• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çook uzun bir itiraf...

Ablacım öncelikle Allah yardımcın olsun inşallah istediğin gibi bir iş bulursun ne olursa olsun pes etme ayakları yere sağlam basan bir kadınsın bu yaşa da belli tecrübelerle geldin eminim.. ne güzel aşıksın güzel bir evliliğin var her zaman aşkına ve sevdiğin değer verdiğin insanlara tutun.. iş konusunda da seni anlıyorum 30 yaşında ablam 1 yıldır işsiz ve o da çıldırmak üzre ama umudu yitirmyo hala bakınıyor ki bizim de paraya ihtiyacımız var her zaman kendi tırnaklarımızla bi yerlere geldik anne yok babam şuan hasta vs vs.. demek istediğim bu süreci de inşallah atlatırsın. hayat bir imtihan ve sürekli sabretmek üzerine bu dünyaya geldiğimizi düşünüyorum.. sevgiyle kalın.. allah sabır ve güç versin hepimize:KK200:

Hissettiginiz seyleri anlayabiliyorum. Ben de bir seyler karalamak istedim. Babasiz buyudum ve yanlis bir evlilik yaptim kisa surdu ama toparlanmasi uzun surdu. Ben de ölmeyi dusundum. Etrafimdaki insanlara baktim herkes mutlu. Insanlarin kolayca elde ettigi seyler icin ben hep tirmalamisim.

Sonra durdum ve gercekleri gormeye basladim. Bi kere tirmaladigim icin bi basari elde ettigimde buna hazir ulasanlardan daha cok haz aliyorum. Cocuklarina luks hayat sunan aileler benim mucadelecigime hayran bakiyorlar.

Biz hayata daha cok haziriz bence. Cok yusekten dusenin cani daha cok acir.

Bir de sonra cevreme baktim da. O mutlu pozlar cizen insanlarn mutlu olmadiklarini farkettim. Herkesn kendi icinde yasadgi sorunlar var. Ve sosyal medyada genelle herkes iyi anlarini paylasiyor. O yuzden nette gordugunuz seylere ozenmeseniz de olur. Onlar da sizin gibi benim gibi sorunlari olan insanlar.

Su anda ben nisanliyim ikinci evliligimi yapacagim nasipse. Ama nişan atmayi dusunuyorum. Mutlu olacagimi pek dusunmuyorum artik.

Su an tek istegim evlenmis ve mutlu olmus olmak. Yani elinizde su an masallah buyuk bi nimet var. Ikinci evliliginizi yaptinz ve mutlusunuz. Ben su an önumu goremiyorum ve bi kaos yasiyorum.

Belki de hep sizden yukarda olan insanlara baktiginizdandir velhasili. Bircok insanda da bize verilen nimetler yok. Herkes ölmeyi dusunmuyor ama o acidan bakalim.

Doktora filan tabiki gidin ama ek olarak mesela kotu durumda olan insanlara bakabilirsiniz. Ben oyle yaptim.

Suriye'de iyi bi hayat surerken simdi milletin verdigi esyalarla duzen kurmak zorunda olan Suriyeli bi kadincagiza baktim mesela. Sukrettim halime yine.

Insallah mutlu bi insan olursunuz en basta evliliginizn kiymetni bilin lutfen. Iyi bir es kolay bulunmuyor

Sanırım belli bir jenerasyonun çocukları övülerek değil yerilerek büyüdü. Ve evet bu konuda ben de kıskanıyorum. Değersizlik hissi..
hakikaten öyle mi acaba. ben annemden dolayi öyle saniyordum. bizde hep elestirildik elalemin cocuklariyla kiyaslandik. hala bile begenmez ki 3 cocugunun 3 u de uni bitirdi meslek sahibi oldu. egitime de cok asiri para harcamadan. teyzem falan ornegin baya bir masraf yapti kurslar ozel uni ler falan hala dogru duzgun meslekleri bile yok cocuklarinin. ama ona gore gene biz kötü durumdayiz.

ben elestirilmenin en kotu tarafını sosyal fobi olarak yaşıyorum. topluluk önünde konusamam sanirim. küçük gruplara konusuyorum toplantilarda her zaman en önde konusurum. baskasi konussun benim yerime diye beklemem. ama icten ice buyuk bir fobi var bunla ilgili. kalbim agzimda olur. rahat rahat ozguvenle halledemem bu isleri. hep acaba hakkimda ne dusunecekler, ne hatam olacak dusuncesi alttan etkiliyor maalesef.

zaten bence turkler genel olarak cok ozguvenli degil. toplumsal yasamimizdan dolayi bence. anne vaba elestirmese konu komsu elestirme hakkini görüyor kendinde.

