çoook dertliyim evli bana yardım edecek yada tecrubelı arkadaşlardan tavsiye

Kırmızıyla işaretlediğim bölümlere katılıyorum, erkeğin ailesine karşı çıkması değilde, ailesiyle eşi arasındaki dengeyi sağlaması gerekir, kimse birbirinden rol çalmıyor, herkesin yeri farklı, anne babaya saygı gösterilmeli ama eşte hak ettiği değeri görmeli.

Erkek teraziyi dengede tutabilecek karakterde olmalı, tutamıyorsa o evlilik yürümez, yürüyorsa da kadının ezilmeye boyun eğmesiyle yürür.

Yorum yapan herkes hemen hemen benzer şeyleri yazmış çünkü doğru birdir değişmez

Mune zaten konu sahibini nişanlısı bu dengeyi kuramayacağını göstermiş ama o hala daha değişir ümidinde o zaman bizede yaşa ve gör demek kalıyor.çünkü bu dengesizliğin acısını senelerdir çekenlerden biride benim benim eşime görede önce kendi sülasesi sonra çekirdek ailesi yani ben ve çocuklar gelir.Bende 2 üniversite mezunuyum ama maaselef o diplomalar evlilik kurumunda hiçbir işe yaramıyor.

Gençken hele aşıkken nedense değişirmiş gibi gelir kızlara ama nafile.
Atalarımız: İnsan 7'sinde neyse 70'inde de odur, balık baştan kokar, huylu huyundan vazgeçmez gibi sözleri tecrübelerine dayanarak söylemişler, ne hikmetse bu atasözleri hep cuk oturmuş, demek ki bir bildikleri varmış.

ooooo çok fena durum!! Canım evlenince ne nişanlın değişir ne de ailesi bunu aklından çıkar. Ancak herkesden uzak bir yerde yaşamınızı idame ettirebilirseniz bir ihtimal veririm... Bunu da geçtim illa evleneceksen ya sen çok fazla değişirsin ya da bunu da yapmaz boşanırsın. Nacizane iyi düşünmeni tavsiye ediyorum

a da aramıyor artık bende platese başladım kafamı meşgul etmek için hayatıma yön vermem lazım canıma can katıp ders alıp önüme bakmam lazım alemde evllk terapstine gdin iy çocuk diyor bilmyorum gelişmeler bnlar kızlar ne yapmamı tavsye edersinz

Valla okurken benim icim daraldi ya,sen hala bu adamla nsl mutlu olacagini dusunursun,nisanliyken psikolojini bu hale getirmis,evlenince daha beter olursun,bencede nişani bozmak,evliligi bozmaktan daha kolay,cevrende bunlari bilipte,evlen diyen var mi merak ettm,ben o adamin seni sevdignide sanmiyorum,seven insan sevdigini ezmez,ezdirmez,bence sen kendini kandiriyosun,yol yakinken dönmelisin,bi gun bu yazilari is isten gectikten sonra -keske- diyerek okumak zorunda kalirsin.

bence olabildignce arayi sogut,3 gun sonra gelip,seni kandirabilir,sakin inanma,bi an önce kafani bosalt,hayatina yön ver.terapist falan hikaye...

Bunun aynısından bitane debende var ve asla değişmiyor hatta bugünkü kavga sebepimiz ekmek almaya dışarı çıkmak istemem di gerisini siz düşünün artık 2 bebek var benim canlarım katlanıyorum hem ona hem ailesine

kesinlikle hayatına duygularınla yön verme arkadaşım derim ben. bence mantıklı düşün nişanlı iken böyle yapan birisi evlendikten sonra neler yapmazki... yol yakınken dön bence... seni el üstünde tutucak birisi illaki çıkar birgün karşına... senden önce ben seni bırakıyorum de bırak boşveeer. inan evlenirsen çok üzülürsün kimse evlendikten sonra senin istediğin gibi değişmiyor. tecrübelerle kanıtlanmıştır

