Çok zor bi durum...

fairytale4

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2013
135
4
16
Antalya
Merhaba... Ben aranıza yeni katıldım, dışardan sürekli takip ediyordum forumu. En sonunda ben de bi üyelik açayım dedim. Benim de ''bir derdim var''. Dert ki ne dert...

Annem ve babam bundan bi 5-6 sene öncesinde boşandılar. Babam annemi evimize girip çıkan bi kadınla aldattı. Üstelik o kadın da evliydi. Ben henüz 14 yaşındaydım, babamın telefonunu elime aldığımda herşeyi öğrendim. o iğrenç ''aşkım''lı konuşmaları hala gözümün önünden gitmiyor. Sonra bilgisayarına da girdim, messenger yazılarına da baktım yine o kadınla konuşmaları vardı.O an babama hiçbişey belli etmemiştim, henüz yaşım küçüktü ne yapmam gerektiğini akıl edemedim. Tek istediğim biran evvel eve gitmekti. Eve gider gitmez anneme anlattım olup biteni . Annemin de zaten hep o kadından yana şüpheleri vardı. Üstüne bir de ben olayı anlatınca durumun netliğinden emin oldu ve hemen arkasından olaylı bi şekilde boşandılar, sonra kadın da kocasından boşandı ve babam kadınla birlikte yeni bi ev aldı kendine. Şimdiyse yaklaşık 5 senedir birliktelikleri var ve beraber yaşıyorlar. Bu arada babamın maddi durumu çok ama çok iyi. Kendine ait şirketleri var, özel şöförü var... yediği önünde yemediği arkasında. Bu arada babam kardeşimin ve benim okuduğum özel okulların paralarını ödüyor, bir de arada 3-4 ayda bir bi ihtiyacımız olursa diye biraz para veriyor.

Annem beni çocukluğumdan beri çok saf yetiştirdi. Bana hep iyiyi gösterdi, kötü kelimesinin anlamını bile bilmezdim. Annem de çok saftır, pamuk gibidir, o kadar güzel bi kalbi var ki. Babam anneme bunu nasıl yaptı hiç anlayamıyorum.

Babamın annemi aldattığı zamanlarda ben henüz 14 yaşındaydım.. Babam o zamanlar ben çocuğum, küçüğüm diye beni bi şekilde kandırdı. Benimle öyle bi konuştu öyle bi psikolojiye soktu ki ben o kadının babamın hayatındaki yerini gayet normal kabullendim. Hatta annemle babam boşandıktan sonra babama arada bi gidiyordum kalmaya, o kadına da gayet iyi davranıyorum. Diyorum ya çocukluk işte, aklım ermiyordu o zamanlar. O aldatma olayları şimdi olsa önce gider o kadının haddini bildirirdim, sonra babamla bir daha asla görüşmezdim. Annemde o zamanlar ben küçüğüm, daha fazla etkilenmiyim diye bana hiç yansıtmazdı üzüntüsünü. Yanımda bikez olsun ağlamadı, hep güçlü gösterdi kendini. Belki onun gözünden bi damla yaş aktığını görsem değişirdi herşey.

Neyse sonra sonra ben büyüdükçe yaşım ilerledikçe bişeylerin farkında varmaya başladım. İster istemez babamdan uzaklaştım. Eskiden sık sık telefonda konuştuğum babamla artık haftada 1 ya da 2 kere konuşmaya başladık. Daha sonra babamı aldım karşıma konuştum, ben artık büyüdüm herşeyi kendim görebiliyorum, bi daha o kadınla görüşmek istemiyorum dedim. Babam tamam dedi ve konu kapandı.

Kardeşim geçen hafta benzincide babamla karşılaşmış, babam benzincideki marketten bişey alıyormuş yanında da o kadın varmış. Derken kadın arabanın yanına gitmiş ve arabanın arkasına ''dikkat, arabada bebek var'' yazısını yapıştırmış. Kardeşim şok olmuş, görmemezlikten gelmiş. Akşam eve gelince bize anlattığında ağzımız açık kaldı. bu ne cesaret kardeşimin gözü önünde o yazıyı yapıştırıyor arabaya

Annem de dedi ki ''bence evlendiler, kadın da hamile kaldı baban da size söylemeye çekindiği için bu şekilde yaptılar''... Onların planlarında şu vardı, kardeşim yazıyı görecekti ''baba bu ne?'' diye soracaktı, babam da bu şekilde bize bi çırpıda söyleyip rahatlayacaktı. Ama bizden ses çıkmayınca planları tepetaklak oldu. Babam bugün beni aradı, müsaitseniz bu akşam yemeğe gidelim kardeşinle beraber dedi. 3ümüz baş başa yemek yiyelim dedi. Bizde tamam dedik. %100 bu akşam bizi bu konuyu konuşmak için çağırdı yemeğe. Çünkü 1 senedir bizi hiç yemeğe götürmemişti. Ben evlendim, bi kardeşiniz olacak diyecek...

Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, kafam çok karışık. Bu akşam babam bana onu söylediğinde nasıl bi tepki vermeliyim? Bu arada çok uzun oldu ama içimi dökmem gerekiyordu kusura bakmayın

Son düzenleme:
Senin için zor olmalı evet ama olan olmuş artık annenle baban boşanmışlar ve bir şekilde hayatlarına devam etmek zorundalar. En fazla görüşmezsin daha da yapabileceğin bir şey olduğunu sanmıyorum.

Olan olmuş yaşanan yaşanmış. Herkes bir şekilde yolunu cizmiş. Eğer babanız evlendiyse ve cocuk sahibi olacaksa bu durumu saygıyla karşılayın. Duruşunuzu bozmayın. Size mutluluklar dilerim deyip kalkın.

Yaşananlar zor şeyler, aldatma çirkin bir davranış ve hiç bir kadın bunu hak etmiyor bu konuda haklısın

Ancak senin bu konuya müdahil olman doğru değil, annen ve baban yollarını ayırmışlar, üzerinden zaman geçmiş başka hayatlar yaşıyorlar. Annen bir birey ve gördüğü haksızlıkla mücadelesi kendisine ait. Baban da yeni bir evlat sahibi olabilir annen de, bunda yadırganacak bir durum yok.

Babanla görüşmen de, onunla ilişkilerinizin devam etmesi aslında normal olanıdır. Babalar ve evlatları irtibatı kesmemeliler.

Baban istediği hayatı yanlış yoldan bulmuş olabilir, ihmalkar davranmış da olabilir size karşı ancak sizler evlat olarak ona sırtınızı dönmemelisiniz. Bu akşam sizin için iyi bir fırsat olabilir, babanla birlikte olduğu kişiyle görüşmeme kararınızı konuşabilmişsin demek ki iletişim kurulabilecek biri. Onunla maddi açıdan sizi ihmal etmesini, görüşme azlığınızı, neden hayatınızın dışında kaldığını konuşarak yeni adımlar atabilirsiniz. Olmuş hatalar için yıllar boyu kin ve düşmanlıkla kalbinizi yormak yerine, ilişkinizi geliştirmeyi düşünebilirsiniz. Şanslısınız ki sizinle iletişim kuran bir babanız var, benim ki bir kayboldu 20 yıl, ancak öldüğünde haberim oldu...

Aile içinde kurtarılabilecek her duygunun kurtarılması, her ilişkinin onarılması taraftarıyım. Tabi ki her şeyin içini bilemeyiz, olacak şey var olmayacak şey var ancak elden geldiğince güzel yaşamak lazım. Hakkında hayırlısı olsun, umarım biraz da olsa telafi edersin kırgınlıklarını.

Ben her zaman diyorum, babam tabii ki yeniden evlenebilir, tabii ki çocuğu olabilir ama bu o kadından olmamalı. Babamın her kadından çocuğu olabilirdi ama bu bizim yuvamızı yıkan kadından olmamalıydı.. Şimdi ben anlayışla karşılarsam iyice ekmeğine yağ sürmüş olacağım. Peki ya annem ne olacak? Zamanında o kadar döktüğü göz yaşı? Babamla annem anlaşamadığı için boşansa tamam ama sonuçta burda bi aldatılma var. O kadın bizim bütün geleceğimizi herşeyimizi mahvetti.. Babam bu evden gittikten sonra ne zorluklar çektik biz.. Şimdi tüm bunlara rağmen onların mutluluğuna boyun eğmek çok ağır geliyor.

Olan olmus artik yapacak bir sey yok

Ve bu durum er ya da gec olacakti .
Bence tepki vermenize gerek yok.
Sonucta annenle yollarini ayirmislar ...

artık olan olmuş biten bitmiş yaşananlar ewet zor bi durum ama bu onların kendilerine yeni bi yol hayat çizdikleri gerçeğini değiştirmez anneninde babanında senin için zor ama ikiside artık evlenebilir çocuk yapabilir ayrıca böyle bişey varsa babana mutluluklar dilersin o kadınla kalkar gidersin sonuçta o bebeğinde günahı yok

Kendini en az annen kadar terkedilmiş hissetmeni anlıyorum ama karar mekanizması sende değil. Herkes secimini yapmış ve hayatını düzene sokmuş, üstelik aradan beş yıl gecmiş. Baban hala o kadınla beraberse ondan cocuk yapma hakkına da sahip. Bunun söylenildiği kadar kolay olmadığının farkındayım ama yapacak birşey yok.

Siz böyle yapıp annenizi de doğacak o masumu da üzmeyin.

Yazdıklarımı bir daha gözden geçirsen .....