Kızlarını düşün yaa.. Kedişlerimizin ihtiyacı var bize :)
Daha geçen sabah kahvaltıda babam ağzıma mıçtı resmen. Bir halt beceremedin, ne kpss yi kazandın bir yere yerleştin, ne özelde çalıştın, tembelsin, bilmemnesin... Boşandığım için suçlamadı açık açık ama bu kin kusmaların bir sebebi de oydu tabi. Sustum sustum haklısın dedim kalktım sofradan. Ya ben boşanırken nasıl guvenıyordum onlara var ya.. Çok fena hayal kırıklıgı yasattılar bana. Ama bak hayat devam edıyor işte. Yaşıyoruz öyle böyle.
Benimde en yakın kankalarım hep o çelmeyi taktılar bana, kariyerlerini yaptılar evlendiler çatır çatır doğurdular. Bir de var ya benim bu tembelliğimi besleyen hep onlardı... Ben bir de kötü bir şekilde aramı bozarak sildim ettim onları.
Hala mutlular ama :)
Napalım, hayat işte. Bazılarının her işleri tıkırında gidiyor.
Bakmamak lazım.
Kendi hayatımızı güzelleştiricez vivim. Kimse yapmayacak biz yapıcaz. Ama sen kendini salma nolurr

Bir kere intihar dusuncesini sil asla aklina getirme.intihar etmeyi dusunecek hicbirseyin yok.esinle mutlu olmana sevindim ne guzel sana da destek olan bir esin var ona saril.zaten gecmiste yasananlari hic takma da maddi olarak cok sikistiysan ve is bulamiyorsan zor durumdasindir haklisin.insallah bir is rastgelir ve rahatlarsin canim.bu arada kendini hic kimseyle kiyaslama.bizden kotu durumda olanlar da var,bizden iyi durumda olanlar da.bizden iyi durhmda olan kisilerle kendini kiyaslayarak mutlu olamazsin

hakikaten öyle mi acaba. ben annemden dolayi öyle saniyordum. bizde hep elestirildik elalemin cocuklariyla kiyaslandik. hala bile begenmez ki 3 cocugunun 3 u de uni bitirdi meslek sahibi oldu. egitime de cok asiri para harcamadan. teyzem falan ornegin baya bir masraf yapti kurslar ozel uni ler falan hala dogru duzgun meslekleri bile yok cocuklarinin. ama ona gore gene biz kötü durumdayiz.

ben elestirilmenin en kotu tarafını sosyal fobi olarak yaşıyorum. topluluk önünde konusamam sanirim. küçük gruplara konusuyorum toplantilarda her zaman en önde konusurum. baskasi konussun benim yerime diye beklemem. ama icten ice buyuk bir fobi var bunla ilgili. kalbim agzimda olur. rahat rahat ozguvenle halledemem bu isleri. hep acaba hakkimda ne dusunecekler, ne hatam olacak dusuncesi alttan etkiliyor maalesef.

zaten bence turkler genel olarak cok ozguvenli degil. toplumsal yasamimizdan dolayi bence. anne vaba elestirmese konu komsu elestirme hakkini görüyor kendinde.
Bence öyle yani. Yetiştirilme tarzımızın ortası yok. Ya çok ezik ya aşırı özgüvenli. Ben çok ezik büyüdüm. Babam öğretmendi bizle ilgilenmezdi. Dersaneye gönderince iş bitiyor sanardı. Neymiş " 30 çocukla uğraşabiliyormuş evde 2 çocuk zor geliyormuş" Babamın halama kızıp sinirini benden çıkarmak için milletin içinde tokat atmışlığı var. Ben de böyle asi oldum. Kendilerinin eseri. Şimdi başa çıkamadıkları gibi tartışmaya bile giremiyorlar. Yazın 3 ay bana katlanmak zorundalar. Artık bu şekilde düşünüyorum. Meslek tercihim bile onların istediği gibi oldu ve ömür boyu bunu yapıcam. Mutlu muyum? Zerre kadar değil!!

