How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Çölyak hastası olan var mı?

meraba hoşgeldin
anlattığın kadarıyla belirtilerin çölyak hastalığını işaret ediyor bi kantesti var onu yaptır sonrada biyopsi ile bakıyorlar kesin olması için
ondan sonra da ömür boyu diyet tabi ama gözün korkmasın ben altı ay filan çok zorlandım şimdi kolay geliyor ekmeklerimi bulabiliyorum dernekler var ama düğünden önce muhakkak tekiklerini yaptırmalısın yoksa baya zorlanırsın çok geçmiş olsun

tesekkür ederim kan testinin adı ne gastroenteroloji bölümüne gidicem değilmi ayy diğer doktor baslangıcı demişti yılda üç ay dikkat edersen birsey olmaz demişti umarım ömür boyu demez bu

Bende 10 yıldır çölyak hastasıydım. İzmirde Naturline sağlıklı yaşam merkezi diye bir yere gittim. Orada verilen bitkisel ürünlerle şifa buldum. İlk önce haftada 1-2 diyetimi bozdum şuanda hiç diyet yapmıyorum.endeskopi ve tahlil sonuçlarımda negatif bütün çölyak arkadaşlara tavsiye ederim tel nosu :02327927575

Bende 10 yıldır çölyak hastasıydım. İzmirde Naturline sağlıklı yaşam merkezi diye bir yere gittim. Orada verilen bitkisel ürünlerle şifa buldum. İlk önce haftada 1-2 diyetimi bozdum şuanda hiç diyet yapmıyorum.endeskopi ve tahlil sonuçlarımda negatif bütün çölyak arkadaşlara tavsiye ederim tel nosu :02327927575

lütfen bu tarz yorumlarla bilmeyen arkadaşlarımızı umutlandırmayın.. Bu hastalığın KESİNLİKLE tedavisi yok. Siz geçti diyebilirsiniz ama yıllar sonra kanserle geri dönebilir.. Böyle bir tedavi olsaydı çölyaklı kimse kalmazdı.. Lütfen bu yorumları kendinize saklayın..
Türkiye'de bu hastalığı araştıran onlarca profesör var,onlar çare bulamazken bi kaç kendini bilmez çıkıp tedavi ediyorum diyor ve bilmeyenler umutlanıyor. SAKIN KANMAYIN..

tesekkür ederim kan testinin adı ne gastroenteroloji bölümüne gidicem değilmi ayy diğer doktor baslangıcı demişti yılda üç ay dikkat edersen birsey olmaz demişti umarım ömür boyu demez bu

bence sen biyopsi ve endoskopi yaptır bunları istemedilermi evet gastroda bakılıyor bu hastalıpa normal hastaneler bilmiyor bile
emin olmadığı için 3 ay yap bakalım demiştir ama sen iste bu testleri

lütfen bu tarz yorumlarla bilmeyen arkadaşlarımızı umutlandırmayın.. Bu hastalığın KESİNLİKLE tedavisi yok. Siz geçti diyebilirsiniz ama yıllar sonra kanserle geri dönebilir.. Böyle bir tedavi olsaydı çölyaklı kimse kalmazdı.. Lütfen bu yorumları kendinize saklayın..
Türkiye'de bu hastalığı araştıran onlarca profesör var,onlar çare bulamazken bi kaç kendini bilmez çıkıp tedavi ediyorum diyor ve bilmeyenler umutlanıyor. SAKIN KANMAYIN..
Ağzınıza sağlık zaten iyileştim diyorsa çölyaklı değildir yanlış teşhis konmuştur zamanında öyle çok insan var alerji iyleşmez ki ben çölyak dışında alerjik astımla da uğraşıyorum onca koruyucu tedaviye rağmen pikniğe ormana gittiğimiz an başlıyorum hapşırmaya hastalanmaya.Tamamen geçseydi alerji ne diye vücut tepki versin

Siz Nasıl isterseniz öyle düşünün
Allah bana şifa verdi İnşallah sizin de şifanız olur. Ne dermansız hastalıklar derman buluyor.
Çözümsüz diye bir şey yok arkadaşlar. Çözümsüz diye kabul ettirilme var.
hepinize acil şifalar olur inşallah

