- 5 Temmuz 2010
- 3.274
- 1.059
bu kullanacagın iğnenin dozu konusunda ayarlama yapabilir. kan sulandırıcının yani. başka birine git istersen. bazıları gercekten ilgisiz olabiliyorHematolojiden nası bi destek alsam koru hastanesindeki hematolog prof aynur hanım gebelerle cok isin icinde degiliz ama falan deyip salladı biraz beni iyi niyetli bi kadın aslinda ama pek bisi soylemedi şöyle yaptınmı boyle yaptinmi falan diye sormadi ben anlattim cokda oralı oadi acikcasi
Tesekur ederimBazen doktora yapilan yonlendirmeler iyi oluyor akillarina mı gelmiyor umursamiyorlarmı anlamiyorum sorun lutfen
bana perinatolog bırak dedi. ama ben aret kamarı dinledim. onun söylediklerini yaptım. banada bebek kılcaldan beslenıyor. kalp atısı basladıgı anda kan akısı sağlanmazsa kalbi duruyor dedi. bi başka kadın dogumcu kaybettiğim zaman sevke gittiğimde bana kızdı. öğretmensin sen hiç mi arastırmadın dedi. corasprın rahimde kanama yapar ve kaybetme ihtimalin yüksek zaten bu durumda dedi. keske onun yerine oksapar clexsan gibi iğne kullansaydın dedi.Doktor ne dedi bu duruma peki ben sordugumda biz o aspirini igneyi sende pohtilasma egilimi fazla oldugundan degil bebek rahme yerlessin diye veriyoruz diyo kanitlanmis bir cok bilimsel testi var diyorlar anlamiyorum ki bunu soyleyende prof ama bana senin gibi hasta gormedim diyende prof bugun rahim icini bi doktora gosterip video cektik kanama var diye bana attigi mesaj senin meshur rahmin hemen buraya gel sakın birseye elletme... Yani oyle cok bittim ki nereye kosucam yoruldum anlatamamm
kürtaj olduysan eğer bu normal canım... bende normal doğum+kürtaj sonrası 10. günde gittiğimde içeride kan pıhtıları var demiştir doktor bak biliyorum çok zor acımızın tarifi yok.. rabbime sığın.. o ol demeden olmuyor ne yazık ki... bende senin gibiydim bağıra bağıra ağlıyordum şimdi yine ağlıyorum ama daha sessiz... allahım hayırlısını versin hepimize inşallah...Benim gercekten gücüm kalmadı bir daha aynı acıyı yasayabilecegimi gercekten dusunemiyorum cok kotu durumdayim bagira bagıra aglamak geliyor icimden ama yapamiyorum simdi d9ktordan geldik kanamam vardi nerden geldigi belli bile degil rahmin icinde parca parca kanamalar mevcut tükendim hic ama hiic asla ufacık bi umudum kalmadı dayanamıyorum
Aminñ insallhUmarim olur allah razi olsun rabbim isyediginiz herseyi hakkinizda hayirli eylesin insallahhh
canım inan ilk defa düşük gibi bişey yaşadım ama ilk olmasına rağmen perişan oldumCok yorgunum hepinizin desteğine hatta yardımina ihtiyacım var biraz uzun olucak ama beni benim gibi olanlar anlar daha çok ve ciddi anlamda benim gibi olan birine cok ihtiyacım var.. 27 yaşındayım 3 senelik evliyim 3 sene icinde 9 düsük yaşadım hepsinin hikayesi resmen birbirinden farklı anlatınca yok artık diyen doktorlar ben seninle ilgilenemem diyen doktorlar daha once boyle bi vaka gormedik diyen doktorlar ile dolu etrafım.. kime gidecek olsam önce para diyor kime anlatacak olsam bana doktorluğumu ögretiyorsun diyor.. yeri geliyor ki eşin bile anlamıyor kimseyi uzmemek adına icimde yaşıyorum bir çok şeyi ben üzülsem annem üzülür diye ağlayamıyorum bile..