ama sen çok yanlış bakıyorsun herşeye..
o adama 8 sene diğerine 2 sene vermemiş olsan şimdi sevdiğin adamla evli olurmuydun sanıyorsun ?
yanlış seçim diye birşey yoktur .. bizi doğruya götüren hatalarımız vardır..
sen akıllı ve güçlü bir kadın olmasan şu an ilk eşinle boğulduğun hayatına devam ediyor olurdun..
ha bu süreçler sancılı olmuştur.. olur da .. sancı çekmeden yaşanmaz ki..

Her şeyi işe bağlamışsın çok garip. Sadece paraya ihtiyacım var desen daha basit olurdu. Hayatında çözülmez bir sorun göremedim. Herkesin derdi kendine göre ama yazının uzunluğu anlatimindaki ciddiyet yapma kardeşim ya yazdığın şeyler için intihar düşünüyorum falan demen ne kadar ucuz görüyor hayatı dedirtiyor insana.

aaa ben bazi noktalar hariç.
birde gecen gun instagrama bakinca sey dusundum. uniden bazilarimiz evlilikleri sayesinde resmen 2-3 basamak sinif atlamislar.

ben hep kendi cabamda birşeyleri yaptim. bir acidan daha kiymetli ama bir acidan da yorucu.
Gözünü seveyim ülkemiz de kast sistemimi var sınıf atlamakda nedir. Seni üzen bu yazdığın cümlenin yanlışlığı, kimsenin kimseye bir üstünlüğü yok lütfen bunu farket sana bunu hissettirenler varsa uzak dur.

Her şeyi işe bağlamışsın çok garip. Sadece paraya ihtiyacım var desen daha basit olurdu. Hayatında çözülmez bir sorun göremedim. Herkesin derdi kendine göre ama yazının uzunluğu anlatimindaki ciddiyet yapma kardeşim ya yazdığın şeyler için intihar düşünüyorum falan demen ne kadar ucuz görüyor hayatı dedirtiyor insana.

Altını çizdiğim va kalın yazdığım son paragrafı okudunuz mu anlamaya çalışarak ?

Herşeyi işe bağladığım doğru çünkü şu an ihtiyacım olan şey o ama en iyi iki arkadaşımla mesela iletişimi kesme nedenim o değil.

Bence siz anlayamamışssınız anlatmak istediğimi. Yine de teşekkürler.

Sen zeki bir kadınsın, bu yüzden kolay teselli olacağını sanmıyorum. Ama bu huzursuzluk daha büyük bir derdin canını yakan daha önemli bir şey olmadan geçmez. Git saçını berbat şekilde boyat. Git ağır bi spor yap tepeden tırnağa her yerin ağrısın. Aklına bu duygular daha az gelir. Enerjini başka yerlerde harca, düşünerek değil. Bak ben de böyle duygulara girerim. İki üç gündür ders çalışıyorum, o yüzden iki üç gündür aklım dolu. Aklıma sadece ders geliyor. Zihni boş bırakmaya gelmiyor. Ya öyle ya da böyle işareten de olsa bir iş bul ya da dediğim gibi zihnini dolduracak bir şeyler. Bence burada çok seviliyorsun, güzel bir insansın. Başkaları seni severken senin kendini sevmemen çok anlamsız.

Neden kendimizi siyah beyaz fotograflara, insanlari da ellerinde cicekler bahar fotoğraflarına layik goruyoruz ki? Herkesin kendine gore mutsuzluklari var, acilari kayiplari var.