Biz bu sene Paloma Hotel e gideceğiz inşallah telefon görüşmesinde çölyak ı duyar duymaz bu konuda çok hassasız dediler...

egusum merhabalar senin bebeğin var galiba
çocukla berber bir destek yada tedavi görüyormusun
bana bir kandın doğmcu hamileliğin zor olur çocukta sıkıntı olur filan bi sürü şey söledi de

Merhaba arkadaşlar yorumları okuyunca ben de yazmak istedim. Evet çölyak hastalığının belirli ve bilinen bir tedavisi yok.Tek yapmamız uymamız gereken bir diyet..Ben kendimi bildim bileli sürekli rahatsızlanırdım. Özellikle yemeklerden sonra. En şiddetli belirtim karın ağrımdı.Sürekli hastanelere taşınırdım.Tahliller testler her şey temiz çıkardı ve karın ağrılarımın sebebine çok değerli(!) doktorlarımız psikolojik sebepli derlerdi.Ancak en son bayılana kadar artınca ağrılarım her türlü muayeneden geçtim.Şükürler olsun ki bir teşhis konuldu. Çölyak.. Glutensiz diyete başladım. Diyete başlar başlamaz sancılarım azaldı daha sonra tamamen kesildi. Ara ara dayanamayıp diyetimi bozduğumda yine hastanelik oldum. Ama şu hep vardı. Hiç bir zaman ben de kalıcı olduğuna inanmadım. Doktora hep sordum geçme ihtimali yok mu diye.Doktor da artık bıktığı için mi yoksa gerçekten bir umut olduğu için mi bilmiyorum uzun süren düzenli disiplinli diyetlerin ardından iyileşme gösteren hastalarımız oldu dedi.Ve ben 1 yıl boyunca her yediğime her içtiğime çok çok dikkat ettim. Hep geçeceğini düşündüm.Bir de çok pozitif bir insanımdır. Şu an her şeyi yiyebiliyorum.Normal şartlarda anında hastanelik olmam gerekirdi. Binlerce kez şükürler olsun ki hiç bir etkisi olmadı :)) Biraz uzun oldu umarım sıkmamışımdır ama kısaca şunu söylemek istiyorum ilk önce inanmak lazım.İmkansız diye bir şey yoktur.Ne hastalıkları yeniyor insanlar:) siz de lütfen inanın..Tabi ki kesinlikle geçecek diye bir şey yok. Ama umut etmekten, inanmaktan zarar gelmez insana :)

herkese çok geçmiş olsun arkadaşlar benim de eşim çölyak hastası 3 ay önce tehşis koyuldu 3 aydır herşeysine dikkat etmeye çalışıyorum yediğine içtiğine özen gösteriyorum işyerine hergün sabah yemek hazırlıyorum ama artık ne pişireceğimi şaşırmış durumdayım bide yemek seçen insan size şunu danışmak istedim eşi hasta olupta beslenmesini nasıl yapıyorsunuz yada siz çalışıyorsanız iş yerinde mi yiyorsunuz yemeğinizi

Merhaba arkadaşlar bende colyak hastasiyim uzun zamandır aşırı iştahsızlik ishal karın guruldamaları vardı 13 kilo kaybettim ve bir türlü doktorlar sebebini bulamiyordu allah razı olsun en sonunda 3 ay önce araştırma hastanesine gittim ve oradaki bir doktor endoskopi yapalım bir size dedi ve çok zor bir endoskopi geçirdim sonunda oldum parça aldılar ve sonuç 12 parmak bağırsakta ödem ve colyak teşhisi konuldu diyeti yaptığım müddetce iyiyim yanlışlikla birara fark etmeden bisküvi yemistim tekrar hemen rahtsizlandim yani anlayicagimiz ömür boyu bu diyetle yasayacagiz çok zor geliyor bana ama ekmeklerin tadini hiç beğenmedim glutensiz unlada kek filan yapınca hoşuma gitmiyor sanki kabarmiuor sizce nasıl beğeniyormusunuz glutensiz yiyecekleri...

egusum merhabalar senin bebeğin var galiba
çocukla berber bir destek yada tedavi görüyormusun
bana bir kandın doğmcu hamileliğin zor olur çocukta sıkıntı olur filan bi sürü şey söledi de

Evet arkadaşim bende bunu merak ediyorum doktorlar çocukta sıkıntın olur diyorlar ve ben çok fazla evlat sahibi olmak istiyorum bu konuda gerçekten bilgisi olanlar yardımcı olsalar...

