Çok yoruldum sıkıldım daraldım:(

Hayırlı doğumlar diliyorum size.Babaannesi evde hiç bir iş yapmıyor gğndüz sürekli oyun oynuyırlar ama ne tip oyun oynadıklarını bilmiyorum kızım babaannesi ile çok mutlu. Ben hep yorgunum ama haftada iki gün top havuzuna götürüp saatlerce oynatıyorum bende giriyorum içine oynuyoruz.Evde hep koşuyoruz oturup oynanan oyunları sevmiyor.Her gece ağrı kesici içiyorum dayanabilmek adına
 
Kızınız kaç yaşındayken hamile kaldınız çok merak ettim
 
Çok zor bi hayatınız var, Allah yardımcınız olsun. Ama tek başınıza olacak iş değil bu. Kızım 1 gün eşimle oynamasa bana sarıyor. Düşünüyorum şimdi, oynamayan bir baba, oynamadığı gibi sürekli eleştiren bi adam gerilimi fazla fazla arttırır. Eşiniz destek çıksa biraz uyku düzenini de sağlarsınız. Gece yarısında yatmasıda çocuğu agrasifleştirir. Aç, susuz kalmak gibi uykusuzlukta. Vucudunun 10-12 saat uykuya ihtiyacı var en az. Biraz daha sabredip şu uyku işini halledin bence önce.
 
İnşallah halledebileşrşm işin en kötü yanı gece uykusuzluktan habire yiyorum çok aşırı kilo aldım mutsuz hissediyorum diyete dayanamıyorum çok acıkıyorum uyusam yapabilirim ama uyumadan olmuyor gerçwktwn
 
Tam 2 yaşı doldu, 1 ay sonra hamileydim :)
Benim kızımla aynı yaşta:) Kızım ekim doğumlu benimde :) Eşiniz yardım ediyorsa ne mutlu size maşallah gwrçekten:) Ben çok tekim bu konuda tek yardımcım babam arada o geliyor gece bakıyor uyuyorum oda yaşlı çok yorulup hasta oluyor üzülüyorum ama 10 11 gğnde bir baba nolur gel diyorum
 
Yok zaten bunlar domino taşı gibi. İlk mesele eşinizle tartışmanız. O bittiğinde evde herkes daha sabırlı ve anlayışlı olacak. İkincisi çocuğun uyku düzeni. Yatak ve saati ayarladığınızda sizde özel hayatınızı geri alacaksınız. Dinleneceksiniz, eşinize vakit ayıracaksınız. Sırayla başlayın. Önce eşinizle konuşup anlaşın. Sonrası çorap söküğü gibi gelir.
 
Çok katılmıyorum kitaplarla gerçek hayatın farklı olduğu yönündeki yorumunuza.
Sonuçta bu kitapları yazan uzmanlar yıllar içinde yaptıkları gözlem,inceleme ve çalıştıkları vakalardan yola çıkarak önerilerde bulunuyorlar.
Her biri çocuk psikolojisi,gelişimi ve eğitimi üzerinde bilgi edinip tecrübe kazanmışlar.
Belki okuduklarınızı özümseme ve hayata geçirmekte zorlanıyor olabilirsiniz.
Uyku problemi dışında anlattıklarınız 2 yaşındaki bir çocuk için çok anormal durumlar değil.
Ya siz iş-ev-çocuk üçgeninde fazla yorulup yıprandınız,ya eşiniz size gerektiği kadar destek olmuyor ya da çocuğunuza eşinizle ortak bir tavır sergileyip olumlu disiplin uygulamakta ve sınır koymakta yetersiz kalıyorsunuz.
Açıkcası alanda iyi-kötü tecrübeli ve eğitimli olan benim aklıma dördüncü bir ihtimal gelmiyor.
Hiç bir çocuk anne-babasını üzmek veya olumsuz davranmak niyetinde ve bilincinde olarak yapmıyor istenmeyen davranışları.
Çocukta olumsuz ve istenmeyen davranışlar varsa ve çocuk henüz sosyalleşme yaşı olan 36 ayın altındaysa öncelikle ev-bakım ortamına ve ailesel faktörlere odaklanmak gerektiğini düşünüyorum.
 
Siz şuan düşünmeyin zaten. Hamilelik çok yorucu, hormonlar zaten gerilim hattına çeviriyor vücudu. Düzeni olmayan çocukla çok zor. E bide stres yüklüyken karnınızdaki bebeğede yazık olur.

Ay kocanıza çok sinir oldum ya. Babanıza ihtiyaç duyduracak kadar nasıl bi adam bu? Korkuluğu mu evin anlamadım.
 