Ise kendinizi severek baslayin. Sabahlari erken uyanip once kendinize gunaydin deyin. Kendiniz icin kahve yapip tadini cikararak icin. Baskalarinin mutluluguyla kendinize aci cektireceginize sahip olduklarinizin farkina varin. Yeni gune bombalarla uyanmadiginiz icin, saglikli oldugunuz icin, duygularinizi klavyeyle yazmak icin ihtiyaciniz olan parmaklariniz ve bunlari dusunup UZULECEK alginiz oldugu icin,sizi seven esiniz oldugu icin sukredin. Sahip olmadiklarimiza degil sahip olduklarimiza bakarsak daha mutlu oluruz hepimiz. Mutsuzum diyip kendinizi buna inandirmak buna alistirmak yerine basinizi yukari kaldirdiginizda yildizlari ayi gorebildiginiz icin dunyadaki bircok insandan daha fazla mutlu olacaginiz seye sahip oldugunuzun farkina varin. Intihar fikrini de cikarin aklinizdan.

Hayat kisa
Kuslar ucuyor...

Selam viv, seni özledim.
Derdi nedir bu sonbaharınnn neden susturur gülleriiiiiiiiiiiiiii
Nerden bulur bu insanlaaar ben mutsuzken gülünecek şeyleri dırım dırım

Şu forumda örnek aldığım tek bir kadın varsa o sensin. Ki ben biraz kıskanç ve kibirliyimdir. Genelde örnek almam b.k atarım. Kendini ifade etme tarzını ve düşüncelerini beğeniyorum.

Toplanmamız gerek, bunu nasıl yapacağız iş bularak.
Gerçekten en azından sekreterlik düşünüyorsan, CV' ne çalıştığın Amerikan firmalarını yazma.
Sadece bildiğin dilleri yaz.

Kesin alırsın, ama sen bunu istemiyorsun ki viv, sen hak ettiğin pozisyonu istiyorsun. Bu yüzden onları silmedin, zaten biliyordun olumsuz yanıt alabileceğini.
Bu da çok doğal. Her gün 50 firmaya başvurmakla başlayabilirsin. Elbet dönüt alacaksın.

elinin altında işi olan ama plansızlığı ve gerizekalılığı yüzünden para kazanamayan bir parazit kıvamında da yaşayabilirdin.
O benim şu an mesela.

Vive bırak sahte sosyal medyayı sahte mutlulukları pozları seni aldatması. ... sen de bana güclu bir kadın profili çizersin hep ...sen sadece farkindaligini ortaya cikarmis sin suan evet dipte gibi hissediyorsun is durumundan dolayi kendini haklısında..biz de ablamla baya ezik yetiştik aşağılanarak buyuduk malesef okulun en garibani gibi zannederek çünkü ailemiz bunu verdi bize .....intihar ne cidden şaşırdım vive de bunu düşünüyorsa dedim....lütfen biraz zamana birak hayati... sosyal medyayi tamamen bitirdim moralim bozuluyurdu herkes mutlu ben mutsuzdum kendimce kapattım ... tek sanal sosyal hayatım burasi benim çok iyi geldi bana.Seni seviyorum ben .:KK200:

Her seye kolayca kavusan, isi hep rast giden insanlara gıcık oluyorum. Duyuyorum mesela hayatları daha küçük yaşlarda rayına oturmuş kişileri. Ben o yaslarda nelerle cebellesiyordum kimbilir diyorum kendime. Daha neler basımda patlayacak acaba? Oh ne güzel armut piş ağzıma duş. Adaletsiz bu dünya. Bazen tüyleri yolunmuş tavuktan farksizsin derdim kendime. Uzun bir dönem kendime acidim, sanssizligima lanet ettim, hayata isyan ettim. Şimdi saldim çayıra mevlam kayira.

Merhaba,

Öncelikle çok uzunca bir yazı olacak baştan uyarmak isterim. Ve belki de ilk kez hem kendime hem de sizlere karşı bu kadar dürüst olacağım tabii kafamı toplayıp yazabilirsem. Atarax kullanımına bağlı olarak zihnimi toparlayamama sıkıntım var çünkü.