Burda tek suçlu kadın değil ki? Asıl suçlu babandır.O kadın olmasa başka biriyle yine olacaktı.Sonuçta kafasında annenle olan evliliğini bitirmiş.Biri annen biri baban.Ama anlaşamıyorlarsa,aralarındaki duygular bittiyse,boşanmakta hak evlenmekte.Hee aldatarak yapmasaydı ama yapmış.Annenle onun arasındaki mevzu bu.Terkedip çoluğunu çocugunu umursamayan da var.Baban sanırım size karşı babalık görevlerini yerine getiriyor.Kabul etmesen de,yine annenin etkisinde kaldığını düşünüyorum.Baban sizinle konuşma ihtiyacı da duymayabilirdi.Sonuçta onun hayatı.O sen baban.Kadınla arana mesafe koyabilirsin ama babanla kendi ilişkin dışındaki olaylara fazla girmemelisin.

inşaallah o çocuk ve o kadında bizim yaşadıklarımızı bir şekilde yaşar demenizi tavsiye ederim.yoksa içinizdeki kızgınlık gittikçe büyür ve daha kötü olur durum.

inşaallah o çocuk ve o kadında bizim yaşadıklarımızı bir şekilde yaşar demenizi tavsiye ederim.yoksa içinizdeki kızgınlık gittikçe büyür ve daha kötü olur durum.

Ben sadece bizim çektiklerimizi o da çeksin istiyorum, yuva yıkanın yuvası olmaz diye bi laf vardı hani? Nasıl adalet bu yaa? Gayette güzel yuva kuruyolar kendilerine bunca ahın altından nasıl kalkıyor o kadın?

Son düzenleme:

Olan olmus artik yapacak bir sey yok

Ve bu durum er ya da gec olacakti .
Bence tepki vermenize gerek yok.
Sonucta annenle yollarini ayirmislar ...

Ben ne diyeceğimi bilemiyorum... Hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız için... Dışarıdan bakınca belki de çok kolay gibi görünüyor, ya da ben çok hassasım bilmiyorum.. Ama ne yaparsam yapayım içim ısınmıyor bi türlü evlendikleri ve çocuk sahibi olacakları ihtimaline... Belki aldatma olmadan olsaydı saygı duyabilirdim, ama yaşadıklarımı bi ben bilirim bi allah. O küçük yaşımda onca şey öyle ağır geldi ki.. Şimdi anneme çektirdikleri burnundan gelsin istiyorum o kadının.. Kendinizi benim yerime koyun, allah yaşatmasın ama böyle bi durum yaşasaydınız gerçekten normal mi karşılardınız?

işte asıl nokta bu: aldatma.aldatma olmamış olsaydı eminim siz bile isterdiniz babanızın yuva kurmasını

benim babamda annemi aldattı canım senin gibi ben yakaladım babamıda ama annem ayrılmadı hala beraberler yani en az senin kadar anlayabiliorum seni ssz

Valla canım,insan öyle şeyler yaşıyor ki hayatta,senin ki daha hafif gelebiliyor.Aldatmanın normal oldugunu söylemiyorum.Ama sonuçta boşanmış,yıllar geçmiş başka bir hayatları var.Yapacak birşey yok.Babana küs mü diyelim,konuşma,onun senin ihtyaçlarını karşılamasına izin verme annen yüklensin mi diyelim.Bağır çağır mı diyelim.Hem zaten ne ne değildir bilmiyorsun.Bir dinle bakalım babanı.Anenenin tahiminleri ve arabada bebek var yazısı üzerine karar veremeyiz.Bebek olsa dahi yapacak birşey yok.

işte asıl nokta bu: aldatma.aldatma olmamış olsaydı eminim siz bile isterdiniz babanızın yuva kurmasını

İsterdim tabii ki istemez olur muyum ben aksine havalara uçardım, babamla annem ''anlaşamamışlar'' ayrılmışlar bitmiş gitmiş sonuçta herkesin kendi hayatı. Babam da annem de isterse yeniden çocuk sahibi olurlardı ben de en az onlar kadar mutlu olurdum. Ama bu bizim evimize girip çıkan, sonra evimizi birbirine katan yuvamızı yıkan kadından olmamalıydı. Ohh ne ala memleket onlar öyle iğrenç bi haltı birlikte yesinler, sonra çekip gitsinler yuvamızı yıksınlar sonra kendilerine yepyeni bi yuva kursunlar bide üstüne çocukları olsun. Hani adalet? Bi de madalya takalım bari tam olsun

Son düzenleme:
Babanız annenize ihanet etmiş size değil.
Sizi hayatından da hiç çıkartmamış.
Evine rahat gidebilmişsiniz.
O eve gitmeyi de istemişsiniz demek kadın da size kötü davranmamış.
Anneniz de her gururlu kadın gibi ayrılmayı seçmiş ve ayrılmış.
Sizin tüm kızgınlığınız biriciğiniz harika annenize yapılanlar.
Ona haketmediğini yaşatması babanızın.
Ve şu anda o kadınla değil annenizle evli olmasını istemeniz.
Ama artık durum değişti.
Anneniz ve babanız boşandı.
O başka biriyle istediği gibi yaşayabilir, dilediği kadar çocuğu olabilir.
Kabullenmek zor olsa da yapabileceğiniz birşey yok.
Hayırlı olsun demekten başka..
Bir de şunu söyleyeyim.
Korkarım babanız ve o kadın bu durumu mutlaka bir gün fena şekilde ödeyecekler.
Yuva yıkanın yuvası nasıl mutlu olabilir ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…