Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çok üzülüyorum

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

candannn

O BENİM DÜNYAMMM
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2009
473
3
96
Edirne
bebeğim 10 gün sonra 1 yaşına girecek ben ailemden uzak yaşıyorum kimsemiz yok burda ve bebeğim sürekli benimle ve akşamları babasıyla.üzüldüğüm konu şu forumlarda okuduğumda oğlum gibi olan bebekler bi çok şeyi yapabiliyor bay bay yapmıyor,otururken yatmıyor yatarken oturamıyor.sıralıyor ama yürümüyor.kaş göz ve kişi göstermiyor.yürütecinde evi turluyor ama emeklemedi yuvarlanıyor.aslında sanırım burda hatalı benim çünkü tv çok açtım sürekli işim oldukça oğlumu tv durdurdum.bişeyler öğretmeye çalıştım ama çokta üstelemedim aslında bilmediğimdende böyle oldu size sormak istediğim neler yapmalıyım gelişiminde bence geri kaldık nasıl bu süreci hızlandırabilirim yürümesine konuşmasına takımıyorumda ufak tefek şeyleri bari yapsaydı yada yatarken kalkıp otursaydı çok üzülüyorum ne yapmalıyım (bu arada 8 aylıkken oturmuştu benim oğlum herşeyi geçmi yapacak acaba

canım bazı bebeklerde özellikle erken doğanlarda motor gelişimi daha geç olur. her bebek aynı zamanda aynı şeyleri yapmaz hepsinin kendine göre gelişimi farklıdır kıyas yapmak yanlış olur.fakat bazı temel şeyleri yapması gerekir.emeklemiyor demişsiniz sürününmüyor mu peki yada sadece yuvarlanarak mı gidiyor? benim kızım 1 ay erken doğdu.şimdi 1 yaşında belli bir zamana kadar yuvarlandı.sonra sürünmeye geçti şimdi 13 aylık emekliyor ve sıralıyor.henüz bizimki de yürümüyor.bay bay alkış ya da komut cümlelerini anlıyor ve yerine getiriyor.( topu getir,oyuncağın nerde hadi bul getir,gel buraya...vs) belli bir süre ben de yürütece koydum doktorumuz kesinlikle önermedi bacak kaslarını zayıflatıyor diye sonra kaldırdım.tv konusuna gelince gün boyu hemen hemen hiç açmam tv yi sadece yemek yedirirken ve akşamları açarız.o da uyumuş oluyor genelde.boşverin ev işlerini inanın çocuğunuz çok daha önemli.oturun onunla oynayın temel şeyleri öğretin.ne verirseniz alır.top atın ona size geri atmasını öğretin renkli kitaplar gösterin birşeyler anlatın.küçük maket hayvanlar alın at nerde miyav nerde bunları gösterin sonra ondan isteyin.şarkı söyleyin.oyuncak telefonda onunla konuşuyormuş gibi yapın konuşun.aynada kendiyle vakit geçirmesine imkan verin kendiyle konuşsun çok hoşlarına gidiyor.
bence yürüteci kaldırın.yere bir yorgan serin üzerinde oynasın.siz de onunla bol bol vakit geçirin.tv yi çok açmamaya özen gösterin. gelişimi için içiniz rahat etsin diye bence doktorunuza da bir danışın. sevgiler.

10 gün falan erken doğdu etkilermi bilmiyorum.artık bende tv hiç açmamaya kararlıyım hatta bugün açmadım gözünü gösteriyorum oyuncakların gözünü gösteriyorum falan öğrenmek istemiyor gibi bi havası var hiç oralı deil.şunu getir bunu getir nerdeee yapacak.ama ben çok oynamadım hatamı geç farkettim.yuvarlanarak istediği odaya bile gidiyor az az da sürünüyor arada.ses tonumdan hayır yapmadan anlıyor başbaş alkış gelbabası falanda yapıyor ama baybay diyorum inadına mı yapmıyor nedir gülüyor sadece anlıyor aslında ayy bilmiyorum yaşına girsin konrolü var zaten gidicez dr inş.tşk ederim ilgilendiğin için

bide bişey sormak istiyorum size yatarken nasıl oturur pozisyona yada tam tersini nasıl yapacak yani emeklemediği içinmi bunları yapamıyor bunda benim yapabileceğim alıştırmalar varmı?

rica ederim.olsun yapmasa da kararlı olun onu sıkmadan öğretin onunla oynayın.inan ummadığın bir zamanda yapıp seni şaşırtır.belli şeylere takılma illa gözünü göstermeyebilir ya da bay bay yapmayabilir ama illaki öğrettiklerinizden kendine göre olanları alıp uygulayacaktır.umarım herşey gönlünce olur.

