Çok zor bi durum...

Valla canım,insan öyle şeyler yaşıyor ki hayatta,senin ki daha hafif gelebiliyor.Aldatmanın normal oldugunu söylemiyorum.Ama sonuçta boşanmış,yıllar geçmiş başka bir hayatları var.Yapacak birşey yok.Babana küs mü diyelim,konuşma,onun senin ihtyaçlarını karşılamasına izin verme annen yüklensin mi diyelim.Bağır çağır mı diyelim.Hem zaten ne ne değildir bilmiyorsun.Bir dinle bakalım babanı.Anenenin tahiminleri ve arabada bebek var yazısı üzerine karar veremeyiz.Bebek olsa dahi yapacak birşey yok.

Siz de haklısınız, teşekkür ederim cevaplarınız için..

Son düzenleme:
bu düşünce çok yanlış, erkekler ancak böyle düşünür.bir kadının böyle düşünmesini anlamak biraz zor

Neden yanlış.Anlayamadım.
Adam bir kahabat etmiş.
Hem de çok büyük bir kabahat.
Bunu anlamanın cinsiyetle alakasını da ben anlayamadım.
Nefis midir, karakter midir nedir ihanetin sebebi anlamadım anlamayacağım da ama..
Çocuklarla alakalı bir durum değil bu.
Baba anneden boşanıyor.
Çocuklarından değil.
Onları da yoksaymamış.

Korkarım babanız ve o kadın bu durumu mutlaka bir gün fena şekilde ödeyecekler.
Yuva yıkanın yuvası nasıl mutlu olabilir ki..

İşte bende hep bunu düşünüyorum.. Yuva yıkanın yuvası olmaz derler, valla bal gibi de oluyor işte. Belki de bu dünyada değil ama ahirette verecekler hesabını kim bilir:50:

İşte bende hep bunu düşünüyorum.. Yuva yıkanın yuvası olmaz derler, valla bal gibi de oluyor işte. Belki de bu dünyada değil ama ahirette verecekler hesabını kim bilir:50:

Durun bakalım daha.
Herşey bitmedi.
Suçların cezası hemen verilmiyor.
Ama ilahi adalet öyle güçlü ki..
Artık pek öyle ahirete de kalmıyor..
Ortada kaç kişinin hakkı var düşünsenize.
Hiçbirşey haketmeyen anneciğinizin.
O çirkin kadının kocasının...
Ve mutlu bir ailesi olacakken en güzel yaşlarında mutsuz olan sizlerin..

Neden yanlış.Anlayamadım.
Adam bir kahabat etmiş.
Hem de çok büyük bir kabahat.
Bunu anlamanın cinsiyetle alakasını da ben anlayamadım.
Nefis midir, karakter midir nedir ihanetin sebebi anlamadım anlamayacağım da ama..
Çocuklarla alakalı bir durum değil bu.
Baba anneden boşanıyor.
Çocuklarından değil.
Onları da yoksaymamış.

Aslında biçok hal ve hareketiyle bizi yoksaydığını belli ediyor, çok şey var da yazmakla bitmez... Diyorum ya en basitinden bi yemeğe bile 1 seneye yakın olmuştu gitmeyeli. Sırf okul paralarını ödeyerek babalık yapılmaz ki. İnsan bi sorar, kızım bi isteğin bi ihtiyacın var mı? Ama yooook nerdeeee :50:

Son düzenleme:
Aslında biçok hal ve hareketiyle bizi yoksaydığını belli ediyor, çok şey var da yazmakla bitmez... Diyorum ya en basitinden bi yemeğe bile 1 seneye yakın olmuştu gitmeyeli. Sırf okul paralarını ödeyerek babalık yapılmaz ki. İnsan bi sorar, kızım bi isteğin bi ihtiyacın var mı? Ama yooook nerdeeee :50:

Çok haklısınız.
Birçok yerde yazdım denk geldiniz mi bilmiyorum.
Benim de iki çocuğum var.
Oğlum minicikti ayrıldığımızda.
İnan bana babalarıyla görüşsünler istiyorum.
Henüz çok küçükler ama yine de anlatıyorum onlara.
Babanızla anlaşamadık ve ayrıldık.
Ayrı evlerde yaşayarak daha huzurlu ve mutlu olacağız diye.
Biri demiş ya bunu nasıl söyler bir kadın diye.
Eminim anneniz de böyle istiyordur.
Sizin bu ayrılıktan en az şekilde etkilenmenizi...