Tanımayanlar için kısaca özet geçmem gerekirse ;

37 yaşımdayım, ikinci evliliğimi yaptım seviyor ve seviliyorum. Görünürde iş bulma problemim dışında bir sıkıntısı olmayan mutlu ve çoklarına göre şanslı bir kadınım. Alemle olan problemlerimi de geride bıraktım, şu an sağlıklı ve sıcak ilişkilerimiz var. Ama işin aslı öyle değil, çok mutsuzum. Bu arada aile demişken bir parantez açacağım açmam lazım. Psikolog bir anne ve emekli işçi babanın tek kızıyım. Bu kompleks dediğim ÖZÜNDE KENDİNİ SEVMEME duygusunu babamdan aldım. Sevgi ile, sevgi sözcükleri ve övgüler duyarak yetiştirilmedim, aksine yerildim. Annem mesleğini avantaja çevirip kullanmak yerine hep babamın egemenliğinde sürekli eleştirilen kilosuna, derslerine, zekasına hakaret edilen bir kız olarak yetiştirildim. Kapat parantez. Ne diyorduk ? Mutsuzluğum girdap gibi büyüyor günden güne dibe çekiliyorum. Haftanın bir günü güne enerjik başlıyor ve haftalık işleri hallediyorsam kalan altı gün perişan haldeyim. İş bulamıyorum, birbirinden saçma ve ne istediğini bilmeyen görüşmelere gidip geliyor üstüne üstlük fön parası, gecikmemek için taksisi derken bir de zararlı çıkıyorum. KISACA ÇOK MUTSUZUM.

Mutsuzum çünkü hayatımdan memnun değilim. Bunun eşimle ya da diğer şeylerle ilgisi yok ben kompleksli bir kadınım ve bu kompleksler içten içe bitiriyor beni. Ve eklemeliyim ki kıskancım da. Bugün maske yok, yalan yok her şeyi yazacağım. İki can dostumun kariyerlerinde yükselmeleri ve mutlu evlilikler yapmaları benim boşanma dönemime denk geldiğinde koptum onlardan. Sanki biz bir yarıştaydık ve ben geri kalmış, yanlış seçimler yapmış gibi hissettim. Sonra birisi zengin ailesi sayesinde çalışmadan lüks bir hayata kavuştu, diğeri çok ünlü bir dergide editör oldu , bir mimarla evlendi ve rüya gibi bir hayat yaşamaya başladı. Ben o sırada boşandım, baba evine döndüm, eşimin aldatmasını unutmak için yine yanlış bir adama aşık olup umut besledim, bu arada babamın hakaretleri ile boğuştum ve çalıştım. Çalışmak demiyorum işe gittim geldim. Güya sözde terfi ettim. Beş kişilik bir head office de patronuma yaptığım kahveye bile lanet ederek altı sene çalıştım. Müdirem ile aynı yaştaydık o staj zamanı bu şirkete girmişti ve şansı yaver gidip yükselmişti bense o benim altı katım maaş alıp 1/2 gün gelirken onun işlerini yapıyordum. Altı sene de bu kompleksle ve kendimi onunla kıyaslayıp, kendime acıyarak çalıştım.

Konuya dönersek , bu iki arkadaşımla görüşmüyorum. Tüm sosyal ağlardan da sildim. Kendimi insanların karşısına çıkacak güçte hissetmiyorum. Zaten sanaldan görüştüğüm 1-2 kişi dışında arkadaşım da yok. Kimseyle arkadaş, dost olamıyorum da zaten.

