- 16 Kasım 2008
- 13.766
- 13.437
Çok şekersin canım Ama zaten 2-3 gün de bir mutlaka pilav olur menü de
Sen de öyle canım.Haaa normal pilav yapacaksan hiç durma ekle.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok şekersin canım Ama zaten 2-3 gün de bir mutlaka pilav olur menü de
kolay gelsin..güzel olacaktır eminim..
ben de yapmadım daha pilav..nasıl yapsam diye düşünüyorum daha.
şehriye ille tutturmak kolay evet sen ona bağlamıyorsun yani tvde de söylemişlerdi. Ben sade pilavı da tane tane yaparım ama şehriyeli daha çok seviyorum. Yani hani pilav yapan her yemeği yapar zordur filan derler benim ilk yemeğim taze fasulye sonra pilavdı hep anneme bakardım ama nasıl yapıyor diye ilk seferden güzel olmuştu sonra üstüme kaldı annem bana yaptırır oldu hatta bir kere annemin arkadaşı gelmişti ben yaptım anneme eline sağlık senin pilavına bayılıyorum demişti annemde seda yaptı deyince şok olmuştu 17 yaşındaydım. Çok yemek yapmazdım ama bilirdim nasıl yapılacağını pilav, kızartma, fasulye hep bendeydi. Seramik alıcam kesinlikle. Bir de kavurarak yapıyorum pirinç şeffaflaşana kadar kavururum teflon tencerede ne kadar karıştırırsan karıştır az karıştırma hemen yapışıyor bunda görmüştüm süper kavruluyor herşey için kullanmak lazım dediğin gibi temizliği de çok kolay.
Et suyu , tavuk suyu ...Tablet , bulyon , sıvısı katısı ... kullanmayın bence .
Eylülcüm , al bir tavuk bütün koy tencereye haşla . İçerisini sebze doğrayarak lezzetlendirebilirsin , tane karabiber , maydanoz sapı vs ile ama tüm bunlar zor ise sadece haşla tavuğu ve onun suyunu kullan ama hazır kullanma
Selamlar bu arada herkese
Eylülcüm , al bir tavuk bütün koy tencereye haşla . İçerisini sebze doğrayarak lezzetlendirebilirsin , tane karabiber , maydanoz sapı vs ile ama tüm bunlar zor ise sadece haşla tavuğu ve onun suyunu kullan ama hazır kullanma
Normal pilav, pirinçle yapıcam yaniSen de öyle canım.Haaa normal pilav yapacaksan hiç durma ekle.
Normal pilav, pirinçle yapıcam yani
Selam canım
Tabi en güzeli o zaten.Sade her zaman güzeldir,asildir.
Nerelerdesin canım, özlettin kendini
haklısın ama annem beni mutfağa pek fazla sokmuyor bişey bilmiyorum o yüzden dün de yarışmaya katılıcam dedim yapamazsın beceremezsin diyo hainn o yüzden tavuk suyu yada et suyu yapacak kadar uğraşmama izin vermez kesin bende pilavıma koymak için yapmam gerek o yüzden hazır alsam olur mu diye sordum
Evet en güzeli bu Aus.Tavuğu yıkayıp atın suyun içine alın size tavuk suyu.Hem bereketli oluyor.pilavını yapın,çorbasını yapın.
haklısın ama annem beni mutfağa pek fazla sokmuyor bişey bilmiyorum o yüzden dün de yarışmaya katılıcam dedim yapamazsın beceremezsin diyo hainn o yüzden tavuk suyu yada et suyu yapacak kadar uğraşmama izin vermez kesin bende pilavıma koymak için yapmam gerek o yüzden hazır alsam olur mu diye sordum
Normal pilav, pirinçle yapıcam yani
Selam canım
Evet, "pilavını" sade yapıcam
Evet biraz öyle olmuşş. Yaa son zamanlarda iyi hissetmiyordum kendimi rahatsızdım her gün başım ağrıyordu öyle böyle değil yani. Tansiyonu düşüyordu biraz aç kalsam başıma sancılar giriyordu çok girip yazamadım iş yerinde akşamı zor ettim ama yeme düzenimi toparlayınca şimdi daha iyi hissetmeye başladım. Sağol canım benimm gelirim fırsat buldukça tabii.
hımm evet banada öyle geldi suyu daha pratik ve lezzetli olabilir giibi :26::26: şimdi mutfakta yeniyim ya tavuk yada et suyu yapabilecek becerim yok şunlardan alıvereyim gitsin diyorum daa
hevesimi kırıyo evetAh bu anneler.Tabi kızım yaparsın becerirsin dese hevesini köreltmez.Ben olsam annemin evde olmadığı bir zaman o tavuğu alır,haşlar bir de suyuna pilav yapardım.
Tabii yahu koca tencere bereket mübarek
Benim o gün klasiktir , hemen tavuk suyuna bir çorba yaparım , tavuğu didikler , suyuna yaptığım pilava da katarım .Kalanına da bir kavanoza koyar , 2 gün içinde yaptığım diğer yemeklerde çorba da yine kullanırım
Aaaa benim bildiğim anneler itikler durur kızlarını mutfağa girsin diye , senin ki sokmaya bile korkuyorsa
Bekliyoruz merakla pilavını o zaman
Selamlar vuslatcım , sende katılıyorsun ?
Ya ben yapana kadar benim aklımdaki pilav kesin yapılacak bu gidişle , tembel aus
Bulyon da bunlar da ayni tadi verir. Ama cok kullanmamaya calis normal hayatinda. Cünkü faydali olmadiklari üzerine arastirmalar var.
Tabii yahu koca tencere bereket mübarek
Benim o gün klasiktir , hemen tavuk suyuna bir çorba yaparım , tavuğu didikler , suyuna yaptığım pilava da katarım .Kalanına da bir kavanoza koyar , 2 gün içinde yaptığım diğer yemeklerde çorba da yine kullanırım
Aaaa benim bildiğim anneler itikler durur kızlarını mutfağa girsin diye , senin ki sokmaya bile korkuyorsa
Bekliyoruz merakla pilavını o zaman
Selamlar vuslatcım , sende katılıyorsun ?
Ya ben yapana kadar benim aklımdaki pilav kesin yapılacak bu gidişle , tembel aus
Öye mi olduTuzak bir cümle.Bilemedim şimdi.
Net karar veremedim henüz canım, düşünme aşamasındayım
Ama %99.9 bir ihtimal katılabilirim
Öye mi oldu
hevesimi kırıyo evet
evet zaten annem ne zaman evden gitse mutlaka bişey yaparım
ay yok benım annem mutfak dağılıyo diye yaptırmıyo hiç bişey , sonra da millete kızlarınızı küçük yaşta mutfağa sokun ben sokmadm hata ettim bilmiyo falan diyo