Konuya nerden başlayacağım inanın kestiremiyorum ilk 3 düsük 6 haftalık kese etrafi kanama kalp atısı olmama nedeninile yapildı 4. Gebelik oncesi pihtilasma testleri genetik testler histereskopi sperm testleri hersey hersey yapildi.. 10 yıllık tip 1 diyabetliyim ve sekerim duzenlidir bilenler bilir hba1c degerim 6.0 .. pıhtılasma testinde cok onemli saymadıkları MHTFR 677C MHTFR1298A ve faktör V HETEREZİGOT cıktı.. bi cok doktorda uzmanda prof da igneye gerek yok desede igne olmadan bebeklerimin kalbi calışmadı 4. Gebeligimde 0.4 oksapar ile devam ettim 8. Haftasnda kaybettim yavrumu 5. Ve 6. Gebeligimde 0.4 oksapar ve aspirin ile devam ederken kanamalarim oldu 7. Haftalarda igne dozunu arttirarak 0.6 ve 0.8 de kullandım fakat olmadi 8. Haftasnda bebegimi yine kaybettim 6. Gebelikten sonra rahim icerine histereskopibyapildi ve kist veya herhangi bi parca olabilecek bir sey alindi o sirada damarım kesilmis ve ic kanama gecirdim doktorum damara dikis atmis 7 gebeligi denedik ama sonuc aynıydı 8. Haftada kaybettik bunun uzerine daha farjli doktor arastirmalarina girdim ve 8. Gebelikte ilk defa 4. Aya kadar geldik ama hergün oyle kanamalarim oluyorduki anlam veremiyorduk 15 haftada bebegimi evde ellerime dusurdum ellerimde kaldı öylece oyle zorduki sonrasnda anladikki o kesinlen damar yuzunden kanama oluyormus iyi bir radyolog hoca sayesinde rahim ici anjio yapilarak kanama olan damar tikandı.. uygulanan son tedavimde 0m4 oksapar aspirin ve deltacortril vardi.. 7 ay sonra 9. Gebeligi denedik ve 5. Haftamda kanama ile kese dagildi ilaclar birakildi ve kese toparladi kalp atisi basladı tabii biz demekki igne veya aspirin fazla geliyor diyerek herseyi kestik sadece bagisik icin deltacortril kullaniyorduk birde covid nedeni ile igne bile bulamadım.. ama bebegim cok iyi toparlamisken 8. Haftasnda onuda kaybettim.. ve artik gücüm bitti yalvarirım bana bi ornek gosterin en son doktorum profosör o bile bu kadar hasta gordüm senin gibisini gormedim dedi ben tükendim bi daha deneyecek gucum kalmadı allaha cok sukür hamilelik icin sorun yasamadım ama bi tanesini kucağıma alamadım... Subyan icinde muska yaptirdim yani akıla ne geliyosa dualarda yazdirdım rabbimden hergece istedimde olmuyor nolur bi yol gösterin bana
Ahh şu kaynanalar ne diyor canım.Bana da arada bi cinnet geliyor 5 kaybım var.Bir gün sacına yapışacağımcanım inan ilk defa düşük gibi bişey yaşadım ama ilk olmasına rağmen perişan oldumya sen neler yaşamışsın kurban olduğum Rabbim yar ve yardımcın olsun üzülme dicem ama elinde değil belkide . Bir süre ara ver canım hem ruhen hem bedenen toparlanırsın rahminde dinlenmiş olur hem . Kafanı bi boşalt başka şeylerle meşgul ol bi süre canım benim güçlü dur her zaman ben bir düşükte kaynanamdan neler duydum işittim ama Allah var elime düşerse süründürürüm Allah a sığın dua et
canım inan ilk defa düşük gibi bişey yaşadım ama ilk olmasına rağmen perişan oldumya sen neler yaşamışsın kurban olduğum Rabbim yar ve yardımcın olsun üzülme dicem ama elinde değil belkide . Bir süre ara ver canım hem ruhen hem bedenen toparlanırsın rahminde dinlenmiş olur hem . Kafanı bi boşalt başka şeylerle meşgul ol bi süre canım benim güçlü dur her zaman ben bir düşükte kaynanamdan neler duydum işittim ama Allah var elime düşerse süründürürüm Allah a sığın dua et
Aglayamiyorum ki cok agladim dediginiz gibi bagira bagira ailemden uzakta baska sehirde oturuyorum herkese iyiyim dedim ben aglayinca herkes uzuluyo etrafimdakileri uzmemek adina icime atmaktan yoruldum ben... allahım kimseye yasatmasn kimseyeeee oyle acıyo ki butun vucudumda hissediyorum o aciyikürtaj olduysan eğer bu normal canım... bende normal doğum+kürtaj sonrası 10. günde gittiğimde içeride kan pıhtıları var demiştir doktor bak biliyorum çok zor acımızın tarifi yok.. rabbime sığın.. o ol demeden olmuyor ne yazık ki... bende senin gibiydim bağıra bağıra ağlıyordum şimdi yine ağlıyorum ama daha sessiz... allahım hayırlısını versin hepimize inşallah...