babanız hayatınızdan çıkalı çok olmuş neden annenızın bıle dert etmemesi gerekn şeyleri dert edıp boşuna yoruyorsunuz kendınızı

haksızlık yaptıysa adalattıysa bulacaktır cezasını bence babanızı gerıde bırakın olanlarıda en azından maddı olarak destek oluyor buda bişeydır

Çok haklısınız.
Birçok yerde yazdım denk geldiniz mi bilmiyorum.
Benim de iki çocuğum var.
Oğlum minicikti ayrıldığımızda.
İnan bana babalarıyla görüşsünler istiyorum.
Henüz çok küçükler ama yine de anlatıyorum onlara.
Babanızla anlaşamadık ve ayrıldık.
Ayrı evlerde yaşayarak daha huzurlu ve mutlu olacağız diye.
Biri demiş ya bunu nasıl söyler bir kadın diye.
Eminim anneniz de böyle istiyordur.
Sizin bu ayrılıktan en az şekilde etkilenmenizi...

Allah yardımcınız olsun evlatlarınıza ve size sağlıklı uzun ömürler versin. Evet annem de aynen böyleydi, ne olursa olsun bir kez olsun babamı bana kötülemedi. Siz de çocuklarınıza gayet uygun bi zamanda gayet uygun bi uslupla anlatmışsınız. Bence en doğrusu bu olmuş...

Allah yardımcınız olsun evlatlarınıza ve size sağlıklı uzun ömürler versin. Evet annem de aynen böyleydi, ne olursa olsun bir kez olsun babamı bana kötülemedi. Siz de çocuklarınıza gayet uygun bi zamanda gayet uygun bi uslupla anlatmışsınız. Bence en doğrusu bu olmuş...

Amin inşallah.
Eğer bizim başımıza böyle birşey gelecek olsaydı kızıma da oğluma da aynı nasihatı verirdim emin olun.
Gidin babanızı tebrik edin Derdim.
Hangi koşulda olursa olsun nezaketi elden bırakmamaları gerektiğini söylerdim.
Nasıl olursa olsun o sizin babanız.
Siz de evlatsınız.
Bazen evlatlar da büyüklük yapabilirler.
Herkese her yanlış yapana haddini bildirmek gerekmiyor..
Böyle davranmak sizi küçültmez, diğer kadına karşı ezmez.
Sadece yüceltir.
Tabi bu benim düşüncem.

Senin durumuna benzer bir durum biliyorum.
Arkadaşım eşinden ayrıldı ve kızı babasının yeniden evlenmesine çok tepkiliydi.
Hele çocuk yaparlarsa asla affetmem,kardeşim demem,görüşmem diyordu.
Ben de diğer kadının otuz yaşını geçtiğini ve mutlaka çocuk isteyeceğini,kızını hazırlamasını söylemiştim.
O yaşlarda anlamak zor tabii ama bir şekilde,anne ortamı yumuşattı.

Babanla yeni eşi,kötü bir başlangıç yapmışlar.
Ama hayatları boyunca bunun bedelini ödemek durumunda değiller.
Annen çok iyi bir insan olabilir.Ayrıca baban da çok iyi bir insan olabilir.
Kötü bir eş olmak,iyi insan olmamak demek değil.İyi insan olmak da iyi eş olmak demek değil.
Birbirlerine uygun olsalardı,birlikte mutlu olsalardı,aralarına kimse giremezdi.

Merhaba... Ben aranıza yeni katıldım, dışardan sürekli takip ediyordum forumu. En sonunda ben de bi üyelik açayım dedim. Benim de ''bir derdim var''. Dert ki ne dert...

