Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Çölyak hastası olan var mı?

canım allah ablanın yardımcısı olsun çok zor bir hastalık hassaz hastalık bakana da çekene de zor valla ne pişireceğini şaşıyorsun benimde eşim hasta ama senin ablanın durumu çok ilerlemiş inşallah biraz toparlar kendini evet sizde görünün dr benim eşimin kardeşleri de gitmek istiyorlar onlar da kork tu bu durum dan çok geçmiş olsun canım

merabalar bende çölyak hastasıyım subatta 1 yıl olcak teşhis konulalı... arada bir zorlansamda elimden geldiğince diyete sadık kalmaya çalışıyorum.. allah hepimize yardım etsin güç versin çünkü beni diyetten çok insanların tavırları rahatsız ediyo..

Çok teşekkür ederim canım. Allah razı olsun. Gerçekten çok zor bi durum ne yemek yapacağını bilmiyorsun cidden allah sizin ve eşinizin de yarcımcısı olsun. Bende görüneceğim inşallah en kısa zamanda. Eşinizin kardeşleri de ihmal etmesinler, doktora görünmekte fayda var. Dediğim gibi kimisinde belirti vermiyor ama kardeşlerde görülme olasılığı çok yüksek. Çünkü genetik yatkınlığı olan bir hastalıkmış. Anne babadan çocuklara geçiyor. Ama bazı çocuklarda gün yüzüne çıkmıyo en ufak bir stres bir sıkıntı tetikleyebilir hastalığı. Allah yardımcımız olsun inşallah

çölyakla bu yılbaşında 5.yılımızı doldurmuş olucaz, tanışma yıldönümümüz için parti vermeyi düşünüyorum :) çok zor çok zorlandım ki hala zorlanıyorum ama sayemde bir çok insan çölyağı biliyor.Tanıdığım herkese anlatıyorum, farkındalık yaratmak adına. Allah hepimizin yardımcısı olsun, Ankara da olan var mı aranızda?

merhabalar canım bende çölyak hastasıyım ve bebek istiyoruz rabbim nasib ederse sanırım sende hamilesin çizelgende öyle gözüküyorda ben çölyaklıların hamilelikte cok zorlandığını duymuştum vede bebeğe geçmesi 100%70 dıye bılıyorum sen nasılsın
bu durumda rahatsız oluyormusun çok:26:

ya kızlar malum 2014 geliyor. Ocakta rapor yenilenmesi lazım. Benim sormak istediğim şu, raporu bi gastroenteroloğun vermesi şart mı ? yoksa dahiliye uzmanları da raporu yenileyebiliyor mu ? "Glutensiz free hayat" sitesinde doktor arzum hanım bir gastroenteroloğun imzasının bulunması gerektiğini söylemiş. Ama şu an bulunduğum ilde bu bölüm yok doktoru gitmiş. Dahiliyeye gitsem olur mu ? Dahiliye veya başka bir bölümden rapor yenileten var mı daha önce. ?

Kızlar merhaba öncelikle hepinize geçmiş olsun.bana vücudumdaki yaralar icin doktor alerji testi yaptı çavdara alerjim çıktı ama buğday negatif doktora sormadim pazartesi tekrar gittigimde sorcam ama simdiden merak ettim çölyak olma durumum olabilir mi sizce

canım bende biraz nette araştırdım bebekte olma ihtimali yuzde on.muş yani olmama ihitimali daha yüksek bideek gıdaya gecildiğinde bastabir sure gluten içermeyen besinler verilmesi sonra yavas ve az mıktarlarda verilmesi tavsiye edilmiş. yani unlu bişeye 8.aylarda başlayın ondan önce glutensiz olmasına gayret edin denmiş. sonrada 3 ün boyunca belirli miktarlarda gluten içeren besin verin ve 3 gün boyunca kusma ishal şişkinlik olcak mı diye kontrol edin varsa 3. gunun sonunda doktora gidin denmiş.. inşallah çıkmaz inşallah bebeğimize geçmez bu hastalık.. ama biz yinede dikkatli olmalıyız sanırım ve tabi bol bol dua edicez

Arkadaslar annemde rahatsiz çölyak hastalığından şüpheleniyorlar. Karın Ağrısı ishal mide bulantısı bazen ates ve üşüme oluyor. Afedersiniz Dışkı rengi siyahmis.sizde de öyle mi oluyor. Dışkı rengi farklı hastalıkta da oluyormuş korkuyorum

tahlil filan yapıldımı?

Yapıldı bazı değerler yüksek çıkmış. Endoskopi yapılıp biyopsi alınacak randevu verildi. Fakat araştırdım ince bağırsak kanseri de aynı belirtileri gösteriyor.ayrica dışkı siyah renkli oluyormuş. Çölyak hastalığında da dışkı siyah oluyormu araştırdım fakat bulamadım

Beni arkadasimda sizin ablaniz gibi iyileşme oldu mu? N olur cevap verin? bu testler kaç güne cikar

Beni arkadasimda sizin ablaniz gibi iyileşme oldu mu? N olur cevap verin? bu testler kaç güne cikar

Kusura bakmayın uzun süredir giremiyorum o yüzden mesajınızı çok geç gördüm.
vereceğim cevabın ne kadar yararı olur bilmem baya geç geri dönüt yapıyorum çünkü. Ama yinede ablam şu anda daha iyi toparlandı gluten kaçağı olunca tabi ki çok rahatsızlanıyor. Ama teşhis konulmadan önce daha kötüydü. Mesajda da belirtmiştim 38 kiloya düşmüştü. Sıkı bir glutensiz diyet ile verilen kilolar tekrar geri alınabilir. Ablam şimdi 43 kiloya ulaştı. Kendisi normelde de az yiyen biridir. Belki iştahı olsa 43 kilonun rahatlıkla üstüne çıkabilir. testler kaç güne çıkar detaylı bir bilgim yok. Ama ablamın testleri çok uzun sürmemişti hatırladığım kadarıyla. önce kan testi yapıldı kanda pozitif çıkınca kesin teşhis için ince bağırsaktan biyopsi alındı (Endoskopi ile) Böylece kesin teşhis konulmuş oldu. Arkadaşınıza çok geçmiş olsun. Umarım glutensiz diyetle kısa sürede zor süreci atlatır.

