Sanırım sen kendi bildiğini okuyacaksın burda herkes boşa yazıyor.Ben 12 yıllık evliyim senin anlattıklarından yola çıkarak senin evlilik hayatını anlatayım.Nişanlının şimdi sana karşı sevgi kelebeği olmasına aldanma o sevgi kelebekleri eşek arısına çabuk dönüşüyorlar.Nişanlılık ve sevgili dönemiyle evlilik dönemi inan farklı şimdiki cicim ayları sevgi baloncukları senin ayaklarını yerden kesiyor evlenince inan o sevgi balonları bir anda yere çakılıyor.Çünkü şimdiden ailesine karşı çıkamayan seni ezdiren biri var evlenince niye bu değişsin zannetmeki ben onu sevgimle değiştiririm beni de savunur ezdirmez deme ezdirmeyecek adam nişanlıyken zaten ailesine karşı çıkar bunu bizat kaynımdan biliyorum şimdiki karısına nişanlıyken ailesine dediki bize karışmayacaksınız dedikodumuzu yapmayacaksınız diye açıkça konuştu ee böyle oluncada kayınvalidem eltime şimdi 1gr laf söyleyemiyor niye oğlu eşi haksız dahi olsa arka çıktığını bildiği için aslan kaynanam etlim karşısında kuzu oluyor.Yani senin nişanlında şimdi direnirse ailesi sana karşı kuzu olur yoksa bu tavrı devam ederse onlar aslan sende aslanın önündeki kuzu olursun ömründe ben ne yaptım demekle geçer.Nişanlımı değiştirdim diyorsun inan evlenince hiçbir erkek değişmiyor bu tecrübeyle sabittir sen yola ben onu ne olursa olsun değiştiririm bunu daha önce başardım diye düşünme anca kendini kaybedersin evet evlilikte insanlar değişir ama bu değişen taraf inan kadınlar.Sabrı öğreniyorsun,ezilmeyi öğreniyorsun,benim diyeceğim bunlar inan nişanı bozmak evliliği bozmaktan kolay.Ama ben sabır taşıyım aşkıma karşılık ezilmeyi anlayışla karşılarım kocam beni değilde ailesini tercih etsin onların söylediği herşey benden daha değerli olsada olsun ben aşkımı seviyorum diyorsan yolun açık olsun.
Mune zaten konu sahibini nişanlısı bu dengeyi kuramayacağını göstermiş ama o hala daha değişir ümidinde o zaman bizede yaşa ve gör demek kalıyor.çünkü bu dengesizliğin acısını senelerdir çekenlerden biride benim benim eşime görede önce kendi sülasesi sonra çekirdek ailesi yani ben ve çocuklar gelir.Bende 2 üniversite mezunuyum ama maaselef o diplomalar evlilik kurumunda hiçbir işe yaramıyor.
bence olabildignce arayi sogut,3 gun sonra gelip,seni kandirabilir,sakin inanma,bi an önce kafani bosalt,hayatina yön ver.terapist falan hikaye...a da aramıyor artık bende platese başladım kafamı meşgul etmek için hayatıma yön vermem lazım canıma can katıp ders alıp önüme bakmam lazım alemde evllk terapstine gdin iy çocuk diyor bilmyorum gelişmeler bnlar kızlar ne yapmamı tavsye edersinz
a da aramıyor artık bende platese başladım kafamı meşgul etmek için hayatıma yön vermem lazım canıma can katıp ders alıp önüme bakmam lazım alemde evllk terapstine gdin iy çocuk diyor bilmyorum gelişmeler bnlar kızlar ne yapmamı tavsye edersinz
Bak arkadaşım şunu sakın unutma insanlar gerçekten bazı şeyleri değiştiremez inan buna. Sanmaki evlendikten sonra herşey düzelecek hayır. Aksine sen daha çok sinir olacaksın. Ben senin mert bir kız olduğun hissine kapıldım ama karşı taraf bunu böyle algılamayacak. Senin onca fedakarlığını görmektense yaptıklarına gösterdiğin tepkileri sunacaklar önüne. Eşinde arkanda olamadığı için dahada sinir olacaksın.
Sen sinirlendikçe onlar bak işte gördün mü diyecek eşin sana çemkirecek sen daha çok sinirleneceksin ve kocaman bir kısır döngü. Yapma. Evlenmeden önce çok iyi düşün. Dul kalmak nişan bozmaktan besbeterdir. Henüz vaktin varken adımlarını dikkatli atmanı tavsiye ederim sana. Dua ile...
a da aramıyor artık bende platese başladım kafamı meşgul etmek için hayatıma yön vermem lazım canıma can katıp ders alıp önüme bakmam lazım alemde evllk terapstine gdin iy çocuk diyor bilmyorum gelişmeler bnlar kızlar ne yapmamı tavsye edersinz
demek ki bu yaşa kadar hep ailesinin sözüyle yaşamış, öyle alışmış, öyle büyümüş ve dolayısıyla değişmez. kısa ve net..