Annem ve babam bundan bi 5-6 sene öncesinde boşandılar. Babam annemi evimize girip çıkan bi kadınla aldattı. Üstelik o kadın da evliydi. Ben henüz 14 yaşındaydım, babamın şirketindeki bilgisayarda oyun oynarken karşıma birden messenger dosyası açılmıştı. Dosyaya tıkladığımda kadınla olan konuşmaları çıktı karşıma. Açıp okumaya başladım, okuduğumda hayatımın en büyük şokunu yaşamıştım. Kadınla o iğrenç ''aşkım''lı konuşmaları hala gözümün önünden gitmiyor. O an babama hiçbişey belli etmemiştim, henüz yaşım küçüktü ne yapmam gerektiğini akıl edemedim. Tek istediğim biran evvel eve gitmekti. Eve gider gitmez anneme anlattım olup biteni . Annemin de zaten hep o kadından yana şüpheleri vardı. Üstüne bir de ben olayı anlatınca durumun netliğinden emin oldu ve hemen arkasından olaylı bi şekilde boşandılar, sonra kadın da kocasından boşandı ve babam kadınla birlikte yeni bi ev aldı kendine. Şimdiyse yaklaşık 5 senedir birlikte yaşıyorlar... Kadın babamdan 10 yaş küçük. Bu arada babamın maddi durumu çok ama çok iyi. Kendine ait şirketleri var, özel şöförü var... yediği önünde yemediği arkasında. Bu arada babam kardeşimin ve benim okuduğum özel okulların paralarını ödüyor, bir de arada 3-4 ayda bir bi ihtiyacımız olursa diye biraz para veriyor.

Annem beni çocukluğumdan beri çok saf yetiştirdi. Bana hep iyiyi gösterdi, kötü kelimesinin anlamını bile bilmezdim. Annem de çok saftır, pamuk gibidir, o kadar güzel bi kalbi var ki. Babam anneme bunu nasıl yaptı hiç anlayamıyorum.

Babamın annemi aldattığı zamanlarda ben henüz 14 yaşındaydım.. Babam o zamanlar ben çocuğum, küçüğüm diye beni bi şekilde kandırdı. Benimle öyle bi konuştu öyle bi psikolojiye soktu ki ben o kadının babamın hayatındaki yerini gayet normal kabullendim. Hatta annemle babam boşandıktan sonra babama arada bi gidiyordum kalmaya, o kadına da gayet iyi davranıyorum. Diyorum ya çocukluk işte, aklım ermiyordu o zamanlar. O aldatma olayları şimdi olsa önce gider o kadının haddini bildirirdim, sonra babamla bir daha asla görüşmezdim. Annemde o zamanlar ben küçüğüm, daha fazla etkilenmiyim diye bana hiç yansıtmazdı üzüntüsünü. Yanımda bikez olsun ağlamadı, hep güçlü gösterdi kendini. Belki onun gözünden bi damla yaş aktığını görsem değişirdi herşey.

Neyse sonra sonra ben büyüdükçe yaşım ilerledikçe bişeylerin farkında varmaya başladım. İster istemez babamdan uzaklaştım. Eskiden sık sık telefonda konuştuğum babamla artık haftada 1 ya da 2 kere konuşmaya başladık. Daha sonra babamı aldım karşıma konuştum, ben artık büyüdüm herşeyi kendim görebiliyorum, bi daha o kadınla görüşmek istemiyorum dedim. Babam tamam dedi ve konu kapandı.

Kardeşim geçen hafta benzincide babamla karşılaşmış, babam benzincideki marketten bişey alıyormuş yanında da o kadın varmış. Derken kadın arabanın yanına gitmiş ve arabanın arkasına ''dikkat, arabada bebek var'' yazısını yapıştırmış. Kardeşim şok olmuş, görmemezlikten gelmiş. Akşam eve gelince bize anlattığında ağzımız açık kaldı. Henüz babamla evli bile değiller, üstelik bu ne cesaret kardeşimin gözü önünde o yazıyı yapıştırıyor arabaya :53:

Annem de dedi ki ''bence gizli gizli evlendiler, kadın hamile kaldı baban da size söylemeye çekindiği için bu şekilde yaptılar''... Onların planlarında şu vardı, kardeşim yazıyı görecekti ''baba bu ne?'' diye soracaktı, babam da bu şekilde bize bi çırpıda söyleyip rahatlayacaktı. Ama bizden ses çıkmayınca planları tepetaklak oldu. Babam bugün beni aradı, müsaitseniz bu akşam yemeğe gidelim kardeşinle beraber dedi. 3ümüz baş başa yemek yiyelim dedi. Bizde tamam dedik. %100 bu akşam bizi bu konuyu konuşmak için çağırdı yemeğe. Çünkü 1 senedir bizi hiç yemeğe götürmemişti. Ben evlendim, bi kardeşiniz olacak diyecek...

Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, kafam çok karışık. Bu akşam babam bana onu söylediğinde nasıl bi tepki vermeliyim? Bu arada çok uzun oldu ama içimi dökmem gerekiyordu kusura bakmayın :43:

zor şeyler yaşamışsınız ve aradan geçen 5 sene babanıza olan kırgınlığın ve kızgınlığın izlerini silememiş, bence bu olayda babanızla bağlarınızı tamamen koparmanız babanızın hayatındaki hatunun ekmeğine yağ sürmek olur, bu nedenle her ne kadar zor olsa da politik davranın, hatta babanızın evinde gidin kalın, normal baba-kız ilişkisi yaşamaya çalışın bu söylediklerimi yapmak size belki çok zor gelecek ama hem belki böylece baba kız arasındaki buzlar çözülmüş olur, hem de babanızın sevgilisi bu durumdan hoşnut kalmaz bir taşla iki kuş :)

Dünyada herkesin imtihanları var, belki ayrılıklarıydı doğru olan

Şu yaşımda, bu an ki aklımla iyi ki ayrılmışlar diyorum bizimkiler için

Geçtiğin yollardan ben de geçtim, daha kötülerini de yaşadım.

Kızgın olduğun birini affetmek, ruhunu rahata erdirir. Hayatın boyunca bir sürü haksızlık göreceksin, her birine öfke beslesen yaşayamazsın. Baban yeni hayatına yanlışla başlamış, dürüst olabilirdi. Ama çocukların bakışlarıyla, yetişkinlerin yaşadıkları bir olmuyor her zaman. Babanı ve birlikte olduğu insanı yargılayıp, sürekli üzülmek sadece kaybettirir sana. Yuva yıkanın yuvası olmaz dillere pelesenk olmuş bir sözdür ancak buna dayanarak hep böyle olacak diye düşünme. Belki yıkılacak bir şey yoktu, annen ve baban birbirlerine bağlı bir çift olsaydı bu yaşananlar olmazdı. Gönül istiyor ki hiç tatsızlık olmasın olmasın ailelerde, çocukların hep güzel anıları olsun ama dedim ya dünya imtihan yeri, herkes bir şekilde sınanıyor. Ama inan haklı olan hakkını her zaman alır. Bunları dert etme, bundan sonra yaşayacaklarını kaliteli yaşamaya bak, babanla mesafelerini kat etmeye çalış. Sen onun evladısın ve o senden kaçmıyor bunu değerlendir.

Ben her zaman diyorum, babam tabii ki yeniden evlenebilir, tabii ki çocuğu olabilir ama bu o kadından olmamalı. Babamın her kadından çocuğu olabilirdi ama bu bizim yuvamızı yıkan kadından olmamalıydı.. Şimdi ben anlayışla karşılarsam iyice ekmeğine yağ sürmüş olacağım. Peki ya annem ne olacak? Zamanında o kadar döktüğü göz yaşı? Babamla annem anlaşamadığı için boşansa tamam ama sonuçta burda bi aldatılma var. O kadın bizim bütün geleceğimizi herşeyimizi mahvetti.. Babam bu evden gittikten sonra ne zorluklar çektik biz.. Şimdi tüm bunlara rağmen onların mutluluğuna boyun eğmek çok ağır geliyor.:43:

Seni anlıyorum ama yapabileceğin tek şey o kadını görmediğin gibi o çocuğu da görmek istemediğini belirtmek olabilir o kadar. Yani evliler ve çocuk yapmaya karar vermişler. Bunu size anlatma biçimleri biraz ergence olmuş ama elden ne gelir. Bu arada yuvanızı o kadın değil babanız yıktı. Bunu da belirtmek isterim. Size karşı sorumluluğu olan annenize sadakat göstermesi gereken kişi babanızdı. Evliliğini onun davranışları bitirdi.

kendimi sizin yerinize koyuyorum da bence çok çok haklısınız..

anne babanız ayrılmış üstelik o kadın yüzünden kimbilir ne acılar çektiniz

tamam herkes özgür insanlar özgürce tercih yapabilir ve bu herkes için geçerli yani sizin içinde

onlar bir yuva kurabilir çocuk yapabilir ama kabullenmek ya da kabullenmemekte sizin tercihiniz...

babanız sorumluluklarını yerine getirmeye devam etsin ama içiniz almayacaksa tabi ki görüşmeyin ne demek yani

sizin bu insanları tecrit etme gibi bir özgürlüğünüz var tıpkı onların birlikte olmayı seçmeleri gibi..

ben olsam sessizce kabullenip bir de vicdanlarını rahatlatmazdım sanırım..

bence babanız birşeyleri kaybettiğini görmeli (eğer umrundaysa) öyle kolay değil hatalarının bir bedeli olmalı

Back
X