herkese iyi geceler . benim 3bucuk yasında bir kızım var 4 ay sonra 4 yaşına girecek hemen hemen 1 senedir çözülemeyen sorunlar yaşıyoruz. Kızımda ciddi bir korku problemi var. Korku derken gece korkmak karanlıktan korkmak v.s değil ...mesela sokakta yürürken araba carpacak korkusuyla kasılır koşmaya başlar korkar titrer yanından kamyon gecse aglamaya başlar. Tabi beni en cok yıpratan korkusu çocuklardan korkması .Şöyleki kızım babasıyla parka gittiğinde korkutmuşlar düşürmüşler . son 1 senedir parka götürdüğümde çocuklar varken oynamam diyor. park boş olunca koşuyor oynuyor. arkadaş edinmekten çekiniyor biz uğraşsakta bu kezde arkadaş beni tek bırakıyor diye ağlıyor. örneğin kaydıraktan kayacak diyelim yukarı kadar cıkıyo bakıyoki bir cocuk daha gelmiş hemen korkarak kaçıp geri iniyor merdivenlerden....ne oldu diyorum cocuk var ben nasıl kayim diyor.çok üzülüyoruz babasıyla . gecen seneye kdr böyle değildi son 1 senedir cok korkak bir cocuk oldu. tükeniyorum açıkçası konuştum olmadı arkadaş rolüne girdim oynadım kendisiyle olmadı. örnekler verdim yine olmadı. kızım tek çocuk ve yakın cevremizde de onunla arkadaşlık yapacak pek kimse yok kuzen desen yok. tek başına sıkıldığını söylüyor sürekli bende sıkılmasın diye aktif olsun diye parka indiriyorum .evde bizde oynuyoruz ama nereye kadar .evde misafir cocugu felan gelse korkmuyor. paylaşımcı bir cocuk aslında ve arkadaşı cok seviyorçama dışarıda korkudan ne yapcagını şaşıyorç ben bu durumu nasıl çözerim hanımlar bir yol gösterin lütfen.... (bu arada tek başıma olmak istemiyorum diyişleri yüzünden kardeş düşünüyoruz ama kararımız net değil henüz ki kardeşi olsada aralarında 5 yaş olacak nasıl anlaşırlar bilemiyorum)