bide bişey sormak istiyorum size yatarken nasıl oturur pozisyona yada tam tersini nasıl yapacak yani emeklemediği içinmi bunları yapamıyor bunda benim yapabileceğim alıştırmalar varmı?

evet bunları emeklemeyi öğrenince yaptı kızım.sürünürken o da yapamıyordu.yani bacaklarını ve göbeğini yerden kaldırabildiği zaman yapıyor.

evet bunları emeklemeyi öğrenince yaptı kızım.sürünürken o da yapamıyordu.yani bacaklarını ve göbeğini yerden kaldırabildiği zaman yapıyor.

tamam biraz olsun içim rahatladı emekleyemediği için bacaklarını karnına çekip oturamıyor umarım benimkide en kısa zamanda başlar.daha çok vakit geçircem en büyük hatam tv oldu benimde işime gelmişti ama böyle neticeleneceğini tahmin etmemiştim

bebeğin adını duyupta sana bakıyor mu? göz temasın var mı? tv en büyük problem... birşey öğretemedim diye kendi kendine kızma.. ne öğretecektin ki? 1 yaşında daha... Allah bağışlasın... alabiliyorsan SABİHA PAKTUNAnın kitaplarını al... çok çok yararını göreceksin.... 3 yaşına kadar çocuğun enbüyük oyuncağı annesi...anneninkaş göz hareketleri, mimikleri, elleri en güzel oyuncak... size tavsiyem beraber bolca vakit geçirmeniz.. oyun oynamanız... zaten o hazır olunca yapacaktır herşeyi...benim edindiğim tecrübeden söylüyorum bunları size kolay gelsin, sevgiler...

evt adını duyunca bakıyor gelden aldan anlıyor yapmadan anlıyor.ama diğer okuduğum şeyleri yapmıyor mesela parmağıyla 1 yapan topunu getir deyince getiren varmış.bugün akşama kadar oynadık bundan sonrada hep öyle olacak inş sorduklarıma cvp vermeye başlar.tşk ederim

allah bağışlasın yerim onu ben:) çok ilgilenmek gerekiyor.bide bir doktora götürün geç olmadan normal mi diye. bnm kardeşimde herşeyi geç yaptı şuan 9 yaşında we konuşamıyor bebek gibi hala yürüyor ama dengesi hemen bozulabiliyor.doktora götrdük otizm var dedi.bide çok tw izlerdi.özellikle reklamları ilgiyle izlerdi.bebekkende öyleydi şimdide öyle.korkutmak istemem ama bi sorunu olmadıgından emin ol.inş.ta yoktur.

tşk ederim :)en kısa zamanda götürcem dra kardeşiniz şu an okula gitmiyor mu ?tv izlemesine sizmi izin verdiniz yani anneniz yoksa omu istiyordu.tv açık olsun oğlumda izliyor reklamları ama artık izin vermiyorum inş bi sorun yoktur sizede geçmiş olsun.

Her bebeğin gelişimi farklı olur, bunlara kafanı takma arkadaşım, benim kızım 3 hafta erken doğdu, 6 aylıkken emekledi, 11 aylıkken yürüdü, birçok kelimeyi söyleyebiliyor, söylediklerimi anlayabiliyor mesela ama benim kızımın da dişi çıkmadı, şu anda 13 aylık ve hiç dişi yok, eninde sonunda çıkacak dişi elbette, yürümeyen bebek yok, konuşmayan bebek yok, dişi çıkmayan bebek yok, er yada geç hepsi olacak, sıkma canını, bol bol konuş bebeğinle, o an ne yapıyorsan sesli olarak onada anlat, oyun oynayın beraber, onunla ilgilendiğini hissettir ve diğer arkadaşlara katılıyorum tv yi unut bir süre...

emeklemeyebilir yürümesine konuşmasınada takılmıyorum ama ısrarla bay bay yapmıyor.yukarda arkadaş otizm olabilir dedi araştırdım bende bana göre öyle bişey yok.çünkü yanlız kalmaktan nefret ediyor sürekli ilgi istiyor boş boş bakmıyor göz teması kuruyor ben fazla tv izlettiğim ve üstüne düşmediğim iin sanırsam ısrarla bay bay yaptırmaya çalışıyorum yapmıyor inada bindi galiba

gerilmene hiç gerek yok çocuklar ne zaman isterse o zaman gösteriyor öğrendiğini yeğenim hiç emeklemedi, 7-8 aylık olana kadar anakucağında rahatça, düşer diye düşünmeden yatırabildiler 14 aylıkken diş çıkardı 15 aylık yürüdü ama şimdi cin gibi seni duyup tepki veriyorsa gülüyor cilve yapıyorsa bence sorun yok oğlum daha 2 haftadır falan al veri anlıyor "onu getir" desem kesinlikle getiremez daha ama cin gibi bıcır bıcır anlatıyor anlaşılmasa da ne söylediği tv kapatsan iyi olur evet ama onun dışında telaşlanılacak bir şeyi yok