Ahh şu kaynanalar ne diyor canım.Bana da arada bi cinnet geliyor 5 kaybım var.Bir gün sacına yapışacağım
bence canım 1 ay sadece çok değil ara ver o ara iyi beslen ve kafandan bir at bebek düşüncesini zor değil ya bi deneRabbim hayirli insanlarla halden anlayanlarla karsılastirsin ben simdi aklımdan anne olabilmeyi cikartmaya calisiyorum olmayacak gibi cunku cok sey denedim bi iki doktora daha gidicem deneme yapmaya calisirlarsa denemiycem kesin konusan bi doktor lazim tabii allah bilir tabii allah vericek ama yaptigindan emin bi doktor istiyorum rabbim insallah tekrar yasatmaz size de
Sagolasın ama öyle de davransam rabbim dur diyor sanirim nasip etmiyor yapamiyorum 2 gundurde ruyamda surekli kurtajlarimi goruyorum benim bu dusunceden uzaklasmam baya bi dinlenmem gerekiyor unutsamda dusunsem de vermiyor korkuyorummmbence canım 1 ay sadece çok değil ara ver o ara iyi beslen ve kafandan bir at bebek düşüncesini zor değil ya bi denetesbih çek Rabbimden hayırlısını iste burda içini dökmek istersen yaz içini dök ama kafana takma lütfen
RabbimsabirversininsCok yorgunum hepinizin desteğine hatta yardımina ihtiyacım var biraz uzun olucak ama beni benim gibi olanlar anlar daha çok ve ciddi anlamda benim gibi olan birine cok ihtiyacım var.. 27 yaşındayım 3 senelik evliyim 3 sene icinde 9 düsük yaşadım hepsinin hikayesi resmen birbirinden farklı anlatınca yok artık diyen doktorlar ben seninle ilgilenemem diyen doktorlar daha once boyle bi vaka gormedik diyen doktorlar ile dolu etrafım.. kime gidecek olsam önce para diyor kime anlatacak olsam bana doktorluğumu ögretiyorsun diyor.. yeri geliyor ki eşin bile anlamıyor kimseyi uzmemek adına icimde yaşıyorum bir çok şeyi ben üzülsem annem üzülür diye ağlayamıyorum bile..
Konuya nerden başlayacağım inanın kestiremiyorum ilk 3 düsük 6 haftalık kese etrafi kanama kalp atısı olmama nedeninile yapildı 4. Gebelik oncesi pihtilasma testleri genetik testler histereskopi sperm testleri hersey hersey yapildi.. 10 yıllık tip 1 diyabetliyim ve sekerim duzenlidir bilenler bilir hba1c degerim 6.0 .. pıhtılasma testinde cok onemli saymadıkları MHTFR 677C MHTFR1298A ve faktör V HETEREZİGOT cıktı.. bi cok doktorda uzmanda prof da igneye gerek yok desede igne olmadan bebeklerimin kalbi calışmadı 4. Gebeligimde 0.4 oksapar ile devam ettim 8. Haftasnda kaybettim yavrumu 5. Ve 6. Gebeligimde 0.4 oksapar ve aspirin ile devam ederken kanamalarim oldu 7. Haftalarda igne dozunu arttirarak 0.6 ve 0.8 de kullandım fakat olmadi 8. Haftasnda bebegimi yine kaybettim 6. Gebelikten sonra rahim icerine histereskopibyapildi ve kist veya herhangi bi parca olabilecek bir sey alindi o sirada damarım kesilmis ve ic kanama gecirdim doktorum damara dikis atmis 7 gebeligi denedik ama sonuc aynıydı 8. Haftada kaybettik bunun uzerine daha farjli doktor arastirmalarina girdim ve 8. Gebelikte ilk defa 4. Aya kadar geldik ama hergün oyle kanamalarim oluyorduki anlam veremiyorduk 15 haftada bebegimi evde ellerime dusurdum ellerimde kaldı öylece oyle zorduki sonrasnda anladikki o kesinlen damar yuzunden kanama oluyormus iyi bir radyolog hoca sayesinde rahim ici anjio yapilarak kanama olan damar tikandı.. uygulanan son tedavimde 0m4 oksapar aspirin ve deltacortril vardi.. 