senin yerinde olmak isteyen ve evlenmiş olan en az 100 iye vardır bu sitede. sen evlenmişlere göre çok şanslısın bence. aileni unut demesi benim ailem öncelikle demesi ve daha niceleri. walla çok zorlanırsın çokk
dediğim gibi senin yerinde olmak siteyen nice insan var şu dünyada. evlenmedin henüz. yılları emekleri boşver, o emekleriniz için katlanıyorsun aylardır sıkıntılara, evlenicen yine evlendik emek harcadık, yıllar geçicek mutsuz ve kavgayla emeklerim diiicen yine devam edicen, üstelik evlenmiş olucan artık dönüşü öyle kolay değil miş..............................
şimdi bile ayrılmak siteyip de milyon tane şey düşünüyon ayrılamıyorsun evlendkten sonra mutsuzlupa mahkum olursun
ya daaaaaaaaaaa kabullenirsin nişanlının ve ailesinin tutumlarını, kise sana gram ayrıdm edemez evlendikten sonra.
ve şunu tekrar belirtmek istiyorum senin yerind eolmak isticek henüz evlenmemiş olmak istiiicek kaç tane bayan vardır...........

sakın evlenme sakın hayatın mahvolur.bu gördüklerinden daha fazlasını yaşarsın evlendikten sonra neyseki şimdiden belli etmiş.

artık kafama bişeyler yeni yeni dank etmeye başladı kızlar hepiniz çok haklısınız telefonla görüşmüyoruz ben msj attım gel el altınlarını diye söylemiştim okul için yardım etti üniverste okurken zararını hesapla babama kredi çektircem ödicem zararını dedim saçmalama bz ayrılamayız falan demiş yok dedim artık ben çok güçlüyüm sana kendimi ezdirmicem hayatımdan beni üzen şeyleri hayatımdan atıyorum senle başlamamı istemiyosan benimle evlilik terapstine geleceksin dedim herşeyi şakaya vuruyor yok ben seni tedavi ederim dedi bende sert çıktım 2-3 psikoloji kitabı okudun diye doktor mu sandın kendini herkes işine baksın dedim herşeyi hallederz canını sıkma tarzından bırkac cevap yazmış kesin cevap istiyorum hallederizi hayır kabul ediyorum dedi sonra evlendikten sonra gideriz demiz anlaşıldı dedim kızlar çoooooooooooook haklısınız bu adam değişmicek bende bu evlilk olmıcak o zaman ben problemler üzerine evlenemem dedm kesin kızlar bitti bu iş artık bundan sonra bu süreci atlattmakta benim için

Hakkında hayırlısı olsun güzelim şimdi üzülmek bir ömür üzülmekten iyidir tabi

Bak arkadaşım şunu sakın unutma insanlar gerçekten bazı şeyleri değiştiremez inan buna. Sanmaki evlendikten sonra herşey düzelecek hayır. Aksine sen daha çok sinir olacaksın. Ben senin mert bir kız olduğun hissine kapıldım ama karşı taraf bunu böyle algılamayacak. Senin onca fedakarlığını görmektense yaptıklarına gösterdiğin tepkileri sunacaklar önüne. Eşinde arkanda olamadığı için dahada sinir olacaksın.

Sen sinirlendikçe onlar bak işte gördün mü diyecek eşin sana çemkirecek sen daha çok sinirleneceksin ve kocaman bir kısır döngü. Yapma. Evlenmeden önce çok iyi düşün. Dul kalmak nişan bozmaktan besbeterdir. Henüz vaktin varken adımlarını dikkatli atmanı tavsiye ederim sana. Dua ile...

amin ben duanın gücüne çoooook inanıyorum biribimize dua edelim Allah herkesin derdinin dermanını versin

Sen bize neden soruyorsun ki nasıl olsa bildiğini okuyacaksın. Adam yarım ağız gel dese eminim koşarak gidersin. Sen bu adamla evlenirsin adım gibi eminim. Bir 3 ay sonra bir derdim var köşesinden bu sefer boşanayımmı diye konu açarsın.