şeyma bu arada bende bayramiçliyim :)cilveleşiyor oynayınca güzel tepkide veriyor oynuyoruz ama gösterdiklerimi yapmıyor.alkış başbaş gelbabası yapıyor uyuyacağı zaman başını sallıyor hatta ama baybayı yaptıramıyorum.6 tane dişi var 6 aylıkken çıkardı ilk dişini.oğlumda anlatıyor kendi çapında :)

onu da yapa işine geldiği zaman benimki el çırpmayı öğrendiğini gecenin bir yarısı uykuya dalma arifesinde göstermişti çok sinir olmuştum aylarca uğraşmıştım öğrensin diye çünkü hiç beklemediğin anlarda yapıyorlar çok inatlar. bayramiçli olduğunu okudum hemşo bulmak çok mutlu etti beni her ne kadar birimiz edirne birimiz urfada olsak da sıkma kendini delikanlı konusunda hepsi farklı zamanlarda farklı şeyler yapıyor. içine sinmiyorsa doktoruna sor ama bence sorun yok yaptıklaı ince kas hareketleri bunları yapıyorsa haydi haydi yürü

tşk ederim arkadaşım kaç kişi okududa bi cvp vermedi (mart anneleri.peki istediğini gösteriyormu onuda yapmıyor henüz ama ahh benim salak kafam tv oyalamak işime gelmişti.2 gündür hiç açmıyorum unutturcam ve üstüne düşcem değişir inş.okuduğumda şunu bunu yapıyorlar diye acaba benimki niye yapmıyor diye kafama taktım tabiki ama dedimya oturmayı bile 8 aylıkken yaptı o yüzden sanırım biraz ağır paşayız

bence de o kadar kafana takma candan... bizim isteklerimize hemen cvp vermiyorlar, onlar kendi istedikleri zaman yapıyorlar. bende senin gibi biçok şeyi sorun ediyorum...zamanla paylaşırım...
şu bay bay olayına gelince bende o kadar çok üsteledim ki ama yapmadı ve doğum günü gecesinde arkadaşlar giderken kapıdan oğluma hadi bay bay uras dediler ve bi baktım elini kaldırmış bay bay yapıyo... yani tam bir yaşında yaptı ....
umarım herşey gönlümüzce olur. sağlıkları yerinde olsun da zamanı gelince herşeyi yaparlar nasıl olsa....

saolun ama geçicek birşey deil sanırım normal okula gidemiyor.rehabilitasyona gidiyodu önceden şuan gitmiyo sanırım ben şuan onların yanında değilim annem çalıştıgı için şuan kardeşimin bakıcısı war.o daha bebekken sürekli televizyon izlemesi bizimde işimize gelmişti çok ağlıyo diye televizyon açıyoduk kolayımıza geliyodu.sonra doktora gördük otizm çıktı. ama anne karnındanmı yoksa sonradan mı oldu bilemiyoruz.konuştugumuz şeyleri anlıyo birşey istediğinde parmağıyla işaret edebiliyo ama konuşamıyor.bencede televizyon izletmeyin iletişim kurmaya çalışın zeka geliştirici oyunlar falan oynayın .hatta masal kitabı alıp masal okuyun.bizede rehabilitasyon merkezinde böyle demişlerdi.:)

her bebeğin gelişimi,kişiliği farklıdır.hepsi aynı olacak diye bişey yok.komşumun kızı 1 yaşında apalamış 3-4 ay sonrada yürümüş.maşallah çokta sağlıklı.biçok kelimeyide gayet iyi söyleyebiliyor.bu gün iki buçu yaşında bir çocuk gördüm hiç konuşamıyo.halamın torunu 4 yaşında konuştu gayette normal şuan.yani bazı şeyleri geç öğrenebilir ,geç konuşabilir.Asla başka bebeklerle karşılaştırma yapma.Mesela kimsem yok diyosun parka falan götür.Sosyal içerikli oyuncaklar al.takıldığı biyer olursa doktoruna sor.umarım yardımcı olabilmişimdir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…