Merhaba arkadaşlar bende colyak hastasiyim uzun zamandır aşırı iştahsızlik ishal karın guruldamaları vardı 13 kilo kaybettim ve bir türlü doktorlar sebebini bulamiyordu allah razı olsun en sonunda 3 ay önce araştırma hastanesine gittim ve oradaki bir doktor endoskopi yapalım bir size dedi ve çok zor bir endoskopi geçirdim sonunda oldum parça aldılar ve sonuç 12 parmak bağırsakta ödem ve colyak teşhisi konuldu diyeti yaptığım müddetce iyiyim yanlışlikla birara fark etmeden bisküvi yemistim tekrar hemen rahtsizlandim yani anlayicagimiz ömür boyu bu diyetle yasayacagiz çok zor geliyor bana ama ekmeklerin tadini hiç beğenmedim glutensiz unlada kek filan yapınca hoşuma gitmiyor sanki kabarmiuor sizce nasıl beğeniyormusunuz glutensiz yiyecekleri...

canım tost makinesinde ısıt tost yap güzel oluyor halk ekmekten alıyorsun değilmi ekmeği benimde eşim çölyak baen bende yiyorum ekmeğinden ısıtıp yağ sürmek güzel oluyor

Yok tost makinasında hiç denemedim öyle paketinden çıkarıp yiyorm. Ama pek sevemedim birde öyle deneyeyim teşekkürler canım...ben ekmegi kargo ile sipariş veriyorum istanbulda bi fabrikadan bulunduğum yerde halk market yok

herkese çok geçmiş olsun arkadaşlar benim de eşim çölyak hastası 3 ay önce tehşis koyuldu 3 aydır herşeysine dikkat etmeye çalışıyorum yediğine içtiğine özen gösteriyorum işyerine hergün sabah yemek hazırlıyorum ama artık ne pişireceğimi şaşırmış durumdayım bide yemek seçen insan size şunu danışmak istedim eşi hasta olupta beslenmesini nasıl yapıyorsunuz yada siz çalışıyorsanız iş yerinde mi yiyorsunuz yemeğinizi

Sağolasın...ben çalışmıyorum evdeyim makarna bulgur filan yemiyorum ama eşime yapıyorum o yiyor ben yemiyorum hamurişindede glutensiz unla yapıyorum bende yiyorm esimde zaten sebze et filan serbest eşiniz hangi yemekleri yemiyor ki

Sağolasın...ben çalışmıyorum evdeyim makarna bulgur filan yemiyorum ama eşime yapıyorum o yiyor ben yemiyorum hamurişindede glutensiz unla yapıyorum bende yiyorm esimde zaten sebze et filan serbest eşiniz hangi yemekleri yemiyor ki

eşim de gulitensiz makarnalardan yiyor bende o yemiyor diye bulgur yemiyorum bak sana tarif vereyim çorba belki biliyorsundur ama eşim çok seviyor kızım da bende yiyorum bu çorbayı ,,,,gulitensiz undan tuzla hamur yap onları elinle yuvarla uzat bıcakla kes küçük küçük şehriye gibi ,sonra soğanlı yağ kavur tavuk suyu kaynat kaynattığın tavuk suyunu kavurduğun soğanlı yağa at baharat istersen at sonra yaptığın hamuru unla karıştır yapışmasın diye onu da at pişir çok güzel çorba oluyor birazda gulitensiz undan çırp çorbaya