Ben kadınım ama kadınları anlamıyorum sanki hayata üzülmek içiin gelmişler ve bunları kendilerine yapanda kendileri.
Bu arkadaş bile bile lades diyor.

okurken kendimi yedim burda ya Allah yüzüne bakmış da evlenmeden göstermiş elemanın yüzünü sana seni istemeyen kv yi sen hiç isteme yazık deil mi sana ailene sevgi aşk onlar ilk 1 hafta herkes hevesini alınca bitiyor önemli olan saygı.. saygı olunca sevgi de olur aşk da nişanlın ailesine bağlı olacaksa hiç evlenmesin kimseyle.. evlilik demek yeni bi ev demek adı üstünde EV lilik

kesin ve net cevap değişmez ve üzüldüünle kalırsın bas tekmeyi totosuna herkes kendi yoluna daha iyisini bulabilecekmi kendi bilir umrunda olmasın ailenle konuş hayatını zindan etme benim eşim nişanlıyken bana hiç söz ettirmezdi annesi bana nişan kıyafeti baktı ben zülücem diye annesine bi ton laf saydı bende annene terbiyesizlik etme demiştim keşke bin beter davransaydı değişmez gülüm abla kardeş tavsiyesi bekarken bekarlığının kıymetini bil karşına daha neler çıkar yarın birgün bizim gibi kaynanmam şöyle yaptı kocam böyle yapıyo diye başlık açarsın o zaman bu ayrılacağın yanında o ayrılık zor zor çok zor gelir

canm benm çok üzüldüm okudukça , en yakın arkadaşımın başına da böle şeyler geldi , çocuk hep ailesi ne dediyse onu yaptı alışverişe gidiolar ailecek kayınvalide ne istiosa onu aldılar felan gezmeye gittiklerinde ben seni sevmiyorum demiş kıza bu depresyonlara girdi hastanelik oldu dr kızım canına yazık sen bunu ne diyipte seçtin demiş görücü usulüydü babası zorladı kız mecburdu bi bakıma , çocuk ailesi zengin zibidi tipli bişydi hepimiz ayrıl dedik ayrılmadı çevreden çekindi akrabaydı çocuk, neyse evlendiler 3 yıl felan oldu birde çocugu oldu sürekli dövüyor annemin git işini yap diye yada sudan sebeplerle eve gelmiyor telefonunda hep kadın msj ları , çok pişman ailesi de sahip çıkmıyor zengine verdik akrabamız diye çok üzülüyorum melek gibi de kız , NİŞANLIYKEN NEYSE EVLENİNCE DE O OLUYORLAR GÜZELİM ,HATTA MANTIK ŞU : EVLENDİ ARTIK ÇIKAMAZ GİDEMEZ ELİ MAHKUM DİYE İYİCE YÜKLENİYORLAR , (((( EL KAPISI GAVUR YAPISI DEMİŞLER )))) vazgeçemiosanda biraz agırlıgını koy soguk davran sevginden emin oldukça nişanlında ezer sürekli ögüt alıyordur zaten sana kızmı yok vazgeçemez bilmem ne diye .... karar senin canm ...

demek ki bu yaşa kadar hep ailesinin sözüyle yaşamış, öyle alışmış, öyle büyümüş ve dolayısıyla değişmez. kısa ve net..

katılıyorum arkadaşım.. adam 7 sinde neyse 70 şnde de odur değişmez.. ki ailesinin sözünü dinleyen biri kişiliğini ailesine teslim etmiş seni sende göremeyen biridir. Yıllar da geçse sadece sen koşar sen yorulursun bu ilişkide.. hayatını kıymetsiz ilan etme...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…