bence de o kadar kafana takma candan... bizim isteklerimize hemen cvp vermiyorlar, onlar kendi istedikleri zaman yapıyorlar. bende senin gibi biçok şeyi sorun ediyorum...zamanla paylaşırım...
şu bay bay olayına gelince bende o kadar çok üsteledim ki ama yapmadı ve doğum günü gecesinde arkadaşlar giderken kapıdan oğluma hadi bay bay uras dediler ve bi baktım elini kaldırmış bay bay yapıyo... yani tam bir yaşında yaptı ....
umarım herşey gönlümüzce olur. sağlıkları yerinde olsun da zamanı gelince herşeyi yaparlar nasıl olsa....
saolun ama geçicek birşey deil sanırım normal okula gidemiyor.rehabilitasyona gidiyodu önceden şuan gitmiyo sanırım ben şuan onların yanında değilim annem çalıştıgı için şuan kardeşimin bakıcısı war.o daha bebekken sürekli televizyon izlemesi bizimde işimize gelmişti çok ağlıyo diye televizyon açıyoduk kolayımıza geliyodu.sonra doktora gördük otizm çıktı. ama anne karnındanmı yoksa sonradan mı oldu bilemiyoruz.konuştugumuz şeyleri anlıyo birşey istediğinde parmağıyla işaret edebiliyo ama konuşamıyor.bencede televizyon izletmeyin iletişim kurmaya çalışın zeka geliştirici oyunlar falan oynayın .hatta masal kitabı alıp masal okuyun.bizede rehabilitasyon merkezinde böyle demişlerdi.:)
her bebeğin gelişimi,kişiliği farklıdır.hepsi aynı olacak diye bişey yok.komşumun kızı 1 yaşında apalamış 3-4 ay sonrada yürümüş.maşallah çokta sağlıklı.biçok kelimeyide gayet iyi söyleyebiliyor.bu gün iki buçu yaşında bir çocuk gördüm hiç konuşamıyo.halamın torunu 4 yaşında konuştu gayette normal şuan.yani bazı şeyleri geç öğrenebilir ,geç konuşabilir.Asla başka bebeklerle karşılaştırma yapma.Mesela kimsem yok diyosun parka falan götür.Sosyal içerikli oyuncaklar al.takıldığı biyer olursa doktoruna sor.umarım yardımcı olabilmişimdir..
tşk ederim ayşe sen ne gibi şeyleri dert ediyorsun ?doğum gününde yapması güzel olmuş beklenmedik bi anda :)
babydoll allah yardımcınız olsun çok şükür öyle bişey deilmiş bizimki dr gittim.
kussebfilal evt tşk ederim sizede doğru bütün bebekler farklı hepsini bir tutmamak lazım.