Çok üzülüyorum bu durumu yaşayan varmı ?

Size gonulden katiliyorum, yorumunuzu okumadan neredeyse ayni seyleri yazmisiz. Umarim gecikmemislerdir.

Merhabalar benim de 2 bucuk yasında kızım var aynı sizin anlattığınız gibi cocuklardan cok korkuyor. kaydırak örneginiz bizde de aynı. Kızım zaten hep cekingendi insanlara karsı. 2 ay kadar tatile memlekete gittik geldik suan daha da kotu durumu. komsu cocuklarından bile korkuyor yanına gelseler aglama krizlerine giriyor bende bu ay icinde pedagoga götürücem siz nasıl bir yol izlediniz acaba pedagoga mı götürdünüz suan durumu nasıl. beni en azından izlemem gereken yolla alakalı bilgilendirirseniz cok sevinirim

Pedagoga goturmedik . Fakat cozulmesi zor oldu. Şu an 6 yaşında. Genelde travma kaynakli olan durumlar bunlar. Bulundugu ortamda veya kisilerle canli cansiz her ne ise onla ilgili kotu bi olay yasadiginda bunu atlatmadan duzelmiyorlar. Biz careyi anaokuluna gondermekte bulduk. Orasi kizimi cok.degistirdi korkularini yendi hatta inanilmaz bi sekilde cesur atilgan oldu. Okuldan sonra.bizim aile icinde yaptigimiz seyler ise şunlar oldu; çok sık konuştuk anlattik. Korktugunu anladigimizi ona hak verdigimizi ama bir arkadaş edindiginde daha cok egleneceginden bahsettik. Bikmadan her gun konuştuk. Korktugu konularla ilgili masallar okudum gece uyutmadan. Arkadaşlarimin cocuklariyla ayni ortamlarda daha sık bulundurmaya çalıştım .yani sosyallesmesi icin ugrastik. Oyun alani olan yerlere girmezdi cok cocuk old icin ama okuldan sonra onuda yendi. Şu an tum korkularini yendi diyebilirim. Biraz yorucu bir sureç ama sabırla ve sakinlikle bu durumu aşacaksinizdir eminim.onu anladiginizi her firsatta dile getirin. Onun için güvenli alan olun korktugu bşey olsa bile ben yaninda olacağım sen cesursun sen yaparsin ben sana guveniyorum diyin. Bu sekilde bizim.izledigimiz yol. Ama dedigim gibi asıl değişim okul sayesinde oldu eger gitmiyorsa mutlaka yarim.gunde olsa gondermenizi tavsiye ederim

Cok tesekkur ederim. Bizde 1 eylülde gidicez insallah faydası olur kızımın depresif ve kaygılı halleri var zaten dogdugından beri mutsuz ve hep aglayan bi bebekti yani parka 1 yasından önce bile sürekli götürürdüm yüzünde tebessüm bile olmazdı simdi de sürekli aglama krizleri oluyor. Sevdiği bi kac insan var onlarla iletişimi cok iyi cok sevecen bıcır bıcır bi cocuk anlayışlı akıllı kendisini de cok iyi ifade ediyor cok rahat herseyi konusuyo espri yapıyo sarkı söylüyor ama bunları yapması icin keyfinin yerinde olması lazım bende ona her gece masal anlatıyorum mesela parka gitmis orda cok sevdiği arkadaşları varmıs onlarla oyunlar oynamışlar eglenmisler falan diye yani aslında onda olmasını istediğim seylerı masalla anlatıyorum faydası olur insallah. Kresi bende istiyorum ama suan daha erken bana göre 3 yasını beklıyorum

Merhaba benin oğlumda 18 aylık 1 yaşından sonra insanlardan çekinmeye başladı sürekli ortamada giren bir çocuk ama alışamıyor çocuklar hep beraber oynarken benim oğlum kucağımdan inmiyor korkuyor sanki bende artık rahatsız olmaya başladım siz çözebildiniz mi bu durumu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…