canım bazı bebeklerde özellikle erken doğanlarda motor gelişimi daha geç olur. her bebek aynı zamanda aynı şeyleri yapmaz hepsinin kendine göre gelişimi farklıdır kıyas yapmak yanlış olur.fakat bazı temel şeyleri yapması gerekir.emeklemiyor demişsiniz sürününmüyor mu peki yada sadece yuvarlanarak mı gidiyor? benim kızım 1 ay erken doğdu.şimdi 1 yaşında belli bir zamana kadar yuvarlandı.sonra sürünmeye geçti şimdi 13 aylık emekliyor ve sıralıyor.henüz bizimki de yürümüyor.bay bay alkış ya da komut cümlelerini anlıyor ve yerine getiriyor.( topu getir,oyuncağın nerde hadi bul getir,gel buraya...vs) belli bir süre ben de yürütece koydum doktorumuz kesinlikle önermedi bacak kaslarını zayıflatıyor diye sonra kaldırdım.tv konusuna gelince gün boyu hemen hemen hiç açmam tv yi sadece yemek yedirirken ve akşamları açarız.o da uyumuş oluyor genelde.boşverin ev işlerini inanın çocuğunuz çok daha önemli.oturun onunla oynayın temel şeyleri öğretin.ne verirseniz alır.top atın ona size geri atmasını öğretin renkli kitaplar gösterin birşeyler anlatın.küçük maket hayvanlar alın at nerde miyav nerde bunları gösterin sonra ondan isteyin.şarkı söyleyin.oyuncak telefonda onunla konuşuyormuş gibi yapın konuşun.aynada kendiyle vakit geçirmesine imkan verin kendiyle konuşsun çok hoşlarına gidiyor.
bence yürüteci kaldırın.yere bir yorgan serin üzerinde oynasın.siz de onunla bol bol vakit geçirin.tv yi çok açmamaya özen gösterin. gelişimi için içiniz rahat etsin diye bence doktorunuza da bir danışın. sevgiler.
10 gün falan erken doğdu etkilermi bilmiyorum.artık bende tv hiç açmamaya kararlıyım hatta bugün açmadım gözünü gösteriyorum oyuncakların gözünü gösteriyorum falan öğrenmek istemiyor gibi bi havası var hiç oralı deil.şunu getir bunu getir nerdeee yapacak.ama ben çok oynamadım hatamı geç farkettim.yuvarlanarak istediği odaya bile gidiyor az az da sürünüyor arada.ses tonumdan hayır yapmadan anlıyor başbaş alkış gelbabası falanda yapıyor ama baybay diyorum inadına mı yapmıyor nedir gülüyor sadece anlıyor aslında ayy bilmiyorum yaşına girsin konrolü var zaten gidicez dr inş.tşk ederim ilgilendiğin için
bide bişey sormak istiyorum size yatarken nasıl oturur pozisyona yada tam tersini nasıl yapacak yani emeklemediği içinmi bunları yapamıyor bunda benim yapabileceğim alıştırmalar varmı?
evet bunları emeklemeyi öğrenince yaptı kızım.sürünürken o da yapamıyordu.yani bacaklarını ve göbeğini yerden kaldırabildiği zaman yapıyor.
bebeğin adını duyupta sana bakıyor mu? göz temasın var mı? tv en büyük problem... birşey öğretemedim diye kendi kendine kızma.. ne öğretecektin ki? 1 yaşında daha... Allah bağışlasın... alabiliyorsan SABİHA PAKTUNAnın kitaplarını al... çok çok yararını göreceksin.... 3 yaşına kadar çocuğun enbüyük oyuncağı annesi...anneninkaş göz hareketleri, mimikleri, elleri en güzel oyuncak... size tavsiyem beraber bolca vakit geçirmeniz.. oyun oynamanız... zaten o hazır olunca yapacaktır herşeyi...benim edindiğim tecrübeden söylüyorum bunları size kolay gelsin, sevgiler...
allah bağışlasın yerim onu ben:) çok ilgilenmek gerekiyor.bide bir doktora götürün geç olmadan normal mi diye. bnm kardeşimde herşeyi geç yaptı şuan 9 yaşında we konuşamıyor bebek gibi hala yürüyor ama dengesi hemen bozulabiliyor.doktora götrdük otizm var dedi.bide çok tw izlerdi.özellikle reklamları ilgiyle izlerdi.bebekkende öyleydi şimdide öyle.korkutmak istemem ama bi sorunu olmadıgından emin ol.inş.ta yoktur.
Her bebeğin gelişimi farklı olur, bunlara kafanı takma arkadaşım, benim kızım 3 hafta erken doğdu, 6 aylıkken emekledi, 11 aylıkken yürüdü, birçok kelimeyi söyleyebiliyor, söylediklerimi anlayabiliyor mesela ama benim kızımın da dişi çıkmadı, şu anda 13 aylık ve hiç dişi yok, eninde sonunda çıkacak dişi elbette, yürümeyen bebek yok, konuşmayan bebek yok, dişi çıkmayan bebek yok, er yada geç hepsi olacak, sıkma canını, bol bol konuş bebeğinle, o an ne yapıyorsan sesli olarak onada anlat, oyun oynayın beraber, onunla ilgilendiğini hissettir ve diğer arkadaşlara katılıyorum tv yi unut bir süre...
gerilmene hiç gerek yok çocuklar ne zaman isterse o zaman gösteriyor öğrendiğini yeğenim hiç emeklemedi, 7-8 aylık olana kadar anakucağında rahatça, düşer diye düşünmeden yatırabildiler 14 aylıkken diş çıkardı 15 aylık yürüdü ama şimdi cin gibi seni duyup tepki veriyorsa gülüyor cilve yapıyorsa bence sorun yok oğlum daha 2 haftadır falan al veri anlıyor "onu getir" desem kesinlikle getiremez daha ama cin gibi bıcır bıcır anlatıyor anlaşılmasa da ne söylediğitv kapatsan iyi olur evet ama onun dışında telaşlanılacak bir şeyi yok
şeyma bu arada bende bayramiçliyim :)cilveleşiyor oynayınca güzel tepkide veriyor oynuyoruz ama gösterdiklerimi yapmıyor.alkış başbaş gelbabası yapıyor uyuyacağı zaman başını sallıyor hatta ama baybayı yaptıramıyorum.6 tane dişi var 6 aylıkken çıkardı ilk dişini.oğlumda anlatıyor kendi çapında :)
onu da yapa işine geldiği zaman benimki el çırpmayı öğrendiğini gecenin bir yarısı uykuya dalma arifesinde göstermişti çok sinir olmuştum aylarca uğraşmıştım öğrensin diye çünkü hiç beklemediğin anlarda yapıyorlar çok inatlar. bayramiçli olduğunu okudum hemşo bulmak çok mutlu etti beni her ne kadar birimiz edirne birimiz urfada olsak dasıkma kendini delikanlı konusunda hepsi farklı zamanlarda farklı şeyler yapıyor. içine sinmiyorsa doktoruna sor ama bence sorun yok yaptıklaı ince kas hareketleri bunları yapıyorsa haydi haydi yürü
tşk ederim :)en kısa zamanda götürcem dra kardeşiniz şu an okula gitmiyor mu ?tv izlemesine sizmi izin verdiniz yani anneniz yoksa omu istiyordu.tv açık olsun oğlumda izliyor reklamları ama artık izin vermiyorum inş bi sorun yoktur sizede geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?