Şimdiki eşimle hayatımın 2. başlangıcını yaptığımı, yeniden doğduğumu düşündüm hep ve o beni biraz olsun bu yarışta ileriye taşıdı. İnsanların karşısına çıkabilecek güveni veriyor bana. Ama şu an içinde bulunduğum durumda o da etkisiz eleman. İki üç gündür intihar yöntemlerini araştırıyorum. İnanılmaz öfkeliyim herkese, her şeye.... Kıskancım demiştim, evet kıskanıyorum. Kolayca iş bulan, kolay hayatlar yaşayan, ben senelerce it gibi çalışırken kolayca terfiler alabilen insanları, bu yaz sürekli tatil yapıp dönerken " ayy tatil bittii ühühüh :KK43:" moduna giren görümcemi, instagram' da takip ettiğim kadınları KISKANIYORUM! Hatta burada bile işi, gücü , maddi imkanı olduğu halde bunalım kasanlara da uyuz oluyorum ! Kendi nefretimde boğulmak üzereyim ve bu bana hiç yakışmıyor biliyorum. Sokaktaki karıncaya bile merhamet gösteren ve en büyük zenginliğimi vicdanım olarak gören ben çok değiştim, değişiyorum.

İş bulamıyorum, bulamadıkça maddi olarak sıkışıyorum ki maddi olarak sıkışmak hayatta en tahammül edemediğim şey. Sanki hiç bu sıkıntılar yokmuş gibi yaşayıp tüm avans hesaplara, kredi kartlarına eşimden de habersiz bir sürü borç yaptım, şimdiye dek annemden alıp falan idare ettim ama işe girmezsem sonum kötü gözüküyor. Kabul etmek istemiyorum durumumu. Ve iş bulacağımı da sanmıyorum işin acısı. Gidiyorum sekreter ilanına başvuruyorum sekreterlik ya ne yapabilirsin en fazla " üzgünüz başkasını işe aldık" diye cevap geliyor. Ya da klasik " imi sizin diniyimlir bizim pizisyin için fizli" konuşmaları dönüyor.

VE BEN İŞE GİRİP PARA KAZANMADAN MUTLU OLAMAYACAĞIMI BİLİYORUM.

Kendimi son kullanma tarihi geçmiş gibi hissediyorum. Çok öfkeliyim en başta kendime. Yazacak çok şey var aklıma geldikçe kusacağım içimdekleri. Ama çok mutsuzum özet bu.

Bunca şeyi niye yazdın diyecekler için özet : hayatımı boşa yaşadığımı hissediyorum. Hep yanlış kararlar, hırs sahibi olmamak , elindekiyle yetinme naifliğinin hayatın insanı s..ken şartları ile yerle bir olduğunu görmek, yanlış bir evlilik ve adama sekiz sene vermek, sonra iki seneyi bir başka yanlış adama vermek, maddi anlamdaki tutarsızlıklar, kendimi sevmemek, bu yaşa gelip bir baltaya sap olmamış olmak ya da öyle hissetmek, bu yaştan sonrası için ümidini kaybetmek, tüm bu başarısızlıklar için kendine öfke duyup ölmeyi istemek. İşte ruh halim bu...Vivelamour'un hayatı bomboş bir çöpten ibaret. Kendisi de.....Gerçek aşkı 32 yaşımda buldum ama onun da hayatını karartacağım bu gidişle ve bu mutsuzlukla. Çünkü ben onun gibi bakamıyorum hayata. O dünyadaki en kalender kişi ben ise yarattığım kompekslerimle çok mutsuzum.
Aslında konuşmanın özeti:"Biz kendimize yapıyoruz." Ve konu bitti.
Aslında farklı konular ama acılarımız ne kadar ortak.
Öyle bir dönem geçirdim ki "acaba nasıl ölsem" üzerine. Senin ailede başlamış benim dışarıda başlamıştı.
Asla ama asla umudunu kaybetme. İstersen100 cü kez reddedil ama 101 inci yere git. Bırak başkası zenginle mi mimarlar mi başkası ile mi evlenmiş boşver. Sen daha çok sev kendini eşini, daha çok sevi. Ve daha çok mutlu ol. Eşinin elini tut öyle dolaş aslada bırakma. Bırak aileni geçmişi daha çok yaşa. Umutlu ol ve ilk iş bulduğunda eşini yemeğe çıkar,kendine bak ve ne kadar şanslı bir insan olduğunu düşün çünkü hata da yapmış olsan Yasin 30 lu bile olsa seni seven biri ile birliktesin.

Hep en guzelininde seni seven biri ile hayatını paylaşmak olduğunu unutma. Umarım çok sever ve çok sevilmeye devam edersin..

Back