Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Çölyak hastası olan var mı?

bir arkadaşımda vardı beyaz un kullanılan şeyleri fazla tüketemiyodu... olanın Allah (c.c) yardımcısı olur inş. Zor bir hastalık...

banada 1 hafta önce çölyak teshisi konuldu. fakat 10gun sonra tamamen netlesıcek. doktorum sımdıden dıyete basla dedı ama cok zorlanıyorum. Insallah cektıgım sıkıntılar yok olurda sağlıgıma kavusurum. Sızdekı belırtıler nelerdı ?

mrb çölyak hastalığı nasıl anlaşılıyo kızlar kan testiyle falanmı belli oluyo? ben internetteki belirtileri okudum çoğu belirti bendede var napmam lazım(

ben de çölyaklıyım teşhisim 9 yıl önce kondu 6 kez hastanaye yatırıldım bağışıklığım çöktü üniversite yıllarında dışarıda okurken.Ayrıca bilmeden defalarca zehirlendim.Bu aralar daha iyiyim diyetteyim b12 iğnesi oluyorum her ay kan ilaçları alıyorum amaaaa bağırsaklarım hiç düzelmedi.Fındık bile yesem azcık yağlı blavaboya koşuyorum

çok geçmiş olsun çok zor gerçekten.bn çölyak hastası değilim ama belirtileri var.nasıl anlaşılıyor? şüphelerim var açıkcası

Benim karnım çok ağrırdı.Yemeklerden sonra artar 2-3 saat sonra ishal olurdum daha fenaysam istifra ederdim.Sonraları yemekten uzaklaştım korkudan baya da kilo verdim ama az da yesem rahatsızlığım devam ediyordu.Karnımın guruldusu hiç susmuyordu.Sürekli bulantım ve ateşim vardı.1 yılın sonunda üniversiteyi kazandım il dışını kazandım ailem çok endişelendi.E orda da en popüler yemek ekmek arası olunca (çünkü kendi evimde çok az tüketiyordum) fenalaşmalarım arttı.Bir gece tansiyonum 20ye yükseldi ve aralıksız 4 saat istifra ettim acile kaldırıldım bağırsaklarım neredyse iflasa gelmiş demişti doktorum 3 gün uyanmamışım.Zehirlenme dediler midemi yıkadılar.Ama sonra aynı hastaneye 5 kez daha aynı şikayetle gidince endoskopi biyosiye alındım 1 hafta yatırıldım tahlillerden sonra teşhisim kondu.Hastalık döneminde 50 kilodan 42ye düşmüştüm diyetten sonra baya serum yedim ayrıca kan ve vitamin iğneleri derken yedniden 50 kilo oldum ve sabitlendim.Şimdi şükür iyiyim fenalaşmıyorum ama azıcık yağlı ya da değişik bir şey yesem bulantım ve ağrım geri geliyor.

Merhaba arkadaşlar, aranıza bende katıldım :)
ben 4 yılımı doldurdum çölyakta ama hala tam olarak şikayetlerimin geçtiğini söyleyemem.
bulunduğunuz şehirde çölyak derneği var mı?

Merhaba arkadaşlar, aranıza bende katıldım :)
ben 4 yılımı doldurdum çölyakta ama hala tam olarak şikayetlerimin geçtiğini söyleyemem.
bulunduğunuz şehirde çölyak derneği var mı?

Arkadaşlar, ben İstanbul'dayım ve Çölyak derneğine ulaşamıyorum... Çölyak'la Yaşam Derneği 0216 388 38 02-0216 388 38 07, buraya ulaşabilen var mı??

Arkadaşlar, ben İstanbul'dayım ve Çölyak derneğine ulaşamıyorum... Çölyak'la Yaşam Derneği 0216 388 38 02-0216 388 38 07, buraya ulaşabilen var mı??

Merhaba,

benim de teşhisim 10 gün önce konuldu, 28 yasındayım.. İstanbuldaki çölyak derneğini 0216 388 38 02 numarasından arıyorum ama numara kullanımda değil diye hata veriyor, 1 haftadır ulaşamıyorum.Web sitesinde yazan adres de eskimi yenimi bilmediğim için gidemiyorum. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

teşekkürler

merhabalar
bende 1 yıldır çöyak hastasıyım 28 yaşındayım 2 yıl önce sağ tarafıma ani sancılarla acile gidiyordum bu 4 5 kere oldu böbrekd ediler apandis dediler bir sürü ilaç iğne çook yıprandım daha sonra ani ishal atakalrım başladı çok sancılı hemde ama 2 3 ayda bir oluyordum sürekli değil yani ve bulgur ve un işi yemekleri çok sever ve çok yerdim derken araştırma hastanesinde nedskopilr biyopsiler derken teşhis konuldu ama ben inanamadım tabi ve daha kötü oldum bir yerden çökmelerim halszi kalmalarım uyuklamalarım gün boyu arttı ama diyet yapıyordum inanmadım çölyak olduğuma çnki iyileşemiyordum ama esea sourunum buymuş inanmamak önce hastalığı kalbullenin sonra diyete alıştırın kendisini 1 yıl kadar düzelmedim ben ara ara ataklarım oldu ama çok şükür şimdi daha rahatım ama hala tam iyiyleşmedim ve çocuk düşünüyorum 3 yıllık evliyim ama doktorum bana çocukta folikasit eklilğinden dolayı özlü sakat vs olabilir dedi dünyam başıma yıkıldı şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum lütfen bilen duyan varsa yardımcı olabilimi bana teşekkürler şimdiden.

Canım folik asit eksikliği yoksa bebek niye sakat olsun eksikse risk olur ben de çocuk düşünüyorum aynı yaştayız ama benim teşhisim 10 yıl olmuş, yıllardır diyetteyim düzeldim artık folik asitim de eksik değil çocuk düşünüdüğüm için folidoce da alıyroum 3 aydır.Sen gönlünü ferah tut.

bebek için herhangi bir tedavi gördünmü bir de adet sancıların nasıldı benim çok şiddetli oluyor o gün iptal oluyorum ve çölyak yapabilir dediler ne menem bişeymiş heryere etkisi var
birde iki yıl çok dikkatli diyet yapıp iyileşenler varmış normal herşeyi yiyebiliyorlarmış ama ben buna çok güvenemedim ?
szide duydunuzmu bunu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…