iki gün oluyo kokunun zerresi yok sanki burnum yok yani o derece bide hamileyim
Çok geçmiş olsun. Allah'ım şifa versin inşallahNasıl kaptım nereden kaptım hiç bir fikrim yok sadece 4 gün önce boğazda kaşıntı hissi ve koku kaybı şikayetim oluştu,akşam testimin pozitif geldiğini öğrendim şimdi de tomografi için bekliyorum eşim ve kızım ayrı binada onlarda hiç bir belirti yok test verecekler onlarda inşallah onlarda yoktur diye dua ediyorum artık.
Benim de boğazıö çok şiş ve karnım çok ağrıyo böyle belirti varmıydıNasıl kaptım nereden kaptım hiç bir fikrim yok sadece 4 gün önce boğazda kaşıntı hissi ve koku kaybı şikayetim oluştu,akşam testimin pozitif geldiğini öğrendim şimdi de tomografi için bekliyorum eşim ve kızım ayrı binada onlarda hiç bir belirti yok test verecekler onlarda inşallah onlarda yoktur diye dua ediyorum artık.
Sabah verdiğim test akşamüstü çıktıÇok geçmiş olsun umarım atlatırsınız. Sizin test sonuçları kaç günde çıktı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?