Merhabalar bende çölyak hastasıyım.uzun yıllar çok çektim glutensiz diyet ile birlikte bazı ekstraklar kullanarak acılarım azaldı, çok zahmwtli bir hastalık hastalık sahibi arkadaşlar geçmiş olsun

Merhaba arkadaşlar,

Benzer şikayetleri bende yaşıyorum ve bu kadar çok insanın bu hastalıktan müzdarip olduğunu görünce gercekten biraz rahatladım gibi:) Hepinizi acil şifalar dilerim, her zmn derim Allah dermansız dert vermesin, çok şükür ki çaresi glutensiz beslenmek ile bulaniliyor, inş tıpda ilerler ve ben inanıyorum buğday ve benzerlerinin genetiğiyle oynayarak sağlığımızı bozan bu insanlar cehennemde çatır çatır yanacaklar..

4 yıldır yaklaşık ishal atakarı ve 3 ayda bir gibi şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kalakn biriryim, karın ağrılarım oldupunda son dönemlerde dermatit benzeri döküntülerde döktüm, hem yüüzmde hem vicudumda bir çok farklı yerde ve en son haşimato troidi hastası olduğum gittiğim dr tarafından tescilendi, internette araştırrıken gluten ve benzeri proteinlerin haşimato hastalığına yol açtığını söyleyen makaleler gördüm ve dr'ma bende bundan şüpheleniyorum dedim çünkü karnımda sürekli bir guruldama ve arada sinirli olmasam bile ishal ataklarım oluyordu, dr'mde gıda intölerans testi yaptırmamaı istedi, yaptırdım 1000 tl'lik pahalı bir test bu. Test sonucunda buğday ve bir kaç besine daha intöleransım çıktı ama çavdar ve yulaf yiyebileceğim yazılyordu, ama bu testlerin doğruluğu tartışılır dyor doktorlar bende soluğu en sonunda gastroentolojide aldım, yarın endoskopi ve biyopsi yapılacak umarım artık bana bir teşhis koyarlar ne olduğunu bilip bu şekilde yaşamak istemiyorum. sürekli üşümekten, titremekten, yazın ortasında bile bodrumda denize giremeyecek kadar üşümekten bıktım, ishal olmaktan , yorgun kalkmaktan, karın ağrılarımdan ve döküntülerimden bıktım...

Hepinizi geçmiş olsun,,,

sevgiler

geçmiş olsun season 34, Bende yaklaşık 15 yıldır haşimato hastasıyım, bir de üstüne ibs eklendi her 3 ayda bir karın ağrısı, ishal, kabızlık çekiyorum. Ama bu ağrılarım son 5 aydır hiç ara vermedi sürekli hamile gibi gezmekten, bol bol elbiselerle yaşamak, gergin ve ağrılarla yaşamaktan usandım. İnanın yaşamak nefes bile almak zulum gibi. Üniversite hastanesi ne gittim, Çölyak belirtileri dedi doktor. Kan testim negatif çıktı ama bu kesin olmuyormuş, 31 Ekimde kolonoskopi çekilecek,bekliyorum umarım bir çare olurda diyetle bu kadar ağrılı yaşamaktan kurtuluruz.

4 yildir colyakliyim. Bu hastalik icin cok emek harcayan insanlardan biriyim. Suan colyakla ilgili hicbir derdim yok. Onu kabul ettim.. bence hastalik bile değil. Daha ne hastaliklar var bu hayatta. Colyak disinda iki hastaligim daha var. Sükurler olsun gene de hic uzulmeyin colyak oldum diye ne kadar saglikli beslendiginizi goruceksiniz.

merhaba arkadaşlar oğlumda 9 yaşında .. karın ağrısı bulantı kabızlık var... biryıl önce immün sistemi çökmüş dedi çocuk doktorumuz .. tedaviye başladık.. sonra kansız dedi ..sonra b11/12 eksik dedi d vitamini eksik dedi .. bir sürü şey saydı tedaviye başladık... ama oğlum yine aynı ne kadar iyi beslesemde kilo almıyor ...
en son gecen hafta gittiğimiz doktorumuz çölyak testi yaptı .. salı sonucları alıcaz... ama endoskopi derse yaptırmak istemiyorum... bu şekil diyete başlayalım desem kabul edermi ... ben kendimce az çok başladım ..ekmeğimizi değiştirdim. bulguru. buğday ürünlerini çıkardık beslenmemizden ...
dört gözle sonucu bekliyoruz

Boyle bir seyi hicbir doktor kabul etmez. Colyakta endoskopi sarttir. Ve mutlaka olunmasi gerekir. Bagrsagin ne kadar hasar gordugu tespit edilir. Ayrica hicbir sakincasi olmayan kucuk bir islemdir. Endoskopi yapilmadigi icin diyete baslamaniz da yanlis olmus. Bir ay bile diyet yapsa endoskopide yaralar iyilesecegi icin sonuc yaniltici olucaktr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…