Ya siz iş-ev-çocuk üçgeninde fazla yorulup yıprandınız,ya eşiniz size gerektiği kadar destek olmuyor ya da çocuğunuza eşinizle ortak bir tavır sergileyip olumlu disiplin uygulamakta ve sınır koymakta yetersiz kalıyorsunuz.aynen bu üçü de var bizde. Hayatım hep planlı düzenliydi çok iyi bir eğitim aldım çalışmayı okumayı çok severim.Ama son 2 yıldır hayatım tepetakla oldu Artık işime gerekli özeni gösteremiyorum kariyer hedeflerim yarıda kaldı Kanunlar değişiyor ama güncelleyemiyorum bilgilerimi çok yorgunum bitkinim
 
Acilen uyku düzeni kurmalısınız. Sizi geçtim çocuğunuzun zihinsel ve bedensel gelişimi için gece en geç 21.30’da gece uykusuna geçmiş olmalı. 5 saatlik uyku beni bile serseme çevirir. Gerisi çorap söküğü gibi gelecektir bence. Öncelikle uyku saatlerini düzenlemeniz şart.
 
Evet şu an korunduğum halde adet görünce seviniyorum :)) Uzunca bir müddet düşünmem sanırım çocuk
 
Düzenlemeye çalışıyorum inşallah başarılı olurum. Akşam 9 sonrası loş ışığa geçin tv telefon kapatın dedi psikolog onu yapmaya çalışıyorum
 
Şimdi mesele daha iyi anlaşıldı.
Çocuk bakıp büyütmek dünyanın en zor işi bana sorarsanız.
Bazen kendini sorgular insan,evladından bıkıp usanılır mı? Diye.
Sizin desteğe ve yardıma ihtiyacınız var.
Önce aile dinamiklerinizi düzenlemelisiniz...
 
Biliyor musunuz benide bu uzmanlar çıldırttı. Her konuda fikir ayrılığına düşüyorlar. Biri diyor ki çocuk 2 yaşına kadar yanınızda yatsın, özgüvenli olur kendi ayrılır. Biri diyor ki 6 aylıkken yatağını ayır, uyku eğitimine hazır. Biri diyor ki size vuruyorsa vurmaması gerektiğini hatırlat ve engelle. Biri diyor ki sakinleşene kadar sus ve tepki verme.

Ben kendi içimde hep çatışma yaşar oldum bu sebeple. Bana göre çocuk yatağa yattığında kalkma ihtimali olamaz, taviz tavizi doğurur. Ama çocuk kafayı yiyor, yesin mi? Birden yatmaktan vazgeçen bi çocuk içinde kitap bana aynı genellemeyi öneriyor. Ben anlayamadım bu uzmanları.
 
Aynen çok sabırlı sakin bir insanım herkese karşı sabırlı fedakarken kızıma böyle hissetmek beni üzüyor
 
Gerçek hayat çok farklı katılıyorum size
 
Çok zormuş gerçekten Ben hep çok iyi bir anne olacağımı düşünürdüm
 
Eşimin yapısı bu değişmez artık farkettim sorumluluk almıyor hiç bir türlü maddi olarak faydası dışında evde hiç bir vazifesi yok Çekilmez bir insan değildir ama isterki her şey hazır olup önüne gelsin kirlilerini sepete atmaya üşenir çöpünü bulunduğu yere bırakır defalarca konuştum kavga ettim yıldım artık bıraktım kendi haline.Annesi çok sorumsuz büyütmüş malesef çocuk gibi sanki 2 çocuğum var gibi hissediyorum Artık çocuğa yardım etmesini geçtim nolur az dağıt çöpünü çöpe at kirlini sepete at ben uyuduktan sonra bulaşık çıkarma derdindeyim
 
Değerli Hocam
Psikolojideki farklı ekoller, dolaysıyla da farklı bakış açıları var.
Bu farklılıklar zaman içinde çocuk psikolojisi ve eğitimi alanına da yansıdı.
Ne yazık ki ülkemizde bu alanda yapılmış yeterli araştırma yok ve referanslarımız hep batı çoğunlukla da ABD kaynaklı.
Biz Türkler çocuk eğitiminde henüz yeni yeni bilinçleniyoruz.
Örneğin uyku eğitimi tamamen bize ithal edilmiş bir uygulama.

Takdir edersiniz ki Avrupalı ve Amerikalı anneler ile biz Türk annelerinin çocuğa bakış açısı birbirinden çok farklı.
Bu arada Türk kültüründeki annelik anlayışımızı da yüzde yüz doğru ve uygun bulmadığımı eklemek isterim.

O zaman ne yapalım? Derseniz;
Kendi bakış açınıza,hayat tarzınıza daha uygun uzmanları belirleyip takip edin ve onların tavsiyelerini uygulayın.
En azından bu şekilde belli oranda tutarlılık yakalamış olursunuz ve zihnen yaşadığınız karmaşa ve uygulamadaki kaosun da önüne geçebilirsiniz.
Bir de kişisel fikrim ne çok katı ve kurallı ne de aşırı serbest ve rahat yaklaşımları benimsemek uygun olur.
Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…