Yok tost makinasında hiç denemedim öyle paketinden çıkarıp yiyorm. Ama pek sevemedim birde öyle deneyeyim teşekkürler canım...ben ekmegi kargo ile sipariş veriyorum istanbulda bi fabrikadan bulunduğum yerde halk market yok

sen nerde oturuyorsun her yerde halk ekmeyi büfeleri var canım market değil büfe ben hergün gidip eşime alıyor kare olanların dan tost tu güzel oluyor onların

eşim de gulitensiz makarnalardan yiyor bende o yemiyor diye bulgur yemiyorum bak sana tarif vereyim çorba belki biliyorsundur ama eşim çok seviyor kızım da bende yiyorum bu çorbayı ,,,,gulitensiz undan tuzla hamur yap onları elinle yuvarla uzat bıcakla kes küçük küçük şehriye gibi ,sonra soğanlı yağ kavur tavuk suyu kaynat kaynattığın tavuk suyunu kavurduğun soğanlı yağa at baharat istersen at sonra yaptığın hamuru unla karıştır yapışmasın diye onu da at pişir çok güzel çorba oluyor birazda gulitensiz undan çırp çorbaya

Çok sağol deneyeceğim peki glutensiz unla pasta denedinizmi hiç??
BBirde glutensiz makarnayıdami halkdan alıyorsunuz markasını öğrenebilirmiyim...

sen nerde oturuyorsun her yerde halk ekmeyi büfeleri var canım market değil büfe ben hergün gidip eşime alıyor kare olanların dan tost tu güzel oluyor onların

Ben eşimin görev icabı bi ilçede yaşıyorum ama ilçede kasaba kadar bile yok yani merkeze gittiğimizde bakayım vardır belki

Çok sağol deneyeceğim peki glutensiz unla pasta denedinizmi hiç??
BBirde glutensiz makarnayıdami halkdan alıyorsunuz markasını öğrenebilirmiyim...

benim eşim karton fabrikasında çalışıyor orda dışarıya üretim yapıyorlar makarnalarında kolilerinim yaptıkları için iş yeri eşime bedava veriyor çok şükür yoksa çok pahalı hiç pasta kek denemedim sadece ekmek yaptım lırep yaptım unla

Ben eşimin görev icabı bi ilçede yaşıyorum ama ilçede kasaba kadar bile yok yani merkeze gittiğimizde bakayım vardır belki

gittiğinde çok al buzluğa at

Merhaba kızlar, yazılarınızı okudum. Benimde ablam çölyak hastası 10 ay oldu teşhis konulalı, ve onda baya ilerlemiş. Teşhis için 3 yıl hastanelerde süründü en son fatih üniversitesi hastenesinde teşhis konuldu. Çölyak erken teşhis edilmeyince birçok hastalığa da davetiye çıkarıyor Ablamda reflü, safra gastriti, bağırsaklarda ödem yapmış. Ablam 23 yaşında ve 38 kiloya düştü. Çok zorlanıyo, şimdi glutenli ürünler dışında ayriyetten artık birçok meyve ve sebzeyide yiyemiyor. Çünkü yemek borusu ve midesi çok tahriş olmuş bu meyve ve sebzelerin asitleri allah korusun yemek borusu kanseri yapabilirmiş. Ablama medical park hastanesindeki doktoru glutensiz unları ve halk ekmekteki ekmekleri yeme demiş. çölyaklar için bırak bir çay kaşığını bir damla gluten bile zararlıymış aynı hasarı veriyormuş hatta ablama ekmek vb unlu veya glutenli şeylere elleme hatta onların bulunduğu ortamda bulunma çünkü soluma yoluyla bile glutene maruz kalırsın demiş. O yüzden dikkatli olun bence çapraz bulaşma riski bile olabilir o ekmeklerde. Ama benim şimdi korktuğum şu, ablama teşhis konulunca doktor kardeşlerin varsa hemen onlarda taranmalı demiş çünkü diğer kardeşlerdede olma olasılığı %80 oranındaymış. Hatta bazen bütün aile çölyak olabilirmiş ama bazılarında belirti vermeyip sinsice ilerlermiş. ileride kendini kolon kanseri olarak gösterirmiş. Ve bende de bazı belirtileri var halsizim sürekli, ve sebebsiz yere kilo kaybediyorum 4 ayda 10 kilo verdim bir anda. unlu mamüller yerken karnım ağrıyor. Ve midemde asitlenme başladı. Erken teşhis konulmayınca şeker hastalığı, reflü, gastrit, ödem, anemi vb birsürü hastalık yapıyormuş Burada da gastroentereloji bölümü yok kapanmış. Başka bölümler bakar mı buna ? size hangi bölüm doktoru teşhis koydu ? :(

Back