7 ay sonra 9. Gebeligi denedik ve 5. Haftamda kanama ile kese dagildi ilaclar birakildi ve kese toparladi kalp atisi basladı tabii biz demekki igne veya aspirin fazla geliyor diyerek herseyi kestik sadece bagisik icin deltacortril kullaniyorduk birde covid nedeni ile igne bile bulamadım.. ama bebegim cok iyi toparlamisken 8. Haftasnda onuda kaybettim.. ve artik gücüm bitti yalvarirım bana bi ornek gosterin en son doktorum profosör o bile bu kadar hasta gordüm senin gibisini gormedim dedi ben tükendim bi daha deneyecek gucum kalmadı allaha cok sukür hamilelik icin sorun yasamadım ama bi tanesini kucağıma alamadım... Subyan icinde muska yaptirdim yani akıla ne geliyosa dualarda yazdirdım rabbimden hergece istedimde olmuyor nolur bi yol gösterin bana
Bir psikiyatris desteği al canım iyi gelir Allah büyük üzülmeSagolasın ama öyle de davransam rabbim dur diyor sanirim nasip etmiyor yapamiyorum 2 gundurde ruyamda surekli kurtajlarimi goruyorum benim bu dusunceden uzaklasmam baya bi dinlenmem gerekiyor unutsamda dusunsem de vermiyor korkuyorummmhamile kaldim diye sevinemiyorum cok korkuyorumm
Onalrda ilac verir yollarlar diye gitmedim halada gidip anlatip gecsin diye gitmiyorum gecmiyor bu direnmekteki gücün acısı yorgunluk vaz gecis var zamana birakicam dua edin nolurBir psikiyatris desteği al canım iyi gelir Allah büyük üzülme
Hersey bakildi hic bir sorun yok rahimnicindeki kanama dısında nedeni belli degilRabbimsabirversininsbenim de kayiplarimvar ve ayni sekilde kan pihtilasma testinde sizin cikanlar cikti doktor gerek yokdedi ama bn onlem amacli istedim siz esinizle kromozom anamolisine bakildi mi
Canım seninle aynı duygulardayım.düşün ya çocuğum yok ama sezaryen izim var.Ben doktoruma da sordum ne yapacağım dedim deneyerek en sağlısını bulacaksın dedi içim cız etti hep aynı acıları yaşayacağımı düşünüyorum dediğin gibi gebe kalıyorum ama devamı yok.son iki yılda 5 kayıp beni yordu hayattan vazgeçecek hale geldim ama umut var biliyorum bir gün biz de anne olacağız.Önceden hep kalp atışı alayım yeter diyordum şimdi herşey mucize gibi geliyor bana da.rabbime bıraktım ben ne bilirse o en doğrusunu bilirOnalrda ilac verir yollarlar diye gitmedim halada gidip anlatip gecsin diye gitmiyorum gecmiyor bu direnmekteki gücün acısı yorgunluk vaz gecis var zamana birakicam dua edin nolur
Canım iyi bir radyolog bul ve renkli dopler ile rahim içine baktır.Hersey bakildi hic bir sorun yok rahimnicindeki kanama dısında nedeni belli degiligne ilac kullanmasamm kalbi duruyor kullansam kanama artiyor aspirin ve igne yapmaz diyorlar ama burda bi cok kisi aspirin kullanmamis kanamayi arttiriyor diye bilemiyorum su an deneyecek gucum yok 10. Seferi kaldiramam gibi geliyor
Bende bir ay önce bende 5aylık bebegimi kaybettim kaninda birşey çIkmadı bakalım patolojide birşey çıkacak mi bilmiyorumBu arada söylemeyi unuttum ben iki kere tüp bebek yaptırdım ikisinde de transfer olamadım yani 5.güne gitmedi embriyolar.ama 5 gebeliğimi de doğal yoldan kaldım.benim bebekler patolojiye hatta otopsiye gitti genetiklerde birşey çıkmadı.kendi doktorumda tüpe gerek yok zaten doğal oluşuyor ve genetiklerde de sıkıntı çıkmıyor dedi.hatta ben 5.aylık kaybettiğim yavruma dünya kadar para verip mikroarrey testi bile yaptırdım tüm genleri tarandı yine birşey çıkmadı.